Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) beta válasza Koczi (#148) üzenetére

beta
(tag)

mint irtam bootcd, masneven rendszerindito lemez

</beta>

(#152) Koczi

Koczi
(kvázi-tag)

Abban tudnátok segiteni hogy a videókártyát mindegy megyik pci csatiba teszem mert szeretnék másik proci hűtőt és a 4870 vapor-x kártyátol nem biztos hogy elfér mert a hátulján is van hűtő borda.

(#153) beta válasza Koczi (#152) üzenetére

beta
(tag)

nem teljesen mindegy hova rakod.

az elso es a harmadik slot tamogat csak 16x pcie 2.0 sebesseget, ahogy mashova rakod a karit 8x sebessegre lesz leveve az _osszes_ slot - ergo amig nincs min. 3 vgad csak az elso es a harmadik slotot hasznald.

</beta>

(#154) Koczi

Koczi
(kvázi-tag)

Az nekem pont jó mert nyerek vele egy élég jókora helyet így vehetek másik proci hűtőt:Te milyet használsz gyárit vagy másikat?

(#155) beta válasza Koczi (#154) üzenetére

beta
(tag)

a 720 gyari hutoje az x2 4850e-mmel is nehezen birkozik meg, lol

ezt a kis aprosagot hasznalom ;]

coolermaster z600

</beta>

(#156) Koczi

Koczi
(kvázi-tag)

jól néz ki.A ház mijen fajta mert vettem egy Thermaltake házat és szűken férek el benne.

(#157) Pero válasza beta (#155) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

nem idetartozik, de ez milyen ház? leírásban nem találtam

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#158) gothic20

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok

Szeretném lecserélni a jelenlegi alaplapomat.
Az lenne a kérdésem, hogy a 790FX-GD70 -es lap megéri + 10k a 790GX-G65-sel szemben. Tudásukban azon kívül van jelentős különbség, hogy a gd70-es be 4 vga-t lehet rakni?

Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."

(#159) beta válasza Pero (#157) üzenetére

beta
(tag)

(#160) Pero válasza beta (#159) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

ahogy elnézem ez kb egy magas a 810es stackerrel. tehát nem kis darab:D

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#161) beta válasza Pero (#160) üzenetére

beta
(tag)

nem, de szerencsere pont elfer az asztal alatt :R

</beta>

(#162) Pero válasza beta (#161) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem a 832 is elég tágas:D de az is combos egy darab és sztem ránézésre mindenképpen sokkal kisebb.

gothic20: attól függ mire kéne neked a lap, de én nagyon megvagyok elégedve a gd70emmel, kivéve, h eddig macera volt 720nál a core unlock

[ Szerkesztve ]

(#163) gothic20 válasza Pero (#162) üzenetére

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Hát én egy 550BE procit szeretnék belerakni és aktiválni a letiltott magokat. Ennél a lapnál ez esetleg probléma? Vagy nálad pontosan milyen hiba lépet fel ezzel kapcsolatban?

(#164) Pero válasza gothic20 (#163) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

az h az eddigi BIOS-ok nem adtak rá lehetőséget, de ha itt visszaolvasol akkor megtalálod a megfelelő Biost. De az aktiválós mókára amúgy sincs semmi garancia h sikerül, ill h stabilan e.

(#165) gothic20 válasza Pero (#164) üzenetére

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Ok. Vissza olvastam szóval legújabb BIOS már jó és működik rendesen. A procit HERR Z -től vettem előtesztelt mindegyikmag működik 3.5-ön megy alapfeszen ha minden igaz.

(#166) beta válasza Pero (#162) üzenetére

beta
(tag)

Ez nagyobb vmivel mint a 810. De nem nez ki tul nagynak eloben, lehet a teljesen feketere festett belso teszi optikailag kisebbe.

A 832-d brutal jonak nez ki... tuti coolermaster hazat vettem volna ha meg forgalmaznak stackert, dehat azok mar nincsenek, csak cosmos meg atcs. :(

</beta>

(#167) Pero válasza beta (#166) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

egyém konkrétan most ilyen de akarok még ezt azt változtatni rajta

[ Szerkesztve ]

(#168) beta válasza Pero (#167) üzenetére

beta
(tag)

brutal :R

de jol latom h a vgadon a gyari sapphire huto van? :Y :DDD

</beta>

(#169) Pero válasza beta (#168) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

igen az van mert ehhez nem létezik blokk, de most lehet csere lesz egy 4870re és akkor azt már vizesítem.

(#170) beta válasza Pero (#169) üzenetére

beta
(tag)

Azt hittem ugyanakkora felfogatasi tavolsaga van egy 4870 bordajanak is. Vagy konkretan ezzel a kartyaval van vmi problema?

</beta>

(#171) Pero válasza beta (#170) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

a kártyák elrendezése nem egészen egyforma ez meg pláne, mert ezen előre került a VRM így rövidebb 1cm-vel, szal ez egy elég egyedi kártya. Amikor megvettem még nem gondoltam h sikerül vízhűtést csinálni. most szemezhetek másik kártyával, amire lehet kapni rendes blokkot.

(#172) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Hi!
Tudtok valakit Baranyából/Pécsről, akinek AM3-as alaplapja van?
Van egy OCZ AMD Edition ram kitem, és nem bírtam beindítani két Giga AM3 lapban (790FXT). Teszthez kellene segítség, hogy kiszűrjem, tényleg a ramok hibája.
Kösz!

(#173) Tidus válasza szki (#172) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudsz kipróbálni akármilyen más ramokat.
Pontos Ram típust adjál, az OCZ-k.(ről).

[ Szerkesztve ]

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#174) szki válasza Tidus (#173) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Oké. Csak körülírtam. Íme:
OCZ3P1600LVAM4GK
PH hír: [link]
Tesztek: [link] [link]

Mod: a képeken zöld nyákkal van, de nálam fekete nyákú van és a videos linken is.
Tehát ez csak 1,65V-os és 1600/CL-es

[ Szerkesztve ]

(#175) Tidus válasza szki (#174) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

A platinum Ramokat felejtsd el. saját tapasztalat, kék halál fagyás M4A... alaplapban.
Reaper Ramokal tuning fesőfokon.
De nézzél utána a QVL listában,

(#176) Pero válasza Tidus (#175) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

az ok h sima platinum felejtős volt, bár nálam végül mentek stabilan 1333 pn cl66618at (1600 cl7 helyett)de ezek AMD Edition kitek, elvileg ezeknek menniük kéne. én szívesen segítenék, csak én "Bp"-i vagyok

[ Szerkesztve ]

(#177) Koczi

Koczi
(kvázi-tag)

Sziasztok tudja valaki hogy az alaplap kijelzőjén megjelenő számok mik is valójában mi jelenthet hibát?Nem tudok angolul a kézikönyv nekem nem mond semmit,mert ezek az értékek nincsenek benne.

(#178) Pero válasza Koczi (#177) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

menet közben amit látsz az az alaplap által mért proci hőmérséklet.
amiket boot közben látsz azok a különböző szakaszok visszajelzései.
FF=bekapcsolás, és CPU inicializálása(beállítása)
C0,C1,C2:= szintén proci állítgatás
C4,C6= chipset kalibrálás
D4,D5= memó..
08= billentyűzet felismerésebeállítása
2A,31= alaplapi eszközök beaáálítása (pl RAID, VGA)
37= visszajelző üzenet CPU inforól
38= USB eszközök inicializálása
3C= chipset visszajelzés, eszközök felismerése
75,78= gyakorlatilag Tároló eszközök beállítása (HDD, CD/DVDROM)
87 = ilyenkor lehet belépni a BIOSba
A4= gyakorlatilag kijelző configurálása ha engedélyezett
A7= kiírja a monitoron a rendszer beállításokatz ha engedélyezett
B1= menti a beállításokat előkészül az OS indításara
00= ellenőrzés az OS indításhoz
AA= belépés az OS-be (XP-Vista-Win7)
menetközben mint írtam hőfokot ír ki a
szal ahogy mondtam szakaszokat takarnak a kódok

(#179) Koczi

Koczi
(kvázi-tag)

Ok nagyon köszi. :))

(#180) Oliverda válasza Tidus (#175) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na ne vicceljünk már kérem... :U

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#181) Tidus válasza Oliverda (#180) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Marad még a SuperTalent, a többi az én próbálkozásaim tapasztalata.
Én is kipróbáltam(tattam) néhány ramot az alaplap megvételekor de problémáim voltak.
Az OCZ 1066-os ramok voltak a legstabilabbak MHz és időzítés módosításban, ezért vettem meg a szerintem álltalad is ismeert 1600MHz-s Ramokat(Konigostól), de ha már itt tartunk a mai napig nem válaszoltál hogy miért nem feleltek meg az MSI lapban(a választ már tudom), mivel én biztos nem vennék SuperTalent Ramokat, maximum csak kényszerből!

(#182) Oliverda válasza Tidus (#181) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van 25 fajta Platinum.... különböző chipekkel. Azért mert nálad nem votl jó egy kit az még nem jelenti azt hogy rossz a Platinum sorozat.

Azért mert ezek 16K-ba fájtak még a Reaper 6-7K-val drágább és ez még egy picivel jobb is. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#183) Tidus válasza Oliverda (#182) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Valami igazságod van, az tény, :R .

(#184) Pero válasza Tidus (#181) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

nálam ha kell akkor elmennek ezek is 1600on cl7ben, nem tudom Oliverdánál, hogy mennek, de én elégedett vagyok velük.

(#185) Tidus válasza Pero (#184) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Igazából én még ki sem próbáltam az 1600-as OCZ-k végét, viszont a héten csinálok egy tesztet, ha meglesznek az eredmények jelzem. Nem tudom hogy mikor mert nagyon be vagyok táblázva.
Igazából itt is a CPU szorzót emeltem, a ramot nem is nagyon piszkáltam, Auto beállítás körül volt 1,8 Volt-on.
Viszont a linkelt eredmény óta CPU hűtőt is cseréltem, tehát aktuális lessz a teszt.

[ Szerkesztve ]

(#186) Pero válasza Tidus (#185) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

ez prime stabil volt?

(#187) Pero

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

Íme1,5b3 as bios, valamint MSI oldalán már fent van a hivatalos 1.4.

(#188) gothic20

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Na megvetem a GD70-es alaplapot hozzá egy 550BE procit is. Letudná írni valaki, hogyan kel aktiválni pontosan a letiltott magokat?

(#189) Pero válasza gothic20 (#188) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

vszinüleg 1.1es bios van rajta, első körben felkéne flashelni az1,4es biost (megtalálható MSI honlapján,) vagy vmelyik korábban linkelt betát. bár első körben az eredetivel próbálkoznék.
utána biosban ECC-t specialra teszed, és utána ACC-t Autora. és vo álál, ha minden igaz 4magos lesz a procid. indulás után cpu-z vel tudod ellenőrizni és prime 95 el megtudod nézni h stabil e.

(#190) gothic20 válasza Pero (#189) üzenetére

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Köszi
Sikerült. Csak sajnos a gyári hűtő van rajta és 4000 fordulat mellet is 60 fok. Így meg kell várnom sajna a még megérkezik az új hűtőm. Azzal biztos jó lesz.
Megéri feltenni ezt a beta bios-t vagy elég az 1.4-es?

(#191) Pero válasza gothic20 (#190) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

hát ezt már érdemes kitesztelni, néha hozz pár plusz MHz-t az új bios, vagy éppen kevesebbel is megy ugyan annyit.
nekem pl csak 1,5b1 el sikerült használhatóan unlockolni.

(#192) gothic20 válasza Pero (#191) üzenetére

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

A héten ha minden igaz megérkezik a Prolimatech Megahalems hűtőm és letesztelem mit bír a proci. Amúgy normális hogy unlock után a magok hőmérsékletét tévesen jelzi ki a gép pl azt írja 20fok? Ezen a problémán esetleg nem segít az új beta bios?

(#193) Pero válasza gothic20 (#192) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

nálam mindig ? jelet mutat a coretemp, de amúgy normális

nem kis darab az a hűtő, lehet majd vele tuningolni.

[ Szerkesztve ]

(#194) beta válasza gothic20 (#192) üzenetére

beta
(tag)

- a magok homerseklet visszajelzese unlock utan nem fog menni, ez normalis
- ha unlockolsz az alaplapi szenzor is "elromlik" 1.5 elotti biossal, kb 20 fokkal tobbet mutat a valosaghoz kepest, ez is normalis
- 1.5b3 elotti biossal egyaltalan nem lehet stabilan unlockolni, ez is normalis

erdemes a legujabb (beta) biost felrakni vsz

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#195) gothic20 válasza Pero (#193) üzenetére

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Értem akkor normális.
Amúgy nem olyan nagy hűtő ez elött egy ninja cu -m vot 1kg réz na az nagy darbb volt. :D

(#196) gothic20 válasza beta (#194) üzenetére

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Lenne egy kérdésem még megtudnád mondani, hogy az alaplapon ezek milyen célt szolgálnak?

[ Szerkesztve ]

(#197) Pero válasza gothic20 (#196) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

ha a gombokra ill a tekerőre gondolsz. akkor ami értelem szerü az a bekapcsoló gomb ill reset, valamint a Biosreset, Greenpower az ha jóltudom egy energiagazdálkodási beállítás, bár azt még nem teszteltem, és végül az utolsó gomb aktiválja a tekerőt amivel menet közben tudsz FSB-t emelni(magyarán tuning eszközök)

beta többet tud a grenn powerről.

(#198) Tidus válasza Pero (#186) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Megmondom őszintén nem csináltam, mivel per pill. nem is volt telepítve a prime. De viszont Call of Dutty 4-et nyomtam kb. négy órát fullon, nem fagyott.
De most újra tesztelést tervezek mert cseréltem néhány dolgot a konfigban, és gothic20 fórumtárs több mint 1kg-os réztömbje hozzám került, és még nem igazán próbáltam ki mire képes a tömb!

gothic20: Üdv...

(#199) gothic20 válasza Tidus (#198) üzenetére

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Hát akkor itt az ideje kipróbálni :D

A kábel amit kértél elvben szerdára érkezik meg.

(#200) Tidus válasza gothic20 (#199) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Azért említettem mert láttam hogy sajnáltad, de amit adtam sem semmi, mi lett vele? A kábelt már akartam priviben kérdezni.
A többi pedig megbeszélve!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.