Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) audi100td válasza Tidus (#48) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szia,

igen, eladtam mindent, lett helyette egy netezös/filmezös/zenelös gep.
Lenyegeben elegedett vagyok, Gigabyte-tal sokkal többet szivtam, MSI-nel eddig semmi komolyabb problema, kiveve, hogy meghalt a procim, de az nem a lap hibaja, AOD kavart be...

78zolika: Eddig ugy tunik megbizhatoak ezek a lapok, stabilitassal sincs gond, mondjuk ugy tudom ilyen teren regen is jo volt az MSI, korabban inkabb a tuninggal voltak problemak, de most mar ebben is felnött a "nagyokhoz". A kis piros kapcsolo valami automatikus tuningra allkalmas, de szerintem nincs ertelme hozzanyulni, arra ott van a BIOS. :)
Ha HD filmeket is szeretnel nezni, szerintem inkabb 785G-t valassz...

[ Szerkesztve ]

(#52) audi100td válasza keke69 (#49) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Valami memoria problema lesz: [link]

RAM-okat bekonfiguraltad a gyari ertekek szerint, melyik BIOS van fent?

(#53) StellaArtois

StellaArtois
(újonc)

Hali,

Az MSI 770-G45 vagy C45 lappal van valakinek valami tapasztalata?
Mi a különbség a kettő között?
Jobb mint egy Asrock M3A770DE?

Köszi

(#54) audi100td válasza StellaArtois (#53) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Lenyegeben annyi a különbseg, hogy a G45-ön 2db PCIex16 slot van (a masodik elektronikusan csak x4-es), viszont a C45-ön jobb az integralt Audio. En inkabb MSI-t vennek, de az Asrock lapjai is teljesen rendben vannak.

(#55) keke69 válasza EarL 007 (#50) üzenetére

keke69
(senior tag)

Nem lehet,hogy csak az alaplap más és ez miatt sípol ennyit,csak azért kérdem mert amúgy meg működik rendesen! :F

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#56) audi100td válasza keke69 (#55) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Milyen lapod volt korábban?

(#57) keke69 válasza audi100td (#56) üzenetére

keke69
(senior tag)

Asrock A770 crossfire!
Az egyet sípolt és kész.A mostani meg 4-et aztán ugyan olyan 1-et mind az asrock!

Tuty,tity.tity tity és ezután a pity mint az asrock!
Kivettem az egyik memóriát ugyan az,aztán a másikat akkor is ugyan az aztán megcseréltem ugyan úgy csipog!
Lehetséges,hogy az alaplap ilyen hangjelzéssel áll fel?

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#58) audi100td válasza keke69 (#57) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem, ez egy hiba kód, lehet hogy lap nem szereti annyira ezeket a RAM-okat, prime blend-et futtattál? Esetleg dobd fel a legfrissebb BIOS-t ha nem az van rajta.

(#59) keke69 válasza audi100td (#58) üzenetére

keke69
(senior tag)

Nem az van rajta,letöltöttem de nem vágom annyira hogyan kell.az exe fájlra hiába kattintok nem történik semmi!A biosban meg nem ismerem ki magam sajnos!:((((

(#60) audi100td válasza keke69 (#59) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hmm, szerintem BIOS-ból frissíts M-Flash-sel. Annyi a dolgod, hogy egy FAT fájlrendszerrel formázott pendrivera rámásolod a BIOS fájlt és M-Flash-sel frissíted. Egyébként win alól is meglehet oldani.

(#61) keke69 válasza audi100td (#60) üzenetére

keke69
(senior tag)

Köszönöm megpróbálom,de ha tudnád leírnád pontosabban is!Bármelyik megoldás érdekel!
Köszönöm! :R

(#62) Tidus válasza audi100td (#51) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

A két kedvenc márkám, Gigabyte, és MSI.
A Giga 4850-es karim újra indítás után többé nem üzemelt, el sem indult,(garis volt).
MSI K8N Neo Platinum kinyírt két Athlont egy 2800+, és egy 3000+ procit. mivel kiderült hogy az alaplap hibája miatt, ezért kettétörtem.
MSI VGA-kat nem is említem, élő rezsók, persze ameddig bírják.
De ebben igazad van, fel kell nőni a nagyokhoz.

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#63) audi100td válasza Tidus (#62) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hmm, nem tudom, az MSI mostani lapjairól sok jót hallok, volt MSI HD3850 OC-m is, arra sem lehet egy rossz szavam, nagyon jó kis kari volt, korrekt hűtéssel és rengeteg tuningpotenciállal. :) Haveromnak 4-5 évvel ezelőtt K8N Neo4-F + A64 3200+ból építettem konfigot, máig tökéletesen végzi a dolgát, szóval nekem eddig bejött, persze minden gyártónál ki lehet fogni rosszat. :) Egy másik haveromnak meg P35 Neo2-FR lapja van illetve volt, mert most árulom neki, azzal sem volt semmi különös probléma, gyári BIOS-szal nem indult az A-DATA RAM-okkal, de egy BIOS frissítés megoldotta...

[ Szerkesztve ]

(#64) audi100td válasza keke69 (#61) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Tömörítsd ki a letöltött archívumot, majd az A7551AMS.S20 nevű fájlt másold ki egy FAT fájlrendszerrel formázott pendrivre-ra. Indítsd újra a gépet, lépj be a BIOS-ba és menj az M-Flash-re, ott pendrivre-ról frissítheted a BIOS-t.

[ Szerkesztve ]

(#65) keke69 válasza audi100td (#64) üzenetére

keke69
(senior tag)

Köszönöm szépen! :R

(#66) keke69

keke69
(senior tag)

Sikerült frissíteni a hozzá kapott cd-n lévő programmal! :R

(#67) audi100td válasza keke69 (#66) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

És még mindig csipog?

(#68) keke69 válasza audi100td (#67) üzenetére

keke69
(senior tag)

Igen,ugyan úgy:(
De szerintem ez az alaplap így lép fel,bár jó lenne ha valaki akinek ilyen van megirná!

[ Szerkesztve ]

(#69) neduddki válasza keke69 (#68) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

nalam is csipog jobbra balra de nem tunik bugosnak, amugy ujabban tobb lap is csipog ossze vissza dg41ty, /es emlekeim szerint / dg43

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#70) keke69 válasza neduddki (#69) üzenetére

keke69
(senior tag)

dg41ty, /es emlekeim szerint / dg43 Ezt nem igazán értem :F :B

De annak örülök ha tényleg nem lap vagy valami más probléma okozza!

(#71) neduddki válasza keke69 (#70) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

ha mar alalapok csipogasi szokasirol beszelun akkor ezek vajhmiklehetnke?
kismacskak nem???:- )))

udv

neduddki

p.s. elleneben dg43nb a pontos tipus ehagytam elnezet

(#72) audi100td válasza keke69 (#70) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ha stabil és jól működik akkor szerintem ne foglalkozz vele. :)

(#73) neduddki válasza keke69 (#68) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

1 csip > 2 egyforma csip > 1 csip nalam es erelmszerun ez haronfajta csip:- )))

udv

neduddki

(#74) keke69 válasza neduddki (#73) üzenetére

keke69
(senior tag)

Kezdek megnyugodni!Bár nekem másképpen csipog!

1-3-1 mind a három különböző frekvencián!
Kb így tüty -tity,tity,tity-pity :)

AMI biosom van és ott nem is ír ijen csipogásokat! :U [link]

[ Szerkesztve ]

(#75) z00li

z00li
(senior tag)

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok egy 785GTM-E45-ös lappal. :)
Egyébként nálam is többet csippan induláskor, már az előző MSI KA780G lapom is többet csippant és hiba nélkül ment 1,5 évig. Csak azért cseréltem le, mert matx-re szerettem volna váltani (már csak egy jó házikót kellene találnom, ami kicsi és belemegy a szabványos táp). Még annyit, hogy ezen a lapon van csipogó és pc speaker kivezetés is, amit nem kötöttem be, így egy csippanással kevesebb. :D

Üdv: Z

(#76) neduddki válasza keke69 (#74) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

az eleje meg a vege stimmel nalamsi haspnloan:- )))

udv

neduddki

(#77) neduddki válasza z00li (#75) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

inkabb kanonnal:- )
mennyti szerenel hazra kolteni?

udv

neduddki

(#78) z00li válasza neduddki (#77) üzenetére

z00li
(senior tag)

Szia!

Olyan 10k körül szánnék rá. Tudnál ajánlani valamit?

(#79) neduddki válasza z00li (#78) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

ha pici es olcso akkor /coolermster 341 sajna mar nincs elenem erre az alpra meg/ akar gb gp-m1/2/3, esetleg foxcon dh841 dragabb de tapos, csiftek sajnso dragabb na elso korben ennyi

udv

neduddki

(#80) z00li válasza neduddki (#79) üzenetére

z00li
(senior tag)

Szia!

Ezeket már néztem én is, de még nincs meg az igazi. Azért köszi!

(#81) neduddki válasza z00li (#80) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

hat 10 korenyek nem nagyon ugrandoszhat az ember

udv

neduddki

(#82) Johnny001

Johnny001
(senior tag)

Hi!

MSI 785G-E53 a lapom, pont most vettem észre ezt a topicot, de sajnos nincs valami nagy érdeklődés :N

Ilyen lapban tuningol valaki PH II X4-et? Esetleg mik a tapasztalatok?

By.: Johnny

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#83) Johnny001 válasza Johnny001 (#82) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Hát ez nem sok :N

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#84) audi100td válasza Johnny001 (#82) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Üdv,

sajnos nem valami pörgős a topik, jóval többen használnak Giga vagy Asus lapot (legalábbis itt a PH-n). Nekem 785GM-E65-öm van 2 magos procival, tuningolni már nem szoktam, inkább alulfeszelek :) , de tudtommal semmivel sem gyengébbek ezek a lapok tuningban mint a konkurencia megoldásai.

[ Szerkesztve ]

(#85) Johnny001 válasza audi100td (#84) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

MSI 785G-E53

Én azért választottam ezt a lapot, mert mindent tud amire nekem szükségem van, még sokkal többet is annál (Fireware, alaplapi hang, videó). Minden funkciót lehet állítani a Biosban, értelmesen, mindenen van hűtőborda, 3 év gari, olcsó (bármikor cserélhető, ha mégse lenne megfelelő valamiért). 140 W Cpu support, tuning is megy!!!

:)) Hátha idetalál valaki :))

(#86) atti_2010 válasza audi100td (#84) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nagyon is jó lapok tuningba sokszor felülmúlja a Gigát, de mostanában a Gigabyte rendkívül agresszívan nyomul ami szerintem hosszútávon nagyon ártalmas, ugyanis az összes kisebb gyártó kihullik mellőle aztán pedig ha akarjuk ha nem muszáj azt venni amit adnak és amennyiért adják, az MSI-nek nagyon sok extrás lapja van, amiket egyetlen más gyártó sem tud vagy nem akar utánozni,ezert nagyon kár lenne ha az Epox, Abit sorsára jutnának.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#87) audi100td válasza atti_2010 (#86) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A Gigabyte-tal az a probléma, hogy rengeteg (gyakran igen hasonló) lapot dobnak piacra és ezt a rendes BIOS támogatás sínyli meg. Stabilitásban, kompatibilitásban nagyon jó az MSI, jelenleg nekem ezek a szempontok a legfontosabbak, eddig a minőségre sem lehet panaszom de majd ezt eldönti az idő. :)

(#88) Johnny001

Johnny001
(senior tag)

Hi!

ACC (per cores) %-okkal érdemes-e kisérletezgetni, mi a manót állít?

Nekem nem 710, hanem SB750-et ír déli hídnak, pl. Everest!

(#89) joynetmaster

joynetmaster
(újonc)

Hello!
Nem tudja valaki miért nincs kép ha egy MSI 785GT-E63 ba akarok rakni egy Asus 8600GTS NV videókártyát és miért van ha egy EAX1600Pro kerül bele.
Az előző lapon van a PCI E -nek + tápellátás az alaplapon ennél meg nincs.Lehet ez a probléma oka?

(#90) Johnny001 válasza joynetmaster (#89) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Próbáld biosban letiltani az alaplapi vgat-t!

Úgy első nekifutásra :))

(#91) atti_2010 válasza joynetmaster (#89) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Tedd fel a legutolsó biost.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#92) Johnny001

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Hát akkor sose fogjuk megtudni a történet végét?

(#93) audi100td válasza Johnny001 (#92) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A %-okkal nem érdemes játszadozni, úgy tudom annak még az első generációs Phenom prociknál volt jelentősége. Ha mago(ka)t szeretnél feloldani, csak állítsd auto-ra az ACC-t illetve az EC frimware-t special-re.

Tudtommal minden SB710-es lapnál SB750-et írnak a progik, gondolom AMD-ék nem írták át ezt az adatot a chipben.

(#94) Johnny001 válasza audi100td (#93) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Köszi a választ, százalékokat hagyjuk, az én procim vége valahol 3750-3800 között van így is úgy is, az utóbbi időben sajnos néha újraindult 3800-on, ezért gondoltam a % csosztatásar, mert további feszt nem akarok adni. Magok aktiválását vágom, először egy "négymagosítható" kétmagosom volt, ami végülis hárommagos lett :))

SB 710+ raid 5= SB 750, raidtól idegenkedek amúgyis (tudatlanság)

(#95) Boryszka

Boryszka
(kvázi-tag)

Üdv!
Szerintetek melyik lapot vegyem meg, melyik a jobb??
1., Gigabyte sAM3 GA-MA785GMT-UD2H vagy
2., MSI sAM3 785GM-E51
Ha árban nézem, akkor MSI, ha tuningban akkor meg lehet hogy GIGA!
Üdv!

AMD ATHLON X2 250, MSI 785G-E51, 3GB DDR3, 500GB SAMU, ATI HD5670

(#96) z00li válasza Boryszka (#95) üzenetére

z00li
(senior tag)

Részemről egy szavazat az MSI-re. :DDD Csak mert MSI lapom van és elégedett vagyok vele.

(#97) Johnny001 válasza Boryszka (#95) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Szerintem tuningban is ott van az MSI, minden létező funkciót lehet állítani Biosban, ha akarod beletuszkolhatsz már Thuban-t is :)) Tehát ami 3 magos, más lapban se megy négy maggal, ami <3800 máshol se megy többet, igaz egy Asus valamilyen Evo lapban lett próbálva mindkét procim.

És ebbe a topicba nem véletlenül írnak ilyen kevesen!

(#98) audi100td válasza Boryszka (#95) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szia,

szerintem mindenképp jobban jársz az MSI-vel, volt már több AMD-s Giga lapom és mindegyikkel volt valami szívás. Stabilitásban, support-ban nagyon jó az MSI, én már nem tuningolok, de ahogy előttem írták ilyen téren sem lehet panasz. Elég benézni egy a Giga topikba (pl. ebbe), hogy mennyi gond van velük...

(#99) Johnny001 válasza audi100td (#98) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Hát ezt már csak az ASUS M2N-E topicom tudja felülmúlni :P

(#100) sb

sb
(senior tag)

Sziasztok!

Az új MSI lapomon (785GTM-E45) (ahogy nézem kb az összes típuson is) csak 1db 4 tűs pwm venti csatlakozó van. A másik csak 3 tűs. Ennek ellenére láttam vmi opciót a Speedfan-ban, hogy lehetőség van 3 pines pwm üzemmódra is. Ez mi? Ill. hogy lehetne megoldani, hogy a 4 tűs házventiket valahogy szabályozni tudjam?

ps: A többi gyártó 780-785-ös lapján sem nagyon láttam 4 tűs csatikat. Ekkora divat lehagyni őket? :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.