Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) benedekco válasza Monyesz (#300) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Bootolni kell :(
De így lesz megoldva ha kell valami game, vagy egyéb dolognak a teljesítmény.

Mellesleg a GPU-Z mikor fogja kiírni nekem, hogy open-cl-t tud az igp? Vagyis mikor fogom tudni végre használni az igp-t mindenféle általános adat feldolgozásra? Per pill csak a DXVA megy. De azért jól jönne tömörítő progiknál is a plusz.

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#302) Raidon

Raidon
(tag)

Sziasztok! Nekem még mindig ugyanaz a bajom...
MSI 770-G45 ös lapkészlet és a memcsiim csak 667-mhz en futnak...
Hogy lehet beállítani azt hogy 1333mhz en menjenek?
Ha tudtok akkor képeket is kérek! Köszi

Memóráim Apacer Golden Kit 2x2GB DDRIII 1333mhz

"Ha kint zord az élet és fekete a világ, bent felveszem a cseresznyeruhát."

(#303) toyone válasza Raidon (#302) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Bios->Cell Menu-> FSB/Dram Ratio nál állítsd át 1333-re

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#304) Raidon válasza toyone (#303) üzenetére

Raidon
(tag)

Olyan van ott hogy ratio... úgy állítottam be hogy 1333 az hoz ki de az szürke szal nem auto-n van... de AMD overdrive meg a többi progi is 667 mhz en irja ki...

(#305) Raidon

Raidon
(tag)

BIOS frissítést nem sztnék mert nem akarom hogy meghaljon a cucc... nemtom hogy mennyi az esélye annak...

(#306) toyone válasza Raidon (#304) üzenetére

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

Ha a Cpu-z is 667mhz ra írja akkor egyszerű a képlet ugyanis szorozni kell az értéket 2 vel. 667 x 2 =1333Hmz. Tehát 1333Mhz-n járnak.

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#307) Raidon válasza toyone (#306) üzenetére

Raidon
(tag)

Am lehet ez off de valakinek megvan a GTA4!? Mert nekem kicsit szaggat...
Steames

a gépem

MSI 770 G-45
AMD Phenom II x4 BE 955
Sapphire VaporX 5770 1GB GDDR5
2x2GB Apacer DDRIII
FSP 500 BlueStorm Pro
500 GB WD BlackCaviar

Ha tudtok némi helpet megköszönném :) :DDD

(#308) Raidon

Raidon
(tag)

Még mindig 667-et jelez a legtöbb progi... Csinálok képeket több progival aztán linkelek...
Csak pls vki help... :(

(#309) Roxbury

Roxbury
(senior tag)

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kinek mennyire engedte a 770-C45 tuningolni az Athlon II X4-et?
Feszt a gyári 1.400-nál többet nem enged adni. Ez mitől lehet? (Legfrissebb bios van fent)
3360-ig még stabil (csak kell rá másik hűtő), de a többihez már kéne fesz, mert 3510-en eldobja, de nem tudom hol lehet többlet feszt adni neki.

Valaki? :)

(#310) Raidon

Raidon
(tag)

Sikerült lefrissítenem a BIOS-t a 770-G45 ös lapomon
Faján kezeli a témát :)

(#311) Enton

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hy.
Egy 760GM-E51 szemeltem ki magamnak egy X6 1055T és 4GB Geil DDR3 1333Mhz Dual társaságában.
Van valakinek bármi véleménye ezen eszközökről.
Nem sok mindent találtam róluk a neten.

Family Guy Online - Closed Beta

(#312) Raidon

Raidon
(tag)

Nos lenne egy olyan problémám MSI 770-G45 ös lapom van.
A gyári Overclocking Center állandóan ilyen szirénázó hangot ad pedig minden oké...
A CPU-NB fesz 1,259 az AIDA 64 CPU mag feszre 0,936 ot ír... nemtudom ez mennyire függ össze...
Esetleg nem létezik olyan progi amivel nem kell minden bekapcsolásnál újra beállítanom a dolgokat?

Válaszokat előre is köszi :)

(#313) Raidon válasza Enton (#311) üzenetére

Raidon
(tag)

Nálam az alaplap csak BIOS frissítés után támogatja az X6-os procikat. 770-G45-öm van
Nézz utánna hogy gyári bios mit támogat :)
Nem rossz választás de feltétlen integrált vga-s kell? :)

[ Szerkesztve ]

(#314) Misua válasza Roxbury (#309) üzenetére

Misua
(fanatikus tag)

Úgy tűnik te leszel a teszt alany az új bios kitesztelésében ;]
Ha mégis összejönne a feszt emelni, akkor írd le lécci, hogy mely Bios verzió volt az. Zsákbamacskát nem telepítek :D

(#315) Misua válasza Roxbury (#309) üzenetére

Misua
(fanatikus tag)

Bios régebbi verziónak a feltelepítésével próbálkoztál már?

[ Szerkesztve ]

(#316) Boryszka

Boryszka
(kvázi-tag)

Üdv!

Tudna nekem vki olyan friss Biost adni az alaplapomhoz (msi 785gm-e51) amit frissíteni is tudok! Hiába próbálom az msi honalpján lévőkkel, azt írja ki, hogy "ROMID dismatch! Force M-FLASH?"

Tiszta gáz, lassan kezdem bánni, hogy MSI deszkát vettem:S

Üdv!

AMD ATHLON X2 250, MSI 785G-E51, 3GB DDR3, 500GB SAMU, ATI HD5670

(#317) Oliverda válasza Boryszka (#316) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel csomagoltad ki a tömörített fájlt?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#318) Boryszka válasza Oliverda (#317) üzenetére

Boryszka
(kvázi-tag)

Total Commanderben lévő beépített tömörítővel!

(#319) Oliverda válasza Boryszka (#318) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Próbáld meg winrar-ral. A pendrive-on meg futtass egy ellenőrzést.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#320) Boryszka válasza Oliverda (#319) üzenetére

Boryszka
(kvázi-tag)

Szerintem kipróbálom windows 7 alatt frissíteni! De azért köszi a tippet! MSI live update úgyis megoldaná oprendszer alatt!

(#321) Boryszka

Boryszka
(kvázi-tag)

Sikerült...Tesztelése a továbbiakban majd holnap lesz!!! Xp alatt frissítettem és semmi gond nem volt! Igaz leállítottam minden memória-rezidens progit és csak utána indítottam el! De könnyebb mint FDD-vel vagy USB-vel!:D

Egyébként a Hyper-Transport sync flood error fagyásos/hibaüzis dolog miatt akartam frissíteni, remélem ezzel már megoldódik...annyi mindennel próbálkoztam már, hogy ez az uccsó ötletem!:P

Üdv!

(#322) Raidon válasza Boryszka (#321) üzenetére

Raidon
(tag)

Nálam is segített azon a dolgon meg hibernálásnál és alvó üzemmódban szoktam fagyni többnyire de az új BIOS-al semmi para :K :DD

(#323) Boryszka válasza Raidon (#322) üzenetére

Boryszka
(kvázi-tag)

Üdv!

Szóval, remélem sokan olvassák majd ezt a hsz.-t!! Hónapok óta rettegésben élek a Hyper-Transport Sync flood error...hiba miatt, de úgy néz ki (még erőteljes tesztelés alatt hajtom a gépet) - hogy sikerült megoldani a problémát!

Az északi és déli híd feszültségnek emelésével arányosan és látványosan nő a fagyásmentes percek/órák száma!

Próbáljátok ki, ha már semmi nem segít - mert nekem semmi nem segített:P

Üdv!

(#325) GAbre

GAbre
(őstag)

Üdv,én is beléptem az msi alaplaposok sorába,de sajna nekem fogta magát,és elszállt az alaplapon a hangkártya,ami nem volna nagy baj,ha nem lenne mini atx-es az alaplap! :(
Nah mind1,így félve maradok ennél az alaplapfajtánál!
Vélemények,ellenvélemények,az msiről?

Zte blade és Skate tokok olcsón!

(#326) Raidon válasza GAbre (#325) üzenetére

Raidon
(tag)

Szia! Én nemrég 1 éve ruháztam be MSI-re :)
Előtte volt ASUS ABIT ASROCK
Mindenképpen 770 ha olcsón akarsz :)
Ha tudsz akkor Realtek hangvezérlőset nézzél :)
770 eseknél van VIA-s ez nem annyira jó azt mondják bár én megvok vele elégedve
770-G45 ösöm van :)
De a 870 G-45 is jó választás :) Attól függ mennyire gondolkodsz tuningban mert akkor minnél jobb lap kell ami elvszerűen drágább :)

(#327) GAbre válasza Raidon (#326) üzenetére

GAbre
(őstag)

760G-m volt,vagy az marad,vagy 870es lap lesz!

Zte blade és Skate tokok olcsón!

(#328) Raidon válasza GAbre (#327) üzenetére

Raidon
(tag)

870 es asszem annyival jobb hogy van rajta optikai csatoló meg 2db 3.0 USB azzal mindenképp jobban jársz :)

[ Szerkesztve ]

(#329) Storms

Storms
(senior tag)

üdv

Van egy MSI 770-C45 lapom. Tuningolni szeretnék, de nem tudom a feszek elnevezésénél melyik micsoda. Ezek a min. max értékek amiket meglehet adni. Athlon 2 X4 620 ról van szó.
CPU VDD: 1.1000-1.3250 - ez lenne a procifesz? kevés a max
CPU V.: 1.326-1.5 ha az előző a procifesz, akkor ez mi? :D
CPU-NB V.: 1.117-1.447 ??? detto....

http://metnet.hu/

(#330) Johnny001 válasza Storms (#329) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Hasonló a biosunk, nálunk a CPU-VDD 1,3625, a többi auto-n van, így a procifesz, CPU-Z szerint 1,408. Ezt a beállítást több hónapos, időnként órákig tartó állítgatás előzte meg.

Szerintem tökéletesen elég a CPU-V-t (procifesz) állítani, a többit auto-n hagyni, mondjuk 10%-al megemelni max. Procihőfokot figyelni! Memóriatuninghoz elég DRAM voltage-t növelni, itt csak időzítésre érdemes gyúrni.

CPU-NB freki növelése, nekem elmegy alapon 2400-al, nem toltam tovább - CPU-NB voltage, itt se érdemes 10% fölé menni.

Tehát először csak CPU-V, a többit hagyd auto-n

Itt egy kis leírás: link

By.: Johnny

[ Szerkesztve ]

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#331) Z10N

Z10N
(fanatikus tag)

Hi,

785GM-E65 bulldozer (am3+) kompatibilitas eselye az msi listaja alapjan

785gm-e65 7596V2x BIOS
785gm-e65 kep

760gm-e51 7596V1x BIOS
760gm-e51 kep

A kepeket osszehasonlittva nem latok jelentosebb elterest, igy gondolom a feszultseg regulator modul (VRM) is megegyezik. A lapok model szama is ugyanaz (MS7596) az e65-nel V2, az e51-nel V1. Igy valoszinuleg a feszultsegekkel meg fog tudni birkozni, plane ha figyelembe vesszuk a meretes plusz bordat.

Udv!

EVERYTHiNG THAT HAS A BEGiNNiNG HAS AN END..

(#332) win7777

win7777
(fanatikus tag)

Hali!

Mit szóltok ehhez a laphoz?
Tapasztalatok tuning stb..

ő lenne az

Phenom x4 B55 3.7GHZ 1.325v CORSAIR h50/4GB KINGSOTNE HYPER-X/HD5830/RAPTOR/ASUS 22VHD/42"NEC/COOLER MASTER ELITE 430/FSP BLUE-STORN/ÉS MÉG SOK MÁS:)I7 870 ..STB

(#333) Johnny001 válasza win7777 (#332) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Utánanéztem az előző fórumtársunknak, elég jónak tűnik, a bios ugyanaz majdnem mint az enyémben. Mindent lehet állítani, tuning is mehet!

Az ár baráti, szerintem nem jársz rosszul vele :))

Mingyá lesz Buldózer!

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#334) win7777

win7777
(fanatikus tag)

Értem eddig meg vagyok vele elégedve:)
Egy sempron 140 procival teszteltem,( II x2 4400e) simán ment 3.5ghz-t ami nem rossz egy kis 7k-s procitól:)Majd megy bele hűn szeretett típusom a Phenom B55 majd azzal kiderül milyen deszka ez valójában.
Ami azonnal feltűnt biosban,jóval több funkció és lehetőség nyílik felénk mint a megszokót asrock n68 deszkáknál.Nekem azzal sem volt semmi bajom,de ez már kinézetérről is látszik mennyivel stabilabb és jobb deszka.
Viszont lenne olyan kérdésem hogy vannak rajta azok a kapcsolok mire is jó az igazán? :F
Állítható (Voltokat)fixáljam vagy hagyjam auton?Mert tapasztalatom az hogy jobb fixálni!
Azt viszont nagyon megköszönném ha valakinek ilyen deszkája van és segítene nekem minden beállítani nem szeretnék vele kísérletezni mint a régi alaplapomnál!:)

Előre is köszi.

Szép estét! :R

Phenom x4 B55 3.7GHZ 1.325v CORSAIR h50/4GB KINGSOTNE HYPER-X/HD5830/RAPTOR/ASUS 22VHD/42"NEC/COOLER MASTER ELITE 430/FSP BLUE-STORN/ÉS MÉG SOK MÁS:)I7 870 ..STB

(#335) okay

okay
(fanatikus tag)

Hello!
Van itt egy 770T-C45 alaplap, az északi hidja olyan meleg hogy a kezem már nem viseli, 6000+ proci, mondjuk a hütö a lapra fuj, de ez akkor sem lehetne ilyen forro, vagy igen?
Valakinek ötlete? Köszi!

(#336) Raidon válasza okay (#335) üzenetére

Raidon
(tag)

Mennyi hőfokra? Aida64 el nézd meg :)
Nekem nyáron 32-33 fok körül mozog ha nagyon izzítom a gépet valamivel megy feljebb de télen kb 27-26 fokos :P

Meg sok függ attól mennyire jó a házad hőelvezetése.

[ Szerkesztve ]

(#337) win7777

win7777
(fanatikus tag)

Hali!
lenne egy olyan kérdésem most nem régen szereztem be egy MSI 770-C45 DESZKÁT+PHENOM X6 PROCIT viszont 4.0ghz.n használom de csak 1.5V viseli el ezt az órajelet:)HT és MB-t meddig lehet itt emelni?mert nem ismerem ezeket az msi deszkákat de nagyon tetszik eddig!:)... memóriám 2x2GB ddr3 1600mhz kingstone hyper x!

köszi előre is!

(#338) lumpen_stex

lumpen_stex
(senior tag)

már a második ilyen lap hal meg nekem 2 nap alatt kb mindkettő 1..2 órát ment. x2 555 volt benne alapon minden. más is tapasztalt ilyet? mert elég necces lesz másodszor is gariztani...

(#339) okay válasza Raidon (#336) üzenetére

okay
(fanatikus tag)

Alaplapnak 34fokot ir, néztem már pár programmal, de az nem lehet, sztem az érzékelöje itt nem valami pontos.
A házon nincs rajta az oldala, nem szabadna neki ennyire melegednie sztem.

(#340) Raidon válasza okay (#339) üzenetére

Raidon
(tag)

Nos az én alaplapom MSI 770-G45 nekem is annyit ír alapnak.34 körül amikor én megfogom az is meleg sztem normális.
Legalábbis nekem nincs bajom vele.
Esetleg nézd meg több progival mert ugye nem mindegyik ugyanúgy mér.
BIOS-ba nézd meg vagy esetleg próbálkozz BIOS-t frissíteni mert sztem attól is függ.
Ha jól emléxem nekem is melegebb volt míg nem frissítettem BIOS-t bár lehet ez hülyeség.

Hmmm hát most nem jut más eszembe.
Szerintem nem gáz....

Esetleg valaki hozzászólás??

(#341) win7777

win7777
(fanatikus tag)

Hali!
lenne egy olyan kérdésem hogy az MSI deszkám 770-C45 bios beállítás nekem nem tiszta :N
Mutatom a képet mire is gondolok!
AMD TURBO TECHNOLOGY

Nem tudom miért kell beállítani ha nem is működik!Valaki segítsen..phenom x6 procim van :C

(#342) Johnny001

Johnny001
(senior tag)

Hi!

MSI 785G-E53 - állandóan megjelszavazza a biost, tudom, hogy már volt aki találkozott ezzel a jelenséggel, mitévő legyek (bios reset már megy).

(#343) Johnny001 válasza Johnny001 (#342) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Valószínűleg a legújabb bios nyújt gyógyírt erre a problémára, sajnos agyoncsapja az energiagazdálkodást, megy vissza a 3.8 :))

(#344) bandrois

bandrois
(újonc)

Helló kedves Mindenki!

Pár hete nagy boldogan vettem észre, hogy az MSI hivatalos oldala szerint már érkezik a 760GM-E51-es lapomhoz AM3+ BIOS frissítés.
Mivel érdekelt a dolog, és írták is, hogy folyamatosan frissítik a listát, ma is ránéztem, és elszomorító dolgot láttam, a listát erősen megrövidítették. Az írás szerint azok a lapok fogják támogatni a bulldozereket, amikhez már kiadták az új BIOS-okat, a többiből viszont új, FX jelzésű változatokat adnak ki. Így gondolom ezeknél elfelejthetjük a frissítést, az i7-esekkel összemérhető teljesítményt, és a világbékét. Gyertek, sírjunk együtt! :D

(#345) Johnny001 válasza bandrois (#344) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Már beletörődtem az új lap vásárlásába :))

Tuning hátha jobban megy majd, végre mehetnek a ramjaim 2000-el. Usb3 Sata3 stb-ről nem is beszélve.

(#346) Z10N válasza bandrois (#344) üzenetére

Z10N
(fanatikus tag)

Hello,

Ezt mar en is figyelemmel kovetem amiota elinditottak. Korabban irtam is egy levelet a supportnak, konkretan 785gm-e65 kapcsan. Meg ide is linkeltem a topicba. Viszont a valasz az volt, hogy majd updatelik a listat. Ugy nez ki ez lett a vege, az FX revizios peldanyok. :(

Udv.

EVERYTHiNG THAT HAS A BEGiNNiNG HAS AN END..

(#347) dances

dances
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata, hogyan viselik ezek a lapok (konkrétan egy MSI 785G-E53) azt, ha mind a négy memóriafoglalatukat "megtöltjük"?

Mert régebben olyasmit olvastam, hogy nem túl jól; túlterhelődhet a mem vezérlő, fagyások, stb.

(#348) BeLeone

BeLeone
(újonc)

Üdv mindenkinek,

Most szeretnék beújítani egy brutál VGA-t, de nem vagyok biztos hogy szeretni fogja az alaplapomat...

MSI 770-C45 + Asus EAH6950/2DI2S/2GD5 ( persze moddolva )
Szerintetek ez így működni?

Egyéb ami már benne van:
AMD Phenom II X4 955 ->Black Edition<-
2x2GB Kingmax 1600 Mhz ( ezen is bővítek majd még 2x2-őt )
Táp: Corsair 400W ( ez is cserélve lesz min 500 W -ra )

Előre is köszönök minden jó tanácsot.

[ Szerkesztve ]

Ajándék csónak, ne nézd a lapát!

(#349) brian1974 válasza dances (#347) üzenetére

brian1974
(kvázi-tag)

Nekem 4*1 Giga megy benne igen régóta és szó szerint még egyetlenegy fagyás, kékhalál, .... semmi negatív nem történt még.

[ Szerkesztve ]

....mindenkinek van egy befejezetlen napja.... OKOS szomszédom a minap: -Motoroztál ma? Ááá, dehogy. Döglött volt a benzin és kiment belőle az oktánszám.....

(#350) dances válasza brian1974 (#349) üzenetére

dances
(kvázi-tag)

Értem. Köszi.
Neked pontosan milyen típusú lapod van (adatlapodon nem találom)?
Illetve mégy egy kérdés:
mivel most olcsó a memória, azon gondolkozom, hogy beszerzek egy 2x4 Gb-os kitet; viszont jelenleg egy 2x2-es van beépítve
Szerinted nem lesz belőle gond, ha 2 slotba 4 Gb-osokat, a másik kettőbe pedig 2 Gb-osokat teszek?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.