Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) Madmax81

Madmax81
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Segítséget kérnék .

Kb fél éve h asználok egy Msi 785g- E53 alaplapot régen egy X4 810 volt benne most egy új C3 -as X4 955 proci .
Az előd jól kezelte a G-skill memóriákat Cl 7-8-7 1600 Mhz-n de az új 955 egyszerűen nem szereti és nem is indul el ezen az időzítésen ami nem is lenne baj de hetenként egy két alkalommal kifagy a gép de csak energia takarékos módban a Prime 95 két órát fut és nincs hiba a memtest86 sem jelez hibát .
A legújabb bios van a lapon .
Minden le lett másik gépekben tesztelve de valahogy együtt nem hajlandóak megfelelően működni .

A Segítséget előre is köszönöm

Üdv Laci

1956-2010 07.22 Varga László

(#102) audi100td válasza Madmax81 (#101) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szia,

próbáld meg 1333MHz-en alcsonyabb időzítésekkel, pl. CL6-on.
CPU-NB feszültség mennyire van állítva?

Egyébként ezt a proci-ram párost próbáltad másik lapban, vagy csak külön-külön?

[ Szerkesztve ]

(#103) Johnny001 válasza Madmax81 (#101) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Nálam a lap és ram is meggyezik, csak a G.Skill 2000 Mhz-s. Próbálkoztam memóriatuninggal, felemás eredményekkel, a memóriát nem sikerült 1800 Mhz-ig se felhúzni, "akármekkora" CPU-NB, memóriafesszel, nagy időzítésekkel sem, az 1600 Mhz-en való időzítésre gyúrás se hozott komoly eredményt 8,8,8,24@1600 1T.

7-es időzítésről még álmodni se tudok, mert el se indul a gépezet. Sajnos, a prociban lévő memóriavezérlő tudhat ennyit, Te is ezt a gyanúmat igazolod :(

Egyelőre így használom, javasolt pen drive-os memóriateszt a memóriatuninghoz, mert képes elcseszni az oprendszert is sajnos.

By.: Johnny

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#104) keke69

keke69
(senior tag)

Sziasztok!

Lenne 1 olyan kérdésem,hogy a ház hűtésére alkalmazott ventilátor fordulatát lehet-e szabályozni úgy mint a cpu ventijét?

Ilyen alaplapom van!Az-az a alaplapról a biosban!

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#105) westcoastog válasza keke69 (#104) üzenetére

westcoastog
(PH! addikt)

Nem tudja szabályozni, ezt hiányolom én is belőle, pedig nagyon jó volna, 770-c45 tudja.
más:
Nem tudni mikor jön ki az S4-es bios a 785gt-e63-hoz?

(#106) keke69 válasza westcoastog (#105) üzenetére

keke69
(senior tag)

Köszi a gyors választ!! :R De akkor hogyan tudja szabályozni a cpu ventijét? :F Mivel az is az alaplapi csatlakozóra van rádugva!

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#107) audi100td válasza keke69 (#104) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Üdv,

785GM-E65-öt használok, BIOS-ban lehet szabályozni a sysfan-t is, egészen 50%-ig vissza lehet venni.

(#108) westcoastog válasza keke69 (#106) üzenetére

westcoastog
(PH! addikt)

Az 4 pines pwm-es csatlakozó, ott van automata szabályozás, de a sysfan-t csak fixre lehet leszabályozni azokon a lapokon amik tudják, tehát nem fog automatikusan állítódni a fordulatszám.
(#109) sb
Én még nem láttam olyan lapot ahol több 4 tűs csatit tettek volna a lapra.

[ Szerkesztve ]

(#109) sb válasza sb (#100) üzenetére

sb
(senior tag)

Erre senki?

(#110) audi100td válasza sb (#109) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Az a 3 tűs opció nem a cpu ventire vonatkozik?

(#111) keke69 válasza audi100td (#107) üzenetére

keke69
(senior tag)

Meg tudnád mondani,hogy hol tudom vissza venni?Nagyon megköszönném! :R

(#112) sb válasza audi100td (#110) üzenetére

sb
(senior tag)

A speedfanban 4db vezérlő látszik. Mondjuk ez általános, hogy több van a lapon (chipen), de kivezetve csak kevesebb van. Szóval a lényeg, hogy mindkettőnél lehet állítani (1. és 3.).
Ilyen módok vannak:
- 4 wire PWM (Intel mode)
- 3 wire PWM
- normal DC control
- és még valami :)

És persze csak a procihűtő csatlakozó a 4 pines.
A normál DC control az ugye a sima fesszabályzás 3 pinen.
A 4 pines PWM-ről pedig azt olvastam, hogy 3 pin a szokásos: fordulatszám, föld, +12V és a 4. pin adja a négyszögjel frekit, ami alapján a +12V ágról felveszi. Tehát értelmezésem szerint ilyen beállítással és fizikailag 3 pinnel ez is egy sima +12V-os fix csati lesz.
A 3 wire PWM meg gondolom úgy néz ki, hogy a +12V-os ágon eleve váltakozik a fesz. De ezzel nem sok eredményt értem el. Asszem ebben a módban fel sem pörögtek a ventik... vmi kis átlagfeszt kaphatnak.

Nagyon úgy tűnik, hogy adhatom el az összes f*sza pwm-es ventimet?

(#113) keke69

keke69
(senior tag)

Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám!Újraindítás után a gép nem akar elindulni,sem reset se com resetre,induláskor mindig csipogni szokott de sajnos most még a csipogásig sem jut el!Képet nem ad ki a monitorra!
Meghalt volna az alaplapom?Bár a 4 kék led világít!
MSI 945GT-e63 az alaplapom tipusa!

Köszönöm!

(#114) audi100td válasza sb (#112) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nálam csak egy darab házventit lehet a lapra kötni + a cpu fan, és BIOS-ban is máshogy néz ki a dolog, így sajnos nem tudok tovább segíteni.

keke69: miután történt ez a dolog? Nem használtad véletlenül AMD Overdrive-ot verntivezérlésre vagy egyéb dologra? A 4 kék led folyamatosan világít vagy villog?

[ Szerkesztve ]

(#115) keke69 válasza audi100td (#114) üzenetére

keke69
(senior tag)

Világít folyamatosan!AMD Overdrive-ot használtam kipróbáltam autómatán meddig tudja húzni a kártyát,de utánna még üzemelt mert játszottam is vele,csak mikor újra akartam indítani,hogy megnézzem hol lehetne biosban állítani a ventlátor fordulatot,onnantól prudukálta ezt a hibát,hogy nem indul el!

(#116) Madmax81 válasza audi100td (#102) üzenetére

Madmax81
(fanatikus tag)

Szia

Mindent próbáltam azt is 1333 Cl 6 el sem indul a gép max CL8 de .
Memtest 6 órán át hibátlanul futott semmi hiba .
Mindent alap feszen használok kivéve a mamóriát adtam neki 1,65 helyett 1,71 et de semmi .
Ha 1600 memóriát vettem akkor szeretném azon is működtetni ha egy mód van rá .

(#117) audi100td válasza keke69 (#115) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hmm, én is anno AOD-ben játszottam a ventikkel, majd reseteltem a progit a gyári beállításokra mivel nem igen sikerült elérni azt a célt amit szerettem volna. AOD-ból még ki tudtam lépni, de kb. fél perc netezés után kikapcsolt a gép és onnantól kezdve se kép se hang. Mint később kiderült meghalt a procim...

Nincs elfekvőben valami procid amivel ki tudnád próbálni? Egyébként AOD-t szerintem kerüld messziről, szvsz elég bugos...

Madmax81: A proci mem.vezérlője hivatalosan csak 1333-at támogat, e felett tuningnak számít minden MHz, hallottam olyat, hogy nem minden proci bírja az 1600MHz-et, van amelyik a gyártás során kicsit gyengébben sikerül, szóval szerintem nem a lap hibája a dolog, főleg, hogy korábban a másik procival ment rendesen. Egyébként használat közben nem fogsz ebből a sebsebégcsökkenésből érzékelni semmit.

[ Szerkesztve ]

(#118) Madmax81 válasza Johnny001 (#103) üzenetére

Madmax81
(fanatikus tag)

Szia

Az a gáz hogy ezeket a memóriákat csak is Intel alaplapokhoz ajánlják itt kezdődik a baj .
Az az érdekes hogy a régi C2 X4 810 procival gond nélkül ment 1600 -CL 7-8-7 T1 időzítéssel ezzel meg egyáltalán nem akar menni sem 1333 sem máshogy 1600 CL7 csak álom marad amíg nem javítják a terméktámogatást a Biosban .
Memtset 6 órán át ment minden hiba nélkül 1600 8-8-8 22-31 T1 időzítésen .
Kedvelem az Msi lapokat ez még nem tántorított el ettől a márkától , igazán ez az első nagyobb hiba amivel találkoztam a 6 év alatt .

(#119) Madmax81 válasza audi100td (#117) üzenetére

Madmax81
(fanatikus tag)

Szia

Ez igaz de ha 1333 ra állítom akkor is jelentkezik a fagyi bármilyen fesz és időzítés mellett , de memória hiba nem jelentkezik se Prine 95 sem Memtest alatt .

(#120) audi100td válasza Madmax81 (#119) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ez érdekes, az előző procit is ebben a lapban használtad, ugyanezekkel a ramokkal? Ha igen, akkor szerintem hardver- vagy szoftverhibáról van szó.

[ Szerkesztve ]

(#121) keke69 válasza audi100td (#117) üzenetére

keke69
(senior tag)

Úgy néz ki hogy a vga a ludas,kivettem elindítottam és az alaplap csipogott visszatettem a vga-t most van kép meg minden remek csak a windowst nem tudja betölteni! :Y

(#122) Madmax81 válasza audi100td (#120) üzenetére

Madmax81
(fanatikus tag)

Szia

Igen ugyan ebben a lapban használtam és ezzel a memóriával , ha berakom tesóm X4 620 prociját ami C2 -es akkor simán megy 1333 -1600 CL7 időzítésen .
Ha átrakom a procimat tesóm gépébe aminek DDr 2 1066 memóriája van ott lehet húzni még a 3800 Mhz is elérhető alap feszen és nem hibázik Prime ban és Memtestben sem .
Majd várom az új Biost .

(#123) audi100td válasza Madmax81 (#122) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Egyébként lehet, hogy tényleg valami BIOS hiba és a C3-asokat nem működteti rendesen. Szerintem írj az MSI support-nak állítólag elég segítőkészek, lehet hogy küldenek egy beta BIOS-t amivel jó lesz.

(#124) Madmax81 válasza audi100td (#123) üzenetére

Madmax81
(fanatikus tag)

Szia

Na itt kezdődik a gond nem rendelkezem megfelelő Angol tudással hogy megírjam nekik mi is a pontos problémám .
Esetleg ha valaki tudna ebben segíteni azt nagyon értékelném :R :R

Üdv Laci

(#125) mrhitoshi

mrhitoshi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

üdv

az lenne a kérdésem,hogy a(z) 785GT-E63

mennyire tuning barát ?
illetve hány db alaplapra köthető hűtőt tud befogadni ?
és érdemes egy ilyen alaplapot venni ? mivel ddr2-es memóriát tud befogadni :F

http://tinyurl.com/769rmuy ->> :D

(#126) sb válasza audi100td (#114) üzenetére

sb
(senior tag)

Nálam is ugyanez van, egy cpu venti, 4 tűs, és egy házventi, 3 tűs.
Csak a beállítás más, de az sem a BIOS-ban, hanem a Speedfan-ban.

(#127) audi100td válasza sb (#126) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Speedfan-t nem ismerem, de BIOS-ban is le tudod szabályozni a ventit.

mrhitoshi: Tuningban nem hiszem, hogy gond lenne a lappal, 270-280 "FSB-t" szerintem minimum tud. A cpu-n kívül 2 ventit köthetsz rá. Ha nem szeretnél RAM-ot cserélni, szerintem jó választás ez a lap.

[ Szerkesztve ]

(#128) sb válasza audi100td (#127) üzenetére

sb
(senior tag)

Alapból le, de a 3 pines csatit hogy szabályzom le a 4 pines ventikre?
Ezért próbálkoztam a Speedfan-nal, mert ott ilyen módokat is lehet váltogatni.

(#129) Johnny001 válasza Madmax81 (#124) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Itt van alul mindig a legfrissebb béta bios, csak "registrieren" kell, legfölül, ami ugyanaz mint máshol csak németül.

link

Gratulálok a fogalmazáshoz, az én regisztrációm elfelejtettem :))
Szóval ez tuti, hivatalos béta.

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#130) Madmax81 válasza Johnny001 (#129) üzenetére

Madmax81
(fanatikus tag)

Szia

Felraktam a béta biost ez már haladás 1333 tud menni a gyári időzítésén CL7-8-7 T1 de ha auto -ra rakom akkor még CL9 -11-11 T2 ismeri fel de ez már másodlagos dolog .
Tesztelgetem majd kiderül hogy csinálja a random fagyásokat .

Köszönöm a segítséget .

Üdv Laci

(#131) Guszti

Guszti
(tag)

Üdv!

Sajnos nem talalok sehol pontos infot arrol, h msi lapoknal biosban mennyire lehet visszavenni a cpu, ill. egyeb feszeket.
Tudnatok nekem abban segiteni, hogy leirjatok a lapotok tipusat, es hogy milyen intervallumban lehet a cpu feszt allitani? (foleg mATX-es lapok erdekelnek, de johet info a tobbirol is)

Elore is koszi! :)

(#132) audi100td válasza Guszti (#131) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szia,

nekem egy 785GM-E65-öm van, nagyon szépen alul lehet benne feszelni a procit. Az Athlon 240-esemnek 1,425V a gyári feszültsége, ezt BIOS-ban egészen 1,125V-ig lehet csökkenteni, ami terhelés alatt 1,088V-nak felel meg cpu-z szerint, én ezen az értéken használom, így még stabil. Ezen felül van egy olyan opció BIOS-ban, hogy "CPU-VDD Voltage", itt a procid VID értékét tudod csökkenteni (esetemben 1,1V-ig), ezáltal a cpu voltage is tovább csökkenthető egészen 0,800V-ig, szóval a lap nem szab gátat alulfeszelésnek. :) Egyébként a cpu voltage 1,125-2,075V-ig állítható, cpu VID-től felfelé 0,001V lépésekben. Szóval finoman lehet szabályozni mindent, pedig nem is egy kimondott tuningdeszka, a BIOS nagyon részletes, nem hiányolok belőle semmit. Egyébként a minimálisan beállítható cpu voltage (esetleg a maximális úgyszintén) a cpu-d VID-jétől függ, pl. az előző procimnak 1,35V volt a VID-je (szintén X2 240), ott 1,05-ig lehetett csökkenteni a fesz-t anélkül, hogy a VDD feszhez hozzányúltam volna. Lehet, hogy kicsit összezavaró volt amit írtam (eléggé fáradt vagyok már), de a lényeg, hogy 0,3V-ot tudsz csökkenteni a procid gyári feszültségéből, illetve ez alá is tudsz még menni bőven, egész pontosan 0,8V-ig, ha lejjebb veszed a VDD voltage-t. A RAM-ot 1,5-2,42V-ig lehet állítani.

(#133) Guszti válasza audi100td (#132) üzenetére

Guszti
(tag)

Ertheto. Koszi! :)

Igazandibol keresre osszedobtam egy konfigot 1-2 eve, es egeszen keveset fogyasztott: info
Most szeretnek egy gepet NAS-nak minel kisebb fogyasztassal, es remeltem, hogy az MSI lapokban is lehet 0.8v-ot adni a procinak, de ahogy latom lehet. A kiszemelt egy 785GTM-E45, ha abban is lehet ilyen csodakat muvelni, akkor remelem egy hasonlo 240-es procival, mint neked van, es egy picopsu-val meg 20-25W kornyekere is leszorithato a fogyasztas. :)

Meg1* koszi szepen az infot, es varom a 785GTM-E45 tulajoktol a megerositest! :)

(#134) szente

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

hali!

lato itt van par embernek MSI 785GTM- E45 lapja.mi a velemenyetek rola?egyes webshopokban mar kb 13k-tol hozza lehet jutni.nekem gyanusan olcsonak tunik....

Vegyé':http://href.hu/x/fnts

(#135) audi100td válasza Guszti (#133) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Fogyi mérő ennyit mutatott az én konfigomra az adatlapomon található összeállításra, a táp akkor még egy 400-as Liberty ECO volt és egy másik 240-es proci, ezek konnektorból felvett teljesítményi adatok, 80%-os hatásfokkal számolva idle 39-40W-nak felel meg. Mondjuk 0,8V-on nem lesz stabil egy ilyen proci sem, esetleg 235e-t kicsit jobban alul lehet feszelni, de nem biztos csak egy tipp és kérdés, hogy az E45-ös lapnak is ilyen részletes-e a BIOS-a, ezt jó lenne kideríteni.

szente: Jók ezek a lapok, 13k-ért kifejezetten bestbuy, szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#136) z00li válasza szente (#134) üzenetére

z00li
(senior tag)

Üdv!

Nekem ilyen lapom van. Idáig tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Mondjuk én nem tuningolok, így is kielégíti az igényeim. Szerintem a BIOS-a sem lehet sokkal másabb mint a többi MSI lapnak. Pontosabbat csak 7végén tudok majd mondani, mivel nem vagyok otthon.

Z

(#137) Johnny001 válasza Madmax81 (#130) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Fölrakom akkor én is béta biost, aztán mehet próba, meg ment pü is :))

(#138) szente válasza z00li (#136) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

msi-ről nincsenek jó tapasztalataim,de mivel nincsen nagyon pénzem,"muszáj" lesz ezt vennem...igazából a tuning annyira nem fontos,inkább legyen stabil,megbízható,meg kíváncsi vagyok,hogy mit tud nyújtani a hd 4200.azért ha van akármi tapasztalatod,akár tuning terén is,megoszthatnád velem.hálás lennék érte! :R

üdv

(#139) z00li válasza szente (#138) üzenetére

z00li
(senior tag)

Mint írtam én maximálisan elégedett vagyok vele, nálam simán ajánlott kategória. Egyébként én sem voltam MSI fan, de mikor a régi athlon xp-ről váltottam, akkor egy MSI KA780G lett a befutó, elsősorban az ára és a felszereltsége miatt. Azt is csak azért cseréltem le, mert szeretnék matx-re váltani, csak még nem találtam nekem tetsző házat. Egyébként az a lap is nagyon jó volt. Tuningról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert nekem így is elég a gép teljesítménye. Mivel már játszani sem szoktam, így az integrált videókártyáról sem tudok mit mondani, de jelenleg ez az egyik legerősebb integrált cucc. Szerintem nyugodtan megveheted, ennyi pénzt simán megér. :K

(#140) Johnny001 válasza szente (#138) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Nyugodtan vehetsz MSI-t, szerintem megbízható, tuningban se rossz.

Olyan problémáim vannak, hogy a memória nem megy 2000-en és a procit nem tudom 3800-on stabilan használni, holott hónapokig úgy használtam :))

Lehet, csak egy kis időt kéne rá szánni.

(#141) audi100td válasza Johnny001 (#140) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

2000MHz RAM-sebesség gyakorlatilag lehelten AM3-as procival, 1333-at támogat hivatalosan és tuninggal általában max. 1750-1800 a plafon, ez nem a lap "gyengesége", ennyit tud a proci mem. vezérlője.

szente: Korábban voltak gondok az MSI-vel, de szerintem az utóbbi időben nagyon jól felhozták magukat, BIOS- illetve szoftveres ellátottságot valamint terméktámogatást is figyelembe véve, szerintem jelenleg jobb választás mint az Asus vagy Gigabyte. Egyedül az AMD Overdrive-ot érdemes kerülni, fura meglepetések érhetnek, nekem pl. elszállt miatta az előző procim.

z00li: Alulfeszelés mennyire kivitelezhető a lapoddal?

[ Szerkesztve ]

(#142) Johnny001 válasza audi100td (#141) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Köszi a választ, ezzel tisztában vagyok, úgyszolván az 1600 is ajándék.

A 2000-et én se gondoltam komolyan, de az 1800 már elérhető közelségben van, csak egy kis szabadidő kéne hozzá. A 3.5-ös biossal valami nincs rendjén tuning terén, de hátha a béta segít, mint Madmaxnak :)) Ez az első bios Thubánhoz.

(#143) szente válasza Johnny001 (#142) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

köszönöm a válaszokat,azt hiszem megrendelem.itt a link,ha esetleg más is kedvet kapna hozzá...

(#144) szente válasza szente (#143) üzenetére

szente
(senior tag)
LOGOUT blog

persze....az ár nem frissült,miután megrendeltem küldtek egy mailt,hogy bocsi,de az árfolyam változás miatt megemelkedett az ára...15k feletti árra módosították... :W

(#145) z00li válasza audi100td (#141) üzenetére

z00li
(senior tag)

Jó kérdés, nem tudom. :B Majd 7végén vetek egy pillantást a BIOS-ra (csak akkor leszek otthon).

(#146) Johnny001 válasza Madmax81 (#130) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Na abbahagyta a fagyásokat, c'n q működik? Én visszaraktam a 3.4-et, mert nálam nem ment, most hanyagolom a tuningot, az új biossal is újraindulgat 3800-on, kellen még feszt adni, de már így is hangos (maxon megy-egy kicsit meleg lett) a venti prime alatt.

(#147) Madmax81 válasza Johnny001 (#146) üzenetére

Madmax81
(fanatikus tag)

Szia

Nálam működik a C 'n Q
Ezzel a procival nálam a plafon a 3700 Mhz de nem is erőltetem a dolgokat így is elegendő mindenre , az alap feszt csökkentettem és még igy is stabil maradt .
Nálad terhelés alatt mennyire melegszik fel a proci , ha jól nézem majdnem egyforma hűtésünk van szinte csak a neve különbözik
Coolink Corator DS ,, (L:http://logout.hu/cikk/arctic_cooling_freezer_xtreme_a_huto/teljes.html)Arctic Cooling Freezer Xtreme(/L)

[ Szerkesztve ]

(#148) Madmax81 válasza Johnny001 (#146) üzenetére

Madmax81
(fanatikus tag)

Szia

Szinte csak a név különbözik Arctic Cooling Freezer Xtreme ,,, Coolink Corator DS

(#149) Johnny001 válasza Madmax81 (#147) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Hát nálam meg valamiért, XP és WIN7 alatt se vette vissza az órajelet a béta biossal. Most visszaveszi, de régi biossal :F

Terhelés (Prime) magok hője 53-54° 1400-at pörög a légkavaró meleg szobában, úgy van vezérelve (pwm-es) 40°-os procihőnél kapcsoljon rá, 3700 a vége nálam is vagy fél tizeddel többet kell a procinak adni, amit aránytalannak tartok a 100Mhz-hez képest, úgyhogy marad így egyelőre.

A C'n Q-hez valamit biztos még állítani kell a biosban, ami a régi biosban alapból úgy van?
3.5-öt raktam vissza először, de már azzal se működött, csak 3.4-el.

A Te hűtőd se rossz, csak mindenféleképpen kiváncsi voltam az akkor újdonság hűtőre :))

(#150) Madmax81 válasza Johnny001 (#149) üzenetére

Madmax81
(fanatikus tag)

Érdekes dolgokat művel a béta bios , felraktam majd mindent beállítottam pár nap múlva meg akartam nézni de jelszót kért pedig nem állítottam be hogy kérje .
Már kétszer találkoztam ezzel az anomáliával egyenlőre nem zavaró, minden jól működik.
Terhelve nálam 50-53fok között 1600 fordulatom pörög a venti közepesen meleg szobában , nálam 45 foknál kezdi emelni a légkavaró fordulatát .
CnQ nálam működik rendesen , de mostanság sokszor emeli feleslegesen a proci sebességét maximumra pedig nem is terhelem a gépet .

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.