Ezt a fórumtémát azért nyitottam, mert az Mpio lejátszóknak még nem volt egy általános, összefoglaló topicja, mint ahogyan az megvan a Samsung, Meizu, iAUDIO, EZAV, Sandisk, Creative lejátszóknak és használóiknak. Én is Mpio tulaj vagyok és szívesen megosztanám azokat a tapasztalataimat amit eddig véltem felfedezni és várnám azok tapasztalatait akiknek már régóta van ilyen lejátszójuk és megosztanák másokkal is gondolataikat. Nekem is vannak kérdéseim remélem másnak is lesznek és sikerül majd megválaszolni azokat.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
-ThOMas-
(lelkes újonc)
Tehát...
Nemolyan rég vettem egy FY500-as 1Gb-os lejátszót. Sokáig gondolkoztam rajta, mire eldöntöttem mit veszek és erre esett a választás. Más márkákat is megnéztem (inkább márkásakat) és ebben az árkategóriában úgy gondolom nem volt rossz választás. Sok jó tulajdonsága van (ami persze más lejátszóknak is megvan), rossz tulajdonságát még nem fedeztem fel. Furcsaságok vannak azonban. A lejátszó menüjében szerepel a magyar nyelvű menü opciója de nem hajlandó English-ről más nyelvre váltani. Ez mondjuk nem akkora probléma hiszen a lejátszók többségében nincs magyar nyelvű menü. Ami viszont érdekelne az az, hogy az FY500-as mutatja-e a dalszöveget? És hogyan lehet ezt elérni (hova helyezzem el a szöveges fájlt, milyen formátumban)?

-ThOMas-
(lelkes újonc)
Hova tűntek az Mpio tulajok?
Vagy nincsenek is?

-ThOMas-
(lelkes újonc)
FY500 Tulajok:Kolbee, szesa, Bocika, Opossum,... Hol vagytok? Lenne pár kérdésem.
Leírásban szerepel a Lyrics nevű beállítási lehetőség. Nálam nincs. Nálatok? Ha a frimware-t kicserélném nem európaira, lehet hogy működne? Most EU3.13-as van fenn.

-ThOMas-
(lelkes újonc)
UP!

tom235
(kvázi-tag)
szia
szeretnék venni egy ilyen készüléket.
ezektől a hibáktól eltekintve jó?
szépen szól?

tom235
(kvázi-tag)
Na mi van hová tűntek az mpio tulajok?

Windex
(tag)
Én is MPIO tulaj lennék. Nekem FG100 van.
tom235: Melyik tipusra gondoltál?
The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

Kolbee
(kvázi-tag)
Na végre van MPIO topic!
Egyébként az FY500 tulajok elégedetten használják a lejátszójukat. Diktafonról annyit, hogy tegnap úgy csináltam a kultiban interjút, hogy két helyről szólt a zene. És teljesen használható. 
Nadeizé: Lyrics. Tedd föl ezt a fw-t ([link]), és akkor lesz Lyrics menüpontod. Hogy használni hogy kell azt nemtom, mert még eszem ágában nem volt kipróbálni. De ez a szoftver már hibamentes.

ctrlgergely
(újonc)
Hy Én is mpio mp3 lejátszót vennék de nem tom igazán milyent:
-FY500
-FY600
-FL350
-MPIO ONE
Ki tudna segíteni kb 30k-t áldoznék az Atacompnál nem lehet kapné mert érkezik
Van elképzelésemh FY500 1 Gb-os de nem 100%.
Valaki tudna segíteni.
Kösz

tom235
(kvázi-tag)
szia
neked mindenképpen az Fy500-at ajánlom.
szerintem ez van a legjobb ár/érték arányban.

tom235
(kvázi-tag)
szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a worldwide és az eu firmwarek között?

Cyrin
(őstag)
Csatlakozom a klubhoz, én nemrég vettem a feleségemnek egyet, FY500 1 Gb, sztem nagyon jó, minőségi darab. Jó hangzással. Én is sokat nézegettem, tájékozódtam, majd ezután többször is felmentem Pestre hogy élőben is megnézzem a megmaradt versenyzőket, mielőtt megrendeltem.
Lehet hogy ez az eu-és worldwide közt a mW a különbség? Ugyanis ez az EU-ban le van butítva 6 mW-ra.
[Szerkesztve]
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

Cyrin
(őstag)
Először két dolgot kell eldöntened:
1. beépített aksisat akarsz, vagy elemeset
2. akarsz e videolejátszást képnézegetést
Az én válaszaim a következők voltak a magam szempontjai szerint:
1. Mindenképp elemeset akartam (azaz cserélhető akkusat), mert sztem az sokkal mobilabb. Nincs az ember kötve szgéphez, 220-hoz, 2 akkuval is, de néggyel aztán végképp sosem lesz gond az utánpótlással, de ha mégis elemet bárhol, bármikor lehet kapni.
2. Sztem ennek nem sok értelme van, kicsi a képernyő, meg azt nézni kell, nem lehet mással foglalkozni közben, és ennek épp ez a lényege, valamint mit nézel meg rajta? És hányszor? Egy másik fórumban hangzott el, hogy akinek van ilyen az egy idő után nem használja ezt a funkcíót. Először érdekes aztán fölösleges.
Ha a cserélhető akkus mellett döntesz akkor én az 500-asat javaslom a 600-al szemben, fém ház, jobb diktafon, egyszerűbb kezelhetőség.
És mindenképpen 1Gb-osat vegyél.

Kolbee
(kvázi-tag)
Worldwide és EU között gyakorlatilag az a különbség, hogy az előbbiben van Lyrics funkció, amit sose használtam és nem is akarok. Elméletileg pedig még a kimeneti teljesítmény is, de igazából tök ugyanolyan hangos mindkét FW-rel.

tom235
(kvázi-tag)
hát szerintem a kimeneti telsjesítménynek semmi köze a hangerőhöz, amelyik nagyobb a mw ott jobb a basszus.

tom235
(kvázi-tag)
nemtom ti hogy vagytok ezzel,de szerintem akkor a worldwide sokkal jobb, mint az eu-s.

Cyrin
(őstag)
Idézet egy másik fórumról, ahol szintén ez a mW-firmware különbség a téma.
''Kipróbáltam amit írtatok, és tényleg így van!!!!
A ''júessz förmver''-t raktam rá és jóval hangosabban szól így a 600-asom
Eddig mindkettőn (500 és 600) az eu-s 313-as firmware volt, össze is hasonlítottam a kettönek a hangerejét, úgy, hogy ugyanazt a számot elindítottam mindkettőn, majd felváltva dugtam be hol egyikbe hol másikba a fülhallgatót és tök ugyanaz volt a hangerejük, de most....
még most is cseng a fülem a 600-astól, míg az 500-as határozottan halkabb
királyság! végre a buszon is fogom hallani a muzsikát
''

tom235
(kvázi-tag)
egyébként a firmware frissítés garanciavesztéssel jár?

Cyrin
(őstag)
sztem nem, hisz ez a lényege az egésznek, hogy lkésőbbi frissítésekkel javítják a hibákat, ez egy plusz a lejátszó részéről.
Ha viszont frissítés miatt romlik el, az már nem garancia.

tom235
(kvázi-tag)
fy500-asomra amikor rátöltöm a számokat azután hardver biztonságos eltávolítására kattintok, kíírja hogy most már biztonságosan el lehet távolítani meg minden azt közben a lejátszón még mindig ott világít,hogy usb connected, ez nektek is így van?
nem mintha ettől hibás lenne a működése csak szeretném tudni,hogy ez normális-e?

Cyrin
(őstag)
Így.

GombócArtúr
(őstag)
barátomnak van 256megás Mpioja.
Hát én nem vagyok elájulva tőle. a Fülhallgatónak bár szép basszusa van, de olyan merev a kábele, hogy esik ki a füledből, nagy hangerőn meg dúrván recseg. a kezelése sem tettszik. Viszont 1 AA elemmel majdnem 60 órát bír ki
tekintélyes!
''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

Cyrin
(őstag)
Nálam egyik probléma sem jelentkezik. Kezelése nagyon egyszerű és logikus sztem.

tom235
(kvázi-tag)
szerintem király kis lejátszó mindenkinek csak ajánlani tudom

[w]
(őstag)
hö?
a ''nem-EU'' verzió általában miben különbözik az EU-stól?
és honnan lehet ilyet letölteni? nekem FL100-hoz kellene egy.

tom235
(kvázi-tag)
innen tudsz firmwaret letölteni hozzá: http://www.mpio.com/downloads/index.php?search_part=FL100#firmware
a nem euson amint már ezt láthattad itt a mw a különbség.

[w]
(őstag)
a linken speciel a sima FW-ket látom, eddig én is eljutottam.
máshogy kérdezem, hátha úgy érthetőbb: nem-EU-s FW honnan tölthető le?

tom235
(kvázi-tag)
az fl100-hoz lehet hogy nincs külön eu-s

tom235
(kvázi-tag)
ha azon a linken nincs külön eu-s akkor máshol sincs.

Eszleny
(fanatikus tag)
Kár, hogy az FY500-asban nem lehet a joystickkal könyvtárat léptetni. Kicsit sűrűben is adhatnának ki új firmwaret.
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

Cyrin
(őstag)
Nem tudom pontosan mire gondolsz, én tudok joystickkal könyvtárak között lejátszáskor váltani, a jojstick benyomásával bejön a könyvtárstruktúra.

tom235
(kvázi-tag)
a joystickkal való könyvtárléptetés nekem is tökéletesen működik.

Eszleny
(fanatikus tag)
Elnézést, ne, fogalmaztam teljesen világosan. Én csak azt szeretném, hogy a könyvtárléptetés úgy működne mint a számléptetés lejátszás közben: ne kelljen a kijelzőt nézni, hanem valami egyszerű művelettel (pl két gyors joystick mozdulat előre) lehessen elintézni. Sokszor a pulloverem alatt hordom (nem himbálódzik annyira mozgás közben) és a számléptetést pulloveren keresztül is megtehetem. Sajnos, ha albumot akarok váltani, akkor elő kell vegyen. Ha jól tudom az iRivereknél van valami hasonló megoldás.
Szerintem a gombok elhelyezése a joystick körül zseniális.
[Szerkesztve]
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

verser233
(senior tag)
Sziasztok!
Én lassan már egy hete, egy Mpio HD300-as tulaja lettem
Nagyon meg vagyok elégedve vele, szépen szól, eddig nincs gond vele
Ha valakinek van ezzel a típussal kapcsolatban kérdése, tegye fel, megpróbálok válaszolni 
http://www.takethatdaily.org ; http://www.likegyujto.hu

bebar
(fanatikus tag)
FY500 megfelelő a hangereje, tehát nem túl halk?
Mert ahogy nézem 2X6mw.
Basszus jól adja?
Köszi!!!

Cyrin
(őstag)
Én is ettől tartottam, és egyáltalán nem halk, egyszer sem hallgattam még max hangerőn, mert az már nem jó, ha ennél hangosabb lenne az tényleg halláskárosító. De ha valakinek ez nem lenne elég, a US firmware-t felteszi rá, és máris 15 mW-os lesz.

Cyrin
(őstag)
Engem csak a színek összevisszasága zavar, ezüstöt akartam de nem volt, csak almazöld (512), meg titán(1gb), holott a honlap szerint az 512-es sötétkékben az 1 gb-os titánban létezik. Aztán most megint kapható ezüstben (512). Végülis titánt vettem, ez fix pontnak tűnik.

tom235
(kvázi-tag)
Az fy500-as tulajok bizonyára megfigyelték, hogy a language menüpont alatt van hungarian, azaz magyar nyelv is de nem áll rá át. Valaki jutott már ezzel valamire?

tom235
(kvázi-tag)
egyébként valaki próbálta már a worldwide firmwaret?

Cyrin
(őstag)
Hiába van, még a jelenlegi firmware-ek nem tartalmazzák, később még lehet.

Cyrin
(őstag)
mp3center oldalán nézd meg a fórumot az FY500-nál ott írta valaki hogy kipróbálta.

Cyrin
(őstag)
Lecseréltem az MPIO FY500-as gyári fülesét egy Sennheiserre és lesújtó az eredmény, bővebben elolvashatjátok a sennheiser topicon.

tom235
(kvázi-tag)
A részletes angol nyelvű kézikönyvet olvasgatva rájöttem, hogy a menüben a language opció nem a lejátszó menüjére vonatkozik, hanem az id3-tag-ra

tom235
(kvázi-tag)
amúgy kiváncsiságból feltettem a worldwide 2.13-as firmwaret, lényegében ugyanaz,mint az eu 3.13 csak van egy plusz lyrics funkció, de egyébként a hangzásában nem érzek különbséget, ugyanolyan hangos vele, mint az eu-s, tehát nem érzem a mw különbséget.

DrSoul
(őstag)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy pl. az MPIO FY500-asnál nem jön-e le a fémházról könnyen a festék.
Nekem pl. van 4-5 hónapja egy fémházas pendrive-om, de ott már jön le a szín.
Engem nem zavarna, ha az mp3 lejátszóm szines lenne, de ha lejön a festék, inkább akkor szürkét
Mindig az X jelöli a pontot...

Eszleny
(fanatikus tag)
Nem kell kivenni a tokból (amit adnak hozzá) csak ha elemet cserélsz.
Ha tok nélkül használod, akkor a kijelző szerintem a legkényesebb pontja.