Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

(#951) Pocee válasza ALI_G (#950) üzenetére

Pocee
(fanatikus tag)

Sze!

Haveromnak a leömlők függőleges részénél hajlott be a cső a Horneten,neki egy olyan csávó csinálta meg akik gallytörő rácsokat meg küszöböket gyárt,kivágták a problémás részt és betettek egy rozsdamentes részt majd egybepolírozták és észre sem lehetett venni.Ha zavar akkor sztem ez a legkézenfekvőbb megoldás.Üdv

Mr.Brightside

(#952) Tüzi válasza tildy (#933) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Isten látja lelkem, hogy nem akarok kötekedni Veled, de ha már veszel egy túramotort, miért nem veszel egy VFR-t, vagy CBR-F-et? Mégiscsak egy Honda lenne alattad, és nem Hyoshung. Szerintem. De közel ennyiért már vehetsz 929RR-t is, vagy 600F-et. Annyi választék van, annyi jó motor, most olcsóé', mert mindenki szabadulna meg tőle... Láttam 954-et, 900-ért.......

szvsz V2-ből csak VTR SP2. :))

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#953) Tüzi válasza ALI_G (#950) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vazze :DDD
Goldwingel ne krosszozz, nagyapám mindig ezt mondta

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#954) persuader válasza Tüzi (#952) üzenetére

persuader
(őstag)

Izlések és pofonok-
Az én szerény véleményem szerint V2 ből meg csak RSV Factoryt.
A régi jó japán dögökkel (legyen mondjuk 6 éves) meg az a baj, hogy megveszed aztán elkezded a pénzt szórni rájuk. Lánc, lánckerék, gumi, olaj, szűrő, talán gyertyák is, alap egy használt gép átvételénél, ami ugyebár egy százas. Ha mákja van az embernek nem kezd el alatta csúszni a kuplung. Aztán meg hopp a kuplungkapcsoló beadta az unalmast, hipp a féklámpakapcsoló berohadt, hopp a hatéves akkut ki kell cserélni, upsz a fékbetétek elkoptak, hoppá, az előző tulaj nem nagyon foglalkozott a fékbetétekkel és keresztbefordulnak a munkahengerben a dugattyúk, így alig fog a fék, nahát munkahengert csak nem veszek újat csillió forintért... Nahát a karmantyú is szarrá ment... Sorolhatnám, mit tapasztaltam a saját bőrömön egy hétéves döggel. Annyi mindent ütöttek vágtak azokon a motorokon, hogy több a baj vele, mint a Hyosunggal.

[Szerkesztve]

explosión 2 tiempos

(#955) bbazsy válasza feca81 (#947) üzenetére

bbazsy
(őstag)

21 éves kor az maradt, az tuti.
köszi, megnyugtattál:) elkezdtem már nézni a sulikat, bár még van erős fél évem a kresszig(tényleg az mennyivel másabb mint a B?)..

kezdeni milyen motorral érdemes?(bp, meg hetente-kéthetente hazajárok 250kmre, és egyetem melletti melóból sok kessem nincs...)

[Szerkesztve]

..

(#956) szilchi

szilchi
(őstag)

Szép jó estét.Szerintetek egy ''kicsit'' :DDD megégett fesszabályzóval lehet még valamit kezdeni??A helyi motorszerelő szerint kábelcsere elég.Szerintetek?
[link]

Kawasaki---Let the good times roll

(#957) ALI_G válasza bbazsy (#955) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha korlátlanra mész, illik egy simsont legalább jól kezelni, vagy egy 125-ös MZ-t. Ezek még olcsók is.

szilchi: kicsit megégett? :C :DD lol

[Szerkesztve]

(#958) bbazsy válasza ALI_G (#957) üzenetére

bbazsy
(őstag)

az jelen lakás és életvitel mellett elég necces, de ilyenben gondolkodok én is(simsont vezethetek most is)

..

(#959) Tüzi válasza persuader (#954) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nem tudom... Nekem a 13éves 400-asommal 3 év alatt egy baj volt. Meghalt a gyári fesszabályzó. Meg egyszer a szar benzin miatt elkoszolódtak a fúvókák. Ennyi. Beletekertem 2x.000 km-t, és annyi a titka az egésznek, hogy olajcsere, meg tavasszal átfúj mindent kontaktsprével.
Elárulok egy titkot. Hülye az, aki itthon vásárol alkatrészt a motorjához. Példaként a fenti fesszabira mondtak nekem itthon 56ezret, ebay-ről megrendeltem a jobb fajtát 15ezerért postával. Szerinted?
Amúgy meg ha a japán gépet ennyire szét tudják emberek barmolni, akkor egy kevésbé jobb anyagokból összerakott vasat mennyire?
Használtmotor vásárlás mindig egy lutri marad. Vagy nyersz, vagy buksz. Véleményem szerint pedig egy japánnal kevesebb a rizikó... Bár olaj nélkül mindegyik meghal hamar, de amúgy többet bírnak.

Ez csak a szerény véleményem. Meg az ír postás tapasztalata, akinek két évvel ezelőtt volt a VFR-jében 770.000 (!) mérföld (!!), és még mindig vidáman megy vele.

(#960) Tüzi válasza persuader (#954) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja, és ha ügyesen tudsz vásárolni, akkor lealkudsz annyit, amennyibe az általad említett alap dolgok (olaj-gyertya-gumi-lánc) kerülnek :) Ha meg nem enged, akkor van másik motor is :D Nem tudom milyen motort vettél, hogy ennyire negatívak a tapasztalataid, bár az kétségtelen, hogy kawát én sem vennék használtan...

No, de mindegy is, befogom a pofám, mindenki azt vesz amit akar :R

(#961) Tüzi válasza szilchi (#956) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

VFR? :) Kábelcsere, utána multiméter. Csak akksinál tudsz rámérni, mert háromfázisos. Ha lámpa nélkül alapjáraton 12.5-13 között tölt, akkor jó. Ha nem, akkor írj pm-et. :)

(#962) Gaboman

Gaboman
(PH! nagyúr)

Skacok augusztus 12-én amatőr Rally-cross verseny lesz a Súri pályán,minden érdeklődőt és versenyzőt szeretettel várnak a rendezők!
Nevezés:3500Ft, ebéddel.
Nézőként: Felnőtteknek 300Ft,gyerekeknek ingyenes.
A verseny kezdése: 10:00

Infó és nevezés 0630/235-3363 telefonszámon,Sókorka Miklósnál.

Gyertek minnél többen legyünk,igaz én csak nézőkénz megyek,de akkor is ott leszek!

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#963) feca81 válasza bbazsy (#955) üzenetére

feca81
(tag)

van egy vekony knyv hozza,ha azt bevagod,akkor tuti atmesz.nem nehez,2 nap alatt kiolvastam,ugy,h mellette meg 8 orat dolgoztam,es aludtam is boven.magyarul kb 8 ora alatt kiolvashato.va na neten jopar hely, ahol lehet teszteket kitolteni,unasig csinaljad,es a kerdesek ismetolodni fognak a vizsgan.igy mar fejbol nyomod a valaszt. amugy ne msokban mas.szabalyok ugyanazok, csak nehany dolog mas.pl parkolas, behajtani tilos tablak, elozes. nem veszes.
kezdo motor mar joparszor ki votl targyalva itt. abban szinte mindenki egyetert,h eloszor kisebb motorral kell kezdeni,majd ha megszokod a feelinget,mehet a nagyobb. kisebb motornak szemelyszerint 125-ost v 250-est ajanlok, de ebben mar vannak elteresek.van aki egybol 400-ast, devan aki meg csak 50-est ajanl. (50-es speed motor is kulonbozik a simsontol:) ) ha el vagyeresztve penzzel,akkor javaslom szepen a rangletrat vegigjarni. 125-400-600ccm v 250-600ccm. ez persze speedre,turara vonatkozik. cross, supermotohoz, chopperhez nem ertek...
a te helyedben, (mint ahogy en is csinaltam hasonlo okok miatt) vettem kb 200-ert egy rendszamos jo allapotu 125-ost, majd miutan mar ugy ereztem,h nem esek el a pirosnal,mert meg kell allni,lecsereltem 250-esre. itt e nle fogok ragadni anyagi megfontolasbol, mert 30E Ft-tal olcsobb a biztositasa, es jopar ezerrel a teljesitmenyadoja,mint a kovetkezo lepcsofoknak. kicsi penz,kicsi motor :D

Yamaha FZR 600 Genesis

(#964) bbazsy válasza feca81 (#963) üzenetére

bbazsy
(őstag)

köszi, a kresszes dolog az tiszta, autóra is 1 nap alatt készültem( 2x vizsgakönyv, és kész:) ).

nézegetem erősen a motorokat, meglátjuk, hogy lesz még, köszi a válaszokat!
( fz6 csak álom marad még egy darabig...:R )

..

(#965) persuader válasza Tüzi (#960) üzenetére

persuader
(őstag)

Most meg mi a baj a Kawasakival?
Nem értem...
Én általában supersport motorokat vettem amik ugyebár agyon vannak ütve rendesen. Ott aztán kijön minden. Az idő vasfoga akármilyen japán gyártónak a motorját megeszi. Függetlenül a márkától.

explosión 2 tiempos

(#966) Tüzi válasza persuader (#965) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eddig 2/2 beköpte a szelepet, átszakadt a dugattyú, és megállt a blokk. Egy 400-asról, és egy 750-esről beszélek. Statisztikailag pedig a Hondákkal van a legkevesebb zűr. Ezt pedig saját tapasztalatom is megerősíti :)
Érdekes, hogy felhoztad, mert én eddig blokkhibás Hondáról csak egyről tudok, és elég sokat ismerek, holott a két (ja nem, három bocsi) kawából kettő megdöglött.
Persze, lehet, hogy a sors különös, és kegyetlen fintora ez velem szemben, de a tapasztalataim ezek.
Márpedig ha X km alatt szétdől egy japán (rendesen szervízelve) akkor egy kevésbé jobb blokk X/3 km alatt szét fog dőlni. Ezért mondom a kedves hölgynek, hogy fontolja meg.

(#967) tildy

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Talán emlékeztek, hogy a benzincsapot gariban cserélték ezres szervízen, mert ment icicipicit spriccelt a benya mellette . Valószínűleg az új sem votl teljesen tökéletes, mert mostanában mikor mentünk, 120 felett elment az ereje a korábbihoz képest , kicsit köhögött a gép. Először azt hitték szar benya, de nem az volt . Gariba cserélték a benzincsapot. Eddig kb ennyi gond volt 5000 km alatt kb, és remélem nem lesz több . Kapott egyébként a paripa doboztartó konzolt és dobozt is, 49 litereset. Jól néz ki és hasznos is.

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#968) persuader válasza Tüzi (#966) üzenetére

persuader
(őstag)

egyszerűen nem értem a leborulós márkahűséget.
peace

explosión 2 tiempos

(#969) &rew válasza persuader (#968) üzenetére

&rew
(őstag)

bar mar nem vagyok joban a redbaron-nal, ott is az volt a tapasztalat h a hondakkal volt a legkevesebb gond. havernak egy vfr-je van es mar volt vele angliaban es spanyolorszagban is, szoval azert hasznalgatja, de hibaja meg nem volt. a '95-os cb400-am viszont rengeteg hibat tudott produkalni, persze azt ki tudja mibol raktak ossze :) masik haver cb600f-je megintcsak hibatlanul tenykedik. szoval altalanossagban en is ugy gondolom h a hondak megbizhatobbak kicsivel a tobbi japonal. mondom ezt ugy h yamaham van. es a kovetkezo sem hondanak tunik :)

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#970) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2007-08-23-ától immár 4. alkalommal újra feldübörögnek a ''vasparipák'' a Szelidi-tó mellett. A Pirates Family MC ezen a hosszúra nyújtott hétvégén tartja a Nemzetközi motorostalálkozóját, melyen rengeteg színes program várja a motorosokat és az érdeklődőket! Csütörtökön este a Kárpátia és a helyi Black Rose nyitja meg a 4 napos bulit. Pénteken a Lord mellett fellép a Rocktár és a CSIT zenekar. Szombaton Magyarock, Clippers Rockabilly zenekar, Tom White és barátai és a Rückwarts perdíti táncra a nagyérdeműt. Éjfélkor a színpadon fergeteges erotic-show mellett tűzzsonglőrök teszik színesebbé az éjszakát. Napközben íjászat, veteránmotor bemutató, építettmotorok parádéja és trial-show és egyéb programok várják az idelátogatókat. Összegezve garantált a jókedv a kifogyhatatlan söröskorsóknak köszönhetően, illetve az önfeledt szórakozás. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, sátrakat felkapni és indulás!
Faházbérlési lehetőség:06303177232
Infó: 06203406541, 06209926325, és a 06308113465 telefonszámokon és a piratesfamilymc@gmail.com e-mail címen. Egyéb részletek a www.piratesfamilymc.hu honlapon.

Ez volt a reklám helye. :)

(#971) ALI_G válasza tildy (#967) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a konzol és a doboz menynibe került és hol vetted? Én most akarok venni szintén, szegedi louisban elég jó árak voltak megint, csak a tartó konzol dobja meg a végösszeget de nagyon.

(#972) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jön valaki majd szelidre?

(#973) szilchi válasza Tüzi (#961) üzenetére

szilchi
(őstag)

Igen,VFR :D .Keresek itt a környéken valami elektroműszerészt aztán megnézetem vele.Köszönöm.

Kawasaki---Let the good times roll

(#974) SzalaiG válasza Tüzi (#952) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Miért szabadulnak tőle?

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#975) Tüzi válasza SzalaiG (#974) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sok az adó, nincs pénz, sok a fenntartási költség, nincs pénz, sokba kerül a motor úgy, hogy nem mész vele, és nincs pénz...

Amúgy mi a baja a VFR-nek? Hátha tudok valami jó tippet adni.

(#976) bbazsy válasza Tüzi (#975) üzenetére

bbazsy
(őstag)

kíváncsiságból:

mennyi az adó egy 250es, és egy 600asra? hogy tudom kiszámolni?

..

(#977) tildy válasza ALI_G (#971) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

keloban lett véve a doboz [link]
A tartó konzol viszont nem volt olcsó, pedig szinte csak egy darab vas: 30E körül volt:( Valószínűleg a majdani gépemre ez alapján már tudunk otthon csináltatni/heggesztetni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#978) ALI_G válasza bbazsy (#976) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

milyen adó? reg adó vagy teljesítmény adó?
A reg adó fix, köbcenti mondja meg mennyi, a teljesítmény adó meg kW-onként x forint (talán 300)

(#979) ALI_G válasza tildy (#977) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ugye milyen iszonyat drága az a darab vas? tudnám miért.
27900 Ft? én annyit nem biztos, h ki akarok adni, bár 50 lityós. Louisos haverral majd megérdeklődöm már mennyibe fájna barátiba.
egy dobozt akarok, meg egy tanktáskát, de ajánlom, h 50 alatt legyen (tartó konzol szir-szar vassal együtt).

(#980) tildy válasza ALI_G (#979) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Volt olcsóbb is, 2 buksis, 11E körül, de az páromnak nem tetszett.
Ilyenek vnnak ott: [link]

[Szerkesztve]

(#981) Tüzi válasza bbazsy (#976) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

évjárat (gyártási nap), és teljesítmény függvénye.
0-3év 300ft*kw
3-6év 240ft*kw
6-9év na innen nem vagyok biztos, olyan 200ft*kw
9-12év 150körül
12-15évig 110 körül
15től meg 80körül.

Valahol neten van táblázat, talán még a sportmotoron is fennt van, vagy a biztosítás.hu-n.

(#982) ALI_G válasza Tüzi (#981) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja persze az évtől is függ!!!

(#983) Tüzi válasza ALI_G (#982) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazából attól függ, mennyi van belefestve a forgalmiba. Nekem 30kw. Holott 50 felett van a motor. :)) Igaz, így is a duplája (2*2400) lett a súlyadónak, de ha ettől lesz jobb az ország, ám legyen... Csak nem lesz :W

(#984) Kasza08

Kasza08
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meg van a mocim :DD :C
Itt van róla pár kép:

[link] [link] [link] [link] [link] [link]

Nem röhög! :((( :D
Ez most még elég gatyáúl néz ki, de még mindig csak ''BEFORE'' állapot!

♪ Ez a templomom. Ez az ahol sebeimet gyógyítom. || "DJs are the new Rock Stars" /Rolling Stone magazine/ || A festő a vászonra, a DJ a csendre fest.

(#985) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hol lehet elővételben a brnoi gp futamra jegyet venni? nem találok.

(#986) tildy válasza Tüzi (#981) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2007. január 1-től az adó mértéke a gépjármű
- gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 300 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 4-7. naptári évben 260 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 8-11. naptári évben 200 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 12-15. naptári évben 160 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 16. naptári évben és az azt követő naptári években 120 Ft/kilowatt.

Forrás:Potalcar

(#987) rebel56 válasza Kasza08 (#984) üzenetére

rebel56
(tag)

Ha gondolod.. versenyezhetünk valamikor!
[link]
:))

Reggel mosolyogva ébredtem, egy Barkassal álmodtam. Szóba hoztam otthon, hogy vehetnénk egyet. A párom hallani sem akar róla, pszichológushoz küldene.

(#988) Kasza08 válasza rebel56 (#987) üzenetére

Kasza08
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Benne vagyok! ;] :DDD

♪ Ez a templomom. Ez az ahol sebeimet gyógyítom. || "DJs are the new Rock Stars" /Rolling Stone magazine/ || A festő a vászonra, a DJ a csendre fest.

(#989) Shkiz0 válasza Kasza08 (#988) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor én is?! ;]
[link]

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#990) Kasza08 válasza Shkiz0 (#989) üzenetére

Kasza08
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez egy kicsit erősebb...De mit szólnátok inkább egy kis túrához? :U

(#991) poffsoft válasza tildy (#986) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Te is motorace??? :R

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

(#992) Kasza08 válasza poffsoft (#991) üzenetére

Kasza08
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ma egy lányosztálytársamat vittem itt a környéken motorral és annyira megtetszett neki, hogy a végén egyedül húzta neki ;]

[Szerkesztve]

(#993) poffsoft válasza Kasza08 (#992) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

s te meg, :F akkor? hátra?

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

(#994) jasszer

jasszer
(senior tag)

Meglett a rutinom, jöhet végre a kukásmellény. :C

Apokalipszis? Ezeknek?!

(#995) tildy válasza poffsoft (#991) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ősszel kezdem a tanfolyamot, ha lesz rá cash. :U :B
Párom ugyanis nem hajlandó mostanában vinni, mert szerinte túlterheljük a motort (380 max súlya lehet: ő 100 én 85 , motor meg 200 meg még 15lityi benzin... Hát ).
Szóval válaszút elé lettem állítva: vagy lefogyok (folyamatban van), vagy csinálok jogsit és veszek motort (efelé is hajlok)...

250eset akarok, és msotmár biztosan pirosat: [link]

(#996) Stalker-2572 válasza tildy (#995) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Csak aztán ki ne nődd. Első motornak én csak használtat vennék, amin nem lehet sokat bukni 1-2 év alatt.

All Black...

(#997) Shkiz0

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van valakinek itt GSF 250 vagy 400-as banditja?

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#998) tildy válasza Stalker-2572 (#996) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát max akkor megkapom a páromét:D Majd még meglátom.

(#999) zsoltee10 válasza Shkiz0 (#997) üzenetére

zsoltee10
(VIP)

Egy barátomnak van már egy ideje. Mit akarsz tudni? Hátha segíthetek.

tildy: Pont én is ilyen dobozt vettem a héten. Nekem viszont még nincs tartókonzolom sajna. Givi kijönne 21k-ból, de nincs raktáron. A gyárira még nem kaptam árat.

The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

(#1000) ALI_G válasza tildy (#998) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a konzolra visszatérve, szerintem én kivágatom. Nem fogok kiadni 20-30-at egy darab vasért.
jövőhéten meg elmegyek az ismerősömhöz, aki louisos cuccokkal foglalkozik, ha van raktáron, egy tanktáskát már el is hozok :)

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.