Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

(#751) stargazer válasza Stalker-2572 (#745) üzenetére

stargazer
(senior tag)

nem tudom ennyiért milyen jobb uj motort lehet venni, de nem hiszem hogy nagyon lehetne ugrálni.

menetszélbe beletartom azarcomat, nagyon fejlett országon át visz a vonat, egy mégfejlettebb országba egy nőis beszáll, menetszélbe az arcába úszika sál...

(#752) persuader válasza Stalker-2572 (#750) üzenetére

persuader
(őstag)

Nem EU-s kijön 3000-ből, de ha eu-s kék kell, azt csak hamisítani tudnak. A fényvisszaverő matricában nincs benne az a vízjelszerűség, vagy minek nevezzem... pattern. Vízjel csak a rostoknál van, az meg csak a papírnak van.

explosión 2 tiempos

(#753) Shkiz0 válasza ALI_G (#567) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez is 125-ös :)

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#754) Shkiz0 válasza SzalaiG (#582) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt max crómozni lenne jó. De akkor már feketére kellene fujni :D
ha lud akkor legyen kövér :) és a vázat meg felpolirozni.
Aztán a büdös életben nem találnék olyan marhát aki eladásnál megfizetné ezt nekem.

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#755) Shkiz0 válasza Kris91 (#669) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vásárosnamény felé nem jössz?

(#756) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Nem tudja vki, hogy most hogyan van az A korlátlan jogsi megszerzése? Mert lehet úgy, hogy A1 után 2 évre, és lehet 21 évesen, de PÁV kell hozzá. Vagy azt már eltörölték végre?

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#757) Probiker válasza Prof01 (#756) üzenetére

Probiker
(senior tag)
LOGOUT blog

Én úgy tudom, hogy A1 jogsi után 2ével már mehet korlátlan. (akár 18 évesen is :Y ) (egyik haverom így rakta le tavaly)
Ha még nincs jogsid akkor 18éves kortol A/k-ra lehet menni, vagy 21 éves kórol nagy A-ra.
18évesen lerakod A/k-t, 2év után mehetsz korlátlanra (20évesen)

Érthető volt? mert kicsit zavaros :D

[Szerkesztve]

Live for Speed.... by Turbo Diesel :O

(#758) Prof01 válasza Probiker (#757) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Annak semmi értelme, hogy lerakom jövőre (18 leszek) az A korlátozottat, mert azzal még m ajdnem 125öst se lehet vezetni (mert igaz, hogy a köbcenti ,megfelel, de még van vmi súly/lóerő arány is :((( :(( ). Az A1et lerakhatnám és akkor 19 évesen is meglenne már. Meg hát olyan nevetséges, hogy akik az életkort megszablyák nem veszik észre, hogy nem 70-es, 80-as évekban vagyunk. Nem 15le-s MZvel járunk, hanem 30le-s sportmocikkal. Nevetségesek... :(((

(#759) Prof01 válasza Probiker (#757) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Ja meg a témára visszatérve. Azt tudom amiket leírtál, hogy 2 év gyakorlat után lehet megszerezni. De van olyan is, hogy egyből A korlátlant lerakni. De nem tudom, hogy 21 vagy 24 évesen, és hogy kell-e még a PAV(=Pálya Alkalmassági Vizsga) :F

(#760) Probiker válasza Prof01 (#759) üzenetére

Probiker
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudtomal már nem kell PÁV. Mondjuk elég hülyeség is. Én nem voltam ugyan, de meséltek már róla mit kellet ott csinálni, full felesleges dolog.

Amugy, tényleg elég érdekes ez a jogositvány rendszer. Láttam már 125ös nsr-t ami 30LE volt, és A/1es jogsis kiskölkök azzal nyomultak, mikor még A/k-s jogsival sem lehetne vezetni :U ....
A/k nál azt a 25kw os kolátot kicsinek tartom, nekem is csak korlátolt jogsim van csak még, és alig találok olyan mocit ami jó lenne és még vezethetném is. Úgyhogy nagy A lesz nálam. Már kicsi a 17kw os jawam :DDD

[Szerkesztve]

Live for Speed.... by Turbo Diesel :O

(#761) Prof01 válasza Probiker (#760) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Hát tényleg észrevehetnék, hogy ez a jogsi rendszer milyen elavult.. Elég lenne az SMKP és az A korlátlan is, amit mondjuk 18-19 évesen le lehetne tenni.
Igen, sokan használnak NSR 125-öt A1-el. Én is azzal használnám. Azt kell valahogy elintézni, hogy a forgalmiba 11 kw kerüljön. Ha meg nem akkor a rendőrök elmehetnek a ....ba. Ja és nem elég, hogy ez is ilyen rossz, akkor még az új adókat is behoznak. :(((
Meg nem beszélve a regisztrációs adóról, ami egyik EU-s országban sincs, de kedves politikus barátaink megoldották, hogy itt legyen. :(

(#762) sowi válasza Prof01 (#761) üzenetére

sowi
(senior tag)

motorra mar nalunk sincs ha jol tudom, viszont van helyette valami elso forgalomba helyezes vagy miaszösz, van egy tippem mennyibe kerul

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#763) Prof01 válasza sowi (#762) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Rosszul tudod. Sajnos van. [link]
Az ''Adatok és árak'' résznél találhatod.

(#764) Tüzi válasza Prof01 (#761) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Magyarorszáááág, Magyarorszáááág... Igen Igen Igen :W :DDD

Jóbarátom mondta régebben, amikor még a brutális regisztrációs szar volt, hogy osztrákból akartak behozni egy 300ZX-TT-t. 1millió se lett volna az autó, de a regisztrációs díj közel 2.6millió :C :C :C

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#765) Prof01 válasza Tüzi (#764) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

:DDD :((( :W

(#766) Gaboman válasza Tüzi (#764) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Hát sajnos nagyon sok a regiszrációs adó,nekem is az +műszaki a mocira 250E Ft. :(

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#767) Prof01 válasza Gaboman (#766) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Milyen mocid van?

(#768) Gaboman válasza Prof01 (#767) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Aprilia RXV550

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#769) Tüzi válasza Gaboman (#766) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Asserossz :Y
Én a 400as után fizetek (2*2400) 4800 teljesítményadót, aztán húzzák arra rá, és pörgessék. szerencsére csak 30kw van a forgalmiba írva :)) Amúgy 5x :C
De mondjuk ez egyszerüen röhejes. Nem elég, hogy (jóesetben) havi 100-120ból spórol össze egy motorra, de amikor végre megvan az ára, akkor még gyűjtsél hozzá százezernyi regisztrációs baromságot, utána meg fizesd a horror kötelezőt, a horror benzint, meg a horror teljesítményadót.
Vagy üljél rá egy használt motorra, ami (itthon legalábbis) nagy valószínüséggel megellik alattad, mert a sok tapló gyökér már akkor kerekezik vele tiltásig, amikor még a hengerfej sem melegedett át, az olajról nem beszélve.
Műszakiról ne beszéljünk, mert mindjárt elönti az agyam a vér :W :W :W

Igen Igen Igen...

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#770) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amúgy szerintem a páv nem volt teljesen felesleges. Mindenesetre többet ért, mint, hogy ''told a motort egy 8-as alakban''. LOL
Sok elmebeteg önjelölt kamikazét kiszűrtek pávon. Én igazából minden friss jogsisnak kötelezővé tenném legalább a páv2-t. Utána 5 évente, és 45éves kor felett 2évente. Akkor talán kevesebbszer fordulna elő, hogy úgy fordulnak ki eléd: ''Bocs nem láttalak'' stb.
Az meg a vicc másik fele, amikor egy busznyi helyre nem tud beállni a ''soffőr'' egy Puntóval, vagy smartal. Az ilyenektől helyből elvenném a jogsit.
Mert mint a neve is mutatja, ez Jogosítvány. Azaz feljogosít arra, hogy vezess, és dokumentum arról, hogy megfelelsz minden kritériumnak. De ebben az országban nem. Itt vakon is kaphatsz jogsit, csak 20ezerrel többe kerül. Mert az, aki a szemből érkező, 16tonnás, pirosra festett, kékvillogós tűzoltó mercit nem veszi észre 200méterről (!!!!!!!!) annak szerintem semmilyen alapja nincs, hogy jogsija legyen.
Na mindegy, abbahagyom, ez nem ide tartozik :D

(#771) Gaboman válasza Tüzi (#769) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Most hogy a moci kezd bekopni mert már 800km fölött van benne még jobban kezd húzni!
Belevettem a Prolong adalékot hogy a kopást csökkentsem.

(#772) Tüzi válasza Gaboman (#771) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, én új motorba nem vennék ilyen cuccot. Az az összekopás pont úgy van kiszámolva, ahogy a mérnök bácsik jónak látták :) Na mindegy, Te tudod.

(#773) persuader válasza Tüzi (#772) üzenetére

persuader
(őstag)

Én sem nagyon. Meg valahogy az összes ilyen TV shopos dolog bűzlik. Egy V8-as olaj nélkül elmegy bőven egy ideig, ha még a főtengelyen hajtás sincsen, akkor Prolong sem kell bele.

explosión 2 tiempos

(#774) fzr1000 válasza &rew (#737) üzenetére

fzr1000
(tag)

helló, &rew!... remélem, majd augusztusban megint kipróbálom én is... :) ...a kanyargós rész (asszem, a régi főút) elég jó, van vagy 160-170 km... helyileg merre voltatok?

(#775) Yahhher válasza Prof01 (#756) üzenetére

Yahhher
(tag)

Hali, nem tudom hány éves vagy.
De én pár napja kérdeztem rá a jogsi témára. Mivel elmúltam (sajnos) 21 éves, és több mint 2 éve van jogsim, még ha csak B kat, akkor is egyből lehet a legnagyobb motorokra is jogsim.
Jah, és nem kell már ide PÁV. Kb 3 éve.

[Szerkesztve]

(#776) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Állítólag jó a cucc. A Rimet is jó. De csak kopott, erőssen igénybevett motornál. Ott van mit tömíteni neki. Egy zsír új blokknál nincs. Ott összekopnak az alkatrészek, és úgy lesz jó ahogy. 800km-nél olajcsere!!!! Aztán 3000nél is!!! Akkor nem lesz baja, utána pedig (függően mennyi fér bele) 4000nél ha nem szűrős, 5000nél ha szűrős. Mondjuk én 4000nél cserélem, akkor is ha szűrős. Az olaj kopik, kenése csökken ahogy használod. A motornak (blokkank) meg az lenne az ideális, hogy folyton új olaj lenne benne.
Szerintem cseréld le így 800nál az olajat -> fullsynth, (esetleg észterbázis) 10w50-es IGOL, Selenia, Q8, vagy Motul olajra. Mást NE! Se Castrolt (főleg R4), se Valvoline, se ilyen szarokra. Amiket fennt leírtam, azok letesztelt, tuti jó olajak, amik a NE kategóriában vannak, azokat okkal mondom, hogy ne.

Persze a Te motorod, Te döntesz, én csak a tapasztalatom mondom :)

Jó motorozást :)

(#777) persuader válasza Tüzi (#776) üzenetére

persuader
(őstag)

Én két szezonig használtam R4 superbike-ot , azóta abba a blokkba 20 000 lett beletéve, nem értem, ezt miért a NE kategóriába sorolod...
Mindegy. Nekem más teszteredmény jött ki.

explosión 2 tiempos

(#778) golyani

golyani
(őstag)

aral olajat lehet még itthon kapni?

HP Pavilion dv5-1080eh

(#779) Tüzi válasza persuader (#777) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, nekem 400RRben volt. 2000kmig. Mielőtt beletettem, mentem már a motorral 18-20ezer km-t. Igol, selenia-val. Jött a Castrol, szép piros. Beleteszem eltelik 1-200 km, és elkezdett hidegen ciripelni a motor. Aztán már melegen is. 2000km alatt megevett 7dl (!) olajat a motorom, haverom FZR-je is kb hasonló km/dl aránnyal fogyasztotta, sőt, egy VFR is. Szóval lecseréléskor egy sötét fekete vizet láttam kifolyni a leengedő luknál... és tényleg víz volt. Sűrűsége szinte 0. Utána beletettem egy ismerősömtől vett Q8 olajat, 15km alatt drasztikusan visszaesett a blokkból jövő csörgés-zörgés.
A Valvoline pedig megellett a blokkban, olyan szinten felhígult, hogy elment az olajnyomás 170nél.
ami eddig bevált nekem:
Igol (ez a legjobb) Selenia, Q8, és Motul (igaz ez sose volt, de rosszat nem hallottam rá senkitől)

(#780) Tüzi válasza persuader (#777) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen motorba raktad?

(#781) Stalker-2572 válasza stargazer (#751) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

FMX helyett inkább DRZ400SM-ot vennék ennyiért ebben a katergóriában.

All Black...

(#782) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Melyik bakot vennétek?
[link] v.
[link] / Racetch / nagy

[Szerkesztve]

All Black...

(#783) persuader válasza Tüzi (#780) üzenetére

persuader
(őstag)

ZXR 250

explosión 2 tiempos

(#784) Prof01 válasza Yahhher (#775) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Köszi! :R

(#785) persuader válasza Tüzi (#779) üzenetére

persuader
(őstag)

Kikopott motorba a fullszintetikus vékony olajat nem érdemes rakni, meg az öregekbe, mert zabálják. Haver 1000F-jébe raktunk Repsol akármicsodát, ugyanazt, amit az R6-ba, negyon megugrott az olajfogyasztás, aztán vett bele nem racing olajat, valami részszintetikust, vagy ásványit, már nem emlékszem, szinte egy cseppet nem eszik belőle.

explosión 2 tiempos

(#786) Prof01 válasza Stalker-2572 (#782) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Én egyiket sem (2. link nem jó). Inkább faterral hegesztenénk eggyet. :P :D

(#787) Tüzi válasza persuader (#783) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor passzolok :D Nekem (sem) nagyon nem jött be.

(#788) persuader válasza Tüzi (#779) üzenetére

persuader
(őstag)

2000km / 7 deci?
Az tök jó. Nincs baj azzal az olajfogyasztással. Ha húzod neki, ennyit eszik a racing olajakból, bármibe is rakod. Ha 1000 km-nél ennyit eszik, az a gáz.

explosión 2 tiempos

(#789) sowi válasza Prof01 (#763) üzenetére

sowi
(senior tag)

jol tudom, mert ez egy uj motor amit belinkeltel, hasznaltra nincs

(#790) Gaboman válasza Tüzi (#779) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Végülis ezt az Aprilis szalonba javasolták!
Azt mondták mivel ezek kihegyezett versenymotorok jót tesz nekik hogy a súrlódást csökkentik náluk,így hosszabb élettartalmuk lesz a mociknak.

(#791) Stalker-2572 válasza Prof01 (#786) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

És az emelne is? :D
A Racetech szvsz megér 12k-t :)

All Black...

(#792) Tüzi válasza persuader (#788) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erre annyit mondok, hogy se az Igolból, se a Selenia-ból 4500 alatt nem evett meg fél decit sem. (Pedig miután mentem 40-50km-t nem nagyon pörög 10ezer alatt.) Amúgy ezt onnan tudom, hogy visszatöltöttem abba a falsekba, amiből kivettem, és mondhatjuk, hogy ugyanott állt a szint, mint a bontatlan doboznál.
Ebből a suxból meg 7decit evett meg. 2000 alatt. Miközben csörgött-zörgött a motor tőle. Ha gondolod, a Q8-at megmérem neked, mennyit eszik belőle 4000 alatt :)

(#793) sowi válasza Stalker-2572 (#782) üzenetére

sowi
(senior tag)

racetech, nekem volt motormannos es nem valami jo

(#794) sowi válasza stargazer (#751) üzenetére

sowi
(senior tag)

szerintem ne vegyel drz-t, hacsak nem akarsz neha kimenni gokartpalyazni, a honda fenyevekkel kenyelmesebb, a motorja mondjuk az ezereves leghuteses dominator blokk, de nem rossz az, foleg ha megveszed hozza a gyari kitet amivel mar talan eleri a 45 loerot, varosban szaladgalasra nagyon tuti az fmx vagy akar az xt660 is, ezekkel meg aprobb turakat is bevallalhatsz ketten, en a drz-re csak kenyszerbol ultettem valakit hatra, eleg is volt altalaban nekik ennyi :)

(#795) Prof01 válasza sowi (#789) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Arra lehet nincs, de én nem is használtra gondoltam. :U

(#796) Prof01 válasza Stalker-2572 (#791) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Persze.... :) El se hinnéd itt vidéken mi miket megcsinálunk haverral is. ;]

(#797) &rew válasza fzr1000 (#774) üzenetére

&rew
(őstag)

a mostani kanyargos resz a palya zagrab kornyeken kb 50km ami nagyon jo, es meg jo par, ahol azert vannak szep kanyarok pl a magyar hatarig. de tenyleg a regi fout a kiralysag, kicsi forgalommal, de barom kamionokkal. ket eve alig tudtam elhuzni a fejem egy kanyarodo nyerges elol, aminek kanyarodas kozben elore oldalra atlogott az en savomba a szallitmanya. meg rengetegszer volt h 'serpentina'-nal (visszafordito) a busz/teherkocsi nem fer el a sajat savjaban, fizikailag lehetetlen olyan hosszu egyenes izevel ilyen szuket fordulni es nem csak atlogott, hanem elfoglalta a szembesavot is, ahol mi jottunk. a kedvencunk egy tartalyos kamion volt, na azt csuf lett volna elkapni.
benzinkutakat nagyon kell vadaszni. inkabb 120-130 km-enkent tankoljatok :)
novi vinodolski alatt voltunk picivel iden. [link]

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#798) &rew válasza Tüzi (#792) üzenetére

&rew
(őstag)

ez engem is erdekelne, mert nekem is ua a tapasztalatom, mint persu-nak. oreg a hajtomu es Valvoline Durablend 10w40-et szereti nagyon. ez egy felszint akarmi, az elmult 40e km-en ezt kapta. ha nem huzom neki es az 5000km alatt nincs benne tartos palya, akkor ket olajcsere kozott kb 1-2 deci fogy belole, de fel liter sosem. ha viszont kimegyek palyara es kap mondjuk 500km-t 7-8000 korul, akkor 1000km alatt megeszi az 5 decit.
egyszer volt benne valami szintetikus ize (jo draga is volt, a Valvoline valami), na azt utalta. nem lehetett szepen valtani es megevett 2000km alatt fel litert. a baratom fzr-je ugyanigy jart. de azt hiszem azt a kovetkeztetest mar egyszer levontuk, hogy minden motor mas-mas olajat szeret legjobban. Viszont Prolong-ot en sem tennek bele.
Mivel most allok olajcsere elott, szivesen kiprobalnek mondjuk egy Q8-at, ha az tenyleg jo. ha a mocinak jo, akkor nekem is :D

(#799) fzr1000 válasza &rew (#797) üzenetére

fzr1000
(tag)

emlékszem erre a zágrábi szakaszra, tetszett nekem is, mivel gyors, és nem kell annyira birkózni, mint a hegyi részeken... nem tudom, most merre megyünk, tavaly Rijekától balra voltunk az Isztrián, lehet, most inkább arra kellene menni, amerre ti voltatok...

(#800) &rew válasza fzr1000 (#799) üzenetére

&rew
(őstag)

erdemes, csak eleg sokat kell lefele menni. a parti ut nehol eleg pocsek sportos futomuveknek, meg iszonyat meleg van kb deltol, amikor mar a beton meg a sziklak is sugarozzak a hot. viszont tapad az aszfalt szepen. de asszem isztria szebb :)

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.