30000? Nem több? ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
''Teljes gázt húzok, ameddig csak lehet és ha fékezni kell, akkor az életemért fékezek, mert vége az útnak.''
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!]
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)

30000? Nem több? ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
''Teljes gázt húzok, ameddig csak lehet és ha fékezni kell, akkor az életemért fékezek, mert vége az útnak.''
ja, valahogy így. a Bejáratás az azért van már inkább, hogy a gazdája hozzászokjon a mororhoz az alatt az 1-2000 km alatt és ne egyből csutkázza mert már bárkinek lehet 150 LE-s motorja tapasztalat nélkül.
Szóval ha nem vagyunk tapasztaltak akkor még a használt motornál is tartsuk be a bejáratás néhány alaplépését.
iga' he? 

Ebben van vmi...
(#6004) Stalker-2572 válasza ALI_G (#6002) üzenetére

Ez csak természetes
de mi van ha egy tapasztalt pilóta vesz új motort
...
Amúgy tök vicces, Yamahának csomó kézikönyvét le lehet tölteni netről, WR450 kézikönyvében olvastam, hogy "csak ésszel a gázzal, mert a motor ugrik"
Nem szószerint, de ez volt az üzenet 
All Black...
(#6005) ALI_G válasza Stalker-2572 (#6004) üzenetére
paraszt ésszel:
ha még nem vezette a tipust, tudja hogy az első 100 km-en nem nyélgázon kell menni. Ez azért is sikerül szerintem, mert tapasztalt ember biztosan jobban félti a vasat a legelején, vagyis teljesül az első feltétel 
hondám könyvében is van bejáratásról egy pár sor. Az első 500 km-ről ír csak benne, hogy kerüljük a hirtelen nyomatékváltoztatást és a 10000 rpm feletti fordulatot.
Persze a szalonban nem ezt mondták 
De ha belegondolsz, mikor lejön a motor a gyártósorról, odamegy egy japó, beindítja, nyél gáz x percig, ha megnyekken megy selejtnek és bezúzzák, egyébként már be is járatta, ha azt kibírta, akkor jópár 10000 km-t (az előírt mennyiséget
) kifog bírni gond nélkül. Megy a konténerbe (igaz már nekünk csak szinte EU-ban gyártanak motort, de még pár éve az összes japó motor így jött le a sorról).

Lehet. Végülis 1 szezon akkor teljes, amikor a motor is 1 éves, vagy 1 éve a tulajdonunkban van. Ez az esetemben azt jelenti, hogy a teljes szezon május végén telik ki. Addig meg még tudok menni, tehát tényleg több lesz, mint 15000/év. Igazad van.

The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

Majdnem elfelejtettem, és a fontossága miatt rakom új hsz-be.
Szóval ki tud olyan helyet, ahol ülést készítenek?? A motoromra szeretnék olyan ülést, ami sokkal jobban párnázott, ergonomikusabb, az utas számára és nekem is sokkal kényelmesebb egy hosszú túrán. Pl. az utas helye erősen domború, ráadásul alapból csúszik előre, ami hosszú távon fárasztó neki, a párnázás nem elég vastag, de legalább kemény.
Szóval ezt meg szeretném oldani, mert egyébként kiváló a vas, nem érdekel semmilyen más motor, semmiképp nem akarom kicserélni.
Várok minden lehetőséget, tippet, ajánlatot. Gyári megoldás is érdekelne, de olyanról sem hallottam.
[ Szerkesztve ]
(#6008) Tüzi válasza bajnokpityu (#5998) üzenetére
Vigyázz a szúnyoggal ;)
A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

nem megy fel annyira?
nemtom te mire gondoltal, de nekem az jott le, mintha nem menne vegig a teljes loketen a dugattyu kisebb fordulaton 
ha mar mindenki elmondta miben hisz bejaratasnal, akkor leirom en is:
elso 800-on foleg also 1/3-ad fordulatszamtartomany (azert 4000-ig mar el lehet jarkalni barmivel), neha amikor jo meleg belehuzkodni a 1/2-ig. aztan olajcsere.
es innen a kovetkezo 1000-ben fokozatosan emelni a maximalis fordulatot, eleinte 2/3-ig, aztan 500-tol magasabbra es tobbszor. szoval en a fokozatossagban hiszek.
tildy, jasszer, ALI: koszi az infokat.
Tuzi: en a sajat oramnak hiszek. tudom h 200-nal ~2%-ot csal felfele, folotte meg picit no (a villamos muszerek tulajdonsagai miatt). tobbszor kiderult mar h eleg pontos.
lAyCsI: mennek en vele kolbaszolni kicsit, csak kene hozza binyigli
nemhiszem h pont godzillaval kene jatszania elsore. kene szerezni vmi konnyu, jol kezelheto gepecsket.
dodge charger - ford mustang - dodge challenger

na ezt legyszi magyarazd meg nekem
hogy erted azt,h alacsony fordulatnal nem megy fel addig a dugo???a hengerben?ugy tudom az egy uton jar,fordulatszamtol fuggetlenul,hiszen a hajtokar adott hosszusagu,a gyujtas adott ponton gyujt,stb stb stb. v en vagyok a hulye ,v valamit elneztem.
na msot nekem ez a bejaratas dolog elegge aktualis,mert ugyebar ujra lesz perselyezve a hengerem. szova lakkor most jarassam, v ne? a dugo gyuru jo allapotban voltak,azok nem lesznek cseresek,csak a persely,meg az olajlehuzo gyuruk. meg 3 szelep,meg ott fent a hengerfejben par dolog.
sry kesobb olvastam az alattam levo hozzaszolast...
[ Szerkesztve ]
Yamaha FZR 600 Genesis

Igaz, parasztul fogalmaztam, tehát nem megy végig a dugó, gyűrű a teljes löketen, bár ezek századmiliméterek, de az a váll kialakul és akkor magas fordulaton nem lesz olyan erős a blokk. Tehát bizony bele kell menni a magas fordszámtartományokba is, de miután kipörgettük megint hosszú ideig alacsony fordulatszámon megyünk, időt hagyva a gyűrűk lehűlésének. A könyvek is így írják. 
explosión 2 tiempos

Endrú szakmai szókincse nagyban hozzájárul a balfaszul fogalmazott előző hozzászólásom értelmezéséhez. Igen, magas fordulaton nagyobb utat tesz meg a gyűrű a hengerfalon csúszva. Hába van hajtókar, hiába van minden.
explosión 2 tiempos

igy ertem, ezt el tudom kepzelni. csak nekem a vallas henger kicsit mast jelentett, de ezt szigoruan csak a sajat elkepzelesem szerint
remelem az en bejaratasi metodusom alatt azert nem alakul ki az a vall, gonosz dolog lenne, ha 2e km alatt ilyen jelentosegu kopas keletkezhetne, akkor nem nagyon beszelnenk 60e+ km-es motororelettartamrol 
azt hiszem ott van a pont az utlolsoelotti mondatodban. erdemes meghajtani egy idore magas fordulaton, de nem tul sokaig es hagyni visszahulni. akkor nem is terhelted agyon, megis szepen osszekoptattad.

Azért írtam, hogy klasszik bejáratásnál. Sztm manapság erre nincs szükség. Pl fogalmam sincs igaz-e az elmélet egy nikaszil-os hingerre.
explosión 2 tiempos

Szerintem ennek a századmilliméteres vállnak a teljesítménycsökkentő hatása igen minimális, inkább mikroszkópikus... Emiatt tépni a gázt -- hááát ki ahogy gondolja, de egy biztos: a finom bejáratástól még nem történt baja senkinek...
Az alkatrészek összekopásakkor keletkező finom fémforgácsok logikusan nagyobb számban keletkeznek a motor bejáratásakkor mint az utáni időszakban
Ami szerintem mérvadó, az a bejáratási km utáni olaj és szűrőcsere (utóbbi ha szükséges)
valamint ha nagyon finoman volt bejáratva a gép, akkor a kokszlerakódások miatt kicsit jobban nyelezni a vasat, hadd pörögjön, égesse ki és ne lustuljon be.
"Ha minden ésszerû lenne a földön, akkor nem is történne semmi érdekes..."

Ne sarkítsunk.
Nem tépni a gázt, hanem a teljes fordulatszám tartományban bejáratni, ahogyan kell. Mert minden könyv azt írja, hogy így kell. Valószínű, hogy nem elhanyagolható, ha a felső holtpont környékén benyomja a gyűrűket a még nem lekoptatott rész. De ki tudja, hogy manapság szükség van-e erre.
Mivel nem vagyok mérnök, meg a tapasztalataim azt mutatják, hogy egy alapvetően megszorulós tézénél sem jelent érezhető különbséget a bejáratás szkippelése (megfelelően, a dugóhoz fúrt hengernél nem négy századra, hanem kicsit zörgősebbre). Inkább ejteném a témát a továbbiakban, nehogy hülyeséget mondjak, vagy téveszmét hirdessek.
[ Szerkesztve ]
explosión 2 tiempos

egyet is ertunk.
egyebkent en megdobbentem h mekkora a teljestitmeny-novekedes, amikor ugyanazt a blokkot megcsinaljak vezermutengelyes helyett akarmilyenmas szelepnyitogatosra (szakmai szokincsem
), szoval nem egy vagy ket butykos tengely nyitja (v nyitja es csukja) a szelepeket, hanem elektronika/nyomas.
ebbol ugy gondolom h igenis merheto teljesitmeny-csokkenest okozhat egy nem megfelelelo bejaratast, csak nem tudom igazolni 

Hááát, a vezérműnél más a helyzet, mert ott azzal szenvednek a bütykösnél, hogy határai vannak, hogy milyen gyorsan lőjjék ki a szelepeket, ezért a szelepnyitás nagy része azzal megy el, hogy nehogy úgy mozdítsák el a szelepeket, hogy a dugattyúban kössön ki. Ezért vág agyon mindenet a Ducati Desmo-ja, mert azt akármilyen sebességgel kinyithatod, nem fog belemenni a dugóba. Tehát egy jobb szelepemelési módnál a teljesítménynövekedés szerintem nem összehasonítható a bejáratásnál tapsztalható (?) bármilyen teljesítményváltozással. (hidrotőkés szelepemelésre gondoltál?
)
explosión 2 tiempos

azaz, hidrotokes 
persze h nem osszehasonlithato, de en aszittem h a tengely(ek) nem eszik meg ilyen sok kakaot. pedig de. asszem 20%-os teljesitmenynovekedest olvastam. (pontosabban 20%-os teljesitmenyveszteseg-csokkenest
)
egyebkent meg a kipuffogo-utem vegen siman a dugo is visszatolhatna a kipu szelepeket
majd szabadalmaztatom. es akkor aztan lesz ertelme a kopogos egesnek 

Miért nem tud belemenni a dugóba a desmo-nál a szelep?
Érdekel. 

ezé:
Kényszerpályán mozog a szelep, nem pedig egy nagyonerős rugó húzza vissza úgy, hogy beletörik a feje a fészekbe. Tehát jóval agresszívabb szelepemelést tudnak végrehajtani vele, mint a sima bütykössel. Mint alább írtam a bütykösnél rengeteg idő megy el arra, hogy a lendületet visszavegyék.
explosión 2 tiempos

na, teljesen osszezavarodtam. a desmo nem is hidrotokes, hanem az is egy ketvezermutengelyes ize, csak maskepp 
nem talaltam rola animaciot, pedig youtube-on van par egesz jo 
jah, hogy egyebkent fizikailag beleloghatna, ha nem lenne vezerles...
[ Szerkesztve ]

Ez tök jó, és teljesen logikus. Más miért nem jött rá erre eddig? 

Rájött más is, a forma 1-ben használták, mielőtt a pneumatikus jött volna.
Sztm drága a szervizelése, aztán ennyi. A nép olcsóságot akar.
explosión 2 tiempos

ez cool. akkor a ket vezermutengely nem azert kell, mert egy nyit, egy meg csuk
hanem a v4 miatt.
tok jo.
mod:
nademostakkor ki megy hidrotokevel
[ Szerkesztve ]

Honda Goldwing. Annak van olyanja.
[ Szerkesztve ]
explosión 2 tiempos
(#6028) Stalker-2572 válasza &rew (#6026) üzenetére

... endurokban is 2 vezértműtengely szokott lenni 1 hengerre 
All Black...
(#6029) &rew válasza Stalker-2572 (#6028) üzenetére

gondolom egyik nyit masik csuk.
csak a desmodrome-nal nem azert van.

de durva,ezt soha nem gondoltam volna!
Yamaha FZR 600 Genesis
(#6031) persuader válasza Stalker-2572 (#6028) üzenetére

négy szelepnél egy vezérmű szívó, egy meg kipufogó...
explosión 2 tiempos

egyik kipufogó, a másik szívó.
Mindegyik nyit, a csukást a rugó végzi.
explosión 2 tiempos

Itt van az alapvető különbség a szokványos és desmo között:
a desmonál két himba is van, míg itt, szinte egyből a szelepszárakat nyomják a vezérműbütyköök. A kettő között vannak azok a bizonyos hézagoló korongok.
explosión 2 tiempos

vegre valahara megertettem hogy mukodik ez a vacak 
Yamaha FZR 600 Genesis

Nézz körül, a képek alapján jónak tűnik: [link]
Reggel mosolyogva ébredtem, egy Barkassal álmodtam. Szóba hoztam otthon, hogy vehetnénk egyet. A párom hallani sem akar róla, pszichológushoz küldene.
(#6036) bajnokpityu válasza ALI_G (#6005) üzenetére

hondánál a sportmotorokokat azért még japánban csinálják általában.
véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)
(#6037) ALI_G válasza bajnokpityu (#6036) üzenetére
franc tudja, de egy csomó modellt a japók itt gyártanak le EU-nak.
(#6038) bajnokpityu válasza &rew (#6009) üzenetére

a 2%fölfele hogy jött ki?
az F2es még első kerékről szedte spirállal a fordulatot,gyári gumimérete /60 volt. a /70es gumi kevesebbet mutat,mint megy,de amugy a mai moderneknél hogy csal fölfele?
(#6039) bajnokpityu válasza ALI_G (#6037) üzenetére

hja,hornetet,CBFet.ezek azért nem tipikus sportmotorok 
(#6040) ALI_G válasza bajnokpityu (#6039) üzenetére
a csomó modell alatt nem a hornetet és egyéb CB-ket értettem, mert ezeket tudom, hogy itt olaszban gyártják. A sportmocikat nemtom hol gyártják, azért mondtam, hogy franc tudja.

ha konkrétan érdekel,akkor meg tudom kérdezni haveromat,honda szalonban szerelő. ő kapja a gépeket még dobozban,mindre rá van irva,honnan érkezett.
ami viszont nekem nagyon fontos lenne,ráadásul sürgős,h ki mit tud mondani lánccal kapcsolatban? milyen márka, milyen tapasztalat?
(#6042) V_Zoli válasza bajnokpityu (#6041) üzenetére

Én úgy hallottam, hogy már csak az 1000RR-eket csinálják a japók...
(#6043) fzr1000 válasza bajnokpityu (#6041) üzenetére

hű de régen jártam erre 
RK vagy DID elég jók, volt már DynaChain is, az is bírta sokáig, az X-gyűrűseknek általában nagyobb a szakítószilárdságuk, így elméletileg nehezebben nyúlnak, de azok drágábbak is, egyébként szerintem az O-gyűrűsek is simán bírnak sokat, a lényeg, hogy mindig legyen rajta kenőanyag...
RK-XWO a legjobb 
A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949
(#6045) bajnokpityu válasza fzr1000 (#6043) üzenetére

köszönöm!
én is ezeket hallom jónak,de mondom hátha van más is.pl az enumát a krossosok irták jónak.németeknél ezek vannak kicsit ócsóbban,mint RK,DID:
regina,enuma,smc,iris.ezeknek van X gyűrűse is kb olyan pénzért,mint a did-rk párosnak O gyűrűsben.nekem nemtom milyen láncaim voltak,mindkét cbr-t erősen használt lánccal vettem,fúlytam őket mint állat,és az F2es 9ezret futott alattam, az F4 meg 4et,de már nem tudom eléggé kifesziteni.
revü meg ir ilyen 50ezret gyári Z1000mellé...
[ Szerkesztve ]
Azt még elméletileg ott, mert ilyen 1000RR-t még nem láttam EUban sehol 
(#6047) bajnokpityu válasza Tüzi (#6046) üzenetére

hudegyönyörű !!
(#6048) Tüzi válasza bajnokpityu (#6047) üzenetére
nézd meg az árát, és szorozd be 1.5-el
segítek: 1.9millió huf 
vellcám in dö ríl vörld máj frend

nehezen hiszem el, hogy egy lánccal el lehetne menni 50 ezer km-t, esetleg úgy, hogy max. 4000-es fordulat, és afölé sosem pörgetve...
én azt mondom, max. kb. 15-20 ezer km... esetleg ha időnként kiveszel egy-egy szemet, akkor összejöhet az 50... 
Repsol fényezésű RR volt a miskolci kiállításon is, meg a Honda lapján is fenn van, bár az valószínűleg nem teljesen ugyanaz, mint a képen hirdetett Special Edition... vagy mégis, nem tudom...
Hűha az olajokról ha valaki tartana akkor egy fejtágítás azt megköszönném. Azt a Civicnél megtanultam hogy arra vigyázzak a legjobban, mindíg legyen benne megfelelő, mindíg legyen cserélve, mindíg Castrolt adtam neki.
10W-40
15W-50
Azok pontosan mit is jelentenek? Gondolom az egyik az ásványi anyag tartalmat, a másik a konzisztenciát?
De mire is jó a sok ásványi anyag?
Az olajadalékok azok mennyire parasztvakítások? (Pr*l*ng és társai)
"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!