Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

(#50001) Gaboman válasza beteg (#49999) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Szerintem a kinézetéhez is passzos az a teljesítmény, súlya egy új R1nél 15kg-al több csak, de sokkal előbb adja le az erejét mint a sor4 ezresek.Nem véletlen írják hogy úgy gyorsul egy darabig mint az 1198-R.
Látom te ezzel a teljesítménnyel vagy nagyon eltévedve.
Ha nagyobb értéket látsz már biztos durvább is úgy gondolod.
Egy 162 lóerős motor is lehet annyira dinamikus mintegy 180-200Le szörnyeteg, súly, áttételezés, motor karakter alsó-középső tartományra hangolása és hasonló dolgok.
Mind-mind azt eredményezhetik hogy simán lépét tarthatsz egy jóval nagyobb teljesítményű motorral.

[ Szerkesztve ]

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#50002) beteg válasza Gaboman (#50001) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

De most miért gondolod ezt rólam? Ezért kérdeztem alapból, hogy milyen nehéz!
Persze, aztán van még egy sor fontos tényező, amin múlik, amiket te felsoroltál, azok mellé pl. a rugózatlan tömeg, de ezekről anélkül nem lehet beszélgetni, hogy kapásból minősítgettek???

(#50003) .mf válasza Integra (#49987) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Nekem nagyon nem tetszik, még kevésbé, mint az eredeti.
Egyszerűen nem jön be a kategória en bloc, s azon belül ez kifejezetten nem. Pedig sok szép motort is gyárt a Duki (999, 1098, 1198 pölö)

(#50004) Integra válasza .mf (#50003) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nem baj:) nekem se minden ilyen kategóriás tetszik, a b-king szerintem egy fertő, az új v-max is csak-csak... ellenben ez és a harley night-rod, ezek nagyon nagyon:K

(#50005) Gaboman válasza beteg (#50002) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Nem minősítettelek, csak néha úgy tűnik a lóerők csábításában vagy.
Pár írásod nekem erre utal, de lehet tévedek, engem személy szerint nem zavar.

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#50006) persuader válasza Gaboman (#50005) üzenetére

persuader
(őstag)

beteg a lóerők csábításában? ez most jött le? :DDD

explosión 2 tiempos

(#50007) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jöhet az új topik, meglett az 50k hsz :D

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#50008) Integra válasza Tüzi (#50007) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

topic nyitó kényszerben szenvedők hajrá:DDD

(#50009) Tüzi válasza .mf (#49986) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Menj át Eger-Lillafüred közti útra. Na ott fogsz csodát látni. 3-4 km kivételével majdnem 40km zsirfasza aszfalt, ebből olyan 20km zsír új.
Már csak a látvány miatt is megéri. Kvajó!

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#50010) persuader válasza Gaboman (#50001) üzenetére

persuader
(őstag)

áttételen múlik minden a gyorsulásnál. de a végsebesség mindig is különbözni fog, hiszen a lóerő azt adja meg. Nem a hátsó keréken, vagy a főtengelyen jelentkező nyomatékot, ami a gyorsítóképesség. Logikusan végiggondolva egy ideig lehet lépést tartani nagyobb lóerejű motorokkal, bár a sokkal több váltást és az ezzel járó - a nagyobb fordulatú és azon nagyobb nyomatékot termelő motornál - korábban bekövetkező nyomatékváltást bele sem számoltuk. Tehát a papíron lévő számok érezhetőek is. Azt mondjuk nem jelenteném ki, hogy simán lépést tartasz jóval nagyobb lóerejű motorokkal, hacsak nincs hátul akkora lánckereked, mint a kerék, és 150 a végsebességed.

explosión 2 tiempos

(#50011) Tüzi válasza Integra (#50008) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Te vagy a jómunkásember, tuti miattad történt ez is :]P

(#50012) Integra válasza Tüzi (#50011) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

mindennek én vagyok az oka

(#50013) Gaboman válasza persuader (#50010) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Lényegében igaz amit mondasz, bizonyos sebességig tudsz velük lépést tartani.
Nyomatékrugalmasságod lehet sokkal jobb az én általam említett dolgok végett.
Személy szerint én ezt tartom fontosabbnak, kanyarból való kigyorsításkor vagy előzésnél visszaváltás nélkül mondjuk.

(#50014) .mf válasza Tüzi (#50009) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Ma reggel mentem énnemistudomhol *térképet csekkol* Pétervására és Terpes között, gyönyörű vacsiúj aszfalt, csillogott is a szemem néhány elég gödrös út után (épp ma reggel kezdték a kátyúkat javítani Mátraballa Mátraderecske előtt vagy után, jó volt már ott is a már elkészült részen menni a még javítatlanhoz képest). De sajnos utána a Terpes - Sirok még a régi volt.
Eger-Lillafüred? Sajnos Egerből Szarvaskő - Mónosbél - Bélapátfalva irányba mentem tovább, úgy látom ez Eger - Felsőtárkány - Répáshuta - Lillafüred lett volna? Térkép alapján jól néz ki, jövőre ezt is megnézem.

(#50015) Tüzi válasza .mf (#50014) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azazzz... Felsőtárkányból "egyenesen" átvisz az út Lillafüredre. Beérsz első kanyarhoz, kint a kacskaringó tábla, alatta, hogy 3km. 3km múlva még egy kacskaringót jelző tábla, ismét 3km kiegészítéssel. Ebből van olyan 10db tábla 3km-enként :C

(#50016) shiNIN

shiNIN
(kvázi-tag)

Alvaro ma hősiesen kicserélte a motorokat, elvolt elég sok óráig, dugóba is került Budapesten... De még azelőtt összehozta az idei rekordját, valami 2.65?
Szóval, Cili itthon, csilivili új klipufogókkal s egyebekkel, de attól még mindenfelé karcokkal, de nem fogok minden apróságot cserélni :) Nem az a lényeg. Alvaro azt mondja, 90-nél már eléggé nagy szél van rajta a hatalmas plexije nélkül, valszeg 30 ezres szervíznél rakatok rá újat, de ki akartam próbálni így. Ha szerinte, akinek egy igen szeles motorja van (hihetetlen. ülök hátul, megyünk két lámpa közt úgy negyvennel és alig hallok valamit a szélzajtól)... No majd meglátjuk. Ja, nem, azt mondta, eleve szeles, de 90-nél már nyom hátrafelé... Még jó, hogy kicsi motor, eleve nem szeretem agyonpörgetni. Én majd megnézem azért picit magasabb sebességnél is ;) Ereszdelahajam lesz, ha nem feledtem el mindent :D Ma még nem ültem rá, meleg volt, pakolok meg nem is voltam annyira friss.
Alvaro közölte a szép külföldi terveimre, hogy ő ugye jogsit szerez autóra, szóval nemtom, de Bled és Bohinji-tó az kell, az egyértelmű. Egyedül inkább egynapos Szlovákiát, Balaton/Zalát meg ilyeneket nyomok. S persze a környék.

(#50017) runner 125 válasza shiNIN (#50016) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Bocs a kérdésért, de nem emlékszem tisztán, Ti egy pár vagytok? :F
Ha, igen melyikőtök a fiú/lány? :D

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#50018) runner 125

runner 125
(PH! nagyúr)

Bááz, tényleg, 50k. :Y

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#50019) shiNIN válasza runner 125 (#50017) üzenetére

shiNIN
(kvázi-tag)

Semmi gond. Azok volnánk, igen. Hmmm, ez nem egyszerű, mindketten androgünök vagyunk, de biológiailag én nőnemű, Alvaro pedig fiú. Ez nem látszik? Azt hittem pedig. Régen mindig fiúnak néztek fórumokon, de hogy most se legyen egyértelmű... Ennek örülök :) Nem mintha bármi bajom lenne a nőkkel.

(#50020) Djuree válasza runner 125 (#50017) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

ezt már én is kérdezni akartam, akkor nem csak nekem nem volt egyértelmű :D

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#50021) DigitXT válasza Djuree (#50020) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Azért ha rendszeresen olvastad a topikot egy idő után levágtad...:)

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#50022) alvaro válasza Tüzi (#50015) üzenetére

alvaro
(tag)

Szép a vonalvezetése annak az útnak :D

A szélessége milyen?

(#50023) Feree13 válasza shiNIN (#50019) üzenetére

Feree13
(őstag)

Most így a nőkről meg a motorokról -
itt pécsen a hondásoknál lett egy új szervizes.
21 éves a csaj és most végzett a "Motorszerelő" suliban, megvoltam lepődve.
Ilyen is van! :U

"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

(#50024) Daywalker válasza shiNIN (#50016) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Bled és Bohinj must have! Én voltam ott télen (hó épp nem volt) négy évvel ezelőtt, és nagyon szép hely.

Feree13: akkor biztos csúnya is ;]

[ Szerkesztve ]

(#50025) persuader válasza Daywalker (#50024) üzenetére

persuader
(őstag)

Valami kattja biztos van.

explosión 2 tiempos

(#50026) Djuree válasza DigitXT (#50021) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

hát sejtettem, de nem voltam benne biztos :DD

persuader: nem biztos az. van egy csaj akibe totál bele vagyok őrülve (ennyire még sosem voltam senkibe, de úgy néz ki nem kölcsönös :O ) és villamosmérnök lesz, mivelhogy én is az vagyok, elég vicces, először azt hittem poénkodik csak, de nem :C igaz nem 100-as a csaj, ahogy én sem :DDD

[ Szerkesztve ]

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#50027) Tüzi válasza alvaro (#50022) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Két sáv, két autó elfér egymás mellett. Bár kanyarban inkább ne lógj át a szembe sávba. Buszok nem közlekednek arra, ellenben erdészeti tevékenység az zajlik itt-ott.
szerintem kva jó az a szakasz. Első nap vagy 5db literes gépet láttam pályagumival (minta nélküli slick)

(#50028) Integra válasza Tüzi (#50009) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

na arra elmegyek majd még:)
a mátra után ahogy átmész egerbe, na az a szakasz is nagyon fasza, sokkal jobb és élvezetesebb mint maga a mátra. szerintem

(#50029) shiNIN válasza Daywalker (#50024) üzenetére

shiNIN
(kvázi-tag)

Én sok éve voltam ott, aztán sokáig visszavágytam, most már motorral el tudunk menni könnyen. Évente legalább egyszer, de inkább többször meg kell lennie :) Ha lesz autó, megnézzük hóval borítottan is, fotók alapján igen szép olyankor :)
Bled-Bohinj nekem nagyon tetszett kezdőként, épp eléggé kanyargott s volt forgalom ahhoz, hogy kicsit bátrabban kelljen haladnom, ami igencsak rámfért. Alvarót is tolta maga előtt a busz valós 90-nel :) Előzni csak itt-ott lehetett, hát mentünk. Pedig ott gyökkettővel is tudnék menni sok helyen, annyira szép a táj és a folyócska egy csomószor keresztezi utunkat :)

(#50030) Djuree

Djuree
(PH! nagyúr)

vágott slick közúton:
öreg motoros munkatársam ilyen gumikkal közlekedett. hát csoda hogy élve megúszta azt mondja, minden nap ajándék volt. ezres sportgéppel nyomult, volt neki több motorja is, szóval nem amatőr. azt mondja ha most lenne fiatal, mégegyszer fel nem tenné, életveszély minden perc.

[ Szerkesztve ]

(#50031) persuader válasza Djuree (#50030) üzenetére

persuader
(őstag)

Meg a nagy büdös lóf.szt.
Nekem meg ez a véleményem.

explosión 2 tiempos

(#50032) TayRol válasza Djuree (#50030) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

ne kezdjuk el ezt a slickkel kozuton veszelyes mokat megint...

Suzuki - Way of Life

(#50033) Djuree válasza persuader (#50031) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

:DDD jó hát én csak leírtam amit mondott, én nem tudok mit mondani hozzá, nincs ilyen gumival tapasztalatom.

(#50034) Integra válasza Djuree (#50033) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

most erősen gondolkodom, hogy mi az életveszélyes a slick-ben, ha száraz az aszfalt és egy csepp eső nincsen rajta... hmmmmm, nem jut eszembe semmi.

(#50035) Prof01 válasza Djuree (#50030) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Én is úgy tudom, hogy nem jó. Más a szerkezete, nem bírja a hibás utakat, a másik meg az üzemi hőmérséklet (70 fok felett), amit utcán nem nagyon lehet elérni.

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#50036) zsoltee10 válasza Integra (#50034) üzenetére

zsoltee10
(VIP)

a tempó. :DDD

The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

(#50037) Integra válasza Prof01 (#50035) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

több ismerősöm jár slick-kel (egyik sem ma kezdte), ők bevállalják. értem is miért, én nem vagyok sem olyan tudású, se annyira bátor, hogy rendőrök elől meglógjak ha kell, inkább betartom a szabályt.

(#50038) beteg válasza Djuree (#50033) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

nekem van és én is azt mondom, hogy SOHA!
bár szerintem a titka az, hogy a slick sem örök életű és egy kopott szar slick a közúton is szar.
(vajon mi lehet az oka, hogy egy gumi egy verseny, aztán inkább eladják, ha tudják?? mert annyira jó marad a verseny végére a gumi? hogy még jó lesz 1000 kilométereket közúton?)

(#50039) doc

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ezt a helyet ismeritek? brutalisak a szerpentinek, a Vifferrel egyesben, kuplungot csusztatva (jo, mondjuk asszonnyal + megpakolva) is ugy kanyarodtam hogy azt vartam mikor koppan a fulem az aszfalton :DDD persze ez kivulrol nyilvan sokkal kevesbe volt bator, de azert igy kezdokent durva elmeny volt nekem, szivem szerint minden nap arra jarkalnek...

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#50040) Djuree válasza doc (#50039) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

szép útvonal :C azért ez már a ló másik oldala, az ilyen kanyarokban már nincs élvezet sztem....1-esben gyök2-vel...

(#50041) doc válasza Djuree (#50040) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

en nagyon elveztem, foleg hogy annyira be lehetett (pontosabban be KELLETT) dolni, ahogy amugy meg bolyak kozott sem mernek :D
rengeteg motoros jart arra, fotoztam is parat, ha valakit erdekel, itt kezdodnek

a maszek trike nagyon durva volt, a srac ugy indult el vele hogy kapasbol 'ketkerekre' rantotta, felemelte az elejet :Y

(#50042) Djuree válasza doc (#50041) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

jó hely az biztos :K

(#50043) Djuree

Djuree
(PH! nagyúr)

meglepődött a srác? :DDD

(#50044) persuader válasza doc (#50039) üzenetére

persuader
(őstag)

Csúsztatott kuplung kanyarban?
Az érdekes...

explosión 2 tiempos

(#50045) beteg válasza doc (#50041) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

grat! élmény lehetett!

(#50046) doc válasza persuader (#50044) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

muszaj volt, a V4 alacsony fordulaton nagyon rangat, olyan gyorsan meg nem tudtam/mertem menni hogy a visszafordito vegen meg a 'hasznalhato' tartomanyon belul legyek :B
remelem hogy jovore is eljutok oda, parezer kilometerrel tapasztaltabban, kivancsi vagyok akkor hogy megy majd :)

(#50047) Prof01 válasza Integra (#50037) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Én is így vagyok ezzel. Az utca nem versenypálya.
De azt se tom elhinni, hogy aki jól motorozik, annak nem elég pl. egy BT003RS vagy hasonló minőségű gumi utcára. :)

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#50048) Daywalker válasza Prof01 (#50047) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Ja az nem rossz gumi, .mf-nek is az van. Csak azon agyalok, hogy vajon mennyire kopik mondjuk túrázás során, mert a Metzeler M5 Interacthoz hasonlóan 5 (máshol 3-at olvastam) zónás, de arról elég jókat mondanak kopás tekintetében. Na és vajon esőben mennyire teljesít jól a BT003RS?!

[ Szerkesztve ]

(#50049) .mf válasza Daywalker (#50048) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"3" zónás (középen közepes, szélein lágy).
Esőben még nem próbáltam, gondolom a BT020-hoz képest sehol sincs, de esőben, ha lehet, inkább nem is megyek.
Ugyan nem mértem, de szerintem / szemre még nem sok fogyott bele, pedig már egy ezrest beletettem röpke egy hét alatt... remélem még a következő szezont is kibírja.

(#50050) Daywalker válasza .mf (#50049) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Az a baj, hogy ha elkap egy eső az autópályán, akkor nincs sok választás...én is ezen a gumin töröm a fejem a BT016 helyett majd jövő tavasszal (vagy Mezteler, habár a kettő közt árban van bőven különbség), de gyanús, hogy a minták nem igazán esőre vannak kitalálva, de lehet, hogy csak én parázom túl:D

MOD: usa fórumon azt írják, hogy esőben is jó, utcán 5000 mérföldet elmentek vele simán.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.