Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

(#46001) &rew válasza Daywalker (#45999) üzenetére

&rew
(őstag)

fzr-emnel 92k-nal csereltek. nem volt halalos, de mar erosen hallatszott. ahogy persu is irta, motorfeknel hallatszik talan legerosebben. egyebkent uresben is jol hallhato, ha csak felporgeted egyszer-egyszer a motort, mert amig felporog, illetve amikor leforog mas-mas a lanc hangja. erosen :) nincs baratsagos ara itthon, de szerencsere nekem megjott amerikabol gyariban vicces penzert.
jah, es nyult is mar annyit a lanc h az 'automatikus' :D lancfeszito ne tudja fesziteni (utolso kattanason allt).

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#46002) Integra válasza Prof01 (#46000) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

a teljesitmény nem számit, 10 évvel ezelőtt is tudtak simán 200le-t keréken a literes versenygépek. csak nem hozták ki utcára. csak most újra indult a háború, amit -ki hitte volna- megint a németek robbantottak ki.

(#46003) persuader válasza Prof01 (#46000) üzenetére

persuader
(őstag)

Egy kicsit több érettséget! :)
Kit érdekelnek a számok. A csomag a fontos. Az egész motor egyben.

explosión 2 tiempos

(#46004) &rew válasza Integra (#46002) üzenetére

&rew
(őstag)

perszepersze. mert az olaszok a v2-bol nem tudjak azokat a szamokat kihozni :)
a 300-as 'gentlemen's agreement'-et azert ok tortek meg ha jol emlexem :D

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#46005) Integra válasza &rew (#46004) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

valami tuti van, hogy v2-ből egyszerűen nem jön ki annyi mint s4-ből, mert különben a duki nem rinyálna minden évben hogy nagyobb lehessen a ccm. nem értek hozzá, de laikusként pusztán a reakciókat látva valszeg ebben a tekintetben az s4 többet tud.

kár hogy nem jöttél vasárnap, jó móka volt. :(

[ Szerkesztve ]

(#46006) yodamastah válasza Integra (#46005) üzenetére

yodamastah
(fanatikus tag)

Ja viszont V2-vel jobb tapadas van kigyorsitason. Valamint a V2-t konnyebb lapra donteni, es vekonyabb a motor.

www.projektor.hu - X200s/AFFS

(#46007) Integra válasza yodamastah (#46006) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ez rendben van, de úgy tűnik ez nem elég az s4 puszta nyers erejével szemben. más különben nem menne az éves annual hiszti. szvsz. :)

(#46008) ALI_G válasza yodamastah (#46006) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

V2-vel jobb tapadas van kigyorsitason.

miért? Pont fordítva érezném, hogy az Sor4 simább járása miatt kanyarból kifele gyorsításnál nem kap egyszerre akkora nyomatékot a gumi amitől elforoghatna.

(#46009) yodamastah válasza Integra (#46007) üzenetére

yodamastah
(fanatikus tag)

Hat mindenki dontse el jogos e a hiszti. Engem nem kulonosebben erint, nincs penzem ducatira :)

(#46010) yodamastah válasza ALI_G (#46008) üzenetére

yodamastah
(fanatikus tag)

Amig az i4 4 kicsit rant, adig V2 2 nagyot. V2nel tobb ideje visszatapadni a guminak. Kigyorsitason mindig akkor gazt huzol, hogy epp finoman menjen odebb a segge. Van egy pici elforgasa ilyenkor a guminak, ez az idealis. Az i4 hajlamosabb ilyenkor elindulni es nem visszatapadni, mert ugye 2x gyakrabban rant a lancon a motor. Az osszevissza gyujtassorrendeket is emiatt talaltak ki. Ezeknel meg nagyobb idoszeletet hagynak arra hogy visszatapadjon a gumi.

[ Szerkesztve ]

(#46011) Integra válasza yodamastah (#46009) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

én is csak csorgó nyállal nézegetem a dukikat.. :DDD

(#46012) persuader válasza Integra (#46011) üzenetére

persuader
(őstag)

Addig jó neked :)

explosión 2 tiempos

(#46013) persuader válasza Integra (#46005) üzenetére

persuader
(őstag)

A v2 sosem fog annyit forogni, mint a sornégy. Ez a legnagyobb hátránya. A nagyobb nyomatékot sokkal előbb váltod el, sokkal előbb jelentkezik a nyomatékosztás. Konstrukcióból fakad. Zsákutca :)

explosión 2 tiempos

(#46014) persuader válasza &rew (#46004) üzenetére

persuader
(őstag)

Jah. Mv Agusta

explosión 2 tiempos

(#46015) Integra válasza persuader (#46012) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

most mér vagy gonosz? nekem nem a 916 kéne, nem veszem el előled:)

(#46016) Djuree válasza persuader (#46014) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

azok a legjobb gépek a világon, csak baromi drágák :O olyan mint a ferrari, nem futószalagon gyártják...akinek ilyen van, az már elért valamit :K

[ Szerkesztve ]

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#46017) persuader válasza Djuree (#46016) üzenetére

persuader
(őstag)

Legjobb? Neeeem
Szépek.

explosión 2 tiempos

(#46018) beteg válasza Djuree (#46016) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

én ha nyernék a lottón, tuti előbb egy hayabusát vennék! :D

(#46019) doc válasza persuader (#46017) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ezekkel a nagyon komoly, es tenyleg szep olasz gepekkel ugy vagyok mint az anekdotabeli zsiraffal: szep, szep, de otthonra nem kene... ha mar olasz, akkor Bimota, de valoszinuleg meg arra sem lesz eselyem, hogy akar csak lassak is egyet, nem hogy birtokoljam :U

MOD: beteg: a turbo vasarlasa elott vagy utan? :D

[ Szerkesztve ]

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#46020) zsoltee10 válasza persuader (#45989) üzenetére

zsoltee10
(VIP)

egy ismerősnek 110ekm-nél cseréltek láncot az er6-ban. :) meg féktárcsákat. ezen kívül azóta is csak olajat cserél. :)

The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

(#46021) yodamastah

yodamastah
(fanatikus tag)

Egedi Sanyi MV agustarol meg ducatirol :) [link] Sajnos ezt a vasat most az ev elejen kukara torte :(

(#46022) Prof01 válasza Integra (#46002) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Hát igen, de nem csak abban lett jó. Még könnyebb, jobban vezethető, ez is megkapott ABS-t, meg minden jót. :)
Mociból nekem csak japán kéne. Kíváncsi vagyok az S1000RR mennyire lesz megbízható az évek múltával. :U

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#46023) persuader válasza Integra (#46015) üzenetére

persuader
(őstag)

Pont hogy nem gonoszság. Nem akarsz te magadnak Ducatit hidd el :)

explosión 2 tiempos

(#46024) Integra válasza persuader (#46023) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

bárcsak ott tartanék, hogy az út szélén cipőzöm a fél éves lerobbant 1198-am... :DDD

(#46025) Tüzi válasza Integra (#45997) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arra. Japánok papíron kevesebbet tudnak, mint a bmw a padon. Aztán a japánokról kiderül azért, hogy felfele csalnak, ugyanúgy mint órával.
Akkor úgy mondom, hogy utolérték őket :)

(#45996) Djuree
Ebben egyetértünk. Bár azért a c-abst elviselném a vfrre...

(#45998) alvaro
Nem tom hallod, márkaszervizes jómunkásember mondta ezt nekem. 15 éve szerel Hondákat (főleg), gondolom nem hülyeségből mondta amit mondott :)

(#46000) Prof01
Papíron annyi :) Majd meglátjuk, hogy mennyi lesz padon.

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#46026) Integra válasza Tüzi (#46025) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

azért a német haverjaim hallgatva, nincsen akkora elájulás, főleg ha a megbízhatóság kerül szóba. igazából nem tartom mérvadónak a magyar véleményeket, mert alig fut belőle pár darab, kint meg mint a szemét, annyi van belőle, ennek megfelelően megy is a nyúzás. a motorelektronikát már km-hez kötik, minél többet mész vele, annál inkább felold a tiltásból. szerencsére ők kritikusak és nem kamuzzák el, hogy az überfasza cucc csütörtököt mond. mert rendre esnek szét a blokkok, ezért a bmw beépített egy szabályozást. a nagy 1200-es boxer gs bömbik meg elektronikával szenvednek, 700-800 eurós szervíz költségek.. jó bringák, vágy tárgyai, nálam is, csak szervízbe ne kelljen vele menni. nagy a tábora kint is, és valszeg azért is, mert van is pénz kifizetni. én viszont alapból rühellek szervízbe járni és nálam az a megbízható teknika, amivel begurulok kötelező olajcserére, meg egyéb kopó alkatrész cserére és amúgy nem látok szervízt. a bmw-nél erre nem sok esély van.

(#46027) persuader válasza Integra (#46026) üzenetére

persuader
(őstag)

Az utolsó mondat az na. :)
Milliószor elmondtam, hogy nem érdemes belemenni ebbe. Túl bonyolult dolog. Nem egy eldöntendő kérdés, hogy igen vagy nem. Sokkal árnyaltabb ez a probléma, hogy köpködjünk gyártókra. Én imádom az olaszt, nekem szabad :)
Ha az ember belegondol, és egy picit is átlátja, milyen problémákat kell mérnököknek megoldaniuk, és azt a megoldást milyen kivitelezés követi alkatrészek terén, egy ETZ t is tisztelettel bámul. Sokszor eszembe jut hogy hogyafenébe jön a hétköznapi ember, hogy csak úgy lefikázzon olyan dolgokat, amiről fingja nincs. :D
Ez mondjuk az én bajom :)

explosión 2 tiempos

(#46028) doc válasza Integra (#46026) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

itt a nemet cegnel eleg sokan jarnak motorral (na jo, nem rengetegen, de 5-6 moci szokott itt allni), ebbol ketto fix BMW, a tobbiek (3-4) nagyreszt Yamahak (egy XJ6 eleg allando 'vendeg'), bar lattam mar SV650-est is, meg is lepodtem rajta :U
hogy mennyire megbizhatoak, nem tudom, mindenesetre nem szoktak hetekre eltunni a szervizben :)
azert a bombik mindket oldalra durvan kilogo boxerei nagyon utosek :Y

(#46029) runner 125 válasza doc (#46028) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Hja, de ha esel vele elsőnek az ér földet. :(

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#46030) Shkiz0

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na gyerekek, hazahoztam a motort, és hát ég és föld milyen most meg szerviz előtt.
Mielőtt elvittem laza volt kicsit a lánc, szar volt a kuplung, alacsony volt az alapjárat, és akármilyen finoman is váltott az ember mindig rántott egy jókorát. Na most ez teljesen eltűnt, szép kezes lett a gép, a szinkronnak köszönhetően fasza lett az alapjárat is, egyszóval most már tényleg faja. És nem is került viszonylag sokba.
4 liter olaj, levegőszűrő, olajszűrő, hűtővíz csere, injektorszinkron, láncbeállítás, kuplung beállítás, illetve mindenhol ahol csak lehetett a kopó részek kenése, munkadíjjal cakk-pakk 22800 FT volt.

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#46031) doc válasza runner 125 (#46029) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az tuti, raadasul en meg az autosorok kozott sem mernek vele elmenni, tuti lezuznam fel tucat auto fenyezeset par pillanat alatt :D
kollegam mikor meglatta oket, az volt az elso reakcioja: ezzel nem is lehet rendesen bedolni, leer a foldig :) persze ennyire nem rossz a helyzet, ha mar annyira lapra teszi a gazdi a motort, hogy leer a henger, az mar regen rossz, de az teny hogy bukasnal durvan felszantja vele az ember az aszfaltot. kicsit draga bukogomba :D

Shkiz0
ez nagyon olcso volt, ismeros a szerelo netan? csak az olajcsere kerul majdnem ennyibe rendes olajbol...

[ Szerkesztve ]

(#46032) runner 125 válasza doc (#46031) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Hjah.

Az R1100S kapcsán néztem, némelyik szelepfedelén láttam amolyan bukás ellen szolgáló "térhálós" borítást, de ezek max kisebb elcsúszásoknál segítenek.
A legnagyobb gond az, ha az ember tényleg földhöz vágja, s gyakorlatilag a magának a motornak kell elnyelni a legnagyobb erőhatásokat, ami azért kényes dolog. Feltételezem, h egy nagyobb csúszás/ majd átdőlés után, akár ki is pottyanhat a helyéről.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#46033) Shkiz0 válasza doc (#46031) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ismerősnek ismerős, de nem vagyunk haveri viszonyba annyira hogy emiatt lenne olcsóbb.
Hozzájuk hordom a kocsit és most a motort is. Nekik (mert 2 testvérről van szó, plusz a faterjuk is besegít) is van moci, szóval értenek hozzá.

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#46034) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

villanymotor bazmeg' :DDD :DDD :DDD ;]
egyre jobban nézem ezeket a videókat, egyre inkább hatalmasodik az érzés bennem, hogy kell egy 250es, vagy egy 400as (megint). Kiba..ottul hiányzik a sor4es visítás amit ezek produkálnak :O

[ Szerkesztve ]

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#46035) zsoltee10 válasza Tüzi (#46034) üzenetére

zsoltee10
(VIP)

nekem is tetszenek a 18000-et forgó 250-esek.. :)

The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

(#46036) Tüzi válasza zsoltee10 (#46035) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

brühühühü :O

(#46037) Prof01 válasza Tüzi (#46034) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Hehehe, én minden nap ezt hallom és imádom! :D

(#46038) Prof01 válasza Tüzi (#46036) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Szép hangja van, de nekem a vinnyogós VFR 400R kellene ha 400as és Honda. :))

(#46039) Tüzi válasza Prof01 (#46037) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is imádtam hidd el... még mindig imádom. Imádom a v4et is, főleg ahogy hörög motorféken, de egy visítós sor4es is hiányzik... bah :(

(#46038) Prof01
ha már 400as és v4, akkor inkább egy rvf-et... :)

[ Szerkesztve ]

(#46040) Prof01 válasza Tüzi (#46039) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Jaja az RVF jobb, fordított telók, kicsit átdolgozott motor, de nekem valahogy jobban bejön kinézetre az NC30-as VFR400. :U :)

(#46041) persuader válasza Prof01 (#46040) üzenetére

persuader
(őstag)

A 400 as vfr nekem is tetszik, csak a 18 as kerék. Pfff

[ Szerkesztve ]

explosión 2 tiempos

(#46042) Daywalker

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Ehh, most jött meg a teljesítmény adóról a határozat:DDD
19425 lenne egész évre, de a kivonás miatt csak 14568 Ft. Határozottan megéri kivonatni, hiszen legalább egy negyedév kötelező és további kb. 5000 forint megspórolható vele, mínusz a kivonatásért perkált összeg.
Úgy vagyok vele, hogy ha nem kell, akkor nem gazdagítom sem az államot, sem pedig a biztosítókat.

(#46043) TayRol válasza Daywalker (#46042) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

hu, azt en meg nem kaptam meg.

Suzuki - Way of Life

(#46044) Daywalker válasza TayRol (#46043) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Menni fog, no para. Múltkor én is telefonáltam, hogy mi van már, de azt mondták, hogy nem kell aggódni, csak akkor van baj, ha egész évben nem fizetsz:DDD Szóval majd ráérsz később reklamálni:)

[ Szerkesztve ]

(#46045) TayRol válasza Daywalker (#46044) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

na, reklamalni azt nem fogok.:)

[ Szerkesztve ]

Suzuki - Way of Life

(#46046) Daywalker válasza TayRol (#46045) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Ja, csak ugye az van, hogy ha egy évig nem fizetsz, szépen kivonják a forgalomból, tehát azt hiszem mégis kell reklamálni...néha.

(#46047) TayRol válasza Daywalker (#46046) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

eddig mindig megjott csak sosem tudom, hogy mikor kellene erkeznie.

Suzuki - Way of Life

(#46048) Daywalker válasza TayRol (#46047) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Addig jó, amíg "mindig" megjön :DDD :DDD :DDD :R

[ Szerkesztve ]

(#46049) TayRol válasza Daywalker (#46048) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

:DDD

Suzuki - Way of Life

(#46050) .mf válasza doc (#46031) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Nálam múltkor a motor átnézés, karbi alapos szétszedés és tisztítás, szívató beragadt rúdjának cseréje, belerozsdásodott gyertyák kiszedése és cseréje újakra, karbiszinkron, szelephézag, olajcsere (olajat és szűrőt én vittem), láncfeszítés, mozgó alkatrészek kenése 26100 volt Proptechnél Esztergomban, fél napot dolgoztunk vele (kb 8:30-9-től 13-13:30-ig). Tehát csak a jó szervizt kell megtalálni :)

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.