Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

(#401) feca81

feca81
(tag)

Hali mind!
szetszedte vegre a szerelo a motorom,es lattam mi van benne. az olajlehuzo gyuruk nem eredetiek,siman atengedte az olajat.(ezert evett ennyit) - csere. a dugo es a henger fala kozott el lehet latni. kis tulzassal,es hajlitassal egy egy forintos is atesik. a szelepek szarai vagy feketek,v feherek,de meg veletlenul se ozbarnak.ugyanez a szelepfejekkel. a hengerfej el volt vetemedve,sikba kell koszorulni, innen volt a vizforralas is. az onindito leegett,emiaatt nem inditott. egy csatlakozo meg le volt testelve valahol,amit most ne mtudott megmutatni,innen volt a gyujtaskihagyas. gyors osszeszamolas utan 80.000Ft-bol meguszom. ebbe a kovetkezok vannak benne:
32.000 ujraperselyeztetes, es a dugok, gyuruk az uj perselyhez igazitasa - igy kisebb ccm-es lesz,de nem kell se uj gyuru,se uj dugo, csak olajlehuzok
12.000 a hengerfej sikbakoszorulese,szelepek felcsiszolasa
5.500 hengerfej tomites, a hengertalpot megmentette
5000 onindito megjavitasa
5000 2l repsol 10W50-es olaj
20.000 munkadij. a srac log nekem egy 10-essel, igy az felezodik:)

+ alapjarati fuvokakat kell cserelni benne,mert regen nagyobbra csereltek a kompressziohiany miatt. most vissza kell cserelni,h ne horogjon le a motor. ez parszaz Ft

kb itt tartunk,mar az elso reszletet kifizettem, pentekre igeri a motort.mellesleg amit lattam azutan en iscsodalkozom,h ez beindult:)))

Yamaha FZR 600 Genesis

(#402) persuader válasza feca81 (#401) üzenetére

persuader
(őstag)

Négy új dugót meg gyűrűt megérdemelt volna szegény, kár, hogy rá kellett volna mégegyszer 80 000-et hányni... :(((

explosión 2 tiempos

(#403) feca81 válasza persuader (#402) üzenetére

feca81
(tag)

nem takarta volna be. 26.500 egy dugo, es 17.500 egy gyuruszett. ez 4x:( ezert ez a megoldas. ezzel vesztek par LE-t a gyarihoz kepest,viszont nyerek joparat a mostanihoz kepest:)

Yamaha FZR 600 Genesis

(#404) persuader válasza feca81 (#403) üzenetére

persuader
(őstag)

pff Kawasakihoz 9 000 volt a gyári dugó, a gyűrű ugyanennyi. 3*-os ára van a Yamakka alkatrészeknek? Szomorú...

explosión 2 tiempos

(#405) feca81 válasza persuader (#404) üzenetére

feca81
(tag)

sajna igen,mert a yamaha japanbo lhozat mindent,es a szallitasi koltseget is radveri.mondom azt a kis vacak idomot tobb,mint 10E Ft-ert akartak adni
most vettem meg angliabol 2000-ert+ postakoltseg,es meg igy is olcsobb,mintha itthonrol szerzem

mod: res a rohej az,h a kawa meg jobban is megy,mint a yama.bar a ZXR ara tobb,mint egy FZR-e. lehet lecserelem? :F SOHA, a szerelem,az szerelem :DD

[Szerkesztve]

Yamaha FZR 600 Genesis

(#406) &rew válasza Nippon (#400) üzenetére

&rew
(őstag)

persze. vicc volt. nem A v A1 kategoria
sztem is ott kell elkezdeni. en kisrometen kezdtem :D

persu: bizony horror ara van. godzilla dugozasa, gyuruzese egy vagyonba kerult. es egy csomo minden a karburator kornyekerol ugyanaz, mint az fzr250-nel :D eloszor meg is dobbentem a szamlan. egyszer a vegosszeg miatt, egyszer meg a sok fzr250 feliraton :)

[Szerkesztve]

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#407) persuader válasza feca81 (#405) üzenetére

persuader
(őstag)

A Kawa is Japánból hoz mindent, az is japán belpiacos. Mindegy, érdekes ez az ár...

explosión 2 tiempos

(#408) feca81

feca81
(tag)

valaki meg tudna mondani,h ehhez a tipushoz mekkora a karbiban az alapjarati fuvoka? az elozo szerelo kicserelte nagyobbra,es most,mivel fel lesz ujitva,vissza kel lcserelni,csak nem tudjuk mekkorara

Yamaha FZR 600 Genesis

(#409) Stalker-2572 válasza Diego! (#393) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Ennél még nem láttam szebbet: [link]

All Black...

(#410) Diego! válasza Stalker-2572 (#409) üzenetére

Diego!
(őstag)

Szép ez is, csak én honda párti vagyok. :))

(#411) hcstuning

hcstuning
(fanatikus tag)

Hey!
Nagy öröm ért pár napja, mert fater ideadta a robogóját egy kis időre (nem együtt élünk..)
Bizony, bizony 3napja kezdődött a csodálat, ami persze még tart. Városban nincsen igazából lámpánál ellenfél, a kocsisorok közötti kígyózás isteni, (mégha a KRESZ tiltja is :DDD ) és vannak akik rám köszönnek 50ccm-es hengerűrtartalom ellenére:D Nemsoká jön a fizum, és veszek énis motort, mert bizony ez az élet nekem bejött:D Mondom ezt ily vidáman az első koccanásig, gondolom:(
Jó gurulgatást mindenkinek!
hcs

-=Joey=-

(#412) Diego! válasza hcstuning (#411) üzenetére

Diego!
(őstag)

:C :C

(#413) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Szerintetek melyik lehet jobb vétel: [link] vs [link]
Mindkettő rendszámos, kereskedésből.

All Black...

(#414) DroneZ^

DroneZ^
(őstag)
LOGOUT blog

Vettem pár hónapja 1 jobb pirelli gumit a robogómra, szépen lekopott kb 80%-ig, a zsíros rész, azonban a gumiköpeny 2 szélén ottmaradt a 2 10-10%-os ilyen zsíros rész, ma is rádőltem keményebb kanyarban, és nagyon megcsúszott a moci... hogy koptassam le?- mert igy életveszélyes :((

[Szerkesztve]

Aki tud munkát, írjon! Minden jöhet.

(#415) Stalker-2572 válasza DroneZ^ (#414) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

zsír :F

All Black...

(#416) golyani válasza DroneZ^ (#414) üzenetére

golyani
(őstag)

sehogy. az nem zsíros...
az a majrécsík.
és nem azon csúszott meg hanem mert azon a dőlési szögnél annál a sebességnél már a taknyolás szélén vagy, ha lekoptatod is csúzni fog...
pályán talán le lehet koptatni ott ugyanis jobb az aszfalt tapadása, mint az uccán.

[link]

[Szerkesztve]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#417) golyani válasza Stalker-2572 (#409) üzenetére

golyani
(őstag)

[link]

ez szebb :P
vagy ez:
[link]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#418) Stalker-2572 válasza golyani (#417) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Ha betonútról van szó akkor: [link] :C

All Black...

(#419) DroneZ^ válasza golyani (#416) üzenetére

DroneZ^
(őstag)
LOGOUT blog

köszönöm a segítséget... :R nem zsír, hanem valamiféle anyag, amivel védik a gumit, mig a polcokon van...

(#420) DroneZ^

DroneZ^
(őstag)
LOGOUT blog

jó volt a cikk, elolvastam, tudtok még ilyen ''oktató'' cikkeket kanyarodás, kormányzás, dőléssel kapcsolatban? :))

(#421) golyani válasza DroneZ^ (#420) üzenetére

golyani
(őstag)

szivesen!

engem is érdekelnének ilyen írások.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#422) golyani válasza golyani (#421) üzenetére

golyani
(őstag)

http://www.origo.hu/motor/20060224motoros.html

itt a videok érdekesek.

[link]

kicsúsztam a limitből.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#423) Tüzi válasza persuader (#407) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mé?
Nekem egy 400RR fejidomra benyögtek 260ezret.
Azt még festeni, matricázni, stb...
A motort meg 680ért vettem. Hol itt a ráció? :)

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#424) fzr1000 válasza DroneZ^ (#419) üzenetére

fzr1000
(tag)

egyszer láttam a bikepics.com-on, hogy egy faszi (vagy szőke nő :) ) leszilikonozta az első gumit ápolás céljából... :DDD ...és a képeket felrakta a bikepics-re... :C
a hozzászólásokon majd' halálraröhögtem magam...

(#425) &rew válasza DroneZ^ (#419) üzenetére

&rew
(őstag)

nekem a gumis aszonta az az anyag a gumi ontesekor kell, attol nem ragad bele a formaba. de az elso 50-100 km-en lekopik. eleinte lassan kell dontogetni :)

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#426) stargazer

stargazer
(senior tag)

szeretnék feltenni egy hülye kérdést:

(remélem ért közületek valaki annyira a honda blokkokhoz meg a motorokhoz robogókhoz általában hogy tudjon nekem segíteni)

az imént felhívtam a Honda Motor Hungary-t. elmondtam nekik hogy a Zoomer annyira állat, hogy gondolkodás nélkül vennék egyet ha nem lenne ennyire harmat gyenge, meg lenne rajt egy tárcsafék. nem valószínű hogy lesz belőle nagyobb, itthon ritka mint a fehér holló, aki ilyet mond a Zoomerről mint én. van big ruckus. a big ruckus azért nem az igazi mert igaz, a koncepció ugyanaz mégis egész máshogy néz ki. nekem a Zoomer forma kéne kicsit erősebb blokkal meg tárcsafékkel. ők azt mondták nem lehet. de hátha mégis, ezért megkérdezlek titeket is.

van arra sztetek reális esély hogy a Zoomer blokkja felépítését tekintve egy-az-egyben cserekompatibilis egy másik honda motor vagy robogó mondjuk 125-ös blokkjával? mert ha egy-az-egyben bele lehetne tenni egy ilyet akkor simán belemennék. és mi a helyzet a tárcsafékkel? azt lehet felszerelni rá? azt gondolom nem egy akkora kihívás. a blokk kérdés tuti sokkal bonyolultabb, ha a válasz igen.

előre is köszi!

(tudom én mindig olyat szeretnék amit nem lehet, ezért bocsi)

menetszélbe beletartom azarcomat, nagyon fejlett országon át visz a vonat, egy mégfejlettebb országba egy nőis beszáll, menetszélbe az arcába úszika sál...

(#427) persuader válasza stargazer (#426) üzenetére

persuader
(őstag)

Akkor ott van a Yamaha Slider, az is ilyen igénytelen... Vagy a Gilera Ice, ha ilyen feltűnő motort akarsz

explosión 2 tiempos

(#428) golyani válasza persuader (#427) üzenetére

golyani
(őstag)

vagy a BW's.

de ő mondta is robis topicba h ő olyat keres amin nincs idom.

[Szerkesztve]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#429) stargazer

stargazer
(senior tag)

ismerek minden létező robogót. ha valami, akkor csakis a Zoomer jöhet szóba: nagyobb blokkal, tárcsafékkel - ha lehetséges. ha nem, nem. és nem különcségből hanem mert egyszerűen ez tetszik. ha valakinek ez különcség...

csak azért gondolkodtam el rajta mert általában nem szoktak mindig teljesen új és egyedi blokkokat kitalálni és gyártani, hanem meglévő konstrukciókat dolgoznak kicsit át, ami a gyártónak is olcsóbb. szóval lehet hogy naiv vagyok de könnyen el tudom képzelni hogy nagyjábol ugyanolyan blokkok léteznek csak az egyik mondjuk 125-ös, a másik 50-es. nem igaz hogy a 250-es cbf blokkja homlokegyenest más mint az 500-asé. vagy igen?

menetszélbe beletartom azarcomat, nagyon fejlett országon át visz a vonat, egy mégfejlettebb országba egy nőis beszáll, menetszélbe az arcába úszika sál...

(#430) golyani válasza stargazer (#429) üzenetére

golyani
(őstag)

szerezz egy blokkot vhonnan és hegessz köré egy zoomert :D

HP Pavilion dv5-1080eh

(#431) feca81 válasza stargazer (#429) üzenetére

feca81
(tag)

van benne vmi,mertr pl a Cagiva freccia,es a mito blokkja egy idomben ugyanaz volt,csak mas idomzattal. meg a rotax blokkot is eleg sok gepbe hasznaltak,ha jol emlexem,de ezt lehet ki kell javitnai,mert nem 100-as.
az FZR-ek blokkja meg szinte mindegy,h mekkora ugyanaz (persze mind meretaranyos:)) sokan pl a 400-as blokkot kihajitjak,es beteszik a 600-ast. a robogknal meg sok kinai megveszi a honda blokkjat,es beepiti.
ezek persze nem azt jelentik,h ate esetedben lehet ilyen megoldas...

Yamaha FZR 600 Genesis

(#432) golyani válasza feca81 (#431) üzenetére

golyani
(őstag)

jaja
rotax az ment/megy apriliába sachsba meg kituggya még mibe.
robogónál egy bizonyos évjárítú asszem 2002-2003július-i SR-ekben ugyanaza a minarelli blokk van amivel a Malaguti F12/15 Yamaha Aerox, Benelli nemtomi tán 491.
roxba ez a blokkvan megjelenés óta, annyi változott h kuplung haarng 105-ről 107mm-re hízott meg mikor milyen karbit raktak mellé.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#433) stargazer válasza feca81 (#431) üzenetére

stargazer
(senior tag)

holnap megkérdezek egy szerelőt

(#434) stargazer

stargazer
(senior tag)

de van egy ilyen is hogy Polini Zoomer tuning kit, ami 3 részből áll, és amivel állítólag az eredeti 45 km/h-ás végsebesség kitolható 75 km/h-ra, növekszik az emelkedőn mutatott teljesítmény és a gyorsulás is. ez már nem hangzik roszul csak kérdés hogy nem cseszi-e szét a motort, és hogy mennyibe kerül egy ilyen cucc.

[link]

meg gondolom van benne folytás is gyárilag. lehet hogy ha már az ki lenne szedve... vagy ennél a PGM-FI rendszernél nincs hagyományosan kiszedhető folytás már...?

(#435) persuader válasza stargazer (#434) üzenetére

persuader
(őstag)

Egész pofás agyontuningolva :D
[kép]

[Szerkesztve]

explosión 2 tiempos

(#436) golyani válasza stargazer (#434) üzenetére

golyani
(őstag)

hát ez a PGM-FI rendszer ez már befecskendezős téma. itt max ''chiptuning'' megy.
amúgy mindennek 45 a vége méga roxnak is. ha ebből kiveszik a folytásokat szvsz megy 60-at. ha bele pakolod a variot, a kipuffot meg ha jól látom a gyújtáselektronikát akkor ez kiugrik 75-re.

max annyival csezsi szét h többet fog némileg pörögni de nem hinném h baja lenne.
ára? hát a variátor magában 20 ezer. egy tuning gyújtás is lehet olyan 15 körül a kipufogó meg hát kituggya így látatlanba egy 20-25-öt mondanék.
hopasz találtam rá egy 215 fontos árat. szal jól saccoltam.
[link]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#437) Mz/ts250@300

Mz/ts250@300
(fanatikus tag)

Hali mindenkinek
Adott egy kawasaki z 750-es moci 22ekm rel.
Aminek a kuplungja kb 2 honapja elkezdett csuszni,utánálitottunk de csak ugy müködött ,hogy felülröl a karnál kivettük a bowden feszitö csavart,alul pedig már amugy sem volt álitási lehrtöség.
A tegnapi napig jó volt de újra elkezdett csuszni,mire hazaértünk elég alacsonyan kellett tartani a fordulatszámott,hogy ne csuszon meg föleg 2 személyel szembe szélel.
A kérdés ,belül a kuplung szerkezeten még lehett állitani vagy feodor csere?
És ha van valakinek magyar szerelési utmutatója a vashoz azt megköszöném ha elküldené nekem (gabi8305@citromail.hu)

A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.

(#438) stargazer válasza golyani (#436) üzenetére

stargazer
(senior tag)

basszus. a józan ész azt mondatja velem hogy akkor sem érdemes, nézzétek már meg az árát: 550 és még a tuning bele.olyan 650 mire összerakják és akkor még a tárcsafék szóba se került. akkor most nézzük azt meg mit lehet még kapni ennyiért és mindjárt jön hogy eredetiség meg rendhagyóság ide vagy oda, vannak sokkal ésszerűbb választások... fenébe...

(#439) Diego! válasza persuader (#435) üzenetére

Diego!
(őstag)

Ez b@szott jól néz ki!! :C :C :C

(#440) feca81 válasza stargazer (#434) üzenetére

feca81
(tag)

anno terveztem en is a 125-os moccomon egy 160-as pollini tuningot. a szerelo lebeszelt rola,mondvan,h a megnovekedett ccm karosan befolyasolja a hajtokar es fotengely,de legfokepp a fotengely csapagy elettartamat. szoval ha pollini,akkor erosebb csapagyak a minimum,kulonben egy ido utan a megnovekedett terheles tonkreteszi.

Yamaha FZR 600 Genesis

(#441) feca81 válasza Mz/ts250@300 (#437) üzenetére

feca81
(tag)

nem vagoy kszerelo,de sztem kell lennie belso allitasnak.de ne mlehet inkab az,h az olaj ne mmegfelelo,es emiatt scuszik meg?nekem ezt produkalta az uj vekony olajnal az FZR.(esetleg tul sok olaj?)

Yamaha FZR 600 Genesis

(#442) feca81

feca81
(tag)

sjna megse 80.000 a FZR javitasi koltsege. nem szamoltunk a szelepszarszimeringekkel,azokat is cserelni kell. nem veszes az aruk,1200Ft. a gond az,h 16 van belole :O :O :O :O
+20.000

Yamaha FZR 600 Genesis

(#443) golyani válasza stargazer (#438) üzenetére

golyani
(őstag)

várjál, mert az a 215 font-ba nincs benne a vario. úgyhogy csak 100 ezer a cuccok rá és még arra jön a beálítás. 650-ből veszel egy egy SR DiTech-et és kapszhozzá 50ezres shell utalválnyt.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#444) stargazer válasza golyani (#443) üzenetére

stargazer
(senior tag)

azt vki nagyon szidta totalbike népitéletben...

kéne egyszer egy olyan hatalmas összehasonlító tesztet csinálni, amiben feltételezzük hogy a vevő bármilyen motort vehet, és ha csak a technikai paramétereit nézzük melyiket érné meg a legjobban megvenni akár a használt motorokat is beleértve. nekem sokat segítene. 650-ért egy robogó, ami igaz hogy új, de ennyiért már 100 másik jó használt motort is lehet venni... melyik a jobb? nemtudom...

(#445) golyani válasza stargazer (#444) üzenetére

golyani
(őstag)

hát én nem tudom.
mi megvettük újonnan a aeroxot 7000km alatt semmi nem volt vele. ha ezt használtan teszem ki tudja mit kellett volna ennyi idő alatt cserélni? új motornál az a jó h tuti h nincs szétbarmolva, míg ez használtnál kicsit lutrisabb, mert aki nem ért hozzá azt úgy vágják át, mint nyuszibogyót a palánkon. szvsz

ha technikai paraméter néznénk nálam bennt maradna az SR(mind1 h karbis vagy ditech), az összes fekvő vizes minarelli(aerox, F12/15, etc.), a runnerek meg a Derbi GP1. véleményem szerint ezekből érdemes válogatni, mert sok fut belőle tapasztalat van hozzá, ha kell alkatrész is ömlik dögivel, lehet h GP1-hez nincs annyi, meg drágább sokkal, de az hogy mondjam olyan nagy durranás vagy külön kategória vagy mi.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#446) sowi válasza feca81 (#440) üzenetére

sowi
(senior tag)

nekem volt a cagivamon 160as polini cucc, arrow sportrendszerrel, nem volt rossz, igaz annyi ideig nem volt nalam hogy barmi is elromolhasson :D

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#447) persuader válasza feca81 (#440) üzenetére

persuader
(őstag)

erősebb csapágyat hogy raksz bele? Adva van a belsőgyűrű, a főtengely, meg a csapágyátmérő. Nem lehet bűvészkedni nagyon.

explosión 2 tiempos

(#448) feca81 válasza persuader (#447) üzenetére

feca81
(tag)

en csak azt modnom,amit a boltban mondtak,abszolute laikus vagyok e tekintetben sry.

Yamaha FZR 600 Genesis

(#449) stargazer

stargazer
(senior tag)

hát, nem is tudom... nézegettem a használt motorokat 6-700.000 Ft között, és nem jó. nagyobb ccm3-t kaphatok de kérdéses műszaki állapotot, újban meg robogót, ami kifogástalan műszaki állapot, de kis köbcenti. egyik se az igazi.

(#450) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

halilalipapi :))
megjöttem a hegyekből. 600 km, ebből 200 oda+200 vissza, egy tankkal meg ellőttünk a hegyekben :) Megvolt a kanyarvadászás is rendesen. Iszonyat jó volt, hatalmas élmény. 3an mentünk, hornet 250, GS500 (400 kg-ra felpakolva utassal :DDD), és az én 600-as hornetem. Fél úttól esett, meg még tegnap előtt is elkaptunk egy 50 km-es szakaszon egy nagyobb zuhárét. Voltunk bánkúton, egerszalókon, egerben...3 napig ittunk is minden este, meg nyomattuk a krumplipaprikást, flekkent :DDD

jövőhéten megyek 2. szervízbe. :)

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.