Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

(#38001) Daywalker válasza runner 125 (#37980) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

"Egy barátomnak volt annó 250-es Hornet-je. Japán belpiacos, máshol nem is lehetett kapni olyat. Noh, a sor 4-es 250-nel szokott velünk jönni, 130-140-et lazán tartotta az is."

Asszony bátyjának is japó belpiacos 250-es Suzukija van (Across). Az is bírja a 150-et ha bebújsz a plexi mögé, de én akkor sem ajánlanám senkinek. Szénné kell pörgetni, hogy menjen és minden előzés egy halál vele (130-ról 150-re gyorsulás nem egy rakéta).

.mf: Csak igazolni tudom Yodamastah állítását. Nekem első motorom a 900-as ZX9R (143 paci) de nem kell ész nélkül tekerni a gázt. 6 ezerig pörgetve teljesen kezes, 8-tól is totál stabil, csak a kezdőknek ott már megszűnik létezni a külvilág: emel picit az orrán és kilő, mint a barom. 12 ezerig meg sem áll, amit egy pillanat alatt kiforog, viszont ott a technikára is figyelni kell.
A lényeg amit mondani akarok: azt vedd meg elsőre, amit akarsz, vagy ami tetszik. Nincs olyan, hogy sok, ha van eszed. Ha nincs, akkor a kicsit is könnyen eldobod. Felesleges kicsit venni, hogy utána eladhasd egy-két év múlva. Nekem bizonyos szinten biztonságot ad, hogy van erő kisebb fordulatszámon is. Egy előzés a pillanat műve, nem kell a váltogatni és szétforgatni, mint a kicsiket. Egy kéthengeres 600-as alá nem adnám (er6-f vagy er6-n)...

[ Szerkesztve ]

(#38002) TayRol válasza Daywalker (#38001) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

a kethengeres 600-as olyan szempontbol neki rosszabb valasztas, hogy ott alapbol mar sok a nyomatek, nem is kell porgetni hozza. de van aki ezt szereti.:)

Suzuki - Way of Life

(#38003) yodamastah válasza Feree13 (#37995) üzenetére

yodamastah
(fanatikus tag)

Hat de mit keres 8 ezer feletti tartomanyban??? Pont ez a lenyeg. Kapsz egy motort ami 2500-7500ig kezdoknek is kezelheto teljesitmenyt ad. Nem kell 8000 fole menni es kesz.

www.projektor.hu - X200s/AFFS

(#38004) Feree13 válasza yodamastah (#38003) üzenetére

Feree13
(őstag)

Hát csak tudod mikor rajta ülsz... mindig megállni 8k-nél?
Egyszer menjen pont rosszkor fölé.. :N

"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

(#38005) Daywalker válasza TayRol (#38002) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Jah, ez mondjuk igaz...de akkor sem adnám ennél lejjebb:)

(#38006) Gaboman válasza Djuree (#38000) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Akkor te miért nem azt vettél első nagy motornak? ;)

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#38007) Feree13 válasza Gaboman (#38006) üzenetére

Feree13
(őstag)

:C

"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

(#38008) Daywalker válasza Gaboman (#38006) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Ez a kérdés az én fejemben is megfordult, de nem akartam szívatni :DDD

(#38009) .mf

.mf
(PH! addikt)

Nem könnyítitek meg a helyzetem :DDD
De legalább alaposan végigjárjuk és végiggondoljuk, kösz :)

Inti: 250-es SM-t kérdeztem már korábban, a válasz ott is ugyanez volt: 250-est ne vegyek, az kevés, LC4/Husq 610-625-640.
Éppen ez az, hogy az egyes számú opció, hogy nem ugrok fejest, és kisebb motorral kezdek.

Ali: CB500-zal mentem Safety-Hungary-nál, s bár tudom, hogy azok már szét vannak hajtva, de nem éreztem olyan hűdejó motornak (darabos váltó, gáz, kuplung; első féke csak egytárcsás, és még az is kisebb, mint a 400-as bandin a kettő közül az egyik).
GS500 sor2, ha jól látom. Mennyire vibrál? Meg alul több a nyomatéka, ha jól értem? Első féke ennek is csak egytárcsás. Majd még otthon alaposabban ránézek arra is. De ez a száz köbcenti már talán nem egetverő különbség? Ha jól látom, Le-ben ugyanannyi.

Daywalker: azért ez nem 250-es, hanem GSX-R-blokkos 400-as, valamivel csak több kraft van benne (remélem; legalábbis ezért néztem ezeket a 400-asokat, mert a 250-t én is egy kicsit gyengének éreztem, meg ezelőtt is 400 és 500-asokkal tanultam.)
Egy nakeden meg úgyis halál a 130-ról 150-re gyorsítás, már csak a menetszél miatt is :DDD S mint mondtam, elsősorban városban fogok vele menni, autópályán ritkán.

Kösz a válaszokat :R

(#38010) ALI_G válasza yodamastah (#38003) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én ezt úgy éltem túl, hogy új motort vettünk és be kellett járanti. Szépen hozzászoktam az erőhöz és a 130-as sebességet lehetett tartani már az elején is 6000-es fordulatnál.
Németeknél mintha lenne olyan, hogy a gázmarkolatot állítják át úgy, hogy ne lehessen csak mondjuk a feléig behúzni (egy 600-asnál már ez is elég jó) és aztán szépen állítható a "gyerek" után a kraft.

(#38011) Integra válasza Gaboman (#38006) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

lassan lerakom a hajam ide magam mellé, komolyan..
vagy kihullik magától is..
:U

(#38012) Integra válasza ALI_G (#38010) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ilyenről nem tudok.
viszont nagyon sok 600-as gép 97 lóra van lekorlátozva a speed gépek közül, mert jóval olcsóbb a biztosításuk így.
illetve van, hogy gyárilag az új motoroknál a szoftver nem engedi a hajtást.
lásd s1000rr, ahol elég sok egyszerűen szétesett pikk-pakk, és ezért a bmw úgy döntött hogy szoftvert telepít a motorokba, így az új motorokat x ezer km-ig egyszerűen nem tudtad használni a teljes fordulatszám tartományban. első x km-en y fordulatot enged, 2x km után z fordulatot enged, és így tovább. állítólag így is meglepően sok szétesik, de jóval kevesebb mint amikor ez nem volt bennük.

(#38013) Integra válasza .mf (#38009) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nekem sm csak második motornak jöhetne szóba, ezért nem is kell nagyobb. láttam mit tudnak kisebbel is művelni. persze ez megint sok tényezőből áll össze, majd még alakul, nem holnap fogok rohanni érte, most először ragasszam végre össze a mopedem.. :DDD

(#38014) TayRol

TayRol
(PH! addikt)

sracok, milyen cordura nadragot vegyek? kiveheto beles es jo ar/ertek arany az elvarasom. tavasztol oszig kellene munkaba jarni Pesten.

Suzuki - Way of Life

(#38015) emre válasza .mf (#38009) üzenetére

emre
(PH! addikt)

Szerintem ne is foglalkozz azzal hogy ki mit mond.
Álj neki keresgélni egész addig, míg meg nem találod azt a gépet amire minden logikus érvelés ellenére azt nem tudod mondani hogy EZ NEKEM KELL! :DDD

"Rongy ceruzámat inkább leteszem s köszörülöm a kasza élit, mert földünkön az idő érik, zajtalanul és félelmesen." (József Attila: Végül)

(#38016) Feree13 válasza emre (#38015) üzenetére

Feree13
(őstag)

Azért tegyük hozzá én a Hornettel voltam így hogy az nekem kell és itt ép ész érvekkel győztek meg a CBF mellett.
Így utólag nagyon örülök hogy a CBF mellett döntöttem. Szóval érdemes meghallgatni az embereket... :K

(#38017) Djuree válasza Gaboman (#38006) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

mert én már 10 éve motorozok :U fater nagymotorjával is nagyon sokat mentem már....meg mert úgy érzem hogy igen jól tudok motorozni. bizonyítja az is hogy még semmi balesetem nem volt, se motorral sem autóval :U asszem van érzékem hozzá :C

[ Szerkesztve ]

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#38018) Integra válasza Djuree (#38017) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

komolyan? no offense, de ezt az ember néha igen csak megkérdőjelezi magában.. :U :)

(#38019) Daniel Alves válasza Orbb (#37996) üzenetére

Daniel Alves
(fanatikus tag)

Merre fele? Egy pár mondatott írnál hogy milyen az út?emberek? stb stb stb? :R

http://www.flickr.com/photos/strici/ *****Kawasaki ZX-6R Ninja*****LG optimus X2*****Olympus E-PM1***

(#38020) Djuree válasza Integra (#38018) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

az nem baj, azért vagyok itt hogy tanuljak tőletek :)) meg minek vettem volna kisebb motort ha 1 év múlva kinövöm? meg a nagytestű motor is lényeges volt, nem férek el csak nagyon kevés motoron, ezért is jó a fazer, nagy disznó :DD
vehettem volna ennyi pénzért 1000-es gixxert is, de minek? én nem versenyezni vagy pályázni akarok, engem a távolságok vonzanak :) meg az már tényleg halál lett volna :U

[ Szerkesztve ]

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#38021) ALI_G válasza Djuree (#38017) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Két motors van:
1. aki már esett motorral,
2. aki fog esni motorral. ;)

(#38022) Djuree válasza ALI_G (#38021) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

ebben van igazság :D

(#38023) Daniel Alves válasza .mf (#37997) üzenetére

Daniel Alves
(fanatikus tag)

Ahogy látom itt nem csak az átírási költség van számon! Azért ha megveszed csak cserélsz rajta olajat,fékolajat,szűrőt bla bla bla és nem is említettem hogy kicsikét többet kell rákölteni pl. láncszett,fékbetét...stb stb stb :U

http://www.flickr.com/photos/strici/ *****Kawasaki ZX-6R Ninja*****LG optimus X2*****Olympus E-PM1***

(#38024) Feree13 válasza ALI_G (#38021) üzenetére

Feree13
(őstag)

Az eldőlés esésnek számít? :D
Volt főnököm majdnem 10 évig motorozott, mit egy állat. KawaZX6R. Soha nem esett el vele. :N
Előtte volt egy babettája vagy valami hasonló kaliber, azzal többször perecelt, de nagymocival soha...
Ilyen is van. Pedig ő tényleg egy állat volt...

szerk.: jah múlt idő nem azért van mert meghalt :DDD , hanem mert eladta és már nem motorozik.

[ Szerkesztve ]

(#38025) Integra válasza ALI_G (#38021) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ezt csak megerősíteni tudom:DDD

(#38026) Gaboman válasza Djuree (#38017) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Néha úgy érzem és nem bántásból mondom mintha nem 26 éves lennél!
Bocs de a megnyilvánulásaid és írásaidból sokszor ez jön le!

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#38027) Gaboman válasza Feree13 (#38024) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Hát régen én enduróval hányszor pereceltem te jó ég,olyan motoros még nem volt és nem is lesz aki nem esett el egyszer életében.

(#38028) Feree13 válasza Gaboman (#38026) üzenetére

Feree13
(őstag)

Sokszor ha nem lenne a neve alatt a ph!kedvence felirat azt hinném egy újjonc írogat nagy hévvel.
No offense tényleg! :N

[ Szerkesztve ]

(#38029) Orbb válasza Daniel Alves (#38019) üzenetére

Orbb
(kvázi-tag)

Ha gondolod, holnapra megpróbálok 1 részletes cuccost összehozni! :-)
Amúgy megnéztük a víztározót, a vízesést, és utolsó nap pedig a sóbányát :-)
Miáltal elég sokat kellet mennünk erdős részen, hogy lássunk is valamit...
hát nem tudom, én 1 Rc36/2-esel voltam, és akadtak marha fos utak...
a város maga tűrhető, igaz figyelni kell :-)
ha elhagyod, úgy romlott a út! :-(
Motor kell oda, és nincs gond :-)
De tényleg...beérsz falukba, és kátyú kátyú hátán, javítások...
aztán lehet menni a külső gyűrűn, csak akkor sokat nem látsz!

Az emberek marha vendégszeretők, tényleg!
mi 1 háznál voltunk, és kész...
a kajájuk irtó finom volt, a szobák patyolat tiszták, és igényesek!

Árban pedig minimálisan olcsóbbak mint mi :-)

perhaps something else sir? ;)

The Practise make perfect...

(#38030) Djuree válasza Gaboman (#38026) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

nem értem miért :F mi olyat írtam? ja és én még nem estem el 10 év alatt ;) sztem ez azért nem rossz....pedig mentem igen sokat...ez nem azt jelenti hogy nem is fogok, de az a célom hogy ne essek...
Feree13: tőled is ezt kérdezném :U

amúgymeg könnyen lehet hogy jobban motorozok mint itt sokmindenki :U

[ Szerkesztve ]

(#38031) Daniel Alves válasza Orbb (#38029) üzenetére

Daniel Alves
(fanatikus tag)

Gondolom itt voltatok!Dragan víztározó Haverék régebben voltak itt és olyan képeket mutatott hogy majdnem lefordultam a székről nagyon szép táj..Nem hiába volt ez is a mienk! :U Ez az 1es főút milyen minőségű?

Itt voltam régebben Sambata Itt is csak az utak foltozását ismerik... :D 80-90es tempó de egyszerűen annyira gyönyörű a táj hogy nem is érdemes többel menni!

Amúgy te hova valósi vagy?

[ Szerkesztve ]

(#38032) TayRol válasza Djuree (#38030) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

nalam biztosan.

Suzuki - Way of Life

(#38033) Picco válasza Djuree (#38030) üzenetére

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

amúgymeg könnyen lehet hogy jobban motorozok mint itt sokmindenki

az ilyen ovis megnyilvanulasok miatt van szerintem :DDD
amugy no offense de en is csatlakozom a tobbiek velemenyehez :B:P

I see dead people!

(#38034) Djuree válasza Picco (#38033) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

istenem :W ezen mi ovodás megnyilvánulás :F

(#38035) Gaboman válasza Djuree (#38034) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Nem veszed észre magadon hogy sokszor gyerekesen,kicsikét ovisan írogatsz,néha az embernek olyan érzése van mintha 15 éves lennél.Nem bántani akarlak ezzel csak őszintén ezt érzem.És amint láthatod vannak még ezzel így itt páran,biztos nem tévednek mindannyian.

(#38036) Djuree válasza Gaboman (#38035) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

na mind1, csak nem tudom hogy mi olyat írtam :U

(#38037) emre válasza Djuree (#38034) üzenetére

emre
(PH! addikt)

a többiek hozzáképzelték azt a közkedvelt kifejezést hogy: bi-bi-bííí :DDD

"Rongy ceruzámat inkább leteszem s köszörülöm a kasza élit, mert földünkön az idő érik, zajtalanul és félelmesen." (József Attila: Végül)

(#38038) Djuree válasza emre (#38037) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

ja az lehet, de akkor azt mondják :DDD

(#38039) Feree13

Feree13
(őstag)

Ma délután mi volt az emberekkel?! :F
Telezöldnél megáll a már elindult kocsiáradat, majdnem belementem az előttem lévő kocsiba, (hál istennek mindig tartok elég köv.táv-ot az ilyenek miatt), utána mamóka úgyérzi lelép elém csak simán az úttestre, minden zebra stb híjján, jól jött a hirtelen kikerülés manőver.
Kész... :W

(#38040) Gaboman válasza Feree13 (#38039) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Ilyen előfordul,nekem múltok a papa a kocsikijáróból vágott ki elém,de úgy hogy előtte 2x is körülnézett jön e valaki az úton,mire odaértem akkor meg elkezd kijönni,satufék meg egy gyors manőver,ép hogy sikerült kikerülnöm az ökrét.
Még jó hogy 60al mentem,de hogy nem látott azt nem tudom hogy csinálta.

(#38041) Picco válasza Feree13 (#38039) üzenetére

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

vannak ilyen napok, az en eletemben a pentek ilyen, de olyankor kb araszolok en is, az osszes marha kint van olyankor az utakon...

I see dead people!

(#38042) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ha találtok véletlen egy honda moto epc v15-öt működő linkkel, dobjatok már meg vele privben plíz.. :(

(#38043) TayRol válasza Integra (#38042) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

ment priv.

[ Szerkesztve ]

Suzuki - Way of Life

(#38044) runner 125 válasza Gaboman (#38040) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Xenon?

Nekem már csak ilyen okokból is van. Eddig bevált. :K

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#38045) Daniel Alves válasza runner 125 (#38044) üzenetére

Daniel Alves
(fanatikus tag)

police?

(#38046) Gaboman válasza runner 125 (#38044) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Szerintem vannak olyan emberek akik szarnak néznek minket,úgy tesznek mintha senkik lennénk az úton.Lehet ezt az ürgét sem érdekelte,gondolta magában köcsög motoros majd megáll vagy kikerül ha akar.

(#38047) Feree13

Feree13
(őstag)

Nah, ma reggel megint majdnem belementem egy majomba. :O
Annyira rutintalan balf@sz NOOB sofőrök vannak ezen a bolygón hogy röhej.

(#38048) ALI_G válasza Gaboman (#38035) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig tényleg nem 15 éves :) [link], de mégis a sok smiley miatt megtévesztő.

(#38049) ALI_G válasza Gaboman (#38046) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

no para, ilyenkor csak nem vesznek észre.
Barátnőmmel is megesett, hogy úgy előzött, hogy jött szembe egy motoros. Észre se vette (én persze simán). Jól le is basztam, mert le kellett húzódnia a motorosnak.

(#38050) Orbb válasza Daniel Alves (#38031) üzenetére

Orbb
(kvázi-tag)

Tényleg gyönyörű!
Van ott 1 nagy beton tömb, amire régebben még fel lehetett menni motorral, naa azt megszűnt :-(
Viszont gyalog fel lehet mászni :-)
És ami ott fogad kilátás, naa az tényleg beszarás!
Szóval ha teheted, nézd meg!
Nekem is ifa csíkos lett a gatyóm :-)

Asszem az 1-essel nem voltak gondok, meg amúgy vállalható...
Mi sem erőltettük a gyorsabb tempót, így is rengeteg mindent kihagytunk! :-(

Isaszegi vagyok!

The Practise make perfect...

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.