Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

(#301) ALI_G válasza Nippon (#266) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azért a 4 kerékmeghajtás odavág. 100-ig papír szerint a hornet a jobb 4 tized-del, de én azt sosem hoznám ki belőle. Az imprezában meg ott a rajt elektronika...
igazából én sem hiszem el, de az érzés ahogy gyorsult nagyon durva és úgy éreztem jobban tol az ülésbe mint ahogy leszakad a karom a motoron.

(#302) ALI_G válasza persuader (#279) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jááj, az a csont biztos jó ott?! vetesd ki, csináltass másikat, biztosítóval meg kifizetteted a nagygenerált a testeden :)) de örülök, h jól vagy.

(#303) dabadab válasza Gaboman (#300) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Miert ne lenne meg? Nem hiszem, hogy tudnal hozni olyan negyutemu 250-est, ami 25 Nm-nel tobbet termel (vagy olyan negyutem 500-ast, ami 50 Nm felett lenne).

[Szerkesztve]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#304) ALI_G válasza dabadab (#303) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vagy olyan 600-ast ami 60 Nm-nél többet termel? hornet 63 :)

és utólag is elnézést, a hornetes írásomban a nem 75 Nm akart az lenni, mert ez annyi kW

(#305) persuader válasza ALI_G (#302) üzenetére

persuader
(őstag)

Jóaz, nem fáj, hajlik. Nekem ennyi elég. :D Orvosokbannem bízok.

explosión 2 tiempos

(#306) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

1000-es kétütemű :DDD

Inkább mondjátok meg a véleményetek erről a WR426-ról: [link] ;)

All Black...

(#307) dabadab válasza ALI_G (#304) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A nagyjabol ketszeres aranyon ez az 5% se valtoztat :)

(#308) ALI_G válasza persuader (#305) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ok.

mondjátok már meg a véleményeteket az új hortentről. Jó, nyilván nem vezettétek, csak h ilyet vártatok, vagy amúgy nem is érdekel annyira? :D
integra írta még, h megkapták volna 1-2 napra. akkor biztos többet tudtak volna mondani, meg ők tapasztaltabbak ilyen téren.

(#309) persuader válasza ALI_G (#308) üzenetére

persuader
(őstag)

Nekem tetszik, Szeretem az ilyen abnormális kinézetű kipuffokat, csak az eleje - mármint a műszerfal - az olyan Kawa ER-es előlről.

explosión 2 tiempos

(#310) Gaboman válasza dabadab (#303) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

2007 Honda CRF450R
Adatok:
Teljesítmény: 39 kW (52 LE) @ 9000 1/min
Forgatónyomaték: 50,2 Nm @ 7000 1/min
Saját tömeg: 99,8 kg

2007 CR250R

Teljesítmény: 36 kW (48 LE) @ 8000 1/min
Forgatónyomaték: 43 Nm @ 8000 1/min
Saját tömeg: 96,7 kg

2007 CR125R

Teljesítmény: 31 kW (42 LE) @ 11500 1/min
Forgatónyomaték: 21 Nm @ 10000 1/min
Saját tömeg: 87,5 kg

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#311) dabadab válasza Gaboman (#310) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tovabbra sem latom, hogy mi a gond. A nagyjaboli ketszeres arany ott van (ahogy irtam is, ez leginkabb elmeleti, a gyakorlatban azert a ketutemuek kevesbe hatekony konstrukciok, mint a negyutemuek), ha meg egy 250-es ketutemubol kijon a 43 Nm, akkor azutan az otszazasnal a 80 Nm egyaltalan nem hihetetlen.

(#312) Den válasza sowi (#270) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

gratulálok, nagyon pofás kis gép :)

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#313) Gaboman válasza dabadab (#311) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Nem érted hogy mi is az én problémám:
Az hogy egyik gépnél sincs az hogy a Nm,nyomaték lenne nagyobb mint a LE.
Vagy te már láttál ilyent ezen kivűl?
Lehet az CR,CRF,WR,YZ,YZF,EXC,KX,MX,mindegyiknek kissebb Nm mint a LE.
Nekem ez a fúrcsa hogy itt ez ami rácsáfól erre.
Én még ilyennel nem találkoztam!

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#314) dabadab válasza Gaboman (#313) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, ertem.

A rejtely nyitja a fordulatszamokban rejlik: a KTM a max nyomatekot mar 2000-nel, a 65 LE-t meg 5900-nal leadja. Ez a motor egyertelmuen arrol szol, hogy mar alulrol is huzzon, mint allat. Annak semmi ertelme se lett volna, hogy ugy hangoljak, mint egy 125-os kavedaralot, mert a 10k kornyeken leadott 100-110 LE abszolut hasznalhatatlan lenne, igy viszont van egy gep, ami mindig megy, nem kell attol parazni, hogy leesik a fordulat aztan vege a mutatvanynak.

Szerk: a max nyomatek meg a teljesitmeny kozul barmelyik lehet nagyobb a masiknal tulajdonkeppen barmennyivel: porgos motorknal a teljesitmeny lesz nagyobb, lassan forgo motoroknal meg a nyomatek - es ez technologiatol, uzemanyagtol, miegyebtol fuggetlen igy van.

[Szerkesztve]

(#315) Gaboman válasza dabadab (#314) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

És azt nem tudod hogy az én RXV 550 mekkora lehet a nyomatéka?
Mert én nem találok róla sehol semmit.
Ez is nagyon alacsony fordulatnál már úgy harap mint egy vadállat!
3000-3500 között nagy gázadásra szabályosan katapultál 5-ben!

(#316) Stalker-2572 válasza Stalker-2572 (#306) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Azt próbálom kideríteni, hogy a 426-os WR miben más az újabb 450-estől. 2007-es modellen már alu váz van, ellenben például a CRF-el, ami rég alu vázas. Ez annyira nem zavar, legalább jó tartós. WR-e senkinek sem volt itt a fórumon? Előző hsz-ban mit gondoltok nem sok 900k azért a motorért?

All Black...

(#317) Den válasza Gaboman (#313) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

van olyan 650es quadunk ami 45 Nm tud de a max teljesitménye csak 27 lóerő kb 4000nél. 3-adikban lehet vele indulni és 10kmh-tól 4edikben lehet használni a 80as végsebességig

(#318) Gaboman válasza Den (#317) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

És jobban megy mint az a Quad aminél pont fordítva van?
Ami 45Le és 27Nm-es nyomatékkal rendelkezik!
Szerinted melyik a keményebb?

(#319) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Mondok valami érdekeset: voltam vasárnap supermoto versenyen, legjobb köridő RXV450 (kb 80LE tuningokkal) 1:16. KTM 85ccm-is 11 éves kissrác 1:23 :Y :C Ilyen idővel még egy csomó nagyot is odavágott. Szvsz sokkal több múlik az emberen mint a technikán verseny közben. (VB szinten ez más kérdés, mert mindenki dúrván jó)

All Black...

(#320) tildy válasza Stalker-2572 (#319) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ő szasza. [link]
[link]
[link]
11 éves kiscsaj, és szinte mindenkit leköröz a pályán, jól nyomja:D 125cm3ssel szokta zúzni.
Persuader: mész holnap? Lehet látod, szokott menni edzeni 7végente:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#321) DroneZ^

DroneZ^
(őstag)
LOGOUT blog

láttam 1 ezüst, Honda CB 400-at, rettenetesen szép volt, minőségileg is, meg minden. A blokk kivolt dolgozva nagyon, minden részlete, ráadásul Showa telók voltak rajta hátul, lehet h elöl is azt nemtudom, de rettenetesen minőségi volt, és a lámpája hátul is vmi észbontoan nézett ki:D

[Szerkesztve]

Aki tud munkát, írjon! Minden jöhet.

(#322) DNS_65 válasza tildy (#320) üzenetére

DNS_65
(fanatikus tag)

Ez nagyon kemény!

Milyen xar érzés lehet, lezörget az ember a másfél millás mocijával és körbemotorozza
egy ügyes kis tökmag :D

Ezek a képek ugye Kakucson készültek? Mikor érdemes lenézni oda,
mikor vannak jó sokan (délután v. inkább estefelé - hétköznap v. hétvégén )?

(#323) tildy válasza DNS_65 (#322) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem szar érzés:) Sőt, tök jó .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#324) DroneZ^

DroneZ^
(őstag)
LOGOUT blog

[kép]

Aki tud munkát, írjon! Minden jöhet.

(#325) Den válasza Gaboman (#318) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

olyan quad sztem nincs, 27nm az egy jobb 250-300-as gép nyomatéka, 250-esből nem lehet kihozni 45 lóerőt, pláne nem egyhengeresből.

az adott fordulaton mérhető teljesítmény az azon a fordulatszámon ébredő nyomaték és a fordulatszám szorzata.

szívómotoroknál a nyomaték arányban áll a lökettérfogattal, nagyon legyszerűsítve a nyomaték az az erő amit az adott térfogatú elégetett benzin levegő keverék kifejt a dugattyún hajtókaron át a főtengelyre, mivel adott lökettérfogatban csak meghatározott mennyiségű benzint lehet elégetni (szívómotornál) ezért ugyanolyan lökettérfogatú motorok nyomatéka hasonló függetlenül a csúcsteljesítményüktől.

ha nagyob teljesítményt akarsz töb benzint kell elégetni növelni kell a fordulatszámot.
viszont ahogy növeled a max fordulatszámot úgy csökken a nyomaték alacsony fordulatszámon.

A teljesítmény, szintén nagyo legyszerűsítve a sebességgel függ össze. sportgépeknél, és általában utcai motporoknál a nagy sebesség fontosabb mint az hogy kis fordulaton nagyon erős legyen. terepmotoroknál quadoknálkisebb jelentőségű a csúcssebesség fontosabb az alacsony fordulatszámon is redelkezésre álló nagy erő.

mondjuk egy fizikatanár a haját tépné attól ahogy a dolgot leírtam de remélem érted a lényegét :)

(#326) dabadab válasza Gaboman (#315) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mondom, a 100 Nm/liter az egy nagyjabol hasznalhato szam szivo negyutemueknel, vagyis olyan 50-60 Nm tajan lehet a max.

(#327) Gaboman válasza dabadab (#326) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Ja hát biztos így van,viszont érzésre nagyon soknak tűnik benne olyan mint egy mozdony.
Meglepődtem én is amikor hirtelen alacsony fordulatnál is kiugrik 5-ben.
Viszon ami jó benne még az hogy inkább előretólja magát és cikázik a hátsóm alatt,mint hogy állandóan keréken legyen tehát nem kezelhetetlen.
De kerekezni is könnyű vele ha valaki azt szeretne.

(#328) Gaboman válasza Den (#325) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Köszönöm jó volt ez a kis előadás! :R

(#329) tildy válasza Zolee_70 (#256) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt olvastam egy fórumon, még 2005ös bejegyzés:
A GT250R végleges verziója még kérdéses: minden európai importőr azt kérte a gyártól, hogy tuningoljanak rajta, mivel sok tartalék van a blokkban. Az is felmerült, hogy 400cm3-es lesz. Idén minden kiderül a próbagyártás során. A motorblokk alapját pedig (mint minden Hyosung blokkét) egy Suzuki, jelesül a VL250-es blokkja képezi, azzal a különbséggel, hogy a Suzi 65 fokos hengerszög, SOHC, 2 szelep, 22 LE.

(#330) Stalker-2572 válasza tildy (#320) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Arra a pályára sem megyünk ki :DDD lol

All Black...

(#331) Nippon válasza tildy (#320) üzenetére

Nippon
(senior tag)

Szépen nyomhatja a kiscsaj...
Ahogy a képeket nézem, elég szűk kanyarokat látok, inkább SM és Gokart fílingje van. Itt nem csoda, ha egy kis 125-ös fürgébb, mint a nagyok. Hol van ez a pálya? Milyen az aszfaltja?

Own the racetrack

(#332) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kedden megyek 9kor túrázni Eger felé egy hornet 250-nel és egy GS500-zal egyetemben. Tessék irigykedni.
Ha valaki ott lakik a környéken, dobhatna jó útvonalakat hogy hol érdemes menni a környéken.

(#333) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Kivittem ma a kis XR-t Szentkirályi krosszpályára, nagyon szépen teljesített :C Tudni kell, hogy szinte aszfaltkemény agyagos a pálya, így enduro gumivel és szépen lehetet szelni a kanyarokat. Volt 3 nagyobb ugrató, azok az elején beszaratósak voltak (párszor voltam csak cross pályán) aztán az utolsó körökben már merészebben vágtam neki, akkor jött pár váratlen egykerekezés elől/hátul. :D Annyit sikerült magamnak is leszűrni, hogy az ugrató tetején nem érdemes full gázt húzni :D... vagy 30 métert egykerekeztem :Y
Délután kiment egy másik pályára voltak kinn emberek, jókat eldumáltunk meg a motorjaikat is kipróbálhattam:
YZ250F - motorozható, de ugrik :F adtam egy kisebb hirtelen gázt és már emelte is az elejét :U Agrasszív, vad (nekem aki nem tud cross motorozni :D) azt mondták, hogy a WR-ek sokkal szelídebbek és egyenletesen adják le a teljesítményüket. Jó lenne már kipróbálni egy WR450-et.
YZ250 (2ütem - 60LE) OMG atomdúrva. Beteg :O Nincs alapjárat, végig húzni kell. Kb alapfordulattól AZONNAL megránt és elkezd tépni mint állat... jött pár bucka hát baszki egy egész kicsit rá rántottam a gázra akarva-akaratlanul és majd kirepül alólam. Persze ez is egy kis gázfröccsre már egykeréken van, igazából ha nem ül a tankra az ember szinte csak egykeréken lehet vele menni. Nagyon dúrva. :))

All Black...

(#334) Gaboman válasza Stalker-2572 (#333) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Hát az YZ250 még véletlenül sem ugrik alapjáraton ez egy hülyeség,majd 6E fordulattól körülbelül onnan fog dúrván teljesíteni.
Ugyanaz mint a CR250 ha nincs fordulat nincs teljesítmény sem,pörgetni kell őket!
CR250 mész 4-ben 30km/h-al odahúzól neki alig akar menni,folymatossan elkezd gyorsúlni azt egyszer csak nyit a power 6000-7000 között és akkor elszabadúl a pokol.
Majd a WR450-nek lesz az amit te mondasz hogy alapról is húz keményen.
Mert annak pont az a lényege hogy ne keljen pörgetni és alapról is dúrván menjen.

(#335) Gaboman válasza Stalker-2572 (#333) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Nem biztos hogy a WR450 jobban fog tetszeni mint a YZ250,mert ha neked az jön be jobban hogy hírtelen ugrik ki egy moci akkor biztos hogy a 2T motorok a befutók nálad!

(#336) Stalker-2572 válasza Gaboman (#334) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Azt már nem tettem hozzá, hogy a motor vezérlése is meg volt bütykölve és a gyári állapotnál is jobban harapott. Mondom alapjárat nuku (lefullad) kicsit odahúzod már ránt rajtad.

All Black...

(#337) Stalker-2572 válasza Gaboman (#335) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

NEM :D Soha nem vennék 2T cross motort. Az életemért küzdöttem rajta :DDD Nekem meg endurozásra kéne motor, most legalább megértettem, hogy erre a coross motorok full alkalmatlanok :U

All Black...

(#338) tildy válasza Nippon (#331) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát kb 1000 es gépekig jó a pálya, de az 1000 már határeset. Volt kinn múltkor egy hayabusa, az fel sem ment már rá, azt mondja, nem akarja végig 1esben tolni :) Kedvesem 650essel nyomja, arra még bőven jó, szépen meg lehet tanulni kanyarogni:)
De a legjobb -szvsz - 50-500-assal.
Egyébként gokartosok is szoktak lenni a pályán.

Stalker-2572: ennyire zavarna?? ;] ;]

[Szerkesztve]

(#339) Gaboman válasza Stalker-2572 (#337) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

De remélem te nem az a fajta endurós vagy aki megy a földesuton egyszer csak bevág az erdőbe ahól nicsen út és ő vág a mocival magának,meg a szántóföldeken mocizik.
Mert ebből vannak a legtöbb problémák manapság,tegnap pont ezért voltam kiakadva az egyik ismerősre,mondtam neki hogy többet nem megyek velük sehová.
Mert ők az erdőkbe és a szántóföldekben is mennek.
Én ahogy ezt megláttam azonnal vissza is fordítottam a mocit és go haza.
El is hiszem hogy a vadászok és a tulajok ki vannak akadva ezen én is jól megkalapálnám és feljelenteném a gyereket ha az én földemet túrná a mocival.
Jó lenne ezt már megértenék ezek az emberek mert aki rendes földesutakon mocizik azok szívnak az ilyen ostobák végett.

(#340) Stalker-2572 válasza tildy (#338) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Naná :D inkább olyan motorra ülök, amiről tutira nem ér le a 11 éves kislányok lába ;] :P

All Black...

(#341) Stalker-2572 válasza Gaboman (#339) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Nem vagyok az a fajta. Sajnálom ezt a 125-öst a szántásba :D Amerikában jó motorozni, annyi ''senki földje'' van, hogy minden benzin elfogy a motorből és még akkor sem sértetél meg semmilyen szabályt.
ThumperTalk fórumról egy kis community poll:

What types of riding do you do?

Motocross----------------39.22%
Woods/Trails-------------76.40%
Desert---------------------24.69%
Sand Dunes--------------13.16%
Dual Sport/Adventure --24.95%
Supermoto----------------5.78%
Trials-----------------------6.23%
Flattrack-------------------0.72%
Freestyle------------------ 0.95%

All Black...

(#342) sowi

sowi
(senior tag)

egy kis izelito a szombati csapatasrol:

[kép]

[kép]

[kép]

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#343) Nippon válasza sowi (#342) üzenetére

Nippon
(senior tag)

Zsír!

Mi ez a bringa? Mit tud, ki gyártja, hol lehet kapni és mennyi? Már ha publikus.....

Own the racetrack

(#344) Stalker-2572 válasza sowi (#342) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

lol miért jó egy ilyen zsebi-motor? :DDD

All Black...

(#345) ALI_G válasza Stalker-2572 (#344) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem lenézni, ámerikában ebből bajnokságokat tartanak.

(#346) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szoktátok ezt nézni? [link] http://motorshow1.hu
TV-ben láttam egy adást, asszem minden adás le is tölthető. Én kettőt már leszedtem, jó összehasonlítás van a legutóbbi fent lévőben a bandiról, tuonorol, Z1000 meg még vmiről. Nagyobb újságok szerkesztői mutatják be őket. Nekem tetszenek a műsorai.

(#347) sowi válasza Nippon (#343) üzenetére

sowi
(senior tag)

ez egy terra-moto(thumpstar) tdx125f egesz pontosan:) 125ccm/4t, olyan 12 loero,77cm ulesmagassag,fastace allithato telok,chromolly vaz, 4 sebesseg, 60 kilo, 3 literes tank ami naaaagyon sokaig biztositja a fun factor-t:D 290k-volt az enyem, 2 uzemora volt benne kb, augusztusban jon egy CHP szallitmany olyan 250-260k korul hasonlo felszereltseggel es tudassal

(#348) sowi válasza ALI_G (#345) üzenetére

sowi
(senior tag)

itthon is van mar :)

(#349) sowi válasza Stalker-2572 (#344) üzenetére

sowi
(senior tag)

amig nem probalod ki ugyis hiaba magyarazom

(#350) raver válasza sowi (#342) üzenetére

raver
(senior tag)

sisak?

Aprónál küldj Privát Üzenetet (is), a termék megjelölésével! Tel: O6-3O/338-43-17 | http://href.hu/x/8hob

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.