Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

(#28001) Picco

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem is nezz hasznalt sportdobot ha talalsz emberi arban, sajna nekem hasznaltan is 145k dupla akra, vagy uberakciosan 90k egy par micron....amit csak akkor talaltam meg miutan megvettem a hozzavalokat a dob atalakitasahoz....

I see dead people!

(#28002) Chieftec válasza Integra (#27999) üzenetére

Chieftec
(őstag)

En azon a velemenyen vagyok, hogy egy sportmocinak legyen hangja.. Meghallanad sztem neznel nagyokat.. Ugy kepzeld el, hogy 7-8E ig a motort hallod kb, kipuffnak semmi hangja. Mentek elottem kocsival, kerdezem na milyen hangja volt.. "Hat lehetett azert hallani" :DDD Szted?

(#28003) Chieftec válasza TayRol (#28000) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Nem cseszegetes de fejtsd ki nekem pls, hogy miert sinyli meg a mocim!

(#28004) TayRol válasza Chieftec (#28003) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

nekem eleg draga dobom van es en sem allittattam utana, pedig kellett volna - a gyarihoz kepest. szerintem egy hazilag keszitett cucc sem tesz jot mert egy kvazi herelt sportdobod lesz (gyari kulsovel). es gondolom nem fogod elvinni padra beloni a bringat az `uj` kipuffhoz.
hogy nevszerint minek art majd az okosok megmondjak - ha art valaminek, - en csak logikusan probaltam vegiggondolni.

Suzuki - Way of Life

(#28005) Chieftec válasza TayRol (#28004) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Aham, hat commandert azt tuti nemveszek ra... RR nek meg nem lehet felulirni a gyari terkepet... De nezem legtobben feldobjak a nyitott dobot azt csa, nem allitgatnak utana semmit..

Am sztem nalam olyan sokat nem fog valtoztatni, mert ez szerencsere az amcsi valtozat, nincs benn katalizator. Mert kulonben azt is ki kellene venni..

Te miota hasznalod utanallitas nelkul sportdobbal?

[ Szerkesztve ]

(#28006) persuader válasza [lAyCsI] (#27992) üzenetére

persuader
(őstag)

Hja, igazad van. :) nem azt mondom, hogy ne rakjunk semmit a gépre, csak az ilyen injektoros dolgokat eléggé agyonvágja, beállítani meg egy vagyon. És ha egy gyári dobot kell szétberhelnünk, nem hinném, hogy van lóvé a fékpadozásra.

explosión 2 tiempos

(#28007) Integra válasza persuader (#28006) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

egy komoly kipu rendszerhez ált már egy póver komander is dukál, önmagában egy kipuff csak inkább gondot okoz. ok, hangosabb lesz:)

(#28008) ALI_G válasza persuader (#28006) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de egy végdob csere azért nem szól bele annyira, nem?

(#28009) emvy válasza persuader (#28006) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persu,

nekem most egy eu-homolog, a konkret tipushoz gyartott dobom lesz/van (nincs meg felszerelve). Karburatoros a szerkezet. Utana kell allitani a karbit vagy sem? Ha igen, kb. mennyi penz, es hol csinaljak meg?

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#28010) persuader válasza Chieftec (#27996) üzenetére

persuader
(őstag)

Nagyobbat öblít így, kevés benzint fog kapni. Euringen láttam két nyitottabb dobos sportmotort, hangosnak hangos volt, de nem volt alapjárata melegen, simán puffogott, durrogott, mint a vipera. Gázadásnál ez elég ciki. Motorféküzemben vállalható lenne. Nem beszélve az elvesztett lóerőkről. Extrém esetben a sovány benzin-levegő keverék máshogy ég, ez károsíthatja a motorodat. De nyitott kipuffal járni is elég extrém.

explosión 2 tiempos

(#28011) TayRol válasza Chieftec (#28005) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

en marcius ota. egy par hetig hasznaltam furulya (hangtompito) nelkul, de visszatettem, mert bantoan nagy hangja volt, es visszadurrogott kemenyen. ha tehetnem PC-t vennek, de nincs ra keretem.
illetve sokan mondjak, hogy egy dobcserenel meg nem kell semmi csinalni, foleg ha a katalizator benne marad.

Persu ment a motorommal es azt mondta, nincs benne torpanas a dob miatt, meg amugy is, most hagyom ahogy van. de bantoa a hangja szerintem, de kicsivel morgosabb, mint a gyari.

[ Szerkesztve ]

Suzuki - Way of Life

(#28012) persuader válasza ALI_G (#28008) üzenetére

persuader
(őstag)

Nekem beleszólt. Vissza is raktam a gyárit.

explosión 2 tiempos

(#28013) persuader válasza emvy (#28009) üzenetére

persuader
(őstag)

Át szokták fúvókázni, de passzolom a kérdést. Én az injektorosommal sokat szoptam ezzel. Van tapasztalatom, vittem 3 szervizbe. A karbisra ráraktam a végdobot, annak nem lett semmi baja.

explosión 2 tiempos

(#28014) TayRol válasza persuader (#28012) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

tenyleg, ezt meselted is.
ha nekem is nagy, eszreveheto kulonbseg lett volna (lenne) a gyari es ez kozott, enis visszatertem volna az origi-hez. a hang annyit nem er, hogy kuszkodni kelljen a motorral/motornak.

Suzuki - Way of Life

(#28015) ALI_G válasza persuader (#28012) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja emlékszem már, neked lett luk benne? cumi. Meg torpant is ha jól rémlik.
Karbisnál csak karbiszinkron kell? mod: fúvóka?

[ Szerkesztve ]

(#28016) persuader válasza ALI_G (#28015) üzenetére

persuader
(őstag)

Ha elment a szinkronod akkor biztos kell, ez nem dob függő. Előbb írtam, fúvókázni szokták.

explosión 2 tiempos

(#28017) ALI_G válasza persuader (#28016) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mit jelent az, hogy elment a szinkronom? :B
ergo ha felrakom és érzem, hogy a blokk nem úgy reagál mint ahogy húzom a gázt, akkor szinkronizáltatni kell a karburátorokat?

(#28018) emvy válasza ALI_G (#28017) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, akkor fuvokazni kell.

while (!sleep) sheep++;

(#28019) persuader válasza ALI_G (#28017) üzenetére

persuader
(őstag)

Sok a kérdés öreg. :D
Figyelj. Nem dob függő. Ha akkor veszed észre, ha felraktad, az nem szinkron. A szinkron az tulképp az, hogy az állandó nyomású karbijaid ugyanúgy nyissanak. Injektorosnál fojtószelepszinkron van.

explosión 2 tiempos

(#28020) [lAyCsI] válasza TayRol (#27995) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

hát gyári dobot én még nem hallottam ordítani...
de valamennyira az is tuti ki tud égni

-= No way back from Here =-

(#28021) [lAyCsI] válasza Chieftec (#27998) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

Anno Persu linkelte esetleg: sportdobok

(#28022) [lAyCsI] válasza ALI_G (#28015) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

mindkettő ajánlatos:)

(#28023) TayRol válasza [lAyCsI] (#28020) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

szerintem szinten a gyari birja joval tovabb, mar csak a benne levo sok kis `bizbasz` miatt is. :DDD

Suzuki - Way of Life

(#28024) [lAyCsI] válasza TayRol (#28023) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

pl az én banditom gyári dobjában van egy elég vaskos fémszita keresztben, ha belekukkantasz...
na az tuti nem ég ki sosem

[ Szerkesztve ]

(#28025) bajnokpityu válasza persuader (#28019) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

miota össze vissza csövezik a kipuffokat,interferenciacsövekkel,meg mittoménmivel,azóta tényleg el tud állitódni picit a szinkron.közvetlen dobcsere előtt és után is csináltam szinkront.nem sokat,talán fél bárt ment odébb,ha 10bár a skála túlsóvége.

nekem karbis gázreakcióát is tönkretette már végdob.mikor mesélted az R6 sztoriját,akkor döbbentem rá,hogy ja télleg gyárival nekem sem rántott akkorát az F2es.én ott úgy oldottam meg,hogy irtó finoman adtam vissza a tüzet.

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#28026) Tüzi válasza Chieftec (#28005) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pedig jó az a kommander.

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#28027) &rew

&rew
(őstag)

gondolom votmar ez. persze, 2t sokkal kenyesebb a kipufogorendszerre, de azert erdekes.
ha lenne egy padunk, mi is kiprobalhatnank tobbfele kipufogot par motoron, biztos tanulsagos lenne.

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#28028) Chieftec

Chieftec
(őstag)

Kosz a helpet mindenkinek!!! Most ha veszek ra egy sportdobot akkor lehet, hogy azzal is keveset fog kapni nem? Ahhoz is kellene commander...

(#28029) persuader válasza bajnokpityu (#28025) üzenetére

persuader
(őstag)

Ezt nem tudom. Nem csináltam ilyesmit. Nem tudom hogyan állítódhat el egymáshoz képest. Vagy hogy elállítódhat-e.
R6 nál nem a rántással volt baj, hanem hogy bármilyen finoman adtad rá a gázt, gondolkodott egy csomó időt. Ez nem egészséges 12-14 000 fordulatnál, mert ott aztán van kraft. Ez meg puffogott durrogott, de a gázt nem vette, aztán hirtelen megjött. Igazi idegesítő szar volt. És millióan rakják rá a sportdobot, csak olyan fakezűek, hogy észre sem veszik milyen gáz az egész.

[ Szerkesztve ]

explosión 2 tiempos

(#28030) NINJA_V válasza persuader (#28029) üzenetére

NINJA_V
(kvázi-tag)

....egy 929 gyári dobot szétvágtunk, gondoltam valakit érdekel, hogy is néz ki belülről:

mod:na így már jók a képek

[ Szerkesztve ]

Two Strokes and Four Jokes

(#28031) Chieftec válasza NINJA_V (#28030) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Jahh ugyan ilyen elrendezesu a 600 as beseje is.. 2 fal 3 kamra.. Mi a tervetek vele?

(#28032) NINJA_V válasza Chieftec (#28031) üzenetére

NINJA_V
(kvázi-tag)

semmi extra...ment a kukába

Two Strokes and Four Jokes

(#28033) emvy

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akksigond volt. Vacsiuj Yuasa bele, poccroff.

Felraktam a dobot is. Hangja nagyon visszafogott, de szep. Majd holnap meglatjuk, hogy megy. Ha kicsit is rosszabb, megy fuvokazni. Igy is szukos az a 78 loero. :)

while (!sleep) sheep++;

(#28034) Boci_83 válasza NINJA_V (#28030) üzenetére

Boci_83
(őstag)

Ebbe majdnem eltéved a "füst!" :D

Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

(#28035) ALI_G válasza Boci_83 (#28034) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja, hadján, hogy én, még a füst is :) ez gáz ;]
tudnám minek mi haszna odabent. Itt hol a hangtompító része?

(#28036) jasszer válasza emvy (#28033) üzenetére

jasszer
(senior tag)

78 ló? Há' mire nem elég az? :N

[ Szerkesztve ]

Apokalipszis? Ezeknek?!

(#28037) Chieftec válasza ALI_G (#28035) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Az egesz egy bazi nagy hangtompito!! Ossze vissza kevereg benn a fust meg a hang, igy mire kijut full csondes lesz...

(#28038) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Discovery chanel, vasárnap
9:00
Csúcsmotorok (ism. sor.) - Ducati
kötelező darab!

(#28039) TayRol válasza emvy (#28033) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

kepet, videot dobjal majd!:)

Suzuki - Way of Life

(#28040) Tangerine válasza bajnokpityu (#28025) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

Milyen fél bár, meg 10 báros skála van karbiszinkronnál? :F
Te valamit nagyon keversz. Talán a kompressziós végnyomást mérted, ott lehet 10 bar (de a kipufogócsere természetesen erre sincs hatással, inkább mérési hiba, vagy rossz műszer okozta a fél báros eltérést)

Karbiszinkronnál vákuumot szokás mérni, tized/század bárokat. A skála pedig 0-tól indul, és -1 bar a vége (nálam pl. 0,02 bar osztással).

A kipufogócserének semmi köze a karbiszinkronhoz. A fúvókacserének már inkább, de nyilván itt sem a fúvóka méretének megváltozása miatt, hanem a karbisor szét- és összerelése a kiváltó ok. A szétszerelés miatt akkor is elmehet a szinkron, ha a fúvóka nem változik.

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#28041) bajnokpityu válasza Tangerine (#28040) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

azt irtam,ha 10 egység(bar) a vége.hát akkor nem bár,hanem kpa vagy valami ilyesmi.

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#28042) emvy

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elso proba a dobbal: az biztos, hogy egyenesebb lett a nyomatekgorbe alul, vagyis en ugy erzem, hogy kevesbe rangat a gep. Meg nem tudtam kiforgatni, megnezem, felul nem romlott-e.

while (!sleep) sheep++;

(#28043) n-tek

n-tek
(tag)

hello. az lenne a kérdésem, hogy ha van B-s jogosítványom és akarok 125-öst vezetni, 125-ös papirokkal, akkor A1-es jogsi kell. Ha le akarom tenni az A1-est akkor ujbol le kell rakni a kreszt, annak ellenére h egyszer már leraktam? Amugy a 2006-os Aprilia RS125 jo motor, vagy tudtok ajánlani vmi más hasonlot? Kösz

Escape is Just the Begining

(#28044) TayRol válasza n-tek (#28043) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

igen, ujra kell tenni a kreszt, mert kiegeszul a motoros resszel. de ha B-s jogsid mar van, akkor nem lesz vele gond.

Suzuki - Way of Life

(#28045) [lAyCsI] válasza emvy (#28042) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

milyen dob került fel rá?

(#28046) emvy válasza [lAyCsI] (#28045) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Innen az ovalis karbon.

while (!sleep) sheep++;

(#28047) emvy

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CBF forumrol megint meghalt valaki :( Mocsok dolog ez a belso verzes..

while (!sleep) sheep++;

(#28048) persuader válasza emvy (#28042) üzenetére

persuader
(őstag)

Mit jelent az, hogy kevésbé rángat? Eddig hogy rángatott, vagy hol, melyik fordulatszámon, illetve mikor?

explosión 2 tiempos

(#28049) feca81 válasza [lAyCsI] (#27944) üzenetére

feca81
(tag)

hello!
vmi pecsi kawaski markakepviselet is foglalkozik.en a yamahamhoz toluk rendeltem szelepszar sziimeringeket. meg szinten pecsen a yakomoto v mi.

Yamaha FZR 600 Genesis

(#28050) n-tek

n-tek
(tag)

és kezdő motornak meik lenne célszerübb egy aprilia rs125 vagy egy kawa ninja 250r?

Escape is Just the Begining

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.