A ketyegés a túl nagy szelephézag miatt van. be kell álliatni. ha ebben a kétszelepes himbás cg blokk van akkor pofon egyszerű.
www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu
A ketyegés a túl nagy szelephézag miatt van. be kell álliatni. ha ebben a kétszelepes himbás cg blokk van akkor pofon egyszerű.
a suzukinál lehet hogy csa légszűrőt kell tisztitani, esetleg porasztót . De lehet hogy benzinszűrő csere.
egyébként könnyen indul?
igen, az a blokk van, már állítottam akkorára a szelephézagot, amiennyit a szervizkönyb ir, mégis ketyeg
lehet hogy rossz a gyári adat?
mert neten és eredeti + magyar szervizkönyvben is ugyanannyi a szelephézag. Ha ketyeg, kisebbre, vagy nagyobbra kell állitanom?
suzuki könnyen indul, már mindent néztünk ott is, épp ezért van szervizben... nagybáttyám motorszerelöi tanfolyamot is elvégezte, ő sem tudta, vagy sejtette, de nem mert hozzányulni 1 uj vashoz....
[Szerkesztve]
Aki tud munkát, írjon! Minden jöhet.
(#254) Gaboman válasza Stalker-2572 (#244) üzenetére

Az a WR450F jó kis gépnek tűnik!
Jó választás az is!
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL
(#255) Gaboman válasza Stalker-2572 (#246) üzenetére

Haveron jövőhéten vesz ha minden igaz Kawasaki KX 500-at.
Persze ez attól is függ hogy hogyan sikerül elredeznem neki a hitelt rá!
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

Sziasztok
Kb. 15 év kihagyás után szeretnék újra motorozni (az utolsó motorom egy 350-es Jawa volt).
Kb 1 millát szánok a motorra, ennek 50-60%-a önerő, a többi hitel.
Olvastam a lent folyó eszmecserét a Hyosungról, eljátszadoztam a gondolattal, hogy veszek egyet (GT650N), de nagyon vegyesek az érzéseim, nem merek belevágni. Suzuki SV650-et meg kb 7-8 éveset kapok ennyi pénzért. Mindenképp valami túrasport gépet szeretnék.
Az a helyzet, hogy egy kicsit elrettent, hogy elég sok Hyo-t adnak el kevés kilóméterrel-valami gond van velük? pl [link]
Szerintetek? 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Zolee
Nem nagyon van a miénkkel (650S ) gond. (benzincsapja volt ''gyárilag'' rossz, gariban azonnal cserélték)
A kevés kilométeresek meg sok esetben szalon/teszt gépek.
A linkeden lévő gép: elég drágán adja, vadonatújan 990E a naked (volt márciusban).
Egyetlen dolgot tudok negatívumként (bár akár pozitívumként is felhozni) : 4000 kmenként kötelező szervíz. Más mociknál ez 5-6000 km.
Ha megnézed a linkeket, van aki chopperre akar váltani .
Korábbi szériáknál volt valami gond a géppel, de 2006osaktól kezdve rendben van.
Népítéletben van egy rossz ítélet, de a többieknek nem nagyon volt vele gond. A gyerekbetegségeit (fék, és váltó) úgy néz ki 2005-2006ra kinőtte, sőt ha jól tudoma korábbiakat is visszahívták garis cserére.
Tégy belátásod szerint. Az ára viszont igencsak kedvező, ráadásul garanciális gépet kapsz. Mi ez alapján vettük (El volt döntve , hogy kék naked, kereklámpás lesz, bementünk de végetért a 990 ezres akció, láttuk az utolsó akciós darabon az eladva cédultá:S Így egy ezüst félnaked (fejidomos, de nem burkolt) lett )
[Szerkesztve]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
igazából a cg blokk nem az a szupercsendes darab, van vagy 30-40 éves konstrukció, nyomórudas, himbás, van benne zajforrás bőven, szal azt ne várd hogy olyan csendes lessz mint egy soros 4 hengeres, annak megvan a maga alapzaja. de ha úgy gondolod hogy ez abnormális, vidd el szervízbe, vagy eljöhetsz hozzánk mi is hallottunk jópár cg származék blokkot meghallgatjuk hogy zenél, sőtt lesz valszeg mivel összehasonlítani 
nemazt várom, hanem legyen csendes pl mint egy vanvan, vagy ybr 125 vagy cbr 125, vagy xr125 vagy vagy vagy... valami nem jó benne, valami miatt ketyeg, rengeted 125ös mocit álttam ugyanilyen szerkezetü blokk van mindben 1 töl 1ig és nem ketyegtek ennyire... minden gyárto hb a legegszerübb 1hengeres motorokat rakja ezekbe, kivéve varadero 125 meg van 1-2 kivétel persze (aprilia, mz)
[Szerkesztve]
a cbrben modernebb felülvezérelt blokk van, tudtommal az ybr-ben is. de nézesd meg szakszervízben z a tuti.
amúgy van egy zsír új 125-ös 4 szelepes kétvezérműtengelyes levegőolajhűtéses blokkom, 5s ebességgel, porlasztóval, gyújtáselektronikával, komplett dobozos soha nem volt beépítve, sztem egy az egybe be is megy a cg blokk helyére, ez biztos megszünteti a ketyegést 
megnyúlt szelepszár, kopott vezető, kopott szelepfészek, stb... 
A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949
te most őszintén mi a frászt dolgozol, hogy így vágod ezeket? Szerelő vagy?
más: érdekel vkit az új hornet?
ma ültem rajta. Előrebocsájtom, h nem tetszett.
Na leírom milyen volt a gurulás az új hornettel, de leszögezem, hogy véleményem szubjektív (szóval nem belekötni
) és többnyire a 2006-os hornetemre alapozom az érzéseim.
Visszanéztem, és marha hosszú, szóval csak bátraknak 
A whelinél szegeden kaptam meg egy körre az új 600-ast, arany színű volt. Különösebben nem tetszik maga a motor, bizonyos elemi azért jobbak külsőre mint az enyém.
Odamentem 2re, lemásolták a papírjaimat, aláírtam, h vállalom az okozott kárt (ekkor azért elgondolkoztam), átöltöztem egy öltözőben és hajrá. Kimentünk, már kint állt. Odaadták a kulcsot, h melegítsem a mocit. Volt egy felvezető emberem, szerintem szerelő lehet és egy nagyobb supermotoval vezetett fel. Mondta, hogy felmegyünk a pályára, ott megdöngethetem, ha akarom, de ő nem megy csak 110-et, mert nagy a szél. Kifelé próbáltam kicsit melegíteni a gumikat (mintha pályán fontos lenne
), meg azért próbálgattam az üléspozíciót, tankhoz közel sportosan, hátrébb túrázósan, de amit elsőre észrevettem még a ráulés pillanatában, hogy át lett szabva a kormány és az üléspozíció. Sajnos rosszul. Rám tök rossz volt (vagy csak nagyon szokatlan, de amikor először ráültem a 2006-osra és elvittem egy keményebb menetre, akkor elsőre szerelem volt, már maga az ülés, h olyan mintha egy biciklit vezetnék, egyszerűen király, rám öntötték a motort, de a 2007-es kényelmetlennek éreztem). Egyszerűen nem találtam a megfelelő üléspozíciót. A váltó iszonyatosan el volt állítva, nem tudom kinek állították be, de épp, hogy fel-le bírtam pöckölni. Kezelőszervek is kicsit át lettek szabva. Biztos meglehet szokni őket is. Elindultunk és húzta a bajszát a szupermotonak.40-eshez járt közel az ürge, ott volt a kislánya a szalonban. Próbálgattam milyen az új cbr600 folytott blokk.Na ez az ami viszont szuper. Nagyon jól van hangolva. 4-5000 között viszont halott. Nyilván az alatta lévő tartomány városban közlekedésre lett beállítva. Természetesen ez már nem karbis. 5000 fölött olyasmi mint a régi haccázas. Megy rendesen, de az öröm 10000-nél jön, amikor is hármasban megtépem csutkára és letépi a karom, jobban mint a sajátom, bár nem értem hogyan, mikor csak 7 LE-vel több ez a gép, és Nm-re meg szerintem hajszál híján nem 80 (most nem keresem ki). Szóval blokk jó. Kipufogó rendszer is más. A divatos háromszöges és rövid. Dögös, hangja is faxa, 5000 felett erélyesebb gázadásnál a jellegzetes hörgés jön (az a gyönyörű fajta hörgés, mostanában mindig így nyomom a hornettel, mert vmi fantasztikus a hangja olyankor). Próbálgattam a kanyarodását, hisz még is csak számít az is, nagyon is. Bár a sajátomat még annyira nem tudom kihasználni, mert olyan 1,5 cm a profilon még használatlan
sry. Alföldön még mindig nem lehet megtanulni motorozni. Elsőre egyenesben egyformának éreztem a régebbivel, de a pályára felhajtás előtt és után volt alkalmam komoly, gyors, tempós, lassú éles kanyarban kipróbálni. A supermotos azért rendesen alázott kanyarban, szóval otthagyott, még kigyorsításnál is eltudott simán húzni ha nem csutkáztam meg egy kicsit. Itt még nem nagyon éreztem, mert nem találtam a helyem a motoron, de a végére rájöttem, hogy bár szerintem semmit nem változtattak semmit a futóműveken, de mégis egy hajszállal jobbnak éreztem a végére az enyémhez képest. Pályán mondta a gyerek, h bátran előzzem majd meg ha tempót akarok menni. 180-ig húztam neki. Ja a másik, h szerintem rövidebb az áttétele az enyémhez képest, ami azért pár dolgot megmagyaráz. Fordulatszám összehasonlításon vettem észre, h az enyémnek hoszabb (azonos sebességen eltérő fodulatszám adott sebességben). 7000-nél 130 km/h az enyém meg 6000-nél megy ennyit hatodikban. Pálya elég uncsi volt, hiába nyomtam neki 3-4-5-ben. Vissza volt egy nagyon durva helyzet. Megy előttem az ürge és jobbra kellett kanyarodni a lehajtóról, hogy visszaforduljunk a főútra. Egy kiló feletti tempóban csávó alig lassítva felkanyarodik. Az út emelkedő volt, de pont csak a féktávon. Felfelé satufék első+hátsó tapadás határáig és ahogy felértem akkor kellett elvenni a fékről a kezem, mert ott már csak 3 méter volt. Nagyon nagy feeling volt, hangosan kimondtam, h húbazzeg!
Nem volt semmi élmény az a féktáv. Nagyjából vége is a dolognak, sok minden nem történt.
összegzésben:
+fék kellően jó
+blokk király
+kanyarsabilitás ''jobb'' mint az előző, de az is bőven jó
--üléspozíció, helyzet, testartás szubjektíven nem rám van szabva, de akkor kire? (168 cm 70 kg)
+élmény 
------------------
összeségében 4/5 pont.
új hornet:![[kép] [kép]](http://www.sportmotor.hu/img_news/2006/1012h1.jpg)
2006-os hornet:![[kép] [kép]](http://www.bikez.com/pictures/honda/2006/22475_0_1_2_cb%20600%20f%20hornet_Image%20credits%20-%20Honda.jpg)
utánna haverommal elmentünk nézegetni Z750-eneket, meg tuonot, mert most fogja lecserélni a subaru impreza kicsikáját, visszamegy motorra. Elvitt azzal a szar 310 LE-s kis szar tunningossal, hát lefostam a lábam amikor beindult a turbo. Na az jobban gyorsul mint a hornet!
Remegő lábakkal, izzadt kézzel kérdeztem a faxa kagyló anyósülésből, hogy kiszállhatok?! 
[Szerkesztve]
quadokat importálok kínából, és történetesen a kínai blokkok nagy része 125 és 300 cc közt a cg blokk leszármazottjai, olyan szinten hogy eredeti honda alkatrészeket bele lehet pakolni 
rengeteg gyár gártja ezerféle verzióban, 2-3-4 szeleppel, levegő, levegőolaj, és vízhűtéssel,kiegyensúlyozó tengellyel, anélkül, stb.. de mind az alap cg génjeit hordozza, a beépítési pontok is legtöbbször egyeznek....
vannak nagyon gagyik, de van pár nagy gyár aki iszonyat jó minőséget gyárt. űnekünk a tavalyi 200-as és idei 250es gépeinkben van vízhűtéses verzió, én ragaszkodom a zongshen blokkokhoz az gyártja a legjobb blokkokat kínában a piagionak is gyárt robogó motort, lekopogom egy motorhib nem volt még, szelephézagállításon kívül nem kellett hozzányulni.
de a yamaha és suzuki blokkokat is gyártnak a kínaiak, sőtt az ybr125-öt is a jianshe-yamaha gyártja...
innen ismerem ezeket a blokkokat, muszáj képben lenni, hogy mit sóznak az emberre
a modern soros 4 hengereseket nem vágom ennyire
de sztem csak pár év kérdése és bejön az is a képbe. Idén elérték a kínaiak futóműben azt a szintet hogy már a motor a szűk keresztmetszet, ezekel a max 300as 15-21 lovas blokkokkal már nem lehet kihasználni a futómű képességeit.
ebből élsz? quadokat adsz importálsz? Nem szarral gurigázol
akkor innen fúj a szél. Jó ha az ember nem csak használni tudja az eszközeit, hanem érti is a működésüket. Sajnos nekem a programozás maradt.
De gondolom nem megy szarul az üzlet 
tested rendbejött már? motor-biztosító? Nagyon nem írogatsz. gondolom most halott az ügy és megy a bürokrácia meg papírmunka ezerrel.
mod: lehet elkellett volna olvassam az aláírásod. Bár erre én nem emlékszem, h régen ez lett volna.
mod2: van értelme felrakatni acélcsöves fékcsövet a hornetemre?
mod3: most látom, hogy te DEN vagy
aztem persuadernek írok...
a mod1 pers-nek lett címezve.
[Szerkesztve]

Egy 320 lovas Impreza soha nem gyorsul jobban, mint a Hornet... Talán 160 környékén tud megfogni de az sem biztos.
Own the racetrack
Hát szerencsére nem megy szarul, de jobban is mehetne ha nem lenne ennyi szívás a szállítással, és időben jönnének a konténerek...
de a jól megy, az az üzletre vonatkozik, a jövedelmezősége sztem még a programozásnak jobb 
de kezd kialakulni a piac, lassan letisztulnak az anomáliák, és a kínai gyártók jobbik fele kezdi azt a minőséget és műszaki szinvonalat elérni, hogy már nem kellaggódni a garanciális javítások miatt
(#268) Stalker-2572 válasza Gaboman (#255) üzenetére

KX500
már értem miért mondod a WR-re, hogy ''kis''. Hány lóerős egy ilyen kétütemű szörnyeteg? 
All Black...
ez nem 30 éves cg, ez 3 éves, és 5000km van benne, teljesen szép állapotban, ennyire nem pusztulhatott le...

csak hogy en is oromkodjek egy kicsit, tegnap hoztam el 
![[kép] [kép]](http://farm2.static.flickr.com/1155/735133351_ea7695d807.jpg?v=0)
![[kép] [kép]](http://farm2.static.flickr.com/1325/735133319_771954950d.jpg?v=0)
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
nagyon állat, csak pici 

maga a blokk konstrukcio 30 eves, nem a motorod 
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
(#273) Stalker-2572 válasza sowi (#270) üzenetére

Mire fogod használni? 
All Black...
van régi motor, ez a fajta ketyegés nincs benne, csikorognak a vasak a blokkban, de nem ketyeg...
hasonlit a honda monkey blokkjára ami ebben a kis szöcskében van...
(csak teljesen más?
)
[Szerkesztve]

Haver 900RR-jét egy Spoon úgy lenyomta, mint a bélyeget 

explosión 2 tiempos
Most hétvégén motoros találkozó az érdi focipályán!!!
Mellette a Blues Tanyán péntek éjféltől indulnak a programok!
Lepényevés, zsákbanfutás, meztelen nők vetkőznek, fellép Kati és a Kerek Perec!
...helyett: koncertek, zene, tánc, buli, alkoholtartalmú italok fogyasztása, csocsó reggelig!
...reggel meg folytatjuk.
[link] A Blues Tanyára belépő nincs! 
A motoros találkozó (belépős) programja itt: [link]
www.gerincnyujtoterapia.hu
sok ruhadarabtól válhat meg 1 meztelen nő...
![;]](/dl/s/v1.gif)
de itt van a közelelben, elmegyek.
[Szerkesztve]

Jövő héten rajzolódik ki minden, a tört motort úgy nézem el tudom adni egész jól. Meglátjuk, hogy mi az eurotax, meg mennyit kapok a ruhámért. Egyébként egészen rendben vagyok, semmim nem fáj, csak bringázásnál néha előjön a térdemnél egy csont vagy porcdarab, és mászkál a bőröm alatt. 
explosión 2 tiempos

Este 8-tól a Tanyán a pultban szaladgálok. Ott megtalálsz! Adok neked egy kis PH!-s kedvezményt a sörre... 
www.gerincnyujtoterapia.hu
(#281) Gaboman válasza Stalker-2572 (#268) üzenetére

65LE és a nyomaték is rettenet!
A KTM 500MX az is 65LE és 80Nm-t írnak rá de én azt azért kicsikét sokkalom!
Nem hinném hogy egy 2T 500-as gépnél létezhet hogy 80Nm a nyomatéka!

XV. Nemzetközi Motoros Találkozó Kisújszálláson a starndon 2007.július 5-8
[link]
Scitec tápkiegek kaphatóak olcsón! http://bit.ly/oEuUB2
(#283) Stalker-2572 válasza Gaboman (#281) üzenetére

És versenyre fogja használni, vagy minek vesz ekkorát?
All Black...
(#284) Gaboman válasza Stalker-2572 (#283) üzenetére

Pályára akar vele menni,de oda az túl erős lesz!
Inkább az endurózás fog beválni vele ez az én véleményem!
oké, majd razer kulcstartóról ami a nyakamban lesz felismersz, meg a kemény arcomról, (16éves vok)
most csak robogoval fogok menni nehogy a yard intézzen nekem 1 kaparós sorsjegyet. Másik mocimnak lejart a műszakija, meg a rendszámot is előkellene keresni

sajna meggondolom a sört, mert igaz h nem kell robogora rendszám, de nincs is benne kraft h otthagyjam a yardot ha valamiért netán utánam eredne
[Szerkesztve]
''Nem hinném hogy egy 2T 500-as gépnél létezhet hogy 80Nm a nyomatéka!''
Miert nem? 2T-nel a nyomatek (a feleannyi utem miatt) elvileg pont ketszer akkor lehet, mint 4T-nel (ezert is van az, hogy az X cm3-es kategoriaban 2X cm3-es negyutemuek indulnak).
Falsus in uno, falsus in omnibus.
hmm láttam már ezres 2 ütemü ducatit 

Olyat hol láttál?
Ducati és a két ütem? Tűz és víz.
explosión 2 tiempos

kethengerest akart mondani 
dodge charger - ford mustang - dodge challenger

Ha egy motor bizományiban van leadve egy márkakereskedésnél, akkor ez ugye annyit tesz, hogy a bolt árulj a motort, de az nem az övéké. Ezt a WR-t nézegetem nagyon: [link] szerintetek mennyit tettek rá a kereskedésben?
All Black...
az van az 1000res versenyben, Eurosporton láttam
hehehehe! nem széria motor!

Milyen évben volt ez, milyen versenyen?
Nem is hallottam ekkor akétütemű Ducatiról. De 1000-es kétütemű? Nem Barkas B1000? 500-as kétütemű versenyre is bőven elég. Háború előtt is csak kis köbcentis Ducatikról tudok.
[Szerkesztve]
explosión 2 tiempos
tuti, mondom, láttam asszem valamilyen king kategoriaban (de nembiztos) mondta a kommentátor hogy az pont elsö is lett abban a versenyben a 2ütemü ezres ducatival a ''fasser'' akarom mondani fószer!
[Szerkesztve]

A Barkas után látens szmájli van, mer' cicc volt.
explosión 2 tiempos
viszont mostmár nincs az az 1000-res 2ütemü, csak akkor láttam egyszer.

Várjá', volt egyáltalán háború előtt Ducati? Na mindegy majd megnézem a szép motoros könyvemben, abban minden benne van, ami nincs azt meg nem érdemes tudni. És akkor nem beszélek zöldségeket a fórumon.
Nem hinném, hogy lett volna kétütemű ezres. Elhúz egy házat alappal együtt.
[Szerkesztve]
explosión 2 tiempos

Na, 20-as évektől van, de még a kis köbcentis 100- 250-es gépei is négyüteműek voltak. Versenygépei is. Szerintem azt benézted.
explosión 2 tiempos
Volt, a huszas evekben alapitottak, de akkor se gyartottak ilyen gepeket.
A kethengeres, ezres Ducatti Superbike-favoritok voltak, de egy ezres ketutemut (ami eleve teljesen kezelhetetlen lett volna, arrol nem is szolva, hogy honnan a fenebol vett volna a Ducatti hirtelen egy ilyen motort, amikor az elmult par evtizedben szinte kizarolag a kethengeres negyutemujuket csinositgattak) nem is lett volna hova benevezni, mert annak max. a 2000-es negyutemuek lettek volna az ellenfelei, olyan meg szinten nincs tul sok 
Felrehallas lesz ez, akarki meglassa.
[Szerkesztve]
Falsus in uno, falsus in omnibus.
sztem meg hülye nemvagyok... és nem háboru előtti, hanem 1 friss ducati moci volt, amit versenyre összedobott a gyár és valameik versenyen egyetlen 1x volt.. nem motogp-n meg nem ezeken az ismertebbeken sztem, hanem 1 akármilyen másikon, vagy a kommentátor nézte be.. de hogy fél orán keresztül 2ütemű ezres ducatiról zengte az ódákat az biztos!
( vagy lehet hogy 3 ütemü 3 hengeres vóth várjá..
)
[Szerkesztve]

De akkor a 250-nél miért nincs meg ez az arány ott a MAX 49Nm a CR250-es!