Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)

(#13001) CyB0RG

CyB0RG
(újonc)

Hi!

Felmerült bennem egy kérdés, amin csak a minap kezdtem elgondolkozni...
A motorokon mennyire lehet az ülésmagasságot babrálni? A központi rugóstaggal szokták megoldani? :)

Mert pl. ha van egy motor, ami nagyon bejön, de nem tudok telitalppal állni vele akkor az felejtős? :F
A Honda CBF500 pl. jó ilyen szempontból, de a 900-as Hornet már "lábujjhegyes"
Meg felültem egy 900-as Ninja-ra is, na ott meg már rogyadozott a térdem a súlytól, annyira dönteni kellett. :U
Amúgy 168 cm vagyok... :P

(#13002) Boci_83

Boci_83
(őstag)

Amúgy Ali-val mi van? Haza ért egyáltalán az oktatásról? Mert azóta nem is jelentkezett be. :F
Vagy ő most ment nyaralni?

Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

(#13003) feca81 válasza Tüzi (#12990) üzenetére

feca81
(tag)

magyarorszgn akarom meghirdetni.nem szivesen postazok kulfoldre.nem megbizhato a magyar posta...

Yamaha FZR 600 Genesis

(#13004) feca81 válasza zsoltee10 (#12991) üzenetére

feca81
(tag)

vagy szetbontom,v viszonylag olcson eladom egyben.kozlom a leendo tulajjal,h mi a baja,mit ujitottunk fel,aztan elsz ami lesz.vagy elviszi v nyakamon marad. szeretek nyugodtan aludni...

Yamaha FZR 600 Genesis

(#13005) feca81 válasza persuader (#12997) üzenetére

feca81
(tag)

szakemberek keszitettek,muhelyekben az alkatreszeket.szerelo rakta ossze,aki ert is a dologhoz.gyari alkatreszeket hasznaltam.megis cserben hagyott.
en csak arra tudok gondolni,h ennek lelke van,es utal engem.nincs mas magyarazat :W

ja hazafele ne mforrt fel.epp h felig felment a hofok.termeszetesen ma reggel sem,hisz hideg volt.negyedig se ment fel a hofok.ezt magyarazza meg vki....

Yamaha FZR 600 Genesis

(#13006) feca81 válasza NINJA_V (#13000) üzenetére

feca81
(tag)

ez a 2kr tipus hutese:) de amugy megvan az en motorom hutese.azert koszi:)

Yamaha FZR 600 Genesis

(#13007) feca81 válasza persuader (#12999) üzenetére

feca81
(tag)

egy kokanyolas volt csak.h sikba lett koszorulve a hengerfej,meg a henger.semmi mas.ezt meg orvosuóoltuk a vastagabb tomitessel.

Yamaha FZR 600 Genesis

(#13008) feca81

feca81
(tag)

amugy tegnap almot lattam :DDD mi van,ha az a baj,h mikor sikba koszorultek a hengert,a perselyeket nem allitottak utana.ezaltal a perselyek passzentosak,de a tomites tobbi resze meredeken ivel a kulso faltol a perselyek fele.igy at tud szivarogni a tomitesnel.de ez csak egy elmelet.

Yamaha FZR 600 Genesis

(#13009) qpakcovboy válasza Boci_83 (#13002) üzenetére

qpakcovboy
(senior tag)

Szerintem a Balatonon van a csajával

(#13010) &rew válasza qpakcovboy (#13009) üzenetére

&rew
(őstag)

vegulis az ido jo

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#13011) qpakcovboy válasza &rew (#13010) üzenetére

qpakcovboy
(senior tag)

ha már az idő miatt nem tud motorozni akkor legalább a csajával legyen :)

(#13012) [lAyCsI]

[lAyCsI]
(őstag)

7végére remélem valami normálisabb idő lesz :(((
vasárnap nyomtam egy esőfutamot:)
alig indultam el, kezdtek gyülekezni a fellegek,
namondom akkor azlesz a projekt hogy lefussam
a tervezett karikát mielőtt elmos a zuhé...
gyakorlatilag hazafelé kaptam csak egy lájtos adagot
szal misson accomplished:)

-= No way back from Here =-

(#13013) Calogero

Calogero
(PH! addikt)

[link] :)
[link]
Nem semmi amit ők ketten csináltak a versenyen.

[ Szerkesztve ]

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#13014) Boci_83

Boci_83
(őstag)

Na tegnap elvittem a gépet a szervízbe, ha csak sima olaj csere lenne, meg fékbetét csere akkor azt én csináltam volna otthon, de mivel most vettem a motort, igy úgy gondoltam érdemes megnézetni kicsit komolyabban is.
Szóval szelephézagok úgy néz ki hogy mind rendben van, gyári határértéken belül, igy remélem hogy valós a 35K km, ha igy van akkor meg a vez lánc is maradhat, nem bontja tovább. Majd 60K nál lesz csere.
Azt mondta a szerelő figura, hogy még nem volt bontva a blokk felső része, ugynis a gyári paszta nyomait véli felfedezni, azt hiszem ez legalább jó hír, kuplungnál a dekni már biztos hogy volt bontva korábban, azt láttam én is, ott már nem a gyári paszta van.
Viszont a kormánycsapágyam kuka, arra most várni kell, remélem nem túl sokat, és a légszűrő is mehet a levesbe, igy a gyári 12K Ft-os papír helyett, én is KnN szűrőt tetetek bele, hát kiváncsi leszek mi lesz a különbség. Ha már le van bontva az idom, akkor mondtam hogy egy olajcserét is ejtsenek meg rajta, igaz azt mondta az eladó hogy most volt rajta cserélve, de mivel vagy igaz, vagy nem, igy mindenképpen olajcsere.
Na meghát előre lárom, hogy az új kormánycsapágy miatt kb motorozhatatlan lesz a gép, úgy fog szitálni az eleje, eddig nem szitált, csodálkoztam is hogy miért szidják, nekem nem csapkodott, egykerónál sem :DDD igy kormánygátlót kell beszerezzek! :U Ismét egy halom lóvétól szabadítanak meg! :O :(

(#13015) Nightmare válasza persuader (#12949) üzenetére

Nightmare
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Megy is szervízbe, jövő hétfőn.

Viszont 5000-től zörög valami a motorban, így azt is megmutattam...meg is nyugtattak gyorsan, vezérműlánc, 27000 km van benne. Úgy olvastam ez normális.

Úgyhogy ez a móka nekem most olyan 40000 ft-ba fáj, és mennyire örülök is neki. :((( :O

feca81, köszi a részletes leírást, de most már megoldja a szervizes, a vezérműláccal együtt :DDD :(

[ Szerkesztve ]

-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar

(#13016) [lAyCsI] válasza Boci_83 (#13014) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

erről jut eszembe,
milyen időközönként kell szelephézagot állítani?
vagy típusfüggő lene?

(#13017) Boci_83 válasza [lAyCsI] (#13016) üzenetére

Boci_83
(őstag)

Hát ja. Eléggé tipusfüggő. Emlékezetem szerint Yamahánál 15 ezret emlegetnek, legalábbis nekem ennyit mondtak FZR-nél, Yamahánál eléggé elmászós a dolog, Hondáknál hallottam 60 000 km-t id hogy nem nyúltak hozzá Többit nem tudom. De kb szerintem az lenne a reális, ha minden 2. vagy 3. szerviz nagyszervíz lenne, és ott ilyeneket is megnéznének, nem csak olaj, meg fékbetét csere! :U

(#13018) alex89

alex89
(fanatikus tag)

hy all

A hétvégén egy nem mindennapi gépet láttam,gondoltam ezt veletek is megosztom mivel nem hiszem ,hogy valaha is látattok ilyet... :Y A mociról egyébként váratlan módon apám egy régi ismerőse ugrott le,szóval egyből meginterjúvoltuk az embert,hogy mi is ez :D

néhány adat:
5700ccm V8-as corvette motor+ edelbrock tuning(350-400le)
a súlya üresen 730kg,feltöltve mindennel 800kg
repülőgépacélból készült váz,wilwood fékek stb...
és ami a legérdekesebb,hogy nincs benne váltó!

néhány kép:

[link]

[link]

[link]

[link]

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#13019) Boci_83 válasza alex89 (#13018) üzenetére

Boci_83
(őstag)

Baszki! :Y :C :R

(#13020) [lAyCsI] válasza Boci_83 (#13017) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

jaja, sztem is ilyen 2-3 évente nemártana...
már csak azt nem tudom mikor volt utoljára :U

(#13021) ferkoboy válasza [lAyCsI] (#13016) üzenetére

ferkoboy
(fanatikus tag)

Kb 20-24e km-enként ellenőrzés, s szükség esetén a korongok cseréje.

Tudd ki vagy, hová tartassz, s ne feledd honnan jöttél!

(#13022) [lAyCsI] válasza alex89 (#13018) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

rápróbálnék egy lenyelezős feelingre az tuti :K
viszont az is tuti hogy nem zavarnám fel Dobogókőre :D

(#13023) [lAyCsI] válasza ferkoboy (#13021) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

nem sok az egy kicsit :F

(#13024) persuader válasza Boci_83 (#13014) üzenetére

persuader
(őstag)

Ne csináld már, pont a rossz kormánynyak csapágy miat szitál az eleje. Nagy sebességnél elkezd imbolyogni, hol felállni akar, hol visszamenni az ívre. Az új csapágyakkal milliószor biztonságosabb lesz. A csapkodási hajlamot a talpasra kopott első gumi is kihozhatja. A talpasra kopás természetesen nem mindig annyira szembetűnő.

explosión 2 tiempos

(#13025) persuader válasza Boci_83 (#13017) üzenetére

persuader
(őstag)

Elmászós??? Mindenhol 42 000-et írkálnak. Típustól függetlenül.

explosión 2 tiempos

(#13026) persuader válasza [lAyCsI] (#13022) üzenetére

persuader
(őstag)

Mind a két sebességet végighúznád? :DDD

explosión 2 tiempos

(#13027) persuader válasza CyB0RG (#13001) üzenetére

persuader
(őstag)

Ha elkezded előfeszíteni a központit, azzal azt éred el, hogy az első kerékre nagyobb súly kerül majd kanyarban, ésatöbbi, ez igen buta ötlet. Negatív rugóútból nem lehet csalni.

explosión 2 tiempos

(#13028) Boci_83 válasza persuader (#13024) üzenetére

Boci_83
(őstag)

De nekem szorult! :DDD Nem szitált, összesen talán 2x, kerózásnál is szépen felált, szitálás nélkül, és a Mátrában sem éreztem imbolygást, kóvájgást.
Én a szelephézagra nem azt mondtam amit irnak, hanem amit a szerelő (Tátrai Robi) mondott, ők Yamahásak voltak anno. :U

[ Szerkesztve ]

(#13029) ferkoboy válasza [lAyCsI] (#13023) üzenetére

ferkoboy
(fanatikus tag)

Vannak itt vélemények.
Ellenőrzősre ugytudom pl F3-nál 24e km-enként irja szervizkönyv. Ény Hyosungomon meg talán 8 vagy 12e-enként ir kontrollt. 15e km-nél néztük meg, még minden gyári értéken belül volt.
Öcsém F3-án is hibátlan még, pedig van benne kb 40e km.
Egy ellenőrzés nem nagy vész, csak kis mérő lapka kell hozzá, szelepfedelet lepattint, s szinte már mehet is. Szerintem egy fél óra alatt kényelmesen leellenőrizhető.

Szervizkönyved keresd elő, nézd meg benne, abba hülyeségeket azért nem irkálnak.

Üdv!

(#13030) bajnokpityu válasza Boci_83 (#13014) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

légszűrő után pár száz km-ig lehet h inkűább rosszabb lesz,mig beállitja magát.tudod,ilyenkor szépen minden gázállást minden fordulaton végig kell játszani.

[ Szerkesztve ]

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#13031) bajnokpityu válasza Nightmare (#13015) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

27ezernél vezműlánccsere? annyira azért nem normális...

(#13032) bajnokpityu válasza [lAyCsI] (#13016) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

állitani nem túl gyakran.de asszem a régi levegős bandikán csavarnyúzóval állitható még. tehát nem lapkás,nem drága muri.ellenőrizni viszon gépkönyv szerint.ártani nem árt.

(#13033) Boci_83 válasza bajnokpityu (#13030) üzenetére

Boci_83
(őstag)

ilyenkor szépen minden gázállást minden fordulaton végig kell játszani.

Ezt hogy is?

(#13034) bajnokpityu válasza persuader (#13027) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

ő pont kiengedné,hogy súlyától összeüljön.tehát csopperesitene.de majd szivesen kifaggatnálak, hogyan lőjem be a fullállitgatható CBRt. vannak elképzeléseim a témáról, de több szem több sört iszik :)

ennek a problénak van korrekt megoldása,ha ún kutyacsontos a központi felfüggesztése.a kutyacsont arra hivatott, hogy egy áttételt hozzon létre a központi rugóstag, és a lengővilla között.KTM nem nagyon használ ilyet,valamint az ócsósitott motorokon is szeretik lespórolni.no,a kutyacsontban van 3 nagy furat, olyan mint egy hinta, a furatok távolságával játszva összeültethető a segge,vagy kiemelhető.ebayen ezren készitenek ilyet,nem is veszélyes áron.

(#13035) bajnokpityu válasza Boci_83 (#13033) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

hát ahogy mondom :)
annyira azért nem okos a számitógép,van kb 5 gázálláshoz tartozó térkép.és szépen mind az 5 állásban hagyod végigpörögni a fordulatszámot.ezt én úgy végigjátszottam,hogy oda sem figyeltem,csak épp érezhető volt,hogy hirtelenebb lett újra a gázreakció.vagy csak bemagyaráztam magamnak. olyan nagy csodát ne várj :)

(#13036) bajnokpityu válasza bajnokpityu (#13031) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

amúgy,ha pont 5500nál zörög valami,mintha szét akarna esni,az nem feltétlen vezműlánc.minden motorblokknak van rezonanciafrekije,ugyanigy van a kipuffleömlőknek is.no,az én CBRemen ez 5500nál van.ha lekapod az idomokat,felteszed padra a gépet,és szépen emeled a fordulatot,5500nál mintha szét akarna esni, olyan ilyesztő,mikor eléri.

éljen a fél kiló minusz a leömlőknél..

(#13037) Tüzi válasza persuader (#13024) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezzel bátran szembeszállok, hogy nem igaz. Nekem már olyan beütések voltak a csapágy-futófelületen, hogy úgy viselkedett, mintha teló lett volna rajta :DDD Igaz, fékezni kurva para volt, mert bukóban hallottam, ahogy rotyog a csapágy... Most, hogy az új van benne, érdekes módon könnyebb vele kanyarodni, mert el lehet tekerni a csapágyat :DDD :B

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#13038) CyB0RG válasza persuader (#13027) üzenetére

CyB0RG
(újonc)

Hi,

Ahogy bajnokpityu is irta, inkabb lagyitasra gondoltam, nem elofeszitesre. Igy lejjebb kerulne a sulyomtol az ules es stabilan le tudnek talpalni lampanal pl.

(#13039) Tüzi válasza CyB0RG (#13038) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Két kérdés:
1: 1 láb nem elég?
2: Ha puhára veszed a felfüggesztést, akkor kanyarban olyan leszel mint cunamiban a csatahajó... kb... Szerinted az jó lesz?

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#13040) persuader válasza Tüzi (#13037) üzenetére

persuader
(őstag)

Szóval azt mondod, hazudok??? :DDD
Nem kell szembeszállni, mert a rossz csapágyaknál felegyenesedik, majd visszafekszik. Persze ha a tiéd már nem is beragadt hanem holtjátéka volt... Az nem semmi :D

explosión 2 tiempos

(#13041) persuader válasza CyB0RG (#13038) üzenetére

persuader
(őstag)

Akkor félreértettem. Mindegy, ha a hátulját leereszted, akkor meg az elejéről megy el a terhelés, és ha éppen nagyon beesel a kanyarba és elkezdi tolni az első gumit az igen kellemetlen tud lenni.

explosión 2 tiempos

(#13042) &rew válasza persuader (#13040) üzenetére

&rew
(őstag)

haverom fzr-jeben is beverte a csapagyat, majd kicsit kezdett lotyogni, de inkabb rahuztak :) szorosabb lett a kormany, de tetszoleges iven szepen rajta maradt. aztan amikor vegre kicsereltette, dobogokore felfele elsore kicsit felszegen jott, aszonta igy nem lehet motorozni :D

(#13043) [lAyCsI] válasza persuader (#13026) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

koppig ;]
viszont ehelyett a talicska helyett elkelne rá valami egyenesebb dragbar kormány

(#13044) [lAyCsI] válasza ferkoboy (#13029) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

csak gőzöm sincs hol van...
de majd kicsit utánaszimatolok a netten,
sztem jövőre jól jönne egy karbiszinkron is :K

(#13045) [lAyCsI] válasza bajnokpityu (#13032) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

jaja, 1x már csináltuk,
csavaros a cuccli, szal még lapkákkal sem kell pöcsölni

(#13046) Boci_83 válasza [lAyCsI] (#13045) üzenetére

Boci_83
(őstag)

Régi jó egyszerű megoldás! :K

(#13047) ALI_G válasza Boci_83 (#13002) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nyugi, meg vagyok, csak a balcsin. Holnap megyek haza, geci fos idő lesz, az esőt már le is szarom csak ne fújjon el holnap a szél :W

(#13048) &rew válasza ALI_G (#13047) üzenetére

&rew
(őstag)

ja, ma en is motorral jottem dolgozni :) meg valtas poloval

(#13049) ferkoboy válasza [lAyCsI] (#13044) üzenetére

ferkoboy
(fanatikus tag)

1,2-es Bandit? S nem lapkás, hanem állitható?
Érdekes. Motorokon ( ami kb. 6e-től többet forog) szinte mindnél lapkás.
Autóknál vannak inkább az állitható megoldások. Koánt nem annyira kihegyezett gépek.
Szelephézagállitás után mindenképp kell egy karbiszinkron.
Önmagában meg jó szelephézagok nélkül nem sok mindent ér a karbiszinkron.

(#13050) [lAyCsI] válasza &rew (#13048) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

bátor!
esőruha?
talán ilyen időben nem is rohadnál annyira bele...

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Motoros topic - Achívum IV (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.