lomex-en kivul van meg valami bolt ahol ''hazhoz szallitanak''? pl nyaklap, led, tranyo etc.. cuccokat ? ugyanis itt meg 1 erosfenyu ledet se talalok..
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
#Flegeton#
(újonc)
Haj mindenki
Engem a plexi érdekelne, vgyis hogy honnan tudok venni olyat aminek én adom + a méretét. Konkrét cím kellene. Egyébként a Codagen 9010 házamhoz kell, ugy hogy betekarja az oldalát + a tetejét, ézért kell nagy és méretre.
Ja és emilt írjatok, mert nem bisztos, hogy még 1x rátalálok a topicra.
LéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéci
köszi...
Silencio.uw.hu - Királyos South Park stílsú szereplök ugrálnak ebben a képregényben

[w]
(őstag)
az alábbi jackaljzat lábkiosztására lenne szükségem!
konkrétan arra lenne szükségem, hogy 1 kimenő jelet ráköthessek egy áramkörre az ő hozzátartozó földelésével(?) együtt, tehát csak 1+1 lábat szeretnék ezekből használni!

And
(PH! addikt)
A közös pont (''földelés'') a csavarhoz legközelebbi, jobboldalt középen lévő kivezetés. Ha a jackdugó nincs benne az aljzatban, akkor a fotó szerinti két alsó (bal) és a két felső (jobb) kivezetés össze van kötve. Ha a dugó a helyén van, akkor a jobb/alsó megy a sztereó 3-pólusú dugó külső végére (a hegyére, L, ez a bal csatorna), a legfelső pedig a dugó közepére (R, jobb csatorna). Ha csak 2-polusú monó dugót raksz bele, a jobb/alsó lesz a dugó melegpontja, a legfelső kivezetés (az előbbi L-érintkező) pedig a közös ponthoz záródik.
[Szerkesztve]

And
(PH! addikt)
R, 0V: OK, L: jobb alsót mondtam
..

[w]
(őstag)
előbb beforrasztottam, de akkor azér nem lett nekem jó... 
köszi a segítséget!

GeNeRaL_XT
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Én egy olcsó(max15000ft)-os plexi oldalú házat keresek tudtok ilyet mondani?
Asus A8N SLI Deluxe/AMD a64 3200+ s939@3500+/2x512 MB KINGMAX HardCore 500mhz/MSI NX6600GT 128mb PCI-E
ha moddolsz egy picit 6 ezerből meg lehet oldani az egészet ja és ebbe egy házat is beleszámoltam egyébként elenyészően olcsó
Eladó irodai eszközök (nyomtató, fax, multifunkciós készülék, ...): http://hardverapro.hu/apro/hp_laserjet_4000tn/hsz_1-50.html

Neonoize™
(őstag)
Morex és Aerocool házakat tudok ajánlani, amelyek gyárilag ''moddolva'' vannak 

GeNeRaL_XT
(fanatikus tag)
És ijeneket hol tudok beszerezni?és a gyárilag moddolt mit takar?
Asus A8N SLI Deluxe/AMD a64 3200+ s939@3500+/2x512 MB KINGMAX HardCore 500mhz/MSI NX6600GT 128mb PCI-E

mityku
(fanatikus tag)
Hali!!
Szerintem ezeket a házakat, szinte minden számtechüzletben megtudod venni vagy rendelni. Címeket nem tudok (győri vagyok), de itt is legalább 8-10 üzletben tuti tudnának szerezni.
Ha jól tudom a gyárilag moddoltakon van oldalt plexi, esetleg a tető részen is. Az ház elején valami világítás (szines ledek, essetleg kijelző). Talán több venti hely, mint egy átlagos házban.
üdv: mityku 
Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

[w]
(őstag)
kénytelen vagyok itt kérdezni, mert nem találom:
régebben valahol volt egy olyan mod, aminél a gép egy ''lövedéktároló'' műanyagdobozba került és talán a bittech-nél írtak róla, de marhára nem találom.
vki aki remélhetőleg érti miről beszélek belinkelhetné ide 

[w]
(őstag)
ne keressétek, megvan: Bővebben: link 
abban viszont tényleg kellene egy kis segítség, hogy ilyen csatlakozót honnan a fészkes fenéből lehetne beszerezni?
(© www.zapwizard.com)

LukE
(PH! kedvence)
ranezesre mi ez? (vagy ha jol emlekszem, azt irta, hogy valami hangteknikai csatlakozo) szoval elektronikai, es/vagy hangteknikai boltban nezz korul szerintem. elektrokonthaban mintha lattam volna valami hasonlo cumot.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

Nitya
(újonc)
Hali! A kivágott ház oldalára mivel tudom rögzíteni a plexit? Előre is kösz a segítséget! Azt tudom hogy csavarral nem akarom. Akkor mivel? 
Yoda vagyok magáért!

LukE
(PH! kedvence)
szegecs?
ragasztó, szigszallag, ovasztott muanyag, duct tape, ponthegesztes, hajtogatas, hm, hirtelen ennyi jutott eszembe
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

[w]
(őstag)
kösz az infót Luke-bácsi 
sajnos a tapasztalat keserű: elég nehéz beszerezni, általában nem is kapható, csak rendelésre hoznak. 
helyette vettem két 3-pineset, az is megteszi, bár nem lett volna baj, ha egyben van az egész egy ilyen csatiban...

[w]
(őstag)
jaj, mégvalami (ami mostanra már nem annyira fontos, hogy az ''azonnali...''-ban legyen): 
van különbség a 3mm-es és az 5mm-es normálfényerejű LED-ek nyitófeszültsége között?
ha igen, melyiknek mekkora és 12v-ról hajtva kb. mekkora ellenállás kell eléjük?
Szvsz nincs 20mA körül vannak 12 V-ról 470 ohm -os elenállat kell eléje.
Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)
A csavarokkal csak a kinézet miatt van bajod?
Amúgy ragasztók, szolikonos tömítő, ragasztó anyagok.
Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

LukE
(PH! kedvence)
nm
bácsi?
#218-> szerintem is kb ugyan annyi. Esetleg ha valami spec, akkor kerdezz ra, de altalaban felesleges.

[w]
(őstag)
köfi neked és Horbalnak is! megvettem, beforrasztottam, jó 
másik kérdés: adott egy (47k-s) trimmer. hogyan és milyen potméterre lehet cserélni?
mér, a néni jobb lett volna? 

And
(PH! addikt)
Mire használtad idáig, és miért kell cserélni? A trimmer is csak egy poti..
Mod.:
a #224-re: akkor miért nem váltod ki egyszerűen egy külső 47k-s potméterrel?
[Szerkesztve]

[w]
(őstag)
a nyák amin van, egy zárt dobozba fog kerülni, így a hozzáférés a jövőben nem lesz biztosított, ezért potikkal a doboz elejére kéne kivezetnem.

T_bee
(fanatikus tag)
sztem ugyanilyen poti. de a trimmer szvsz arra való hogy egyszer beállítsd oszt utána meg jóvan. tehát szügségtelen a doboz elejére tenni, mert eredetileg is sima poti lettvolna ott ha állandóan csavargatni kell.
de ez szvsz, ha rosszul látom a helyzetet javítsatok ki
''Az erőszak a gyengék végső menedéke'' /Isaac Asimov : Alapítvány/

[w]
(őstag)
a csavargatással kapcsolatban igazad van, valóban azért van trimmer, mert egyszer kéne belőni, de már látom, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen, így hát csere potira... 
de továbbra is érdekelne még a kompatibilitás 

T_bee
(fanatikus tag)
értem. akkor ugyanolyan poti mint a trimmer, csak meg kell nézni hogy a trimmer exponenciális-e avagy logaritmikus.

[w]
(őstag)
nah, és az honnan derül ki? (rányomtatott szöveg vagy vmi támpont?)

T_bee
(fanatikus tag)
nalátod passz.
elvileg valmi olyasmi hogy az exponenciális a tekeréssel egyenesen arányosan nő az értéke, a logaritmikusnál meg valami logaritmikus az arányosság, tehát esetleg prróbálj meg méricskélni, vagy várj 1 okosabb hozzászólást 

[w]
(őstag)
már ez is sokkal okosabb volt nálam úgyhogy thx! 
hátha AND vagy Luke befutnak és még kiegészítik valamivel...
up beléjük! 
szerk.: vazz, csak most látom, hogy AND írt a #224-re, csak utólag. szóval akkor mégis mindegy hogy exp-log?
[Szerkesztve]

And
(PH! addikt)
Trimmerből nem tudom van-e olyan, amelyik nem lineáris, de szvsz. neked meg fog felelni a lineár (A-jelű, vagy jelzés nélküli) poti. Ha félállásba tekered a lineáris trimmert, és rámérsz, akkor 23.5-23.5k-t kell mérned mindkét oldalán.
Mod: #229, az exponenciális a logaritmikus karakterisztika ''fordítottját'' adja, amiről Te írsz, az a lineáris. Merthogy 3 féle poti létezik: lin(A), log(B), exp(C). Trimmerből én még csak lineárist láttam - persze ez nem jelenti azt, hogy másmilyen nem is létezik.
[Szerkesztve]

[w]
(őstag)
ok, mielőtt sikerülne továbbra is elbeszélni egymás mellett, megyek és kimérem... 

[w]
(őstag)
annyi az annyi! holnap megyek potiért! 

Nitya
(újonc)
Igen, nem nagyon tetszik a kinézete így. Kösz az infókat.
Yoda vagyok magáért!

[w]
(őstag)
nya, az van, hogy kaptam 50k-s potit, amire B van nyomatva, mer aszonta az eladó, hogy az európai jelölésben ez felel meg a lineárisnak. de ez megfelel az igazságnak is? 

T_bee
(fanatikus tag)
az eljárás ua. mint amit előbb and leírt. félútig tekered, és ha 25Kohm az érték akkor 50es és lineáris

[w]
(őstag)
hmm... erre rájöhettem volna én is, csak nem vagyok hozzászokva ehhez a műszerész-gondolkodáshoz 
köszi, otthon akkor még lesz méregetés 

T_bee
(fanatikus tag)
milyen műszerész gondolkodás??? 
minek nézel te engem???

elsős gimis leszek most szeptemberben úgyhogy nemkell műszerésznek nézni

[w]
(őstag)
akkor jóvan
mindenesetre ha értesz az elektronikához, akkor rossz ember nem lehetsz 
nekem közgazdászfejjel ez a terület olyan, mint a prímszámok: 1, 2, 3 ... 

T_bee
(fanatikus tag)
közgazdásznak nem kell matek?

[w]
(őstag)
dehogynem: 1+2+3+...+ stb. szinten, de nem prímszámok szintjén 

T_bee
(fanatikus tag)
akkor jó. megnyugodtam.

Dr. Jones
(újonc)
Sziasztok!
Én a következőképpen oldottam meg a ventik fordulatszám-szabályozást, talán valakinek jól jöhet az ötlet:
Egy szimpla potméter bekötése helyett építettem egy (nem túl bonyolult) szabályozó áramkört, ami gyakorlatilag egy LM317-es IC, pár szűrő kondi, pár ellenállás, meg a poti ami szabályoz. Bővebb leírás és kapcsolási rajz itt:
Bővebben: link
Ez a 317-es ugyanazt csinája, mint a stabilizátor IC-k (pl. 7805) - rákötsz a bemenő lábra pl. 12 V-ot, és lead a kinenőn pl. 5-öt, a maradékot elfüstöli, azaz leadja hő formájában, tehát hűtőbordára kell szerelni. Csak a 317-nek a középső lába nem test, hanem az a szabályozó láb, a test és e közé kötött ellenállás függvényében változik a leadott fesz.
Végeredmény szempontjából ugyanaz, mint bekötni egy potit, de szvsz. precízebb és elegánsabb megoldás. (Meg ugye a barkácsolás öröme...)
Ráadásul megoldás lehet pár itt felmerült problémára: nem kell parázni a túlmelegedéstől, az IC-knek elég egy pici, NYÁK-ba ültethető borda, de én pl. egy szép méretes hűtőbordára szereltem őket, mert éppen ilyet kaptam, meg úgyis elfér a gépház tetejében, ahova az egész panel be van építve. Be lehet építeni a kapcsolós potit, mert ehhez az áramkörhöz éppen 10k-s kell. És talán a felváltva égő LED-ek szempontjából is célszerűbb, mert talán egyenletesebben változik a feszültség, de ezt majd az okosok megmondják, és sem vagyok műszerész.
Nálam egy panelen 4 ilyen kapcsolás van, ami 3 házhűtőt + a processzor hűtőjét szabályozza. A potikkal, melyek persze a ház előlapján vannak, sorba kötöttem egy-egy trimmert (beültetve a panelbe), így be tudtam állítani a ventillátoroknak egy minimum-értéket (1-2000 RPM), és ennél lejjebb az előlapi potméterekkel nem lehet tekerni még véletlenül se.
Szóval szerintem megéri a bütykölést.

T_bee
(fanatikus tag)
ne csak offoljak itten: az lenne a kérdés (inkább moddn mint elektronika) hogy normál esztergapadon lehet-e gumit esztergálni? mer akkor lehet kéne csináltatni imerőssel gumiból HDD tartót.

And
(PH! addikt)
''nekem közgazdászfejjel ez a terület olyan, mint a prímszámok: 1, 2, 3 ...
''
Annyit azért hozzátennék, hogy az 1-es (megállapodás szerint) nem prímszám..
Szerk.: igen, figyelhettem volna a szmájlira 
[Szerkesztve]

T_bee
(fanatikus tag)
ez is igaz 
Az szvsz attól függ milyen az a gumi, főleg a keménysége az érdekes, lágy gumikkal ne is próbálkozz, szerintem nem lehet befogni sem, mert a pofák szétpaszírozzák.

[w]
(őstag)
szerinted miért írtam az, amit? erősen jellemzi, hogy mennyit értek az elektromos dolgokhoz. 

na majd meglátjuk milyen gumit sikerül szerezni.