Sziasztok
Van pár bluray filmem,amik vc-1 kódolásúak, nem játssza le őket a vinyó a tévén keresztűl, de az AVC kódolásúakat lejátssza. Hogy lehet átkódolni? A ts muxer sem segített, több filmet is próbáltam. Előre is köszi
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
winzoli
(újonc)

jpeetr
(tag)
pl handbrake
de készülj fel, ha nincs otthon erőműved, egy napig is elbíbelődik vele...
Panasonic TX-P42S20ES + HDI Dune Lite 53D WiFi + 4TB
Üdv!
A TSMuxer és az MKVMerge nem kódoló, hanem csak demuxolni és muxolni tudnak különböző könténerekből/be.
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

zoltanz
(PH! kedvence)
Olyan gondom van, hogy átkódolja a hangot hiába állítom, hogy hagyja érintetlenűl. 
Ráadásúl az 5.1 -ből 2.0 csinál az LPCM -ből pedig AAC-t...
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.
BluRay -t szeretnék mkv -ra dekódolni, melyik programot ajánlanátok ami mínőségben és gyorsaságra is jól teljesít

illusion111
(újonc)
Tud valaki olyan videoszerkesztőt, ami jó az mkv kiterjesztésű anyagokhoz? (Sony Vegashoz hasonlóra gondoltam) Nekem a Sony Vegas 10 van meg, de az nem kezeli.
Sziasztok!
Segítséget kérnék MKV
Az MKV kiterjesztésű file böl szeretném a magyar hansávot megtartani de az angol vagy DTS hangsávot kiszedni.
De a film minősége ne változzon.
Előre is köszönöm a válaszokat

Ha privátot kapsz arra illik válaszolni,még akkor is ha nemleges a válasz !! sisi900 felhasználónak 89 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
MKVMergeGUI-val megnyitod a fájlt, és kipipálod a nem szükséges sávokat, majd Start muxing.
[ Szerkesztve ]
Szia
1000 köszönet és hála

Ha privátot kapsz arra illik válaszolni,még akkor is ha nemleges a válasz !! sisi900 felhasználónak 89 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

Danika256
(újonc)
Sziasztok!
Én is az Mkvmerge guival kapcsolatban szeretnék tőletek segítséget kérni!
A program működését értem, viszont a beállításokkal már gondjaim vannak!
Nem tudom, hogyan lehet beállítani, hogy alapértelmezettként melyik hangsáv legyen az elsődleges illetve felirat. Tehát a lényeg, hogy ha elindul bármilyen lejátszóval, akkor alap beállításként általában magyar hangot szeretnék felirat nélkül stb..
Próbálkoztam a track flagekkel, valahol ott kéne, de még sosem jártam sikerrel!! 
Meg olyan gondom is van, hogy szeretném, hogy a lejátszók menüiben a hangsávok nevei is látszódjanak pl. Hungarian , ne csak az, hogy Audio1, Audio 2. és a feliratoknál is! Hiába adtam meg eddig a hangsávoknak nevet és nyelveket a listából, sosem működött!
Biztosan meg lehet ezeket csinálni, mert a letölthető mkv HD anyagokban ez mind szuperül megy!
Tehát ezekkel kapcsolatban kérném segítségeteket, ha lehet kicsit részletesebb formában leírva a beállítások mikéntjét!
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
Pedig ezek szem előtt vannak. A Track name-hez kell beírni a címet, és a default flaget kell yes-re állítani.

Danika256
(újonc)
Okés, köszi, de mint írtam ezeket már megcsináltam!
Viszont a többi audió sávhoz mit írjak és állítsak be?? Mer eddig nem jött össze soha sem normálisan, az audió és felirat sávok kijelzése meg egyáltalán nem!
Vagy a sávok elnevezései is számítanak?? Tehát sz audió track 1 neve mondjuk ha Hungarian, + még kiválasztom a "hun" beállítást, akkor jónak kéne lenni?
Légyszi írd le pár sorban ennek a pontos menetét!
Nagyon köszi!
Ennyire bonyolult? Az összes sávhoz beírod a címét, amit akarsz, meg a nyelvet is beállítod. Amelyiket alapértelmezettre akarod rakni, annak a default track flagjét yes-re állítod.
Egy .mkv 1080p filmet szeretnék összeilleszteni, melyik programmal lehet, mert ketté lett vágva

(#915) WonderCSabo válasza HoReSz1975 (#914) üzenetére
MKVMerge

Danika256
(újonc)
Ok vágom!
Tehát akkor mindegy, hogy milyen nevet adok a sávoknak!
Az ok, hogy amit alapértelmezettnek írok, annál yes-t kell kiválasztani, de akkor a többinél mindenhol NO-t?? Mert van sima default (alapbeállítás is) És ott van még a force track flag lehetőség is, szerintem az sem mindegy hogyan van. Azért nem olyan egyszerű ez szerintem!
A másik dolog meg a sávok kijelzése pl Powerdvd-ben..
Ha mindenhol jól beállítom, akkor a sávokat ott is jól fogja kiírni?
Mármint nem AUDIO1 vagy AUDIO2-t?Vagy ahhoz mást is át kell állítani?? A feliratoknál is sajna ugyanez volt a helyzet eddig!
Azért érdeklődök, mert marha sokat próbálkoztam potyára eddig és összemuxolni nem kevés idő egy 30-40GB s mkv fájlt.
Köszönöm a segítséget!
Azért nem olyan egyszerű ez szerintem!
Szted azt, amit mondtam, az ujjamból szoptam ki? Kismillió mkv-t csináltam már ezzel a programmal, ezért tudom, hogy működik.
A force track-el nem kell foglalkozni.
Ha címet írsz neki, akkor az AUDIO stb helyett azt fogja írni - már ha jó az MKV splittere.
Egy kis fájlal kell tesztelgetni, amit pár másodperc muxolni...

Danika256
(újonc)
Okés nagyon köszi a gyors válaszokat és a segítséget!
Bocsi, hogy értetlenkedtem, csak már marha sokat szívtam vele eddig.. 
Az lesz ahogy mondtad, demuxolok valami kis fájlt blurayről vagy akárhonnét és azzal fogok játszadozni. De most már a lényegét vágom!
Remélem végül majd sikerrel járok!

Danika256
(újonc)
Na, próbálkoztam!
Csináltam pár teszt fájlt, és majdhogynem sikerrel is jártam!
Kisebb lejátszókkal műkszik is minden szépen! Van alapértelmezett hang és felirat is, sőt a sávok neveit is szépen kiírják!
Viszont ami a leginkább gond, hogy a Powerdvdben mégsem megy a dolog!
Az biztos, hogy nem a program hibája, mert a letöltött mkv-kal jó, azokkal nem csinálja ezt!
A powerdvd egyik verziójával sem működik, de nekem viszont pont azzan kéne mennie!
Mivel mások által készített mkv-k jók, ezért szerintem én nem csinálok valamit jól!
Ha van valami ötlet, légyszi írjátok le!
Köszi!
Meg kéne nézni Mediainfóval miben különbözik a működő és nem működő mkv. Mellesleg mit tud a PowerDVD, amit az MPC-HC nem?
[ Szerkesztve ]

oldmeesee
(újonc)
Üdv Mindenkinek!
Előzetesen, minden leírást, hozzászólást elolvastam amit itt találtam mkv ügyben. Sajnos megoldást nem találtam a probémámra. Adott egy mkv amelyet a tv-hez csatlakoztatott Asus o-play média lejátszó szépen, képpel hanggal, felirattal lejátszott. Ebből extractGUI-val kivettem a feliratot, mert rosszul volt fordítva, illetve időzítve. Kijavítottam a Subtitle workshoppal, majd az mmg.exevel (merge) vissza csomagoltam. Ezek után viszont a média lejátszó csak a feliratot és a hangot jeleníti meg, a képet nem. (Érdekes, hogy ugyan ezt az asztali számítógépen pl. a Kmplayer szépen képpel, felrattal, hanggal lejátsza). Ja! És mivel azt hittem jól csomagoltam vissza a feliratot, ezért sajnos az eredeti mkv-t töröltem. 
Segítséget, tanácsot előre is megköszönöm.
A fenti képen a Médiainfóban az mkv.
Ezeket tartalmazza az mkv fájl:
http://kepfeltoltes.hu/view/110701/2011-07-01_165550_www.kepfeltoltes.hu_.png
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+, 2109 MHz, SoundMAX HD Audio I, NVIDIA GeForce 6100, WinFast PxDVR3200 H, 3 GB RAM, Windows 7, 2x160GB merevlemez.
Mediainóból a részletes adatokat másold be. A legújabb mmg-vel próbáld. Illetve tedd ezt: File -> Options -> Disable header removal compressiont pipáld be.

oldmeesee
(újonc)
Köszönöm a választ!
Bocs az értetlenkedésért hová másoljam az adatokat?
és hol lehet a legújabb mmg-t megtalálni, mert én eddig úgy tudtam, hogy az mkvtoolnix-et kell telepíteni, és annak egyik exe-je.
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+, 2109 MHz, SoundMAX HD Audio I, NVIDIA GeForce 6100, WinFast PxDVR3200 H, 3 GB RAM, Windows 7, 2x160GB merevlemez.
Linkeltem, hol lehet megtalálni. Másold mondjuk ide.

oldmeesee
(újonc)
Köszönöm mégegyszer csinálom , és jelentkezem!

oldmeesee
(újonc)
Köszönöm a segítséged. A legújabb Toolnixet és ExtractGUI-t feltettem. Bemásoltam a Toolnix mappájába a GUI-t. Szétszedtem az mkv-t és újra összecsomagoltam a javaslatod
szerinti beállítással. Eredmény: Asus O-play újra lejátsza képpel,hanggal,felirattal, csakhogy így megint csúszik a felirat a kép és hanghoz képest. Talán az a gond, hogy UDF a felirat fájl és nem srt? Csakhogy kicsomagolva .srt a kiterjesztése?! Igaz a Subtitle workshopba betéve elég kriksz-krakszosan jeleníti meg a szöveget. Próbáltam ugyan a Workshoppal át konvertálni, de ugyan ilyen maradt.
Mediainfo kép fennt.
[ Szerkesztve ]

oldmeesee
(újonc)
Kedves WonderCsabo!
Még valami. Az újra csomagoláskor az MkvmergeGUI ezt üzeni:
You havent selected a number of frames per second for track 0 of file
F:/ filmcíme.track1_eng.h264 mkvmerge cannot determine the number of frames per second for such files itself. Therefore you have to set this parameter yourself on the "format specific options" page.
If you don't do this mkvmerge will assume 25 fps.
Do you still want to continue?
Vagyis valahol valószínűleg állítani kell 23.973 fps-re?

oldmeesee
(újonc)
Az előzőeket folytatva: a "Format specific options"-nál viszont nincs 23.972 fps állítási lehetőség. Kérlek ha van még javaslatod írd meg. Előre is köszönöm sdzépen a segítségedet!
[ Szerkesztve ]
A videósávot rakd a korrekt fps-re.

AndyBe
(újonc)
Hello, nekem olyan gondom volna, hogy MKV Merge GUI-val muxolom a filmet és a magyar hangot de mindegyik filmnél postosan egy óra elteltével el kezd csúszni a hang az elején viszont passzol azokat tudom korrigálni(fps érték, meg a hangcsúszás ha kell) de a közepétől a végéig meg már 2-3 sec is csúszik. Sehogy nem tudom megcsinálni, hogy jó legyen. TFM Audio tool-al kiveszem a hangot átalakítom 23.976-ra meg AC3-ra és így az eleje ok de később meg nem. Mi a hiba? Köszi!
Ehhez a hangsávot kell szerkesztened, hozzáilleszteni a filmhez... Nyilván a hang nem passzol a filmhez.

oldmeesee
(újonc)
Bocs, de láthatod, hogy elég Láma vagyok, szépen kérem egy kicsit bővebben, szájbarágósan. Mit, mivel, hogyan, lépésről-lépésre?! Köszönöm!

AndyBe
(újonc)
Aha na az gondolom nehezebb szitu, de mégis mit javasol mivel és hogyan? Ha nem nagy kérés Mr.Guru.
A videosáv format specific optionjében mkvmergeben.
AndyBe: Soundforge, GoldWave, WaveLab, stb.

Jackie_Chan
(újonc)
AndyBe:
"Soundforge, GoldWave, WaveLab" már réges-régen nem használja ezeket egyik nagy rilizer sem!
Compare2 az a tuti!
The TRUTH is out there
(#936) WonderCSabo válasza Jackie_Chan (#935) üzenetére
Rákerestem, de sehol se találtam linket hozzá. :S
(#937) Jackie_Chan válasza WonderCSabo (#936) üzenetére

Jackie_Chan
(újonc)
Azon nem is csodálkozom! 
The TRUTH is out there

szilchi
(őstag)
Üdv.Ha egy másik hangsávot akarok hozzátenni egy mkv file-hoz,akkor annak milyen formátumban kellene lennie?Próbáltam wav-al,ac3-al de a mkvmerge azt mondja egyik sem kompatibilis a video file-al (720p-DTS-x264).A wav-ot a TFM Audio tool-al konvertáltam át AC3-ba (meg NTSC frame rate-re).De eddig nem sikerült.Köszönöm a segítséget.
Kawasaki---Let the good times roll
Pedig bmelyik formátumban jónak kell lennie.

szilchi
(őstag)

"Error: The track number 0 from the file 'C:\temp\termi-tron-legacy-xvid-TFM.ac3' cannot be appended to the track number 1 from the file 'C:\down\downloads\Tron.Legacy.2010.BluRay.720p.DTS.x264-CHD\Tron.Legacy.2010.BluRay.720p.DTS.x264-CHD.mkv'. The formats do not match."
Mindig ezt a hibaüzenetet kapom.A program verziója 4.8.0

Locsi
(tag)
Ne appendel add hozzá.
Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.
Nem appendelni kell, hanem addolni. Ha appendeled, akkor a fájl után rakod, nem mellé. Egy mkv-t nem lehet joinolni egy sima ac3-al, tehát a progi helyesen mondta a hibaüzenetet.

szilchi
(őstag)
Ahh..francba.
.Köszönöm a segítséget,most már összerakja.

Bandita74
(újonc)
Sziasztok!
A leírások és hozzászólások alapján elkészítettem több mkv fájlt is és az a gondom, hogy az elkészült fájlokat VLC-vel lejátszva a gyors mozgásoknál észrevehető némi képtöredezettség a kép alján.
Mivel már nincs meg a forrás, így visszaalakítottam veszteség nélkül Blu-ray-re, ott hibátlan és tökéletes a kép! Ezt azonban ismét mkv-ra alakítva előjön a fenti jelenség!
Megoldás?
(Van valamilyen program arra, hogy az elkészült mkv fájlt ellenőrizze?)
Bandita74

illusion111
(újonc)
Tud valaki olyan videoszerkesztőt, ami jó az mkv kiterjesztésű anyagokhoz? (Sony Vegashoz hasonlóra gondoltam) Nekem a Sony Vegas 10 van meg, de az nem kezeli.
(#946) Jackie_Chan válasza illusion111 (#945) üzenetére

Jackie_Chan
(újonc)
Azért ,mert az mkv az 1 konténer file!
The TRUTH is out there

Bandita74
(újonc)
Még az is lenne a kérdésem, hogy ez mit jelent, kell-e foglalkozni vele a tsMuxeR programban való kiíráskor?
overlapped frame detected at position. Remove frame.
MPC-HCben is csinálja?

Bandita74
(újonc)
Ott nem néztem, de mivel kérdezted, így megnéztem és ott teljesen hibátlan a kép, ahogyan blu-ray alatt is (megnéztem még KMPlayer-rel is, ott is tökéletes, de nem működik a fejezetválasztás)!
Jó lenne tudni, hogy mi okozza a hibás megjelenítést VLC alatt, illetve hardveres lejátszás esetén is számíthatok-e ilyen jelenségekre?

borgkocka
(újonc)
Hali.
HD-mkv-kat csinálgatok, és most szembekerültem egy olyan problémával, amiben segítségre volna szükségem:
25fps-es hangot szeretnék 24fps-es (vagy akár 23,973fps-es) képpel összerakni, viszont szükségem volna egy olyan hangszerkesztőre, amiben rendes timecode-ot (tehát 00:00:00:00 - óra-perc-másodperc-frame) tudok megadni, hogy a hangot kockapontosan mennyire kell lelassítanom a tökélestes szinkronhoz. Sok hangszerkesztő van, de nem tudom, melyikben lehet ilyen formátumban a timecode-ot megadni.
Vagy esetleg van más lehetőség a különböző forrásból származó médiafile-ok pontos összeillesztéséhez?
Egyszer már végiggüzültem egy teljes film 25-kockás hangját 24-kockás képhez illesztését, mikor kb. mondatonként lőttem be mindent, tartva a szájszinkront, és nem volt nagy leányálom, noha elég szép lett a végeredmény.
Köszi a válaszokat.