Gondolom az encode -olásra fordított idő több egy h.264 -es anyag esetén, mennyivel?
Köszi.
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

Gondolom az encode -olásra fordított idő több egy h.264 -es anyag esetén, mennyivel?
Köszi.
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

Xvid-be még nem kódoltam, de egy legalapabb kétmagos processzorral ~4 percet olyan ~15 perc alatt sikerült átkódolnom x264-be. Egy mai processzorral ez biztos 10 perc alatt van.
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

A H264-é a jővő az lehet, de nem a DVD felbontásra lett kitalálva, arra teljesen megfelel az xvid. Ilyen forrás anyagokat értelmetlen így átkódolni. A ráfordított idő, egy sokismeretlenes egyenlet, a konfigurációd és a kódolásnál alkalmazott beállításoktól függ. Én a valós idő felével tudnék kódolni, átlagosan, neked meg lehet, hogy a 10-20 szorosa.

Mindezt DVD forrásból, kb XVID minőségű beállításokkal avc -be(állítólag érdemesebb a Baseline Profile -al készíteni, az nem olyan bonyolúltságú, talán gyorsabb?)
Egy egymagoson kb XVID encode -olás időben 1:1 -ben megy (másfélórás film másfélóráig tart így).
[ Szerkesztve ]

4:3-as néhol elég zajos DVD forrásból csináltam vele megegyező minőségű átlag 2500kbps-es váltakozó frame rátás (néha 24 néha 30fps) nem anamorf 720x544-es x264-et High Profile-lal. Base Profile-lal viszont nagyobb lesz a fájlméret és a minőség sem lesz olyan.
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

Milyen ingyenes progival lehet nem írásvédett DVD -ből AVC -t készíteni?

Én Handbrake-kel csináltam. A lényeg, hogy High Profile-t, kétmenetes kódolást átlag bitrátával (16:9-es filmekhez bőven elég az 1800kbps) és gyors első menettel, trellis = 2-t és anamorphic off-ot kell beállítani benne. Ja meg érdemes megnézni, hogy a DVD telecines-e. Ha pl. Avidemuxban kiképkockázva a filmet 3 progresszív képkocka után 2 fűrészfogas jön akkor bent kell hagyni a detelecide beállítást, egyébként meg ki kell kapcsolni.
[ Szerkesztve ]

Ez valami referncia beállításnak fogható fel, pl a Blu-ray -n is hasonló van csak magasabb bitrátával?

High Profile-t használnak a Blu-ray lemezeken is.

Semmi köze egy formátumnak a felbontáshoz.
Nincs 10-20 szoros idő, de egy mai belépő Nvidia GPU-t is befogva Cuda-n keresztűl sztem egál az XVID encode -olási idejéhez mérve. 

Azért ahogy nézem nem árt az 1000 feletti bitráta, igaz így kb DVD minőség megmarad. 

Meddig lesz elég a DVD minőség, ezt érdemes mérlegelni, archíválás előtt. Nekem már most sem az, másoknak még egy ideig az lesz, de maximum években mérhető, hogy meddig.
[ Szerkesztve ]

Persze már nem elég.
Nem is erről van szó, hanem az interneten pl érdemesebb ezt a formátumot használni (nem a DVD-RIP XVID/DIVX kombót) legjobb méret/minőség (akár nagyon szép képpel is) működik, valamint emberi hardverkövetelménye van lejátszáskor.
[ Szerkesztve ]

A Trellis = 2 mennyit dob a minőségen? Ha jóltudom van 0,1,2 beállítás, de sokat lassít a kódoláson? 

Nem mondanám, hogy sokat, de azért érezhetően lassít. Több részlet maradt meg vele nekem, de ez forrásfüggő is szerintem.

Üdvözletem!
A problémám az, hogy ha a 4.6.0 mkvmerge-vel beillesztek egy srt kiterjesztésű aláírást és muxolom az Asus o-play nem ad képet. Érdekes módon a feliratot megjeleníti, de a képet nem. Ha nem teszem bele a felirat sávot, akkor van kép. Számítógépen vlc playeren természetesen nem jelentkezik a probléma.
Mit kellen másképp tennem a muxolásnál?
Add-al beteszem az mkv ill az srt fájlt és muxolom. Mindent kipróbáltam, állítottam a default értékeket (default, yes,no), vagy eredetiben hagytam, de semmi eredmény. Minden mkv fájlnál ezt csinálja, ha srt feliratot akarok bele rakni. És persze, ha a feliratot azonos névvel, de kjülön teszem bele, akkor nem látja.
Ha tudnátok segíteni, megköszönném!

Minden DVD-nél működik rendesen ez a progi, mennyit csináltál eddig 30-40 -ből már lehet következtetést levonni sztem. 
Ez a lejátszó kezeli az mkv-n belüli feliratokat?
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

Két olyan ajánlott media alap-lejátszó van, ami minden ilyet jól kezel, ez az egyik, a másik a WD TV Live.

Igen, kezeli. Közben egy fw frissítéssel megoldódott a probléma, de rejtély számomra, hogy egy ilyen "régi" kiadású igen elterjedt kütyüre (asus o-play hd r1) miért egy hete hozták ki ezt a javítást. Mit csinált a jónép eddig a hibával a közel kjét év alatt?
Na mind1...nem morgok, megoldódott.

Egy DVD-t csináltam még csak vele, de sokáig elvoltam a beállításokkal 

Akkor egy nagy köszi. 
Viszont nézegetem a netet, az XVID/DIVX (50% -a 2 CD -s verzió) és x.264 (50% 1080p-s) filmek aránya 10:1 -hez, de a DVD-ké is ennyi kb.
Úgylátszik így is mindenki tudja tartani az arányát valószínű, nem kell a x.264 DVDRIP vagy lusták a Release csapatok. 
[ Szerkesztve ]

Azt hiszem továbbra is tévedésben vagy, a release csapatokat legkevésbé az arány érdekli.

Azthiszem elég világos írtam, hogy az egy másik mondatrész elválasztva vesszővel, nem gondolom, hogy a release csapatokat érdekli az arány. 

Tényleg rosszul értelmeztem, bizonyára megzavart az első mondat elemzésére fordított energia veszteség.

Eléggé kezdő vagyok a konvertálásokban, meg újonc itt a fórumon is, ezért próbáltam visszaolvasgatni, de az sem egyszerű. Tehát ha egy blu-rayt akarok mondjuk rippelni, és kódolni olyan elfogadható 6-7 gigányi méretűre, akkor a menetrend nagyjából az, amit leszűrtem, hogy TSmuxerral demuxolni, majd Virtualduamoddal kódolni mkv-ba. Itt az ffdshow/H.264 codeket érdemes leginkább használni. Az mkvmerge pedig a már meglévő mkv-k szerkesztésére való, kódolni, tömöríteni nem lehet vele. Ha ezt kiegészítené valaki, amit még érdemes tudni, azt nagyon megköszönném. És persze javítani, amit rosszul értettem a visszaolvasgatásból.
Nem, nagyon is jól értelmezted a dolgokat!
A kódolást érdemesebb az x264-el, vagy annak vmely GUIjával elvégezni, jobb eredményt kapsz.

Köszi a válasz, sajna már az elején elakadtam, mert a blu-rayről rippelt, tsmuxerral készített track.264 fájlt semelyik kódoló progi nem volt hajlandó normálisan megnyitni, utoljára a handbrake-kel próbálkoztam...
Rakd be egy MKV konténerbe mkvmerge-el, akkor tuti megnyitják. Mellesleg én az x264-et ajánlom StaxRip GUIval a H.264 kódoláshoz. [link]

üdv mindenkinek! melyik progival lehet mkv- t megvágni? választ előre is köszönöm!
Samsung Galaxy Nexus

[ Szerkesztve ]

köszönöm 
Samsung Galaxy Nexus

esetleg vki 1 link a mkvmerge progiról
Samsung Galaxy Nexus

A Google a barátod, meg a #815 hozzászólás is.
Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.

Köszi a válasz, letöltöttem a staxrippet, csináltam mkv-t, de valami gubanc van, mert amikor betöltöm, bekéri az applikációt, katt az x264-re, megjelenik az ok, de utána nem történik semmi, a source mezőbe nem töltődik be az mkv...

http://ipon.hu/utils/MKVToolnix
MKVToolnix-ot töltsd le, annak a része...

Köszi szépen, már müxik, azt hiszem, az volt a gond, hogy nem volt Java a gépemen, de nem vagyok benne biztos,egyébként a Tsmuxer által készített .264-es fájlokat is simán kódolja.
Sztem nem kell hozzá Java. Mellesleg a .264 fájlokat nem kódolja ki, csak felismeri, és képes konténerbe rakni.

Hát akkor az hogy létezik, hogy a 39, 3 gigás m2ts bluray fájlból 3.8 gigás mkv lett? Sőt a felbontása is 1904x800 változott, megnéztem a médiainfoval. Egyébként nem nagyon állítgattam semmit a Staxrippen, alapból csinált, amit csinált...
Attem az mkvmergeről van szó.

Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy az MKV konténerben lévő feliratot ki lehet-e szedni úgy, hogy csak a felirat file legyen (srt), és még ráadásul használható is legyen??
Köszönöm a választ!
Minden, aminek kezdete van... véget is ér.

Közben rájöttem... Sorry! 
MKV Extract progit kell használni hozzá! 
Minden, aminek kezdete van... véget is ér.

Sziasztok!
Lenne egy problémám,nem tudok normális mkv-t készíteni eredeti bd-lemezről.
Annyi mindent ,annyiféle képpen próbáltam ,hogy most már kifogytam az ötletekből.
Adott a forrás anyag :1080i 29,97 fps VC1
Ebből szeretnék 720p-s vagy 1080p-s 25fps mkv-t készíteni
A progik amiket használok:tsmuxer 1.06,mkvmerge,megui, virtualdub ,avisynth
és a végeredmény ez: [link] Szaggat az egész.De miért?
Arra is gondoltam,hogy a videokari nem jó erre a célra,de ,ha mégsem ez a helyzet akkor:
örülnék,ha valaki adna instrukciókat a témában ,hogy hogyan is kell ezt normálisan csinálni.
A konfigom:
CPU:Amd Phenom II x4 965 black edition 3.4 GHZ
VGA:Ati Sapphire HD 4730 512 ram 128bit
Memória: 4 GB ddr3 kingston 1600Mhz
Előre is köszönöm!

http://handbrake.fr/
Panasonic TX-P42S20ES + HDI Dune Lite 53D WiFi + 4TB

Sziasztok!
.m2ts kiterjesztésű fájlokból szeretnék mkv-t csinálni erre a Handbrake nevű progit használom, de elég lassú v 5 óra mire átalakítja, nincs vmi más módszer az átalakításra ami vmivel gyorsabb lenne?

Demuxolod a tsmuxerrel, utána összerakod az mkv mergével.
Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.

makemkv mindezt egy lépésben megcsinálja, de mindent érintetlenül akarsz hagyni
feliratok, hangok, stb..
Panasonic TX-P42S20ES + HDI Dune Lite 53D WiFi + 4TB

Sziasztok! Elnézést ha nem jó fórumban járok és visszaolvasás hiányában volt már kérdésemről ezerszer szó. Néhány, számomra fontos DVD-t szeretnék konvertálni olyan formátumba, amit a Samsung B7000-es TV média lejátszója megeszik (mkv, Divx, Xvid, stb, mindegy) és a konvertált fájl nagysága is közömbös.
Ha az eredeti DVD-t a jelenlegi asztali TV-re kötött HD felkonvertálást nélkülöző (HDMI kimenet nélküli) DVD lejátszómmal játszom le 46" TV-n, az valami iszonyat (anno VHS-nél rosszabb) minőség élményt ad vissza, ez gondolom ismert.
Van olyan egyszerű program, ami a DVD lemezt szoftveresen felkonvertálja HD minőségre (kvázi mint a DVD lejátszók amiknek van HDMI kimenete) és elmenti nekem valami midialejátszó által emészthető formátumba (mkv, divx, stb).
Mégegyszer elnézést a kérdésemért, tök hülye vagyok a témához, de valahol el kell kezdeni...Köszönök minden segítséget! 
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

Hello!
Segítséget kérnék!
Blu ray film feliratainak pozicíóját, milyen progival tudom megváltoztatni!
Olyanra gondolok mint dvd subedit progi.
Segítséget köszönöm!