Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#501) Steve-0 válasza Steve-0 (#500) üzenetére

Steve-0
(őstag)

Megoldva! Rosszul voltak elnevezve a fájlok :W

| Magyar-Német fordítást vállalok! | blogom: http://human-after-all.tumblr.com |

(#502) Sped

Sped
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Handbrake programmal próbálok egy 28 perces 1280x720-as HD forrásból (.mpg) 720x400-as mp4-et vagy .mkv-t gyártani, de vmi miatt a létrejövő fájl utolsó 7-8 percénél remegni kezd a kép és a mozgások szaggatottá válnak. Nem értem miért van ez, hiszen az első 20 perc tökéletes 60 fps-t produkál, de az utolsó perceknél ez a szaggatott mozgás alakul ki akkor is ha mp4-et, akkor is ha mkv-t hozok létre. Próbáltam 2-pass-szal és 1-pass-szal is, az eredmény pontosan ugyanez.

A bitrátával lenne a gond? De azt is próbáltam 1500-ra állítani, 1600-ra, hagytam, hogy az alapbeállítással (Constant quality) csinálja meg, akkor is ez történik. Csak az utolsó 7-8 percnél jelentkezik a gond. :(

Vkinek vmilyen ötlete? :F

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#503) Marinkó

Marinkó
(újonc)

Hali!

Vettem egy Smsung led lcd tv-t beépített médiaplayerrel. Egy külső vinyóról játsza le a filmeket amelyek mkv formátumban vannak.
Az a problémám, hogy a DTS-hangot nem, csak az AC3 vagy dolby surround megy.
Hogyan tudok mkv fájlban audiot konvertálni és audio prioritást váltani?
Köszi előre is!!!

[ Szerkesztve ]

(#504) Locsi válasza Marinkó (#503) üzenetére

Locsi
(tag)

Először is kell neked az mkvmerge nevű program. Abban megnyitod a fájlt, és a képen látható módon defaultra állítod a neked kellő audió sávot.

Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.

(#505) chege válasza Marinkó (#503) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

Sajnos a default flag átállítása nem lesz elég. A konténerben a sorrendet kell megváltoztatnod. Elsőnek tedd a video fáljt, majd azt a hangot amit szeretnél hallani a TV-n.

(#506) bigacsiga62

bigacsiga62
(újonc)

sziasztok
légyszi segítsetek hogy lehetne sorozatra felrakni szinkront.
van hd-ban felvett sorozat szeretném rátenni a magyar tévében adott hangot
mivel lehetne ezt egyszerüen megoldani?

(#507) Locsi válasza bigacsiga62 (#506) üzenetére

Locsi
(tag)

Szerintem sehogy, vagy csak olyan macerával, hogy az borzasztó. Gondolj bele, te felveszed a filmet, x helyeken van benne a reklám, míg amit letöltöttél abban megint máshol volt a reklám, ezáltal tök máshol volt megvágva.

Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.

(#508) bigacsiga62 válasza Locsi (#507) üzenetére

bigacsiga62
(újonc)

azon már tul vagyok csak van kb 1perc különbség

(#509) chege válasza bigacsiga62 (#508) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

Állíts delayt a hangnak ha csak a csúszással van a baj

(#510) Migee

Migee
(tag)

A cuda-t nem lehet valahogy kihasználni MKV újrakódoláshoz? pl.hogy ráférjen a film +DL-re.

Panasonic TX-P42G30 - Oppo DV983 DVD - Jadis Orchestra erősítő - Focal 807V hangfal - VDH Inspiration hangfalkábel - VDH First ,Second Interconnect

(#511) Migee

Migee
(tag)

64bites OP rendszeren (win7) gyorsabban kódol a Handbrake? (mkv újrakódolás)

Panasonic TX-P42G30 - Oppo DV983 DVD - Jadis Orchestra erősítő - Focal 807V hangfal - VDH Inspiration hangfalkábel - VDH First ,Second Interconnect

(#512) bigacsiga62 válasza chege (#509) üzenetére

bigacsiga62
(újonc)

Nem egy forma hosszu a magyar szinkron és az angol
kb az angol egy perccel hosszabb szerintem a képsebesség sem egy forma mer az egyik hd a másik nem
erre kellene megoldás

(#513) Steve-0 válasza bigacsiga62 (#512) üzenetére

Steve-0
(őstag)

Audacity-vel meg tudod oldani! Tudod könnyedén nyújtani, sűríteni az adott anyagot.
Effektek->Sebesség megváltoztatása, Tempó megváltoztatása

[ Szerkesztve ]

| Magyar-Német fordítást vállalok! | blogom: http://human-after-all.tumblr.com |

(#514) chege válasza Migee (#510) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

Egyedül a badaboomról tudok, amiképes Cudat használni, de nem sok jót hallottam róla. De ki kell próbálni :))

(#515) Asifan

Asifan
(lelkes újonc)

Üdv! Olyan problémám van, hogy egy meglévő mkv videó alá szeretnék egy másik hangsávot tenni, úgy, hogy az eredeti hangsáv is megmaradjon. Hogyan lehetséges ez? Valaki jártas ebben? Előre is köszi!

(#516) ANT válasza Asifan (#515) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

gombbal betallózod a videót, utána ugyanezzel a módszerrel hozzáadod a kívánt plusz hangsávot. Ezután kiválasztod a kimeneti fájl helyét, és

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#517) chege válasza Asifan (#515) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

mkvMergeGUIval ha nem lenne egyértelmű

(#518) Migee

Migee
(tag)

Volna egy kérdésem.
Blu-Ray grab-ről milyen progival érdemes mkv-t csinálni?

(#519) anakonda

anakonda
(lelkes újonc)

Volna 1 mkv film,ami sajnos nem mpeg4 kodolás,hanem mpeg2.
Ezt hogyan tudom átalakitani ugy,hogy megmaradjon az eredeti 1080p minőségem,és
természetesen mpeg4 legyen a film.
THX!

(#520) Locsi válasza anakonda (#519) üzenetére

Locsi
(tag)

Erre is a handbrake.

(#521) chege válasza Migee (#518) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

Milyen az a Blu-Ray grab, tudnál róla pár infót mondani?

(#522) Migee

Migee
(tag)

Blu-Ray File struktúrára gondoltam.

(#523) Migee

Migee
(tag)

MItől lehet az,h a Handbrakkel való konvertálásnál a proci használat 36-38% és nem megy feljebb?

[ Szerkesztve ]

(#524) chege válasza Migee (#522) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

Szét demuxolod az m2ts fáljt, tsMuxerel. Aztán a fáljokat összemuxolod mkvvál.

(#525) chege válasza Migee (#523) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

priorításon ha állítasz nem megy feljebb?

(#526) Migee

Migee
(tag)

Kettőm Pass-ban kódoltam.
A 2 menet végefele már 70-85% körül mozgott,de az fps nem gyorsult.

Kb 17-18 fps-el csinálta meg a Full hd-s nagy bitrátás filmet 1280-ba.

Összesen kb 8 óra volt.

Bocs Chege,ide akartam írni.

(#527) chege válasza Migee (#526) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

semmi :DDD

hát nemtudom, többet próbáltál? Esetleg újabb verzióval?

Jó az a 8 óra én az E8500ömmel 3x annyi időalatt kódolok, egy viszonylag erős settingel :DDD :DDD

(#528) hangyaqtya

hangyaqtya
(újonc)

Sziasztok!

Lehet volt már erről szó ebben a fórumban amit szeretnék kérdezni, de nincs időm végig olvasni pár száz oldalt.
Tehát egy MKV fájlt szeretnék sima dvd be konvertálni ami sikerűl is. A probléma a következő. Az MKV fájlba lévő magyar feliratot szeretném kiszedni belőle és a dvd fílmhez hozzá fűzni. Hogy tudom a magyar szöveget kiszedni az MKV -ból? Segítséget előre is köszönöm.

(#529) Locsi válasza hangyaqtya (#528) üzenetére

Locsi
(tag)

Próbáld ki a vsoxtodvd nevű progit. Nekem a Q6600-on kb 20 perc alatt csinált mkv-ból dvd-t választható felirattal.

(#530) hangyaqtya válasza Locsi (#529) üzenetére

hangyaqtya
(újonc)

Köszönöm a tippet. Úgy tűnik sikerűl megoldani a dolgot. :R

(#531) adodaniel

adodaniel
(tag)

hali. mkv-hoz szeretném a felirat fájlt hozzátenni (bele). van mkvtoolnix-om de buta vagyok hozzá. valaki tudna segíteni? köszi

Samsung Galaxy S II stock LP7

(#532) chege válasza adodaniel (#531) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

Indítsd el a Gui-t, addold az mkv-t majd addold a kívánt feliratfaljt. Célszerű lent beállítani hogy milyen a nyelve, ez csak info. Majd válaszd ki a célkönyvtárat és start muxing. Kész

(#533) adodaniel válasza chege (#532) üzenetére

adodaniel
(tag)

köszi!

Samsung Galaxy S II stock LP7

(#534) JohnnyWeiss

JohnnyWeiss
(újonc)

Üdv.

Az lenne a kérdésem, hogy egy .mkv filehoz szeretnék hozzákapcsolni egy külső .ac3-as hangot, de úgy hogy ne az mkv fileban legyen ez a magyar hang, hanem külső hangsávként ki tudjam választani filmnézés közben. Ilyet lehet csinálni? Sokszor van, hogy külön HunDub, EngDub mappákban van a filmhez a hang. Vagy az amúgy is benne az mkv-ban és még plusz mellette külön fileban? De akkor meg minek?

(#535) chege válasza JohnnyWeiss (#534) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

MKV az egy konténer formátum, amiben benne van a video, hangsávok, feliratok, stb....
Általában a különböző releaseknél, ha ott is van mellette az engdub, hundub mappa, benne van az mkv fáljban is a hang. Végülis nemtudom minek az okán teszik még azt is oda, csak helyet foglal, én mindig letörlöm :DDD
MPCHC-val tudsz váltani a különböző hangsávok között, vagy nem gépen szeretnél?

(#536) JohnnyWeiss válasza chege (#535) üzenetére

JohnnyWeiss
(újonc)

Köszi, közben már én is nagyjából kibogóztam, hogy is van ez. Próbáltam, hogy letörlöm a plusz hangsávokat amelyik filmnél találtam, hogy vajon úgy is lesz e hangja a filmek, és volt. Így végül beletettem az mkvmerge-el a hangot ahhoz a filmhez, amihez akartam. De tényleg nem tudom akkor minek teszik bele a release-be még külön a hangsávokat is (biztos van rá valami magyarázat). Pl. most éppen jól jött, mert a kérdéses film meg volt már angolul így csak a magyar hangot kellett leszednem hozzá és bemuxolni. Amúgy PlayonHD minin nézem a filmeket, nem számítógépen. Így viszont feleslegesen foglalja a helyet nekem is a sok hangsáv. Le is fogom törölni őket. Az mkv-ból ugyanígy ki is lehet szedni ha esetleg mégis kéne külön a hang?

[ Szerkesztve ]

(#537) chege válasza JohnnyWeiss (#536) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

Igen ki lehet, ugymond demuxolod. Én arra a tsMuxer progit használom.

(#538) mts

mts
(újonc)

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy mkv-s filmem ami angol nyelvű és tettem rá feliratot az mkvmerge nevű programmal viszont a tv nem játsza le a feliratot!Ez ügyben mit lehet tenni hogy vigye a tv a feliratot is mkv-nál valami beállítás vagy mit kell tenni?b650 a tv típusa.
Előre is köszi!!!

(#539) chege válasza mts (#538) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

Feliratot tedd a film mellé, és nevezd átt pontosan a film nevére. Nem kell belemuxolni. Legalábbis a samu tv-knél így megy csak.

(#540) mts válasza chege (#539) üzenetére

mts
(újonc)

Megvan köszi szépen a segítséget!

(#541) chege válasza mts (#540) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

nm :R

(#542) anakonda

anakonda
(lelkes újonc)

Udv!

Ha kivettem egy mkv fajlbol a dts hangsavot,mivel celszeru atkonvertalni ac3 hangsavra.
Jo lenne valami jo kis progi,ami azert a minoseget is tartja valamennyire:)
Koszonom

(#543) chege válasza anakonda (#542) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

én MeGUIval szoktam, de van sok féle progi...besweet, eac3to stb.. MeGUI azért jó mert felteszed updateled, és leszedi magának a különböző pluginokat, encodereket.

A ha nemtudod hogy kell használni akkor kérdezz

(#544) anakonda válasza chege (#543) üzenetére

anakonda
(lelkes újonc)

koszi..
talan leirnal egy gyors utmutatot?esetleg priviben?
raneztem,de nem igazodok el rajta sajna.
udv!

(#545) chege válasza anakonda (#544) üzenetére

chege
(fanatikus tag)

persze

Felupdatelted? Ha nem akkor Options -> Update -> Update

Utána ha csak hangot akarsz konvertálni akkor a progi alsó része foglalkozik audióval.
Audio Input - Kiválasztod a forrást.
Cuts - ha nem akarod vágni akkor nem kell
Audio Output - Kimeneeti mappa.
AC3-t akarsz akkor válaszd ki az Aften AC3-t az Encoders settingsnél. Nyomd meg mellette a Config gombot, ott lehet egy két dolgot állítani. Ha a legjobb minőséget szeretnéd akkor szerintem "Keep original Channels" és "Keep original" maradjon. A Bitratenél meg állítsd be a 640 kbps-t. Ez a legjobb AC3. Majd okézd le. Majd lent nyomd meg az Enqueue-t
Felül a Queue fülön látni fogod a folyamatot. Márcsak egy Start-t kell nyomni és el is indul a kódoloás. Kb 5-10 percet vesz igénybe procitól függően :R

(#546) hami85

hami85
(kvázi-tag)

Mkv fájlba ha belerakok egy feliratot mkvmerge gui progival , hogyan tudom a feliratot 8s-el eltolni? Előre is köszi!
ÜDv

(#547) Locsi válasza hami85 (#546) üzenetére

Locsi
(tag)

Ha már beleraktad, akkor rákattintasz a tracks-nél, alul meg kiválasztod a format specific options-t, a delay-hez meg beírsz 8000 ms-t.

[ Szerkesztve ]

(#548) hami85 válasza Locsi (#547) üzenetére

hami85
(kvázi-tag)

Nagyon köszönöm!

(#549) anakonda válasza chege (#545) üzenetére

anakonda
(lelkes újonc)

koszi..
nagyon jo :R :C

(#550) anakonda

anakonda
(lelkes újonc)

Üdv!

Kellene ismét egy kis segitség ismét...
Van egy jo kis filmem,ami 1280x1088.i..
Ezt ha lejátszom,akkor nem tölti ki teljesen a tv képernyőjét,ami nagyon zavaro.
Lehetne ennek csinálni bármit is,persze nem igazán akarom konvertálni.
A másik,hogy a többi filmem ami 1280x720,azt viszont miért tölti ki teljesen a kép-
ernyő méretet?
Elöre is köszönöm a válaszokat,ötleteket!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.