A digitálisat is túl lehet vezérelni, ha egyszer már felnyomta boost al, akkor ha vissza is veszed csak halkabb lesz.
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7
A digitálisat is túl lehet vezérelni, ha egyszer már felnyomta boost al, akkor ha vissza is veszed csak halkabb lesz.
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

Megosztom az egyik felfedezésemet mindenkivel. Tök felesleges az hangokat átkódolni 25-ről 23.976-ra . Elég a stretch mezőt az audiónál kitölteni. Nem kell félni, nem lesz frame dropos.

[ Szerkesztve ]
Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.
Hello
Egy olyan kérdésem van :
Van egy h264 es videom, és egy He-aac hangom
Na most, hogy kell összerakni mkv ba.
Probálkoztam az mkvmergevel, de az eredményt nem játsza a vlc player és semmi más sem, ill. játsza, csak nincs hang.

Küldj már egy mentést a media info nevű progival. Valami ilyet.
General
Complete name : G:\JDEXTRACT\Star Trek 2009\Star.Trek.2009.BluRay.1080p.x264.DTS-WiKi.mkv
Format : Matroska
File size : 13.1 GiB
Duration : 2h 6mn
Overall bit rate : 14.8 Mbps
Encoded date : UTC 2009-09-30 19:54:02
Writing application : mkvmerge v2.2.0 ('Turn It On Again') built on Mar 4 2008 12:58:26
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 13.0 Mbps
Nominal bit rate : 13.3 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 800 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.353
Stream size : 11.5 GiB (88%)
Writing library : x264 core 68 r1183M f21daff
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=9 / psy_rd=1.1:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=48 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / nr=0 / decimate=0 / mbaff=0 / bframes=6 / b_pyramid=1 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=13310 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=50000 / vbv_bufsize=50000 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00
Language : English
Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 24 bits
Stream size : 1.34 GiB (10%)
Title : DTS 5.1
Language : English
Text
ID : 3
Format : UTF-8
Codec ID : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
Language : Hungarian
Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.
Ok rendben ma este csinálok egyet.
Az mkvmerge oldalán ejtenek pár szót a HE-AAC-ről:

"AAC is SBR/HE-AAC/AAC+: The new technology called 'high efficiency AAC' has some drawbacks when it is being stored in .AAC files: it is not possible to detect the HE-AAC part for these files. Therefore the user has to check this option manually if it applies. Please note that this problem does not exist for HE-AAC stored in .MP4 files."
PH semleges
Sziasztok
Tud valaki megoldást arra, hogy hogyan tegyek fejezeteket az mkv - ba úgy , hogy az asztali blu játékos is tudja kezelni külső vinyóról ?
A txt -s megoldás nem működik 
Nem engedte a pipat betenni a négyzetbe
A TS file, miután kiszedtem a reklámokat, csak a VLC playerrel van hangja.
Semmi mást nem sikeült rávenni, hogy legyen hang.
Általános
Sáv száma : 2
Teljes név : D:\Recorded Tv\01-16_19-30-00_TV2_Mint a hurrikán.edit.ts
Formátum : MPEG-TS
Fájlméret : 1,12 GiB
Időtartam : 1 óra
Teljes adatsebesség : 1 397 Kbps
Kép
Sáv száma : 2031 (0x7EF)
Menü azonosító : 203 (0xCB)
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : Main@L3.0
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 4 képkocka
Szélesség : 720 képpont
Magasság : 576 képpont
Képarány : 4:3
Képkockasebesség : 25,000 fps
Szabvány : PAL
Felbontás : 8 bit
Színkódolás : 4:2:0
Sorváltás típusa : MBAFF
Sorváltási sorrend : felső mezővel kezdődő
colour_primaries : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM
transfer_characteristics : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G
matrix_coefficients : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM, IEC 61966-2-4 601
Hang
Sáv száma : 2032 (0x7F0)
Formátum : AAC
Formátum/adatok : Advanced Audio Codec
Időtartam :1 óra
Videó késleltetés : -403emp
Nyelv : magyar
Menü
Sáv száma : 2030 (0x7EE)
Lista : 2031 (0x7EF) (AVC) / 2032 (0x7F0) (AAC, magyar)
Az mkv jé meg :
Általános
Teljes név : D:\New folder\01-16_19-30-00_TV2_Mint a hurrikán.edit.demuxed.mkv
Formátum : Matroska
Fájlméret : 1,05 GiB
Teljes adatsebesség : 1 539 Kbps
Kódolás dátuma : UTC 2010-01-18 17:45:17
Kódoló szoftver : mkvmerge v3.0.0 ('Hang up your Hang-Ups') built on Dec 12 2009 15:20:35
Kódoló könyvtár : libebml v0.7.9 + libmatroska v0.8.1
Kép #1
Sáv száma : 1
Formátum profil : Main@L3.0
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 4 képkocka
Keverési mód : Container profile=Unknown@3.0
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Szélesség : 720 képpont
Magasság : 576 képpont
Képarány : 4:3
Eredeti képarány : 4:3
Szabvány : PAL
Felbontás : 8 bit
Színkódolás : 4:2:0
Sorváltás típusa : MBAFF
Sorváltási sorrend : felső mezővel kezdődő
colour_primaries : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM
transfer_characteristics : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G
matrix_coefficients : BT.470-6 System B, BT.470-6 System G, BT.601-6 625, BT.1358 625, BT.1700 625 PAL, BT.1700 625 SECAM, IEC 61966-2-4 601
Kép #2
Sáv száma : 2
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Szélesség : 12 képpont
Magasság : 18446744073709551 610 képpont
Képarány : 0,000
Nyelv : magyar
[ Szerkesztve ]

Nem csodálom, hogy nem lett jó, mert az mkv-ban az audió sávot is videó sávnak nézi. Próbálj meg mp4-et csinálni belőle evvel a két progival (mp4creator.exe
mp4muxer.exe), vagy ha fontos az mkv, akkor a hangot kéne valami más formátumra konvertálni. Illetve van még egy alternatíva, a ts fájlt konvertálod a handbrake-el mkv-ba, vagy mp4-be.
[ Szerkesztve ]

De miért veszi videonak , amikor az hang ?
Mivel lehet megcsinálni, azt, hogy levágni a felesleget a képről, a fekete csikokat pl ?

Halvány lila gőzöm sincs, de a handbrake-el tuti működik. Most csináltam egy aviból mkv aac audió sávval. Az mkv merge-vel meg tudom szerkeszteni.
U.i: Talán ezt a he aac-t nem kedveli. Néro waveditorral lehet bármilyen audiót csinálni belőle.
[ Szerkesztve ]

Na igen, csak nem látom a képet , így vakon meg nem tudom beállítani.
De gáz, hogy mindenáron újra akarja kódolni.
Holott sokszor elég lenne directreamcopy üzemmódban.
Ez jó a virtualdub ban, de az ugye nem nyitja meg a h264 est, a hangról nem is beszélve.

Auto croppol, ha nem jó akkor passz. No meg ott van felül a preview
[ Szerkesztve ]

Úgy eszembe jutott, hogy a vitualbubban se vágod le a felesleget róla konvertálás nélkül, mert directstream copy módban nem éred el se a külső filtereket, se a compression részt, hogy magában a kodekben beállítsd a méreteket.
Igen, azt tudom, hogy ujrakodolás nélkül nem lehet levágni, de ennél nem állítottam be croppolást, és ezzel együtt, is újraszámolta.
Közben rájöttem, hogy édes mindegy a kiterjesztése meg a konténer , ha csak vissza akarom játszani.
Az azonban érdekelne, hogy hogyan tudom mondjuk divx be vagy xvidbe encodolnii már akkor ha kisebb lesz jelentősen, de még élvezhető.

Sziasztok!
Olvasgattam ezt a sok okosságot, de én ugyanolyan hülye vagyok ehhez a témához, mint előtte voltam. Kaptam egy filmet, amit szerettem volna mkv-be konvertálni. Amim van, az gondolom blu-ray (\DMV\STREAM\*.*). Láttam, hogy handbrake programot ajánlottatok a konvertáláshoz El is kezdte, de valamiért abbahagyja a progi, kb 7-10% között. Mivel nem voltam itt a gép mellett, nem tudom, hogy mi lehet a gond, de már 2× próbáltam. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudok (én is), m2ts kiterjesztésből, mkv-t készíteni?
Előre is köszi
Z

Méretre mekkora? Mert ha a méretén nem akarsz változtatni, akkor a tsmuxerrel szétszeded, az mkvtoolnixel meg csinálsz belőle mkv-t.
Ebben az esetben miért akarja a mkvtoolnix ujra encodolni, amikor csak bele kéne rakni mkv conténerbe.

Ki írt itt enkódolásról? Annyit írtaml, hogy szedje szét az m2ts-t a tsmuxerrel, utána meg rakja össze az mkvtoolnixel.
[ Szerkesztve ]
Én írtam, róla.
Szétszedtem a Ts file omat.
És nem akarja encodolás nélkül megcsinálni, a mkvtoolnix,
Hiába adom be neki a videot, és a hangot, a hangot is videonak veszi, és akkor persze, hogy nem lesz jó.
Mp4 be az mp4box al be tudtam rakni, de ugyanúgy nincs hang a mediaplayer alatt.
Tehát az sem nyert.
Amúgy itt egy jó leírás :
Blueray to mkv : http://www.flashtut.atw.hu/images/krv
[ Szerkesztve ]

Bocsi, csak már tiszta káoszban vagyok.

Csinálj az aac hangodból nero waveditorral pl ac3-at, vagy bármit. Utána összerakva tudnád konvertálni a handbrake-kel.

Sziasztok
Mit lehet tenni abban az esetben, amikor van egy mkv file, és nagyon halk
Ezt úgy kell érteni, hogy 100 - on, maxon van a tv hangerő, és így is éppen csak hallgatható
Fel lehet ezt valahogy "hangosítani" ? 
Igen, ki kell szedjed a hangot az mkv ból, és egy arra alkalmas progival + hangerőt kell adni neki.
Hogy milyen a hangja az adott mkv nak nem tudom, de egy hangosításra alkalmas progi pl a headac3he
oki, ki fogom próbálni,
mi a garancia rá, hogy nem csúszik el a kép és a hang a átalakításoknál ?
Köszönöm a választ
És ezzel a programmal ki is tudom szedni a hangot ?
Vagy azt ki lehet az mkvmerge - vel is ?
És akkor azt kell ebben a progiban állítani ?
Azt hogy érted, hogy milyen a hangja ? 
DTS ? AC3 ?
A hangot kiszedni demuxer progival
A headac3he csak átkódolni tudja, másra nem alkalmas, bementként csak a hangfile kell neki.
Elképzelhető olyan progi, ami egyben tudja a 2 funkciót, a muxolást és a demuxolást.
Igen, a hang formátumát értettem rajta, pont ahogy mondtad, tulajdonképpen a codecjét.
[ Szerkesztve ]
Értem, köszönöm, tehát akkor 2 progi kell
Demuxer, és a headac3he
Meg egy muxolo
Akkor most összegeznéd, hogy mik kellenek ...

Milyen muxolo ?
Ami a kész hangot visszateszi az mkv - ba ?
demuxer
Encoder
Muxer
Félre ne érts, de most komolyan..... 
A programok nevei kellenének ... lehet nem voltam elég világos ... 

Na kérem, leírom, hogy én miként szoktam csinálni. Kell először is az mkvtoolnix. Ezt feltelepíted, és a feltelepült mappába be kell másolni az MKVExtractGUI-t vagy az MKVE Wizard-ot. Illetve letöltöd a Besweet-et ez kell az ac3 konvertáláshoz. A besweet teljes tartalmát bemásolod mondjuk a c:\program files\besweet mappába. Ezt kővetően elindítod a MKVExtractGUI-t vagy az MKVE Wizard-ot, és kicsomagolod belőle az ac3-at ( ha az mkv-ban dts hang van akkor az egész nem működik, mert a besweet nem konvertálja). Ezek után csinálsz a következő formában csinálsz egy txt fájlt, amit utána átnevezel bat-ra "C:\Program Files\BeSweet.exe" -core( -input "x:\forrás.ac3" -output "x:\cél.ac3" -substream SubS ) -ac3enc( -b 384 ) -boost( /b=10db ) -profile( The AC3Machine v0.4 ) Ez a bat szépen átkonvertálja neked az ac3 fájlt valamivel hangosabbra. A hangerőt a boost paraméter változtatásával lehet állítani. Ezek után megnyitod az mkvtoolnixben a régi mkv-t és az új ac3-at, a régi ac3 elől leveszed a pipát, start muxing és kész. Ha valami nem tiszta akkor sorry. Kérdezz nyugodtan.

Én is ezt próbáltam, de a tsMuxer vc1 kiterjesztést készít videónak, amit a mkvmerge GUI nem ismer.
Húúúú
ehhez nyugodt fej kell...
Na majd ha lefeküdtek a gyerekek
Amúgy meg
az összefoglalót

Nem vészes, ajánlanám a besweet mellé az ac3machine-t, de abban nincs a boost funkció, amit a parancssorból viszont elérek.
[ Szerkesztve ]

Mi a film címe, a fájl neve, vagy valami ami alapján letölthetem a netről. Megnézném.

Illetve még arra használom az ac3machine-t, hogy a parancssoros txt fájlt létrehozzam.

Most jelen pillanat a Spiler-el szenvedek (24,5GB). Annyit nem ér az egész, hogy letöltsed. A demux-olással van szerintem gond, mert ha ott nem a vc1 kiterjesztést kapnám, hanem amit ismer az mkvmerge, akkor minden ok lenne. Próbáltam Wondershare HD Video Converter-t is, de valamiért csak a film felét konvertálta át. De inkább hagyjuk, kínlódás az egész.

Nagy valószínűséggel azért kapsz vc1-et demuxolás után, mert ez egy rendes bluray, vagy legalábbis úgy gondolom. Ha kell adok megadom két oldalnak a címét, innen bármikor tudsz filmet tölteni, hotfile, rapidshare, stb... helyekről. Egy ingyenes regisztráció a fórumba és kész.

Megnézem, köszönöm
Ez a cim, engem is érdekelne
Köszi előre is.

Privi ment.

Szia
kezdő vagyok a témában, de remélem tudtok nekem segíteni. Olvasgattam de még értem teljesen.
Adott egy Bluray fájlrendszerű lemez (BD25), vagyis inkább a lemez tartalma a vinyón. Ugyebár ebben a vidofálj egy *.m2ts. Ebből szeretnél egy MKV-t csinálni. Tömörítés is jó lenne, de elég minimális minőségvesztéssel szeretném.
Ott járok hogy tsMuxeRel szétszedtem, kiválogattam a videot,hangot,meg egy feliratot. A video AVC volt a hang meg DTS-HD. Ezért most van három fájlom egy 264 egy dts meg egy sup. Tudtok nekem segíteni hogy ezután mihez kezdjek.
Üdv