Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) Locsi válasza kiskakas (#350) üzenetére

Locsi
(tag)

Ez megfelel?

Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.

(#352) Locsi válasza kiskakas (#350) üzenetére

Locsi
(tag)

Na ez talán már jó.

Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.

(#353) kiskakas válasza Locsi (#352) üzenetére

kiskakas
(tag)

koszi szepen,ezzel is probaltam,de ugyanaz.. :( passzolom.

(#354) Locsi válasza kiskakas (#353) üzenetére

Locsi
(tag)

Pedig ez müködik, evvel szoktam 25-röl 23.976-ra átnyomni.

(#355) kiskakas válasza Locsi (#354) üzenetére

kiskakas
(tag)

Ezaz, nekem is ment eddig,de a mostani projectemnél nem működik.. pedig már több forrásból beszereztem az ac3 hangot.

A források avik voltak,a hang formátumok:
Audio: Dolby AC3 48000Hz 5ch 448Kbps [Stream 01]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 384Kbps [Stream 01]

Ezekből virtualdubbal kimentettem az ac3-at, ami hibátlan volt, lejátszható vlcvel, mplayer classiccal. Ezután besweet, alap konfig, PAL -> NTSC .

A kimeneti fileok használhatatlanok, recseg, ropog, pattog, az eredeti hang szinte nem is hallható.

Próbáltam kb 5 fajta besweet verzióval. :(

(#356) Locsi válasza kiskakas (#355) üzenetére

Locsi
(tag)

Szedd le még hozzá az ac3machine-t, vagy csináld parancssorból. Én átálltam parancssorosra, mert másképp sokkal halkabb lesz mint a forrásanyag, és igy be tudok állítani neki egy kis boost-ot.

(#357) redhunter

redhunter
(tag)

Sziasztok érdeklődnék hogy mkv- t milyen programmal tudok hiba nélkül ki irni, mert irtam már egy párat és volt olyan hogy irás végén vagy közben nem jelzett hibát de visszanézve volt olyan filmem ami akadt.

(#358) Halley

Halley
(újonc)

Sziasztok!

Bocsi de láma vagyok a témához.
Van egy samsung lejátszó ami lejátszik mkv-t.
támogatás:
Videodekóder:
Divx 3.11 / 4.x / 5.1 / 6.0
XviD
H.264 BP / MP / HP
MPEG4 SP / ASP
Motion JPEG

Audiokodek:
MP3
AC3
LPCM
ADPCM

felbontás : 1920x1080

mégis mikor pendriveról megnéznék egy mkv fájt valami (talán oroszul) hiba üzit ír ki, persze nem játsza le.
Több mkv fájt is próbáltam. Milyen progival lehet megnézni az adott mkv fájt hogy milyen paraméterekkel rendelkezik, vagy milyen progival tudnám újrakódolni hogy a minőség ne változzon, de lejátszható legyen.

üdv

(#359) Locsi válasza redhunter (#357) üzenetére

Locsi
(tag)

Én a Nérót használom udf módban max 6x-os sebességgel, mert ott nincs sebesség váltás. Ennél az írási módnál vettem észre azt, hogy tartósabbak a lemezeim. No meg persze nem mindegy a média, meg az író minősége sem.

(#360) Locsi válasza Halley (#358) üzenetére

Locsi
(tag)

A 346-os hozzászólásban ajánlottam egy konverter progit, de mivelhogy a lejátszó tud mp4-et így még ajánlom a gotsent-et is.

[ Szerkesztve ]

(#361) kiskakas válasza Locsi (#356) üzenetére

kiskakas
(tag)

Locsi,

bejott az ac3machine, pedig ez egy besweet gui, ugyanazokat a beallitasokat hasznalva a kimenet jo lesz, koszonom :) :R

egy utolso kerdes.. 2db ac3 filet hogy tudnek osszefuzni a legegyszerubben?

(#362) Locsi válasza kiskakas (#361) üzenetére

Locsi
(tag)

Itt van egyleírás ac3 összefűzésére http://forum.videohelp.com/topic342266.html

(#363) wednesday

wednesday
(őstag)

Sziasztok.

Philips dolgozói készülékvásár keretében tudnánk venni egy ilyen lejátszót. (26eFT)
Ami első hallásra, elég jó vásárnak tűnik, viszont mivel nem játszik le MKV-t, (H.264, VC-1, MPEG2, DivX Ultra, AVCHD, WMV, XviD) könnyen lehet, hogy lenne egy 26eFT-os DVD lejátszónk, mert másra nem igen fogjuk tudni használni.

Viszont néztem konvertálókat és úgy tűnik van arra mód, hogy MKV-t visszatenni H.264-be.
Már csak az a kérdés, hogy vajon ezt elfogadja e a lejátszó, bemásolni vhogy stb. Nincs valakinek ilyen tapasztalata?
Talán ebbe az esetbe megérné a készülék. Nem lenne rossz dolog, ha nem kéne mindig szétkapni a PC-t a szobámba és átvinni a nappaliba, ha HD filmet szeretnénk nézni. :)

(#364) Locsi válasza wednesday (#363) üzenetére

Locsi
(tag)

Mivel ez egy bluray lejátszó, csinálj a mkv-ból bluray lemezt. Itt le van írva, hogy csináld, és még konvertálni sem kell.

(#365) wednesday válasza Locsi (#364) üzenetére

wednesday
(őstag)

Köszi szépen, akkor ezt áttanulmányozom. :R
Remélem akkor ezt bele lehet varázsolni a lejátszó belső memóriájába, mert blu-ray disket nem nagyon fogok kiírni, író és lemez hiányában. :D

(#366) wednesday válasza wednesday (#365) üzenetére

wednesday
(őstag)

szerk(lejárt idő): Hülye vagyok ezt nem igen fogom beletenni az 1GB-os belső memóriába, terrának néztem. :W

[ Szerkesztve ]

(#367) Locsi válasza wednesday (#366) üzenetére

Locsi
(tag)

Lehet csinálni dvd-re is bluray lemezt, azt meg ki tudod írni. Van egy csomó bluray rip bd5, meg bd9-es, mert ugye 4.7-es, meg 8.5-ös lemezre írják ki.

[ Szerkesztve ]

(#368) wednesday válasza Locsi (#367) üzenetére

wednesday
(őstag)

Igen én is látom most már, hogy eljutottam a ImgBurn programig. :)
Most végigzongoráztam ezeket a lépéseket egészen az írásig(azt most még kihagyom) egy 720p-s MKV filmet "alakítottam át."
Tehát akkora lemez kell neki, mint amit a BDMV mappába létrejött? Bocs, ha lámázok, de eddig csak MKV file lejátszása jelentette nekem a HD anyagot. :U

(#369) Dolphine

Dolphine
(tag)

Sziasztok!

Lehet, hogy rossz helyen teszem fel a kérdést, de valaki meg tudja nekem mondani, hogyan tudok egy mkv fileből Xvidet készíteni? Ugyanis az asztali lejátszóm elég régi és csak Xvid/Divx kodekkel kompatibilis.
Átalakítás közben a fekete sávokat is szeretném kivágni, ha lehetséges.
A választ előre is köszönöm! :R

(#370) mexel

mexel
(senior tag)

Hali! Szeretnék Bluray anyagból illetve m2ts-ből mkv-t készíteni. próbáltam az XVID4PSP progit, de mindig lefagy, vagy hibaüziket ír ki. mivel lehet jó minőséget készíteni aránylag egyszerűen?

Privit is írj azt azonnal látom! - Telefonszám az adatoknál. - Postázás sajnos nem megy, csak személyes átvétel.

(#371) Locsi válasza mexel (#370) üzenetére

Locsi
(tag)

Próbáld meg ezt az oldalt, vagy ezt.

[ Szerkesztve ]

(#372) mexel válasza Locsi (#371) üzenetére

mexel
(senior tag)

Köszi, de az angolom nem túl jó :) Ahogy néztem nem tudtam eldönteni melyik lenne az a progi innen a mi nekem jó lenne. :)

Privit is írj azt azonnal látom! - Telefonszám az adatoknál. - Postázás sajnos nem megy, csak személyes átvétel.

(#373) Locsi válasza mexel (#372) üzenetére

Locsi
(tag)

Az enyém sem jobb, a google fordítóját használom. Egyébként gyári bluray lemezt akarsz lerippelni?

(#374) mexel válasza Locsi (#373) üzenetére

mexel
(senior tag)

Nem, csak BD struktúrában van már a vinyón, a film m2ts formában. Csak kódolni kellene kisebb méretbe, és mkv-be. jó lenne egy progi, amibe belehúzom az m2ts fájlt, és beállítom a paramétereket, a végén pedig kiköpi az mkv-t. Az XVID4PSP ilyen lenne, de valamiért nekem nem megy rendesen.

(#375) Locsi válasza mexel (#374) üzenetére

Locsi
(tag)

Akkor a Hanbrake kell neked.

(#376) mexel válasza Locsi (#375) üzenetére

mexel
(senior tag)

Már azt is próbáltam, de az meg nem egyértelmű nekem :) Most megint megpróbálom, nem tudom ott mit érdemes állítanom. Azért köszönöm a segítséget, a hiba az én készülékemben van egyelőre :)

[ Szerkesztve ]

(#377) mexel

mexel
(senior tag)

Ha mégis sikerül elindítani valamelyik progit (most éppen megy az xvid4psp, akkor milyen beállításokat érdemes használni? Megoldható-e, hogy a bd-k nagy részében látható "szemcsésedést" mérsékeljem, és mondjuk 16/9-re alakítsam a képet?

(#378) uszilard

uszilard
(tag)

Üdv

Ha mkv ből akarok újra bd struktúrát akkor csak beadom a filet alul kiválasztom mit szeretnék és megcsinálja nekem?

Nero 9 el milyen menüpontot válasszak az íráshoz?

Pc-n melyik lejátszó képes lejátszani ezt a tsmuxer által készített struktúrát?

Corel windvd 2010 nem hajlandó rá. Megadom neki a mappát de nem lát számára nyitható filet.

Köszi

Üdv Szil

P5QLD PRO E5200@3.3Ghz 500GB WD HDD ATI 5770 Silent Cell FSP 500W Táp

(#379) mexel

mexel
(senior tag)

A mediacoder progival is lehet kódolni?

(#380) tupacamaru

tupacamaru
(PH! addikt)

A probléma a következő: van pár .mkv-s film amit nem eszik meg a TV-m, nem támogatott videó adat hibával.
A kérdés: hogyan lehetne minél egyszerűbben újra kódolni a videó adatokat? :F

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#381) sith7

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok

Olyan gondom van, hogy nem tudok mkv file - t elvágni az mkvmerge progival, ill. egy sikerült, de most zsinórban 3 filmél is hibaüzenetet dob

Mi lehet a gond ?

[Hiba][/L]

(#382) sith7 válasza sith7 (#381) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

megoldva, új verzió kellett

(#383) headhunter86

headhunter86
(kvázi-tag)

Sziasztok! Problémám a következő:
8GB-os, mkv-t szeretnék ketté darabolni, hogy ki tudjam írni egy DVD5-re. Eddig mkvtoolnix-et használtam. Viszont vannak olyan filmek aminél pontatlanul vág. Gondoltam keresek valami másik progit, amivel ezt meg tudnám csinálni pontosabban. Persze fontos lenne az is hogy tudjak feliratot bele tenni.

ASUS M599X, AMD FX-6100, Kingston HyperX 2x4Gb 1600Mhz, Artic Freezer 13 Pro, GTX460 1GB OC1

(#384) Locsi válasza headhunter86 (#383) üzenetére

Locsi
(tag)

Mit értesz pontatlan alatt?

(#385) Khaal

Khaal
(őstag)

Milyen programot ajánlotok dual hangos mkv hangsáv csereberéhez? Egyik filmből ki kellene törölni a két hangsáv egyikét, a másikban pedig le kellene cserélni egyik ac3 hangsávot dts-re.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#386) KARCSI888

KARCSI888
(újonc)

Sziasztok. Van néhány mkv-s filmem 12-15GB méretben. kiszeretném irni DVD9-re , de ehhez bekéne tömöriteni 8,5GB-ra. Milyen progi kell hozzá? üdv

(#387) Halley

Halley
(újonc)

Hali!

A TV 1920x1080-at tud.
Van pár 1440x1080-as videóm.(mkv)
A videók egy része minden irányból fekete szegélyes, a többi vertikálisa kitölti a képernyőt.
Mi lehet a gond?
A fekete szegélyekbe bele tudok valamivel nyúlni (szerkeszteni) hogy alul-felül eltűnjön?
Ha ez sikerül minőségromlással jár mindenképp?

(#388) WonderCSabo válasza Halley (#387) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mivel játszod le?

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#389) Halley

Halley
(újonc)

LE32B650T2W
[link]

saját beépített médialejátszóval, usb-n csatlakoztatott HDD-ről.

[ Szerkesztve ]

(#390) laca500

laca500
(kvázi-tag)

Hali.
Nekem is ez lenne a gondom. Vagyis, hogy vannak MKV kiterjesztésű file-im, amiket a TV (LG SL9000) nem játszik le. Az egyik filmem így van kódolva:

Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L5.1

Tudom, hogy a High@L5.1 a hibás, mert a TV csak 4.1-ig kezeli a decodolást.
A másik fim kódolása:

Kép
Sáv száma : 2
Formátum : VC-1
Formátum profil : AP@L3
Kódek azonosító : WVC1
Kódek azonosító/Tipp : Microsoft

Ennél is tudom, hogy a VC-1 nem tetszik neki.
Azt szeretném valaki szakértőtől megtudni, hogy melyik progival tudom az MKV file-t átkódolni, hogy a kimeneti file is MKV kiterjestésű maradjon, de a formátumot (VC-1 ről) AVC-re, illetve a formátum profilt (High@5.1 ről) mondjuk High@4.0 vagy 4.1 vagy esetleg AP@L3-ra tudjam megváltoztatni. Tehát nem *.mp4 vagy *.ts vagy *.AVI kiterjesztéseket szeretnék, hanem maradjon az *.MKV
Az MKVmerge-t és az MKVtools-t már próbáltam. Ezekben nem találtam ilyen beállítási lehetőségeket. Lehet, hogy van csak láma vagyok hozzá.
Ezt a filmet tökéletesen lejátsza:

Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Előre is köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#391) WonderCSabo válasza laca500 (#390) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az MKVmerge és tools kódolásra nem való, csak mkv fájlok szerkesztésére ( stream hozzáadás -kivonás, kettévágás, stb.)

Itt tegyétek fel a kérdéseket, stevve vagy band biztos tudna válaszolni. Én kódoláshoz nem értek, csak a fentebb sorolt dolgokhoz, meg a feliratokhoz vmennyire.

[ Szerkesztve ]

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#392) laca500 válasza WonderCSabo (#391) üzenetére

laca500
(kvázi-tag)

Köszi.
Átmentem oda.

(#393) hedgehog01

hedgehog01
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Lehet, hogy rossz helyen járok, de szerintem ide tartozik a kérdés:
Most töltöm le a Madagaszkár 2-t magyar szinkronnal a pretorians.net-ről. A file neve: trinity-madagascar.escape.2.africa.720p.mkv A sample file már lejött, gondoltam megnézem a Samsung B550-es tv-men. Sajnos azt írja ki a lejátszó, hogy nem támogatott formátum.:( Az MKVInfo-val megnéztem a tartalmat, a kép H264 formátumú, 23,976 fps, 1280x720 felbontású. A hangsávok angol DTS és magyar AC3. Ha kiszedem a képet az MKVExtract-al, H264.et az mkvinfo már nem is ismeri fel. A pc-men a vlcplayer viszont remekül lejátssza. Vajon mi lehet a probléma?
Előre is köszi a választ!
Üdv!

(#394) Core2duo6600

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HEllo

Ts video -t szeretnék átteni mkv ba.
Odáig eljutottam, hogy demuxolom a ts streamet, erre meg is találtam az alkalmas progit.

Hogyan tovább. ?

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#395) Locsi válasza Core2duo6600 (#394) üzenetére

Locsi
(tag)

Ha a ts muxerrel szétszedted audio, és video sávra, akkor már csak az mkvtoolnix kell az összefűzéshez.

(#396) Core2duo6600 válasza Locsi (#395) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Próbáltam de valami hibád jelzett, most ismét újratettem a rendszert.
Megprübálom majd az elérhető legfrisebbel.

Közben azzal szemvedek, hogy az így felvett ts nek legyen hangja a mediaplayer alatt.
Hiszen ha van codek telepítve hozzá, akkor kellene mennie.

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#397) adam_

adam_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Van egy mkv 720p-s filmem, tökéletesen le is játssza a VLC-m, nem akad vagy ilyesmi, viszont a hang erős effekteknél, pl robbanásoknál elkezd recsegni. Ez miért van? Holott egy másik mkv-s filmemnél a hangot is tökéletesen lejátszotta.

(#398) Core2duo6600 válasza adam_ (#397) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elb***szták a kódolást és túl van vezérelve a hang, nem tudsz mit tenni vele.

(#399) adam_ válasza Core2duo6600 (#398) üzenetére

adam_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Basszus :U

(#400) Locsi válasza Core2duo6600 (#398) üzenetére

Locsi
(tag)

Én ezt nem állitanám olyan biztosan. Elvégre egy digitális adatfolyamról beszélunk. Egy biztos, ha ac3-ról van szó, akkor kell a besweet, és parancssorból indítva van egy boost funkció, amit biztos el lehet vinni minuszba is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.