Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1351) Dragon27

Dragon27
(tag)

Mit lehetne kezdeni mkv fájl hibás . A mérete 8.3 GB a videót kb. 3:45 percig folyamatosan tudom nézni aztán megakad . Ha 3:48 percre ugrasztom a lejátszót VLC,MPC HC,.. probléma nélkül a hátralevőrész lejátszható ..

megpróbáltam torrent újraellenőrzését pár százaléknál megakadt ,. Handbrake , egy másik merevlemezre másolni de megakad ..

nem hiszem hogy az eredeti verzió is hibás lenne

:F

(#1352) lupu500 válasza Locsi (#1350) üzenetére

lupu500
(újonc)

A video H264 23,9 stb fps pontosan nem tudom az audio rész 25 fps (avi fájról szedve). A két anyag fps-e nem azonos de össze kellene őket muxolni úgy hogy használható mkv fájl legyen belőlük. Mivel érdemes tenni hogy a video szionkronba kerüljön az audió fájlal?

(#1353) ANT válasza lupu500 (#1352) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Az mkvmerge gui "Format specific options" fülön tudsz fps-t módosítani.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#1354) Locsi válasza lupu500 (#1352) üzenetére

Locsi
(tag)

A #1340-ben leirtak szerint jársz el, csak 25.000-es értéket írsz a txtbe, az audió fájlt meg elkezded tologatni formats specific options résznél a delay értéket változtatva ( lehet plusz, meg mínusz értéket is megadni ezred másodpercben).

[ Szerkesztve ]

Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.

(#1355) salapp

salapp
(fanatikus tag)

Szervusztok!
Jó hosszú ez a topik, és képtelen vagyok végignyálazni. Mit csináltok, amikor adva van egy avi, amit az asztali nem akar lejátszani?
Fogom a format factory-t, berakom feladatba? Kell valamit beállítani rajta, vagy csak indítsam el, "mindent avi-ba" beállítással a feladatot, aztán már jó is?
Vagy honnan tudom meg, hogy mi a baja egy adott fájlnak?

Az informatikus írja a programot, használni már nem nagyon tudja.

(#1356) Topanka

Topanka
(tag)

Sziasztok!

Légyszi segítsetek az alábbiakban:
Filmeket konvertálok, mert pendrive-re másolva nézzük a tévén.
A TV nem ismeri a DTS hangfájlokat, ezért AC3 hangsávot használok.
De vannak olyan filmek, ahol kellene a felirat is, pl. forced, vagy teljes idegen nyelvűnél.
Az mkv-és filmben benne van az SRT, de konvertálás után eltűnik, nem írja ki.
Format factory-t használok, és a feliratnál bejelölöm a másolást, vágás/szerkesztés-nél beviszem, mégsincs meg. Miért?
Vagy más módszert javasoltok?
Így is vergődöm, mert a windows 64 ultimate op. rendszer néha kidob a konvertáló progiból.
(Vagy valami más)

Corsair AX 750, Asus P8P67 Pro, i7 2600k, Asus GTX 580, Corsair Vegance 4x4GB, Noctua NH-D14, Intel SSD 320 80GB, ASUS DRW-24B3ST író

(#1357) benvolio válasza Topanka (#1356) üzenetére

benvolio
(senior tag)

FreeVideoConverter-t próbáld ki.

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

(#1358) Topanka válasza benvolio (#1357) üzenetére

Topanka
(tag)

Köszi, megpróbálom.
Gondolom ez angolnyelvű?
Sajna gyatra vagyok benne, ilyenkor jó lenne egy használati utasítás. ;]

Corsair AX 750, Asus P8P67 Pro, i7 2600k, Asus GTX 580, Corsair Vegance 4x4GB, Noctua NH-D14, Intel SSD 320 80GB, ASUS DRW-24B3ST író

(#1359) Topanka válasza benvolio (#1357) üzenetére

Topanka
(tag)

Ahan!!!
Magyar nyelvű, egyszerű, leírást is találtam róla. :C :C :C
Most már csak be kell hogy váljon.
Mégegyszer köszi.

(#1360) Topanka válasza benvolio (#1357) üzenetére

Topanka
(tag)

Boccs!

Egy hiba az írásomban,
a XMedia Recode Konverter-t használom.

(#1361) Tuszti

Tuszti
(újonc)

Sziasztok!!

Angol nyelvű, magyar feliratos (a felirat nem ráégetett, hanem külön hozzácsatolt) Mkv videót szeretnék PS3-on nézni, hasonlóan az AVIAddXSubs 9.10 segítségével feliratot az avi-s videókhoz csatolt filmekhez.

Létezik-e ehhez hasonló progi az mkv-s direkt PS3-on is nézhető videókhoz? Egyáltalán ez a formátum nézhető-e PS3-n? Egyéb lehetőségek?

Köszönöm. (Y)

(#1362) Locsi válasza Tuszti (#1361) üzenetére

Locsi
(tag)

Ps3 media server.

Magyar nyelvű cikk.

[ Szerkesztve ]

Laár András - Pitét evő lányok : Pitét evő lányok, nádszál derekúak, láttatokra szemem vágyakozva gúvad. Kelnek bennem fórrón élveteg remények, Pitét evő lányok, nyalom a pitétek.

(#1363) Tuszti válasza Locsi (#1362) üzenetére

Tuszti
(újonc)

Köszi! :) Mennyire biztonságos ez a megoldás, mármint a vírusok szempontjából?

(#1364) Locsi válasza Tuszti (#1363) üzenetére

Locsi
(tag)

Ezt nem tudom eldönteni helyetted. Én is csak olvastam róla és annak idején ajánlottam kota761 fórumtársnak. De beírod a google-be ps3 mkv, és máris lehet válogatni. Ja és nekem nincs ps3 konzolom.

[ Szerkesztve ]

(#1365) janihunk

janihunk
(senior tag)

Sziasztok H.264 ből szeretnék x264 et kódolni. Letöltöttem a MeGUI_2112_x86 programot. Abban kellene segítség hogy hogyan állítsam be. Max 1.2gb méretig kellene nekem egy jó beállítás. Elvileg ha ezt: cabac=1 / ref=8 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=tesa / subme=11 / psy=1 / psy_rd=1.10:0.15 / mixed_ref=1 / me_range=24 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-3 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=5 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=1 / scenecut=60 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=60 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=3453 / ratetol=1.0 / qcomp=0.70 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=40000 / vbv_bufsize=40000 / nal_hrd=none / ip_ratio=1.20 / aq=1:1.00 Beírnám az x264 Configuration/Misc/castum command line részbe, de így mihelyt elkezdődik a kódolás le is áll (semmit nem ír ki) Egy sorozatról volna szó 720p és egy normális minőséget szeretnék 2-3 óra kódolási idővel max.

Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66

(#1366) janihunk

janihunk
(senior tag)

Ennyien azé ne.

Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66

(#1367) bedgabor

bedgabor
(újonc)

Sziasztok! Sok oldalon látok feltöltve 2,5 max 3 GB-os mkv filmeket 720-as felbontással AC3-5.1-es magyarhangal! a kérdésem a következő lenne! A meglévő 8-10GB mkv 720-as filmjeimet át tudom e alakítani valami progival, a képminőség megtartása mellett, hogy ne foglaljanak többet 2-3GB-nál? Hogy lehetne lecsökkenteni a méretüket? Felesleges feliratokat és nyelveket már kiszedtem a filmekből, de így is 6-8GB-ot foglalnak! Helyszűke miatt lenne jó őket lekicsinyíteni! Szóval aki tud valamit írjon! Előre is köszi!

(#1368) boatkiller

boatkiller
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Kis segítség kellene. Adott egy HP mini5101 netbook ami max. 1366x768-as felbontásra képes. Elviekben képes a 720p videók lejátszására, de a valóságban bepixelesedik és szétesik a kép az ilyen felbontású mkv fájloknál. Kérdésem az lenne, hogy milyen felbontásra konvertáljak, ahol élvezhetően jó minőségben legyen képes a "csodamasina" megjeleníteni a filmeket?

(#1369) monstre válasza bedgabor (#1367) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kizárt dolog, hogy megtartod a képminőséget harmadakkora méretnél. Eleve csökkented a file méretét, szóval alapból a minőség is jelentősen csökkenni fog, mert hogy ezeknél a fileoknál a kép foglalja le a méret 70-80%-át.

boatkiller: nem tudom hogy vinnie kellene-e a masinának a 720p filmeket, de ha igen, akkor próbálkozz különféle lejátszókkal és különböző beállításokkal.

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#1370) qamu74

qamu74
(senior tag)

Cső!

Olyan programot keresek , amivel mkv file hangját letudom menteni.
THX!

Nem postázok,nem utalok előre!

(#1371) Levi's

Levi's
(lelkes újonc)

hali
tudnátok nekem segíteni?
olyan gondom van, hogy konvertálok egy dvd-t mkv-ba 23,976-os fsp-el de hiába töltök le hozzá ilyen feliratot, tehát 23,976-osat akkor is rossz lesz hozzá.

(#1372) attilav2 válasza attilav2 (#953) üzenetére

attilav2
(fanatikus tag)

MBAFF, (Macroblock-Adaptive Frame/Field Coding) /Ez azt jelenti, hogy a video képkockái részben progresszívek, részben váltottsorosak attól függően, hogy az adott makroblokk mennyi mozgást tartalmaz/ formátumú h264 HD adást szeretnék újrakódolás nélkül mkv-ba rakni esetleg meg is vágni milyen megoldás van erre? Lehetőleg olyan ami normálisan kezeli ezt a formátumot. Most így 2012 közepére fejlődtek annyit a programok az előző hsz-em kori állapothoz képest, hogy gond nélkül kezeljék ezt a remek digikábeles formátumot? Valakinek van tapasztalata MBAFF-es HDTV adás újrakódolás nélküli vágásával és mkv-ra konvertálásával kapcsolatban?

ZTE Libra -||- Asus M4A88TD-V EVO/USB3 HD4250 -||- HanngsG Hi221DP

(#1373) deadtom

deadtom
(újonc)

Hali

Tudja valaki, hogy az miért van amikor egy ass felirat fájlba állítottam az időzítést mert késett a videóhoz képest és összeraktam a videóval (ami egy mkv fájl volt) akkor a feliratok között ott volt de nem jelenítette meg. Ugyan ezt csinálta, hogy ha csak külön beolvastattam melléje az átidőzített feliratot, de ha azt a feliratot rakom bele vagy csak külön megnyitom amihez még nem nyúltam hozzá az meg jó

(#1374) kiskuju*

kiskuju*
(újonc)

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, mert begolyózok!
Va egy 3D-s LG tv-m. Mindent lejátszik közvetlenül usb-n keresztül, de nem ismeri fel a DTS hangot.( Nem támogatott audio)Vettem egy 3 D-s samsung blu-ray-t azzal a felkiáltással, hogy az majd boldogul azzal is.
Csakhogy azon keresztül meg minden film szaggat. Próbáltam táp nélküli külső Hdd-t is rákötni- a szaggatás a gyors jeleneteknél elviselhetetlen. Vettem egy saját tápost is, de a jelenség ugyanaz, bár mintha kevésbé szaggatna.Az eredeti BR lemezeket szépen viszi, tehát a gép nem hibás.
Mit csináljak?

(#1375) kisspepe

kisspepe
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Letöltöttem a Star Wars Clone Wars-t mkv formátumba. A probléma, hogy a Samsung TV-m nem játsza le a hangját. Valami gond van vele. Mivel tudnám egyszerűen átkódolni az mkv-k hangját?

A másik a TV csak akkor hajlandó felíratot megjeleníteni, ha az külön van az mkv fájl mellett. Az mkv-ból mivel tudom kiszedni a felíratot?

Előre is köszönöm a segítséget.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.