Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    félisten

    válasz #79335424 #5975 üzenetére

    Szia!

    Itt frissített a leírás és a linkek is. A pre-picuntu.sh is a 2.2-őt szedi le (egyébként ez a script teljesen jól működik). Én még csak azért nem tettem fel, mert az MK808B-n nem megy a wifi.

    A tarball-t nyilván azért kell root-ként kicsomagolni, illetve felmásolni, mert teljes rendszer lévén, a legtöbb file a root tulajdonában van.
    A kicsomagolást én így csinálnám (mert akkor nem kell másolni):

    su -
    cd /media/sdkartyamountpointja
    tar xzvf /home/user/Downloads/picuntu-linuxroot-0.9-RC2.2.tgz

    A su - paranccsal root-ra tudsz váltani. A cd-vel átváltasz oda, ahová mountoltad (vagy automatikusan mountolta a rendszer) az SD kártyát
    A tar-al pedig kicsomagolod ide a letöltött tarball-t (persze az elérési útvonalat módosítsd a megfelelőre.

    Más. Lenne kérdésem is a nagyérdeműhöz. Biztosan van olyan itt, aki ilyen szinten ismeri az Android lelki világát (sajnos én nem igazán vagyok ebben otthon, ezért ütköztem problémába).
    A lényeg az, hogy lefordítottam a TP-Link TL-WN821N V3-hoz való ath9k kernel modulokat. Insmod-al be is tudom tölteni őket, a dmesg kimenete szerint fel is ismeri az az eszközt, fel is tölti a firmware file-t rá.
    Viszont sehogy nem tudom működésre bírni. Már mindent próbáltam. Ha csak kikapcsolom és vissza a wifi-t, akkor lefagy az egész. Azt is próbáltam, hogy a /system/lib/modules alatt lévő wlan.ko-t, illetve rkwifi.ko-t átneveztem, így azokat nem tudja betölteni. Ekkor viszont a menüből nem is tudom bekapcsolni a wifit, mert a pipa csak egy pillanatra felvillan, aztán el is tűnik. Viszont a dmesg-ben ekkor megjelenik a következő üzenet:

    "Current wifi chip is RK903."

    Honnan veszi ez a szerencsétlen ez? A kernelből biztosan nem, mert abból is buildeltem egy teljeset, amiben az RK903 modul helyett az ath9k volt benne, de ez az üzenet akkor is jött.

    Finless 1.7 és gyári alatt is ugyan így viselkedik.

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák