Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

(#451) toldy válasza helkis (#443) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Tudom javasolni ezt a házat amennyiben csöndet akarsz.

hito: én is ezt mondtam ( csak én azért magyarazátam az sg06-ról mert ott legalább nem lesz látható a venti az előlapon, nem úgy mint az említet kész gépnél.)

[ Szerkesztve ]

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

(#452) helkis válasza toldy (#451) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

elég jó kis ház ez tény, de a lapomhoz nem passzolna a bordák felfogatása..

igenjó ez a "wireless-bolt" pl megtaláltam a lapom reinkarnációját jetway szinekben és relative olcsó is: [link]

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#453) hito válasza toldy (#451) üzenetére

hito
(őstag)

:K :R

MAEMO rocks

(#454) nyunyu válasza helkis (#450) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

PicoPSU melle kell valami feltegla, ami a 12V-t biztositja.

150W-os FSP adaptert hanyagold, iszonyat mondon bug, ha a gep nincs bekapcsolva :(

Delta johet, azzal nincs ilyen gond.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#455) helkis válasza nyunyu (#454) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

köszi, azt el is felejtettem, hogy ezt meg kell hajtani valamivel.. :F
így viszont már überdrága kombó, bár hangtalan :)

(#456) helkis

helkis
(PH! addikt)

sikerült gyorsan egy win7-et feldobnom, meg egy prime-ot, megvannak az első hőfokok:

(#457) toldy válasza helkis (#456) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Kellemes kis szerkezet, legyen jó sokáig :C
Sikerül szerezni rá egy jó hűtőt és hawaii lesz. Tényleg, milyen magas legyen max? Illetve mennyit szánnál rá?

[ Szerkesztve ]

(#458) toldy válasza helkis (#436) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Időközben találtam egy szerintem jó hűtőt, [link].
Idehaza nem találtam ezt a verziót, de kérdezd meg tőle hátha tud szerezni ( de úgy kérdezd hogy laptop procira kell mert foglalatoknak megfelelően 3-4 féle csomagolás van belőle).

[ Szerkesztve ]

(#459) CHIPman válasza helkis (#456) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aero 1GB RAM-mal? Állat. ;] Nem lassú?

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#460) KillHates válasza helkis (#456) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó meleg, basszus! 69 fokos úgy hogy megy a ventije? :(
Tudnék neked adni egy nagy dobventit, ami pokoli hangos, de ha alulfeszeled akkor nincsen hangja és még elég intenzíven fúj.

Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.

(#461) helkis válasza KillHates (#460) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

hát igen, már szemre is látszott, hogy kevés lesz ez ide, de ugye ez a legrosszabb eset, soha nem lesz prime mértékben terhelve.. másfelöl aggasztó, hogy egy zárt házban 24/7-ben meddig lenne ez stabil, el is gondolkodtam egy ilyenben: [link]

aztán lehet egyszerűbb lenne nem ezzel a rack-házzal szenvedni hanem cserélni és normálisan meghűteni a dolgokat.. túl sok még a változó a képletben :D
mindenesetre köszi mindenkinek a segtséget! :R továbbiakban is számítok rá ;)

(#462) helkis válasza helkis (#461) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

pontosan erről van szó: [link] :)

(#463) mgzsolt válasza vegyszer (#446) üzenetére

mgzsolt
(fanatikus tag)

amit eredetileg linkelni akartam:

MINIX LX-01

a hűtő ami úgy tűnik benne van (bár nem értem az AMD matricát a hűtőn a beépített változatnál)

Arctic Cooling Freezer 7 LP

és a képek a házról, ahol látszik hogy egy low profile bővítőslot is van neki:

working as designed

(#464) CHIPman válasza mgzsolt (#463) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem hangos?

(#465) hito

hito
(őstag)

Nem tudja esetleg valaki, hogy a Lian Li Mini-Q házba felejtős egy normál hosszúságú VGA :F Kerestem erre vonatkozó adatot, de valahogy sehol nem találták fontosnak közölni, hogy milyen VGA-t nyel el (ha egyáltalán elnyel valamilyet) :U

MAEMO rocks

(#466) nyunyu válasza hito (#465) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Ha megnezed, az oldalan van az alaplap, igy olyan hosszu kartya fer bele, amilyen mely a haz. (~20 centi)
Illetve meg annyi sem, mert utban lehet az elolapi USB.

[ Szerkesztve ]

(#467) hito válasza nyunyu (#466) üzenetére

hito
(őstag)

Köszi, térlátásom nem az igazi :B 9"-os VGA-nak így esélye sincs, ismét sikerült lértehozni egy nem tökéletes terméket :DDD

MAEMO rocks

(#468) toldy válasza hito (#465) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Egyébként az adatlapon rajta van hogy egész pontosan 20,8 cm a teljes ház mélysége így a 20cm az a nagyon max , szerintem inkább 19-19,5 a vége.

[ Szerkesztve ]

(#469) mgzsolt válasza CHIPman (#464) üzenetére

mgzsolt
(fanatikus tag)

nekem nincs ilyen cuccom, miért kérded? :) erről nem tudok, mármint h hangos lenne-e v sem

konkrétan "szemre" néztem, hogy melyik megoldás lehetne a leghűsebb/legoptimálisabb egy nem atomos processzorra, és a bordák közé süllyesztett és hőcsöves megoldás tűnik a legjobbnak (naívan, laikus szemmel)

[ Szerkesztve ]

working as designed

(#470) Sankoo

Sankoo
(újonc)

Sziasztok,

Aopen GP7A-HD:

cikk:
[link]

feature:
[link]

(#471) vegyszer

vegyszer
(fanatikus tag)

Látványos is, szép is, nem lehet majd itthon kapni, ha mégis, aranyárban... :W
nem is tudom miért gondolom ezt.

pedig nekem tetszik...
:Y

Az imént szembesültem vele: a kinézett 8200-as alaplap nem támogatja a cudát. :O
A CsUDÁBA!!! :(((

[ Szerkesztve ]

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#472) dni

dni
(őstag)

Szasztok!

Egy Atom alapú NAS-t szeretnék összedobni, ebbe a házba szerintetek eltudok helyezni két 3,5"-os Hdd-t? Amennyiben nem, milyen más olcsó, itthon is beszerezhető megoldás jöhet szóba?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#473) hito válasza dni (#472) üzenetére

hito
(őstag)

A Codegen házba 1DB 3,5-es vinyót tudsz tenni, ez a szépség viszont akár 3DB 3,5-es HDD-t is elnyel. Elég költséghatékony kis ház, nekem is ilyen van, ha érdekel priviben keress meg, mert december elején házat cserélek és eladó lesz :K

MAEMO rocks

(#474) adorjant válasza hito (#473) üzenetére

adorjant
(senior tag)

KETTŐ 3,5 vinyó megy bele.

(#475) hito válasza adorjant (#474) üzenetére

hito
(őstag)

Köszi a kiigazítást, de ezt használom és 3db-ot tudok beletenni. 2-t a gyári helyekre és 1-et előre az ODD alá.

MAEMO rocks

(#476) adorjant válasza hito (#475) üzenetére

adorjant
(senior tag)

nekem 1 vinyómról le kellett mondanom a codegen miatt,de ennyi áldozat belefér :B

(#477) hito válasza adorjant (#476) üzenetére

hito
(őstag)

Ha neked nem fontos 2 vinyó, akkor minek? :DDD Én mondjuk bajban lennék 1el, amióta megvan a Raptor azóta nem tennék rendszert sima mezei HDD-re :N
SSD lenne az igazi - az legalább nem kiabál - de 40k alatt nem nagyon kapok normális 64GB-osat, úgyhogy én meg itt hoztam áldozatot.

MAEMO rocks

(#478) z00li válasza hito (#477) üzenetére

z00li
(senior tag)

Hali!

40GB-os SSD nem lenne elég? Nézd meg ezt: LINK Csak mert ez nem is drága és az Intel csinálja a belsejét, szóval nem rossz!

(#479) hito válasza z00li (#478) üzenetére

hito
(őstag)

Köszi az infót...az a baj, hogy én szeretem a programokat is a rendszerlemezre tenni. Ha már más vinyóra tenném - egy lomha HDD-re - akkor szvsz lelassulna a rendszer. Vagy rosszul tudom :F
Gondolom az adatelérés akkor már a HDD paramétereihez igazodna és szinte csak a boot-nál, kikapcsnál meg a win alap programjainak használatánál tudnám élvezni az SSD előnyeit... :U Javítsatok ki ha tévedek, ebbe soha nem voltam biztos.

MAEMO rocks

(#480) CHIPman válasza hito (#479) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én minden programot a C-re rakok, kivéve a játékokat, és így is bőven elég 35GB. XP-nél meg 15GB-nak a felét se használom el. Lehet, hogy nem vagyok elég HC user.

(#481) hito válasza CHIPman (#480) üzenetére

hito
(őstag)

Te eleve handycap-el indulsz XP miatt, nálam Vista rácsücsül 16GB-ra. Marad kemény 16GB amit be tudnék osztani, nem hinném hogy sikerülne :(
Most 4 játék van fenn (COD4, RE5, Lost Planet, NFS Shift) meg egy-két progi és van 12GB szabad helyem a 72-ből. Tehát meg se próbálkozok a 32GB-al, halott project lenne. És tervezem a jövőben a 64bitest kipróbálni, esetleg win7 is érdekelne idővel, ezek meg mind kövérebbek a mostani OS-nél is.

[ Szerkesztve ]

MAEMO rocks

(#482) toldy válasza hito (#479) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jol tudom akkor jol mondod.

CHIPman: én mindent a C-re telepítek, a játékot is így a 64gb a minimum ami kell nekem rendszer meghajtónak. :U

hito: Nekem Win7 van fent ( 32bit) és kisebb mint a vista. Nálam is volt olyan hogy friss vista 13-14gb most a win7 már bejáratva frissítésekkel 10,5 gb

OFF- most nézem full hd napja vagyok ph tag :DDD - OFF

[ Szerkesztve ]

(#483) hito válasza toldy (#482) üzenetére

hito
(őstag)

Ez a win7 méret jól hangzik. Az előzetes hírek arról árulkodtak, hogy nagyobb helyigénye lesz mint a Vista-nak :U

Nemsokára megjön a SilenX tápom, már nagyon kíváncsi vagyok rá, dec elején rendelem meg engusztól SG05-öt vagy SG06-ot (még mindig nem sikerült döntenem :N ) és új hajnal kezdődik az ITX-es pályafutásomban ;] Csúszik majd bele egy jó kis GTX, egy H50-et is beleforrasztunk felkészülvén a jövő évi 1156 váltásra és slot-in drive-ot is kap ;]

Toldy: fogadd gratulációmat, én meg 10nappal múltam el HD :DDD

MAEMO rocks

(#484) adorjant válasza hito (#477) üzenetére

adorjant
(senior tag)

háromból lett kettő :P

de a hangos vinyóktól én személy szerint kikészülök...1 terrásból is direkt 5400est vettem,de olyan mint valami hatszor feltámasztott maxtor :W

a melegedéssel viszont problémáim vannak,gyorsan intéztem is egy házventit,mert eléggé forró volt a hangulat odabent :U

(#485) toldy válasza hito (#483) üzenetére

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Háznál mit tartasz szem elött, megjelenés vagy funkció? Mert ha megjelenés akkor az sg06 így van hova rejteni az elölapi ventit a h50 radátora elé ( bár kicsit melegebb lesz mint az sg05, ha funkció akkor meg sg05 így kit érdekel a venti az elején, a lényeg hogy hűvösebb a proci.

Tárhelyre vissza térve nekem Windows+ frissítések+ alant lévő programok ez így minden 25gb. ( itt jegyzem meg ebböl 8gb a Prototype )

Nálam a terv az hogy egy min 64gb de inkább 120 gb ssd a gépbe és min 500gb külső vincsi ( szigorúan 2,5")

[ Szerkesztve ]

(#486) hito válasza toldy (#485) üzenetére

hito
(őstag)

Ha őszinte akarok lenni, nekem mindig jobban tetszett az SG05, abból lehet olyan szép csontvázat építeni mint amilyet szeretnék :K
SG06 nem tetszett, mostanában kezd hozzászokni a szemem és csak a H50-es beépíthetősége szól mellette.

De nem tudom mit drámázok itt, ha valamiért nagyon nem jönne be a 05-ös, akkor váltok 06-ra.

Más: megyek decemberben Bécsbe. Érdemes a hardvervásárlást addig jegelni (H50 és tsai)? Van valakinek valami infója a sógorok hv áraival és választékával kapcsolatban? :U

MOD: a 25GB nem is rossz, sőt...de mi az a bitcomet ott kérem szépen? ;] Photoshop a barátod :DDD

[ Szerkesztve ]

MAEMO rocks

(#487) nyunyu válasza hito (#486) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Van valakinek valami infója a sógorok hv áraival és választékával kapcsolatban?

argep.at :DDD

(#488) hito válasza nyunyu (#487) üzenetére

hito
(őstag)

Ooh...vielen dank :R

MAEMO rocks

(#489) nyunyu válasza hito (#488) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Bitte sehr :DDD

(mar vagy 10 eve nem beszeltem nemetul, igy mondjak a szivesent?)

[ Szerkesztve ]

(#490) CHIPman válasza hito (#481) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rosszul írtam, 35GB-ot kap a W7 x64, és 15-öt az XP x86.

(#491) hito válasza nyunyu (#489) üzenetére

hito
(őstag)

5-ös, leülhetsz! :DDD

Az árakkal kapcsolatban egyáltalán nincs akkora különbség, akkor inkább + 1000-2000Ft-ért a csóró magyar kereskedő zsebébe teszem a pénzt. Az osztrákoknak úgyis van elég.

MAEMO rocks

(#492) Mercutio_ válasza Sankoo (#470) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Akkora mint az Icy Box mediaplayerem, csak abban nincs slot-in dvd :DDD

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#493) KillHates válasza dni (#472) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Simán! Nekem ilyen házam van. Ha nem raksz bele CD-t akkor 3 db nagy vinyó is elfér benne.

(#494) hito válasza KillHates (#493) üzenetére

hito
(őstag)

Ezt nem tudtam :B

MAEMO rocks

(#495) KillHates válasza hito (#494) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk ami kábel-káosz lenne utána benne... :D

(#496) adorjant válasza KillHates (#495) üzenetére

adorjant
(senior tag)

nekem 2db vinyó+dvd van benne,de iszonyat...ráadásul azt a kis szellőzést is akadályozza,ami egyébként lenne :DDD

(#497) KillHates válasza adorjant (#496) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én kivettem a hátsó HDD tartó talpat, majd 90 fokkal elforgatva raktam be a vinyót a felsó lyukakhoz csavarozva. A hátsó 8 centis venti nem kifújja a gépből a lebegőt, hanem befújja, a friss levegőt a CPU ventire, az maga alá nyomja, majd onnét ki megy oldalra. A VGA-ra meg szereztem olyan pici lyukas 1 slot-os hátlapot amin a DVI csatik mellett kifújja a meleget a ZOTAC.

(#498) KillHates

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csini. És fogad teljes magas bővítőkártyákat is. :C

(#499) CHIPman válasza KillHates (#498) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És az ára sem lesz az egekben, 40 ajró nem a világ, csak ebből nem annyi lesz itthon.
Tápos van benne?

(#500) Mercutio_ válasza CHIPman (#499) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

" A rendszer tápellátásáról SFX típusú tápegység gondoskodhat, ám ezt a csomag nem tartalmazza." :(
Méretileg viszont nagyon szimpi a kis házikó :K bár a tetejére rakhattak volna nagyobb szellőzőnyílást :U

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.