Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#901) benny23

benny23
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Egy 250 vagy 320 gigás vinyót szeretnék!
Mellék vinyónak lenne a raptor mellé!
A lényeg, hogy megbízható legyen és hűvös!
Egy WD Re2-n agyaltam, de inkább itt is érdeklődök!

Válaszokat előre is köszi!

''Úr Isten... ez nem ejtőernyő, hanem hátizsááák''

(#902) pincehely

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tisztelt Fórumozók!
Ha a lapom csak sata 1 -et kezel, akkor a sata 2 -es vinyók gond nélkűl "mennek", vagy vissza kell jumperelni őket!
Ha igen melyik tipusnál van lehetőség erre!
Én a 400g-s wd caviart néztem ki magamnak!
ajánljátok ezt a típust?
Köszi!

http://kefetemap.deviantart.com/

(#903) TeeJay válasza benny23 (#901) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

ha a Raptor mellé veszed akkor egyértelmű hogy a 250gigás 1tányéros Seagate a nyerő neked mert adattárolásra verhetetlenül gyors a többi gyártóhoz képest

ST3250410AS a száma, 16MB cache és SATA2 és mivel 1 tányéros így vékony házban van illetve alig melegszik és hangja sincs

pesten Aqua-ban tudsz venni ;)

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#904) lazydog válasza pincehely (#902) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Igen, ajánlott típus, mert gyorsabb az 500GB-osnál. A WD vinyókat jumper-el lehet SATA1-re butítani.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#905) Cyrin válasza TeeJay (#903) üzenetére

Cyrin
(őstag)

jó is az a seagate, főleg adattárolásra :D

[link]

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#906) Gabesz26

Gabesz26
(újonc)

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni, 160 GB-os IDE-s HDD-t szeretnék venni, de nem tudok választani, fontos lenne a megbízhatóság és hogy halk legyen, ezek közül melyik lenne e legjobb?
Hitachi 160GB 7200RPM 8MB Deskstar /HDS721616PLAT80/
Samsung 160GB 7200RPM 8MB
Western Digital 160GB 7200RPM 8MB Caviar SE (WD1600AAJB)
Előre is köszi Gabesz

(#907) fagy53 válasza Cyrin (#905) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Milyen jó, hogy a ma vásárolt Seagate 250GB ATA 3.5" és nem noti! :C
Nem melegszik, a szintén hűvös Samu 4°C-kal melegebb nála és a seek hangja is visszafogottabb, alig hallható, pedig a Samu is ebből a szempontból csendes, a búgó rezonanciáját kivéve.
Viszont a 320GB-os Hitachi SataII, gyorsabb, mindkettő 2 tányéros, hozzáférési idő 15ms körül, de az Average Read 10-15%-kal jobb mint a Seagate.
A Hitachi seek hangja mindkettőn túltesz, de progival remekül le lehet csendesíteni. :D

(#908) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Sziasztok.
160GB-s hdd-t szeretnék sataII-t. Ebben kérem tanácsotokat.
Nem kell a legesleg über, de ne legyen a leglassabb, melegebb, hangosabb.
Köszöntem. :R

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#909) lazydog válasza Gyuri27 (#908) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

WD1600AAJS.

(#910) Gyuri27 válasza lazydog (#909) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ez rövid volt. ;) :R

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#911) Satan_Claus válasza Gyuri27 (#910) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Samsung HD161HJ :))

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#912) pincehely válasza lazydog (#904) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kössz az infót!!
Megvettem a a WD wincsit, majd holnap kerül kipróbálásra, viszont nem találok leírást rajta a sata 1-re visszabutítást illetően!

http://kefetemap.deviantart.com/

(#913) tarti19

tarti19
(tag)

szaisztok:)
egy aprócska krédésem volna
winyóvásár előtt vagyok én 12-14k-t szánok erre max sata esetleg sataII-es formában
milyet ajánlanátok nékem?;)
köszönöm szépen előre is

Először gyakorolj egy biciklin, csak aztán játssz a nagyfiúkkal! http://www.speedtest.net/result/230647198.png

(#914) Amazonas válasza pincehely (#912) üzenetére

Amazonas
(kvázi-tag)

WD-knél általában az 5-ös és 6-os pin-eket kell jumper-elni SATA 1-hez.

(#915) Amazonas válasza tarti19 (#913) üzenetére

Amazonas
(kvázi-tag)

Mégis, milyen méretben?
Milyen célra (rendszer, tár)?

(#916) lazydog válasza tarti19 (#913) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Ezt

(#917) djxp01

djxp01
(fanatikus tag)

Eközött Western-Digital 500GB (WD5000KS) 28ezer FT , és eközött Western-Digital 500GB (WD5000YS) 30ezer FT, és eközött Western-Digital 500GB (WD5000AAKS) 23ezer FT

1. mik a különbségek ? :-)

2. jó EZ A WD5000-es széria?

3.Vista 32 bit ugye tudja kezelni fullra ezeket a hd-ket?

(#918) lazydog válasza djxp01 (#917) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

A WD 5000AAKS-ben eggyel kevesebb tányér van, ezért halkabb, hűvösebb. Az YS pedig RE2, vagyis elsősorban RAID- hez ajánlott vinyó. Ez utóbbira hosszabb garanciaidő jár.
Az WD 500 GB-os szériától, a sebességet tekintve, jobb a 400-as széria.
Tudtommal nincs gondja velük a Vista-nak, bár én még nem használom.

(#919) KRi2

KRi2
(tag)

Tudja vki hogy a Magyar polcokra mikor érkeznek az új 11-es Seagate-ek ,avagy az F1-es Samsungok? (nembiirok már várni..)

||| | || ||||| | ||| ||

(#920) djxp01 válasza lazydog (#918) üzenetére

djxp01
(fanatikus tag)

Tnx a választ.

(#921) xeon.Szabi

xeon.Szabi
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Vettem egy új SATA vinyót (Samsung 320GB), de nincsen rajta/hozzá jumper.. ez normális? :)

Diablo III BattleTag / xEon1337#2985

(#922) lazydog válasza xeon.Szabi (#921) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Nem normális, de úgy látszik elég gyakori eset. :(((
Én Seagate vinyót kaptam jumper nélkül. Ez azért igazán kellemetlen, mert ezeken a hagyományosnál kisebb a tüskék közötti távolság, így nem megy rájuk a normál méretű jumper.

(#923) KeviN79 válasza lazydog (#922) üzenetére

KeviN79
(újonc)

Sziasztok!

Ezek közül melyiket érdemes választani:
320Gb Samsung SATA 16Mb HD321KJ
400Gb Samsung SATA 16Mb HD401LJ
250Gb Seagate SATA 8Mb ST3250823AS
300Gb Seagate SATA 16Mb ST3300622AS
320Gb Seagate SATA 16Mb ST3320620AS

Köszi

(#924) Teng válasza KeviN79 (#923) üzenetére

Teng
(fanatikus tag)

Sztem Samu:D

(#925) FireKeeper válasza KeviN79 (#923) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

320Gb Seagate SATA 16Mb ST3320620AS
sztem ezt, 2db 160as tányér
más: elgondolkoztam hogy venni kéne mondjuk egy legkisebb raptort, meg mellé mondjuk egy 1 tányéros seagate-et, és akkor elkezdtem nézegetni az aprókat, de nem találtam raptort, viszont ráakaddtam pár érdekes scsi vinyóra. 68 és 80 pin között van valami eltérés? sima pci-osból van olyan vezérlőkártya ami elég gyors? esetleg pci-e (és nem pci-x, nem fogok asus ws lapot venni)? érdemes egyáltalán scsi-ban gondolkodni?

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#926) lazydog válasza FireKeeper (#925) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Felejtsd el a régi, elavult SCSI vinyókat, kontrollereket. Ezek lassúbbak, mint egy új IDE vinyó.
Az újak árát pedig nem tudod megfizetni.

(#927) FireKeeper válasza lazydog (#926) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

még 10k-s fordulattal is? fura. azért kösz az infót. lehet ha rám szakad az otp veszek egy 36-os raptort.

(#928) Atomgeszi

Atomgeszi
(őstag)

Heló! Szeretnék mégegy vinyót venni a meglévő többi mellé mert már nincs helyem.
SATA-snak kell hogy legyen a vinyónak, csak nem tom milyen márka,hány mb keses legyen.
Nekem elég lenne 160giga körül. Nem rackbe lesz, hanem ahol a vinyónak a helye van a gépházba, ott előtte van egy ventilátor amibe befelé nyomja a házba a levegőt. Annak elvileg elégnek kéne lennie, nem szeretném hogy melegedjen a vinyó. Maxtoromon van egy hdd cooler, fasza 20fokos.Na lényeg, milyet ajánlotok, jó lenne ha gyors is lenne. Használtat érdemes venni? Vagy az rizikós, hogy mozog a fej, vagy bármi? Köszi előre is!

Samsung Wave!! : ) - -*-* A jótékonyság otthon kezdődik!! -*-* || Malaguti F12 LC Digit '04 Ducati Capirex Replica || Eladó hardverek! http://href.hu/x/a0ui

(#929) lazydog válasza Atomgeszi (#928) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Amit már ajánlottam a #909 h.sz.-ben. :)

(#930) helenne

helenne
(kvázi-tag)

hi,
szeretnék 250, 320-ad hdd-t venni az ExelStore G140 40GB Ultra ATA-mhoz. Seagate, WD-re gondoltam. Mivel pata, lehet mellé sata-t is venni? Ehhez kell valami átalakító? Lehet, hogy láma? De inkább kérdek. :B Nagy különbség van a kettő között? Extra hála! :R

(#931) FireKeeper válasza helenne (#930) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha az alaplapodon van sata, akkor nincs gond. ha nincs, akkor marad a pata. átalakítóból eddig csak olyat láttam, ami patából csinál satát, olyannal még nem találkoztam ami fordítva csinálta volna. sebességben nem túl nagy az eltérés a kettő között, inkább csak az, hogy a satakábelt könnyebb elvezetni, mivel sokkal vékonyabb:D wd-ből WD3200AAKS vagy WD2500AAKS (320 ill 250gigás) seagate-ből 7200.10 320 illetve 250gigás a nyerő (a seagate-ek modellszámát nem tudom fejből, bocs)

(#932) helenne válasza FireKeeper (#931) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

asszem extrém .... vagyok ehhez, de mi az, hogy az alalaplapon sata? hogy néz ki? akkor nem gond, ha ez is, ai van? Látni mindkettőt a menüben egyszerre, vagy csak külön-külön? Vagy ez abszolút izé kérdés? .....és égek? :B :DDD

(#933) Amazonas válasza helenne (#932) üzenetére

Amazonas
(kvázi-tag)

Mi a lapod pontos típusa?
A SATA csatlakozó egyébként így néz ki (kék színnel):

[ Szerkesztve ]

(#934) FireKeeper válasza helenne (#932) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem gond ha mind2 van, sőt általában manapság úgy szokott lenni. a pata így néz ki: [a zöld az], a satát pedig már a kolléga mutatta. lehet egyszerre pata és sata vinyód is. dehogy égsz, ezért fórum, hogy lehessen kérdezni.

(#935) Amazonas válasza FireKeeper (#931) üzenetére

Amazonas
(kvázi-tag)

Ha Seagate és 250 GB, akkor csakis az egylemezest érdemes venni:
ST3250410AS
Ráadásul még vékony is.

(#936) FireKeeper válasza Amazonas (#935) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

rendszervinyónak az nem jó, csak amolyan cucctárolósnak, mert nagy az elérési ideje (kb 15ms) én személy szerint 320as hitachi t7k500-at tervezgetek magamnak...

(#937) helenne válasza Amazonas (#933) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

PCChips M950, VIA VT8754 Apollo P4X400, asszem halott ügy, mert egy nyamvadt kékséget kátok benne, amibe az alap vinyó van benyomva. :( ennyi :(

(#938) helenne válasza FireKeeper (#936) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

cucctárolósnak lesz! :D filmek stb.

(#939) FireKeeper válasza helenne (#937) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ezen bezony nincs sata (egyébként az se mindig kék:) ) pata vinyóból is lehet jót kapni. kb mennyi pénzt szánsz rá? 320-asok olyan 17-18k körül vannak.
mod: 250-esek meg 14-15k körül, szóval a 320-as "jobban megéri"

[ Szerkesztve ]

(#940) helenne válasza FireKeeper (#934) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

se ződ, se kék, se egyéb keverék :( ez egy lerongyolódott cucc :( úgy nézem :(

(#941) Flatron710

Flatron710
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nemrég komolyabb fejlesztést hajtottam végre a gépemen ( a winyón kivül mindent ) és rá kellett jönnöm, hogy most a winyó a rendszer leges-leglassabb eleme... :O ( bár erre gondolhattam volna )

Csak annyi lenne a kérdésem, hogy milyen megoldás lenne az amivel ki lehetne szolgálni a rendszert, hogy ne a winchesterre kelljen várni az egész gépnek??? ( Raptorra nem igazán van pénzem, 8 vagy 16 Mb Cache, esetleg valamilye olcsóbb Raid-es megoldás vagy bármi érdekel, hogy tudjak valamerre elindulni )

Előre is köszi!

Minden popzene a szexről szól. A rock arról, hogy akarod, a jazz arról, hogy csinálod, és a country vagy a western pedig arról, hogy bűnösnek érzed magad utána. -Robert Waldo Brunelle Jr. --- WoT/WoWp acc : Zolika_tm

(#942) FireKeeper válasza Flatron710 (#941) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!
mennyit szánsz a project-re?

(#943) helenne válasza FireKeeper (#939) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

akkor pata, szinte gondoltam! :D akkor valami seagate, vagy vd?-ha van egyáltalán pata-sa?
de rendik vagytok srácok! ezek jók? mert hallottam, hogy a samuk csapnivalóak. de valaki dícséri a hitachit.
szal elég rákötni az eredeti vinyó szalagkábelére? vagy valami bios is? vagy hülyeséget kérdek? :DD :DD :DD
little help Milyen cpu hűtőt vegyek?

(#944) FireKeeper válasza helenne (#943) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

seagate, wd is jó. mindkettőből lehet szerezni patásat. Pesten laaksz? melyik boltban akarod venni? a samuk közül az újabbak a jók, a régebbiek tényleg nem a legjobbak (az újabbak meg satásak:D) én hitachit szeretnék magamnak, általában gyorsak, kicsit az elérési idejük, viszont vigyázni kell rájuk (fontos neki a hűtés és a stabil feszültség). elég csak rákötni, meg bele a tábkábelt, és mehet. biosban max annyit lehet állítani, hogy melyikről induljon az oprendszer (boot sorrend beállítás).
hűtő-ügyben is ugyanaz a kérdés: mennyit szánsz rá. illetve még hogy milyen procit akarsz lehűteni, és hogy azért kell-e hogy halkabb legyen, vagy hogy joban hűtsön.

(#945) Flatron710 válasza FireKeeper (#942) üzenetére

Flatron710
(tag)
LOGOUT blog

20 körül... max 25... de inkább 20 legyen.

Minden popzene a szexről szól. A rock arról, hogy akarod, a jazz arról, hogy csinálod, és a country vagy a western pedig arról, hogy bűnösnek érzed magad utána. -Robert Waldo Brunelle Jr. --- WoT/WoWp acc : Zolika_tm

(#946) FireKeeper válasza Flatron710 (#945) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha két vinyóban gondolkozol, akkor megjátszhatod azt, hogy rendszernek egy hitachi 160 gigás 7k160 (1 tányéros, elég gyors) mellé pedig a cuccoknak egy 1 tányéros seagate 7200.10 250 gigás, ennek rosszabb az elérési ideje, viszont az adatátviteli sebessége nagyobb, jó cucctárolásra. ez a kettő mondjuk 26-27k-ból jönne ki.
1 vinyónál szvsz a seagate 7200.10 320-as verziója illetve a wd3200aaks (szintén 320-as) a legjobb választás. esetleg ha bevállalod akkor még alternatíva lehet a hitachi t7k500 is, szintén 320-as, csak vigyázni kell rá mint a hímes tojásra, ezalatt azt értem, hogy hűtésről és stabil tápfeszről gondoskodni kell, viszont talán ez a leggyorsabb a 3 vinyó közül. ezek a vinyók úgy 16-18k körül vannak.

(#947) helenne válasza FireKeeper (#944) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

Ezeket néztem a merevlemezek közül:
[link]
[link]

procihűtő meg:[link]
http://depo.hu/arctic-cooling/freezer_7_pro
van ezekben regulátor, valami olyasmi, amivel lehet a fordulatszámot befolyásolni?hűűűű, ki ne dobjatok ezért, akkor inkább privizek!!!! :O

(#948) FireKeeper válasza helenne (#947) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

annyira nem rossz árak a vinyóra, bár én még mindig azt mondom, hogy ha teheted inkább vegyél 320-asat mert alig pár ezerrel drágább és 70 gigával több.
a freezer 7pro az sajn biztos nem jó, mert másik foglalathoz van (lga775-höz) a zalman 7000 cu jó választás lehet, ahhoz adnak ventiszabályzót.

(#949) helenne válasza FireKeeper (#948) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

hattttalmas köszönet, hogy megerősítettél a választásomban! igazából ez volt a döntésem, csak egy profira volt szükségem! :D nem pesti, majd valahol beszerzem, vagy netről. :)

(#950) Amazonas válasza helenne (#949) üzenetére

Amazonas
(kvázi-tag)

A két általad linkelt vinyó közül (ha mégis maradnál a 250-es méretnél), mindenképpen a 16 MB-os gyorsítótárral szereltet vedd. Alig kerül egy ezressel többe.
Egyébként a Western Digital vinyók között is érdemes szétnézned, hátha...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.