Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? - Archivum VI. (téma lezárva)

(#751) eastsider válasza MadnessPite (#748) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

X1950Pro-t :)

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#752) Speed(R) válasza DigitXT (#749) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez milyen kérdés már ;] Attól hogy esetleg Vistát használ, még nem kéne a 86GTt ajánlani neki ;) Gyorsabb az 1950Pro, szerintem az a nyerő választás ma ebben az árkategóriában.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#753) DigitXT válasza Speed(R) (#752) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Ez milyen kérdés már
Kíváncsi féle.;] Uis, ha nem használ Vistát esélye sincs a DX10-re, tehát az egyetlen érv a 8600GT mellett kiesett: én nem ajánlottam neki még semmit.;) Egyébként szerintem is X1950Pro.:P Pláne, hogy XP-t használ, hehe.:DDD

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#754) Speed(R) válasza DigitXT (#753) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem a 86GT DX10es képessége kb annyira hasznos, mint anno az FXek DX9 képessége ;] 1950Pro még kitart bő egy évig szerintem, ha az embernek nincsenek túlzott igényei. Nem is cserélem le csak egy HDre ha végre kijön valami értelmes R670es cucc :U

(#755) eastsider válasza DigitXT (#753) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nemtom mit lehetne csinálni 8600gétével déix10ben, de sztem max stroboszkópozni, esetleg diavetítözni :D (lásd 3DM06 CPU teszt ;] :D )

(#756) t1 válasza MadnessPite (#748) üzenetére

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

X1950Pro

(#757) AMD Power válasza MadnessPite (#748) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

A X1950Pro szerintem jobb választás.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#758) t1 válasza AMD Power (#757) üzenetére

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

8600GT egy vicc

(#759) AMD Power válasza t1 (#758) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Azért ez túlzás. Lehetne erősebb is ez biztos. Egy pár tesztben azért megveri a HD2600XT-t. (Sajnos)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#760) Speed(R) válasza t1 (#758) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A jelenlegi árában igen..25 körül már érdemes lenne egy tuningosabb példányba belenyúlni. Lehetőleg 512MBosba, mer az vagányabb :D

pff..rég nem néztem árakat Schenker pappánál...béka nemesebbik fele alatt van minden, mifene :F Ha valaki nem forog ilyen körökben, ahol használt 1950Prokhoz és 7900Gtkhez jutna 30 alatt, annak igen jó választás némelyik 8600GT 25 körül :U Rossz meglátás,?

[Szerkesztve]

(#761) Csiborbogár válasza t1 (#758) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Nem hiszem.
Könnyelműség lenne ezt állítani. Miért is vicc? NV mondta valaha, hogy a középkategóriát 1600/1200-ra szerkeszti? Vagy 1280-ra? Vagy esetleg Teljes grafikai élményre? Soha. Középkategória teccik tudni nem ilyen. Dehát ezért középkat nem?
És most egy elb... Lost Planet teljesítményteszt alapján ítélni fölösleges. :P

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#762) Eagle16 válasza AMD Power (#759) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Nem baj az ha megveri :) :D
A vicc túlzás, de attól függ miben.DX9-ben szerintem egész szépen megy(23 ezer forintért én nem vártam tőle többet)DX10-ben meg tényleg vicc a a teljesítménye, de a HD2600XT-vel sem lehet majd DX-10-ezni, szóval ott az a kari is vicc :)

---

(#763) eastsider válasza Csiborbogár (#761) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk ugy, h a 8600GTS ''jo'' lenne, csak poppet tul van arazva
De picivel tobb unufied shader is mehetett vna bele SZVSZ

[Szerkesztve]

(#764) Speed(R) válasza eastsider (#763) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó, mi is örültünk volna 64USnek és 256bitnek, de valamit kell hagyni a 8700hoz ;)
Bár ha jobban meggondolom, valószínűbb hogy az FX5700U szindróma lép fel majd, azaz a 8700as kap bmi b@szom magas órajelű memóriát és esetleg 48USt...

(#765) AMD Power válasza Eagle16 (#762) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Hát igen. De a HD2600XT annyiból jobb ,hogy már most egy árban van illetve egy-két helyn már most olcsób mint a 8600GT.

(#766) Csiborbogár válasza eastsider (#763) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Ez így teljesen korrekt!
Egyetértek vele! :R
Én nagyon megszerettem, főleg Stalker alatt dörrent nagyot a 7900GT-hez képest.

Speed(R) valóban. Én számítok egy 8800GT-re, vagy GS-re is. Szvsz 48 US lesz...

Eagle16
pedig hidd el én szebbnek látom 8600-assal :P

[Szerkesztve]

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#767) Eagle16 válasza Csiborbogár (#766) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Még jó hogy 7300GT-n vittem végig a Stalkert, azóta hozzá se nyúltam... :D

AMD Power: na igen, olcsóbb, de akinek eddig csak nvidia karija volt(mint nekem)az nem fog 2 ezer forint árkülönbségért ati-t venni :)

Speed(R) : esetleg egy 8800GS is lehetséges nem? Vagy annak már túl nagy a nyákja egy középkategóriához mi?

Csiborbogár : elhiszem, de csak az új vga miatt tuti nem fogom még egyszer végigtolni :D

[Szerkesztve]

---

(#768) Speed(R)

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

8800GT/GS 8700GTS/Ultra, kitudja...az tuti hogy vmi 48/64 US kari lesz és remélhetőleg 256bites..
Atiéknál lesz érdekes az R670, ha picivel a 8800GTS alá lövik be a teljesítményt 50ks ár környékén, ismét lehet egy 1950Prohoz hasonló Best-buy kari a piacon.

(#769) eastsider válasza Csiborbogár (#766) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

79-ről váltottál 8600GTS-re? :DDD
naon kedvező volt az ajánlat, vagy mi? :DDD

hát végülis ha úgynézzük, akkor a 7600GT volt 12/5-ös, ahhoz képest azért elég nagy előrelépés a 32 unfied shader :)

Nézzünk egy példát: 6800GT/Ultra a csucs, 16/6 256bit
köv széria: 7600GT: 12/5 128 bit, magas órajelek :)

[Szerkesztve]

(#770) Csiborbogár válasza eastsider (#769) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Kedvező ajánlatnak nem mondanám, mert 34-ért adtam el, és 52-ért vettem a GTS-t. Egyszerűen éreztem, hogy kell nekem ez a kari. :B

(#771) Speed(R) válasza Csiborbogár (#770) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

uhh..ekkora ráfizetéssel most már 8800GTSed lenne ;]

(#772) Csiborbogár válasza Speed(R) (#771) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem nincsen nagykeres ismerősöm...
Ja igen, és ha 2 éve nem veszek 6600GT-t, akkor most azzal az 56k-val együtt majdnem Ultrát vehetnék Nagykerben...

Bocsi, de nem hagyhattam ki.

A lényeg, hogy azóta megértem a nőket, mikor remegve megállnak egy bolt előtt.

(#773) AMD Power válasza Eagle16 (#767) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nekem is eddig csak nVidia karim volt. Az első egy TNT2-s volt. Szóval én is már régi NV vagyok. De mióta az AMD meg vette az ATi--t azóta más a helyzet. :B

(#774) fagy53 válasza AMD Power (#773) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Jobb ugyan nem lett, de az új tulaj mégiscsak az AMD! :DDD

(#775) AMD Power válasza fagy53 (#774) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nekem már ennyi elég volt. ;)

Pedig mondom 2000 óta Csak nVidia-s karim van/volt.

(#776) fagy53 válasza AMD Power (#775) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Nincs egy harmadik? :(

Nálam 4:2 az Nvidia javára, de hogy mi lesz a következő......? :U

[Szerkesztve]

(#777) eastsider válasza AMD Power (#773) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is régóta vok nV-s most mégis ATi-t nyúzok :D

(#778) Speed(R) válasza Csiborbogár (#772) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Semmi baj, vártam ;] De nem kell nagykeres ismerős, csak egy kis üzleti érzék és jól szétnézés a bazárosoknál..hisz ők is nagykeresek ;) Persze az ÁFa az ÁFA, ahhoz céges ismi kell :B

A nők az üzlet előtt nem remegnek. Ők bemennek. Mi remegünk ha velük vagyunk :D

(#779) eastsider válasza Csiborbogár (#770) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Teljesítményvisszaesés mennyi volt? :D

(#780) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nvidia's new line of G80 GPU's look to be inline as 80nm chips with an upgrade into the GDDR4 arena. Other than that, the 8900GTX looks and sounds to be the same as the 8800GTX. Supporting the 384-bit memory interface and still holding on to the 768MB of memory, the card will still use 128 shaders but we assume it will be a nice upgrade as Nvidia has pushed the core clock to 700MHz with the memory running at 2200MHz. You will also want to keep in mind with the 80nm chip this card will run cooler and faster, so we should also see some great overclocks out of these cards. I suspect the 8900GTX series to hit the market at $550-$600 range, so it won’t be so easy on your pocket book.

Also in Nvidia's arsenal is a brand new dual GPU setup unofficially titled the 8950GX2. Taking off from the original 7950GX2, this new beast will house what looks to be two new G80 80nm chips clocked at 550MHz and will sport two sets of 512MB GDDR4 memory, giving the card 1GB of video memory. The 8950GX2 will also show off 96 shaders per core giving us access to 192 shaders. While two 8900GTX's will probably perform better in a SLI setup, you can see the consumers with single PCI-E slots on their current motherboards will have an option to upgrade to a monster of a graphics card. I can see the 8950GX2 hitting the market in the sub $600's running on up to the $700 range.

Along with the two top dogs, Nvidia will also have a flurry of other cards that will be mixed in such as the 8900GTS and an 8900GS. The 8900GTS will get a bit of a boost over the current 8800GTS. The new card will sport 600MHz core clock and 2000MHz GDDR4 memory. The card will still run with 320-bit memory controller and 640MB of memory. Expect this card to hit the market at $489- $529. Nvidia will also show off the new 8900GS, which is really one core from the 8950GX2 clocked at 550Mhz and running slightly slower GDDR3 memory clocked at 1600Mhz. Expect to see a 256MB and a 512MB version of these cards priced from $200-$250 range, making it the cheapest card of the 8900 series.

vélemény?

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#781) Csiborbogár válasza eastsider (#779) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem tapasztaltam semmiféle teljesítmény visszaesést.
Azokban a játékokban, amikkel játszom(Medieval lI,Stalker, Rush FB, MOHPA, Farcry, COD2, GRAW1) éppenhogy hol kisebb, hol nagyobb mértékű teljesítménynövekedést tapasztaltam, és szebb látványt a 7900GT-hez képest. :R

Vandit.
Én már alig várom! :DD

[Szerkesztve]

(#782) AMD Power válasza eastsider (#777) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nekem is elött a váltás ideje. Remélem nem fogom megbánni.

(#783) eastsider válasza Csiborbogár (#781) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes :))

(#784) Qru válasza Vandit. (#780) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát szép kis tervek. :C

GDDR4-es ram jól fog jönni, igaz én már a 8800-as sorozatból is hiányoltam (pl GTX-re már nyugodtan tehettek volna), de ezek szerint üzleti megfontolásból nem tettek rá. (Radeonokat így is elverték a GTX-ek tehát üzletileg jól okoskodtak. Valószínűleg az ATi/AMD is kirukkol majd még vmivel.) Most nagyon sokan beleugrottak a Gef 8 középkategóriába, mert DX10 húú... Aztán mikor rájönnek egy hogy édeskevés egy 8600-os kártya a DX10-hez addigra kijön majd az új középkategóriás kártya. (Korábban írták az FX és DX9 példáját, dettó ez van most is!) pontosabban a cikk szerint akkor a 8800 lesz a középkategóriába letaszítva a 8900-ek által. Ami teljesítmény ügyileg eléggé bíztató, ütős középkategória lesz belőlük. :D AMD-nek fel kell kötnie a gatyáját, ha akarnak kapni a tortából.

8950GX2 - csodálkoztam volna, ha az NV nem rukkol ki megint vmi übertáp már-már értelemtlenül gyors vga-val. Ez már presztízskérdés ugye... Viszont érdekes, hogy kicsit kurtítottak a cuccon, hogy ne legyen erősebb mint egy 8800GTX/Ultra SLI. De minek?! 8950GX2 SLI úgy is lefőzi... :D

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#785) Vandit. válasza Qru (#784) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért az fura,hogy 8700-es szériáról nincs szó benne. :( :F

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#786) Qru válasza Vandit. (#785) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát azért ezt még ne vegyük 100% (bár nem tudom milyen forrásból van az info), hogy nem lesz. De nagyon úgy tűnik, hogy 8800 lesz az új középkategória és 8900 az új felső kategória. Nem is olyan régen volt hasonló szitu. Gef 7800 mint csúcs vga majd kijött a 7900-es család ugye... Úgylátszik bevált a recept és ismételnek. :)

mod: egyébként az is benne lehet, hogy az érdemi DX10-es játékélményhez már olyan közzel lenne a 8700 és 8800 közti teljesítmény, hogy nem éri meg 8700-et kiadniuk.

[Szerkesztve]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#787) Lui76

Lui76
(őstag)

Én sztem 25e- s tartományban igen is jó a 8600Gt.
A 25e sztem nem közép kategória !

Ezen a szinten könnyebben eladható lesz mint a csak Dx9-et tudó
ugyanilyen teljesítményű karik.

Egy FX5700-es vagy mik voltak nem 25 e-ről indultak anno és ott ami dx9
bukás volt az ezzel nem összevethető (max ha mégis igazatok lenne akkor
is csak a a csúcs 8800-akra lenne értelme mondani - amennyiben bebizonyosodik)

www.kezmuveskeramia.hu

(#788) AMD Power válasza Lui76 (#787) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Azzal egyetértek , hogy nem rossz VGA a 8600GT. De a 25K-s ár akkor szerintem milyen kategória?

(#789) Zsoltis

Zsoltis
(újonc)

Hali!
Volna nékem ilyen karim: Inno3d 7600GT 256Mb ddr3 AGP8X/4X
Afelől érdeklődnék nagy bután,hogy a mostani tápom ami egy 400w-os az elég e neki,vagy csere?
A táp adatai: input-115vac output- +12V 18A Max
10A max +5V 40A Max
60Hz +3.3V 20A Max

230Vac
5A Max
50 Hz
Nekem ezek az adatok semmit sem mondanak,ezért is fordulok hozzátok segítségül!
Köszönöm a hozzászólásokat!

(#790) Vandit. válasza Qru (#786) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De szerintem,mondjuk egy kis órajelemeléssel és 256 bit memóriasávszéllel össze tudnának hozni egy 8700-et a 8600gts-ből nem?

[Szerkesztve]

(#791) AMD Power válasza Zsoltis (#789) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Ki a gyártója a tápnak? :F

(#792) (Bundás) válasza Zsoltis (#789) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Egy dolog mi van ráírva, mi a márkája? :)

(#793) Zsoltis válasza (Bundás) (#792) üzenetére

Zsoltis
(újonc)

Mákája valami CWT Channel Hell Technology Co.LTD. Valami koreai lehet. Házban volt benne mikor vettem. A ház pedig egy ZIZON-EXtreme.....

(#794) Csiborbogár válasza Vandit. (#785) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nem is lesz 8700-es. Mivel nem volt 7700-es, és 6700-as sem.
Viszont volt 7900GS, és 6800GS a középkategória megerősítésére. Ez a recept bevált. Akkor minek változtatna?

(#795) Csiborbogár válasza eastsider (#783) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Talán meglepődtél?
Bizony, ha én nem láttam volna a saját gépemben, én sem hinném... :C

[Szerkesztve]

(#796) (Bundás) válasza Zsoltis (#793) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

PSF, PSH széira? Van ilyesmi kód rajta?

Nem Hell, Well az. ;) Fuhyjjuh kondis nem épp a legjobb, de ha mégse nem is rossz táp az.

(#797) PáNtOs PoLáR

PáNtOs PoLáR
(újonc)

Szerintetek milyen kártyát vegyék 40k-ért :F Én msi x1950pro 512/256-ra gondoltam de nem vagyok biztos h ez lenne a legjobb vétel.

TR Ultra 120 Extreme---> Egy léghűtés mind felett!

(#798) KL555 válasza PáNtOs PoLáR (#797) üzenetére

KL555
(lelkes újonc)

De, szerintem is az lenne a legjobb! Az, hogy 512/256 mb-os legyen, az csak pénzfüggő, 40k-ba belefér az 512-es is, később még talán jól jön a plussz memória.

(#799) Csiborbogár válasza PáNtOs PoLáR (#797) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

AGP-s, vagy PCI-Expresses?

(#800) Speed(R) válasza PáNtOs PoLáR (#797) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

40kért ha nem veted meg a használt cuccot, találsz itt a piacon 512MBos 1900XTt is. Vagy 1950XTt Accelero hűtéssel. Utóbbi ''csak'' 256MBos, de az 1950Pronál lényegesen gyorsabb. A Best-buy egy 512MBos 1900XT, szerintem. 1950Pro feletti órajelek, 16/48 PS/VS és 512MB memó.

Csiborbogár
Igen, ebbe nem akartam belemenni...miért nem lehet azt a nyamvadt adatlapot kitölteni vagy ha lusta, miért nem lehet a kérdést egyértelműen feltenni.. :U

Ha AGP és ~40k, akkor 512MBos 1950Pro, nincs más választás.

kulkris
Gratulálunk, most menj és kérjél pénzt cukorkára anyutól :U

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? - Archivum VI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.