Azt így látatlanban nem fogom neked megmondani, de nem a fogyasztás volt a gondja, ennyi.
Az élet kegyetlen .
(#39001) lsc válasza Celithrandi (#39000) üzenetére
Azt így látatlanban nem fogom neked megmondani, de nem a fogyasztás volt a gondja, ennyi.
Az élet kegyetlen .
Ez simán elbír 1 húzott négymagos CPU-t + 3db felső kategóriás GPU-t, de esetleg 4-et is, pl HD4870x2 CFX.
A Q6600+HD4870x2-höz túl erős, tehát idle-ben a hatásfoka erőteljesen leeshet, mivel nem terhelődik le megfelelően. Az az optimális táp egy adott konfighoz, amit idle-ben kb. 20-30%-ig, load-ban pedig 70-80%-ig terhelsz.
Nem tudom, hogy ennél fennáll-e a ventivezérléses probléma, de majd kiderül. 
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

Sziasztok!
Egy ATi 5850-est tervezek venni jelenlegi kártyám tönkremenetele után. Sapphire, Asus, vagy Powercolor-t ajánlanátok inkább.
"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?
Azt már most előrebocsátanám, hogy ne gondolkodj 1GB-osokban, ha ezek közül szeretnél választani. Elég nekik az 512, ahova nem elég annyi vram, oda már eleve gyengus a kari
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
(#39005) cowboy_bebop válasza Pyriel (#39003) üzenetére

Sapphire 5850, amire aztán célszerű felrakni az ASUS 5850 BIOS-át (magasabb lehetséges órajelek).
Ennél egy picivel olcsóbb a Powercolor 5850-ese, de abban nincs Dirt 2.
(#39006) Matthisa válasza sid.:Rc211v (#38997) üzenetére

olcsóbb a 4670
de hát a 9600 se oan vészes árban!

Csak nem csinálnak meg úgy egy ilyen tápot hogy gondja legyen a vezérlésének.
Ha bármilyen más csúcs kártyát akarok majd venni a jövőben nem kell attól tartanom legalább hogy kevés lesz hozzá.
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL
mit ajánlanátok 1680*1050hez. Egy 3.3ghz E5200 dolgozna mellé szóval nem akarok erősebbet mint amit kihajtana a C2D.
Én GTX 260-ba meg 4870-be gondolkoztam. Ja a maximum Pénz amit adok érte 40k
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em " by my friend taki

Használtba esetleg 4890,vagy 9800GX2,4850X2.
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

-A 4670 még a modern játékok nagy részére is bőségesen elegendő nem hogy
video szerkesztésre.
-Mivel nincs szüksége külső tápcsatlakozóra így nem árt ha az alaplap egy
minőségi táptól kapja az áramot.
Matthisa
-A 4670 a játékok többségében alulmarad, viszont van pár játék ahol csak alig
érezni a különbséget a 9600GT-vel szemben.
[ Szerkesztve ]

a gts 250-es hez kell külön tápcsati? 450-es chieftec tápom van az elbírja?

Még arra kérnék választ, hogy a passzív vagy aktív hűtőst válasszam? Köszi.

A 4670-es már inkább játékosoknak szánt kártya, ha a játékokban nyújtott teljesítmény nem szempont, akkor teljesen felesleges lenne beruházni. Ha HD-videókat is szeretnél nézni/szerkeszteni, egy olcsóbb kártya az újabb szériákból, pl. 4350-es kelleni fog (ezt a táp is biztosan bírja), egyébként nem nyersz vele semmit. Átlagos videó konvertálás/szerkesztés-nél a processzor sebessége meghatározó, a videókártya itt nem számít.
Passzív hűtésnek akkor van értelme, ha zavar a ventillátor zaja és a géped egyébként is viszonylag halk (különben úgysen hallani ki a videókártya venttilátor zaját).
Azt mondták elmebetegségben szenvedek. Nem igaz. Nem szenvedek! Minden percét élvezem!
Igen kell neki külön csati!
Pontos konfiguráció?

asus p5b lap pentium d 925 3ezres proci 2gb ram és 80gb-os ill. 1 tb-os winyó

nem lesz az a vga sok oda? 
xXx ||| Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=zolynet&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

Méé tudod milyen drágán adják azokat a procikat? Azon az áron csak egy fostos E3200-at, talán E5200-at kapok csak. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

tudom h proci limites lesz így a gépem de ha már pénzt adok ki akk mindegy h 20onpárat v 30at mert úgy indultam h egy 9600os elég lenne de az is 23-24k és 30ból meg lehet venni gts250-et ami azért klasszisokkal jobb kari.

17k körülért nem jó egy 8800gt? 
4850 20k-ért repkednek 
xXx ||| Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=zolynet&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

aham kössz szépen hát ja lassan azt is le kell cserélnem

17ért jó lenne de nem találtam sehol ennyiért. igen a 4850-es is a partiban volt nagyon is de azt szintén csak 25 körül találtam neten boltba meg ennél többet kérnek.
"Csak nem csinálnak meg úgy egy ilyen tápot hogy gondja legyen a vezérlésének."
Az OEM bél teljesen jó, és a ventivezérlése is rendben van. De a Corsair ezen a módosított, sajnos rossz irányba. Eddig a VX/HX450, HX520/620 és TX650-nél lehetett észrevenni a jelenséget. Alsó tápos házban rendben van a dolog, de egy kevésbé szellőző házban már nagyon tud melegedni, és akár túlmelegedés is előfordulhat, mint pl ebben az írásban szereplő HX520-al is.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

4770 is egy jo alternativa 

Azért (akad) 20 körül, vagy alatta 4850-es.
De még a 4830 is jó lenne neked.
[ Szerkesztve ]
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

Toronyházam van amiben 3venti segíti a hőmérséklettartást 2db 10cm és 1db 12cm,igaz ebből most 2ki van kötve mert ami bent van kártya nem igényli.
Egyedül a táp alatti 12cmes megy ami kifelé fújja a levegőt.
Van még hely ahová tudnék tenni ventit,lehet akkor még teszek bele hogy jól szellőzőn!
[ Szerkesztve ]

4830at felhuzza 4850 orajelre és csak 2-5 fps el marad el töle [link] 

Pontosan ilyen.

hogy nem találod, sebaj segítünk ebben is 17k 8800gt garral 
még kérdés?
![;]](/dl/s/v1.gif)

aham hát mindenképp új karit akarok igen 4830-ast találtam 20kért igaz h akk meg a 4850es csak 4-5 kval drágább és jobb kari mint a 4830 nem könnyű a választás.
Stirbi: igen az se rossz de a 128 bit kicsit zavar meg azt is 24-25 ért találtam neten.

figyelj a 4730 az 128 bites ,de a 4830 már 256, félre olvastad csöppet a dolgokat 

neeem te írtad azt h a 4770 is egy jó alternatíva arra írtam h 128bites 
[ Szerkesztve ]

ja, nemvolt konkrét xD sorry ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Hmm neked ahhoz a procihoz inkább egy 4670 illene, de egye fene ha kidobod akkor mehet bele 4850 is. 
Nem tudom hogy a lapod pontosan milyen, mert ha támogatná az (E3200-at) akkor az 3.5GHz-en járatva sokmindenre elég lenne. Tudom hogy nem egy nagy szám, de a tiédnél azért jobb és olcsó, és szerintem a 4850-hez így elég lenne.
Ha elpasszolod 10-12 körül a procidat(sok oldalon annyi körül mennek) akkor meg is lenne, vagy használtan egy E5200-as, mert láttam már többször 11-12-ért. 

aham ez megfontolandó ez a proci csere ha el tudnám passzolni a mostanit meg megnézem h támogatja e és akk húzva nem lenne kisebb az órajel se bár még sosem húztam semmit.

Az a dolog ne tévesszen meg hogy úgymond a tiéd kétmagos, mert ez alapon is többet tud játékokban szerintem(simán megeszi), de javítson ki valaki ha tévedek. 

Ha érdekel esetleg.

Az E2160 kb 2,7GHz felett már porig alázza a D 925-öt. Mivel hasonló paraméterekkel rendelkezik a 2160, mint a 3200 ezért nem javítalak ki. 

Mondjuk nekem nem volt szerencsém a D szériához, csak úgy olvasgattam róla.
Viszont 2180-as procim az van, igaz nem nagyon tesztelgettem, csak mikor megjött annó bedobtam hogy működik e, mert még nem volt meg a másik lap. Alapfesszel csak 2.7-et ment(nem szórakoztam vele), de még az is elég volt a kártyámhoz, annyira hogy játék közben nem tudtam volna megmondani melyik van bent. Igaz nem néztem Fps-t. 
Az otthoni gépben szeretnék videokarit cserélni, jelenleg egy 3850-es szolgálja ki az igényeket. Egy P5B+Q8200+2GB Geil konfighoz kellene 30k környékén egy a mostaninál erősebb videokari.
Mit javasoltok? 4850? GTS 250?
[ Szerkesztve ]

igen
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k
Vegyél HD 5750-et. 35k-ért már van. Azzal egy darabig nem lesz probléma, és egy csomó szolgáltatást teljes mértékben támogat (DX11, DirectCompute11, OpenCL 1.0).
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Felmerült bennem még egy kérdés VGA vásárlás előtt: szóval 4870-et vagy 5770-et vennék a gépembe + 2 GB RAM-ot. A konfigom ilyen lenne: Q6600 CPU, 4870 v 5770 VGA, 4GB RAM, 2 db HDD. A kérdésem pedig az lenne, hogy elbírná-e ezt a 450w-os Chieftec tápom?

szerintem 5770 inkabb 4890 el van "harcban". ha dx11 fontos, akkor 5770 kell neked. ha a tapod minosegi, akkor egy 450W-os boven eleg.
some men just wanna watch the world burn...

Köszi, még egy kérdés
: Amúgy mindegy, hogy ATI vagy NVidia kártyát veszek? Mit javasolnál inkább? Ahogy nézem az ATI-knak gyorsabb processzora van és DDR5 RAM van bennük, viszont az NV-knál pedig több bites a memória. Akkor melyik a jobb? Kinéztem még egyet, de erről tényleg nem tudok semmit, azon a grafikonon kívül, amit korábban linkelt be valaki.

en, ha kellene, akkor atit valasztanek most. (a helyedben egy 5770est - ujabb driverekkel meg meg erosebb lesz az a kartya)

Igen, én is inkább az ATI felé hajlok. De nem akarom elkapkodni a dolgot, utána nézek rendesen.

jol teszed
utanajarogatas kozben meg tanul az ember. (legalabbis nalam igy van
)
Azért én ezzel vitatkoznék
Mármint higy a 5770 a 4890essel van "harcban". Bár lehetnek harcban, csak az 5770 csúnyán kikap... 
A sorrend valahogy így néz ki az említett videókarikkal
HD4850
GTS250
HD5770
GTX260 (192SP)
HD4870
GTX260 (216SP)
HD4890
Szal van némi űr a 4890 és az 5770 között 
Én a mai árak mellet az erőre mennék, és a DX11 kompatibilis visszafele, tehát egy DX10/10.1 karin is gond nélkül elfut. 4000-esek már bizonyítottak (nekem)
[ Szerkesztve ]
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
Csak így csendben megjegyezném, hogy tuti lesz valami az 5770 és az 5850 közé, mert ott aztán tényleg hatalmas az űr. 
(#39046) j0k3r!: Az "újabb driverrel erősebb lesz" urban legendet meg ne erőltesd plz. Nem lesz csodadriver, soha nem is volt. Max 1-2 játékot optimalizálnak érezhető mértékben, de a kártya teljesítménye annyi lesz amennyi most is.
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?