Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vEgGg

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék egy VGA-t venni a gépembe, de kicsit nehéz belőnöm a nekem legmegfelelőbb kategóriát, ezért szeretném segítségeteket kérni.
    Azt hiszem, nem túl bonyolultak az igényeim: Nem vagyok HC gamer, sőt, gyakorlatilag alig játszom, viszont szeretném, hogy ha időnként rám jön, akkor ne fussak ki az erőforrásokból, és minél élvezhetőbb legyen az élmény. Nem kell, hogy minden kimaxolva csilliárd fps-el fusson, de jó lenne, ha pár évig stabilan elvinné az aktuális game-eket a következő konfig mellett:
    - Gigabyte GA-H77-D3H lap
    - Intel Core i7 3770K
    - 8GB Corsair Vengeance DDR3 RAM
    - Chieftec 550W táp (3db HDD+1db SSD megy róla jelenleg)
    Ami még szempont, az az, hogy lehetőleg minél halkabb legyen a kártya hűtése, és az sem baj, ha nem fogyaszt sokat (terhelés alatt mondjuk nem zavar annyira a fogyasztás, amíg a táp bírja... feltételezem, hogy idle-ben (2d desktop környezet) egyik kártya sem eszik sokat, de annyira buta vagyok, hogy ezt sem tudom :)).

    Ami az anyagiakat illeti, én maximum olyan ~40.000HUF-ra gondoltam, de ha azt mondjátok, hogy bőven jó nekem olcsóbb kategória is, akkor azt is szívesen megfogadom, illetve bizonyos mértékig ennek ellenkezője is igaz.

    Alapvetően nVidia párti vagyok, bár ezen "pártállásom" nagyon régi tapasztalatokra épül, és nem tudom, manapság mi a helyzet. Sok generációval ezelőtt az volt a tapasztalatom, hogy az nVidia kártyák sokkal stabilabban voltak megtámogatva driver szempontból, nem tudom, hogy az ATI-nál (illetve most már AMD) megtanultak-e azóta drivert írni... :)

    Én így elsőre a GTX660-at lőttem be, de ennek is annyi féle kiadása van, hogy kissé elvesztettem a fonalat, illetve nem is ragaszkodom a 660-hoz, ha például azt mondjátok, hogy pl. a 650 is bőven elég az igényeimhez, vagy ha pl. érdemesebb az 5-ös szériában nézelődni az ár/teljesítmény arány miatt. AMD oldalon egyáltalán nem vagyok képben, de arról az oldalról is jöhetnek tippek.

    Nagyjából ennyi, előre is köszi a segítséget, további szép napot! :R

Új hozzászólás Aktív témák