Az egymást követ? verziók között általában nincs nagy különbség (3 hónap alatt
azért még a számítástechnikában sem következnek be mindig egetver? változások,
bár a SuSE 8.1 és 8.2 kett? között állítólag sok a különbség, nem tudom), de
ha már újítani akarok, akkor megvárom a legeslegújjabbat (pszichológia?).
Egyébként köszi a tanácsokat! Üdv
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
vol4
(újonc)

Bird
(fanatikus tag)
Szvsz az egyik legjobb tunerkártya: Winfast Tv 2000 Xp. ebben még nem kellett csalódnom. mindenkinek csak ajánlani tudom!
TEL: 30/2170-512!!! És Mi a TE történed? ™® Xbox- Xbox360 rulez 4EVER! *****XBOX- XBOX360 szervíz******

Flashcash
(PH! addikt)
1. A számítógépes TV tunerek nagyon érzékenyek a vett jel minőségére. Ráadásul a hibák is sokkal jobban láthatóak egy nagyfelbontású monitoron, amihez képest egy átlag TV nem rendelkezik túl jó paraméterekkel. Pl. egy SVCD is sokkal jobban mutat TV-n mint számítógépes monitoron.
2. hangtuninghoz nincs sok ötletem.
Valami olyan EQ programot kellene keresned amely a Line In bemenet jelét kezeli.
Esetleg próbáld ki a DScalert, ha sikerül beállítanod, elég jól szól sztereóban,az MSP sztereó dekóder menüjében tudsz állítani Bass/Treble/Superbass cuccokat. (persze tudom hogy ez kevés neked
)
F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

vol4
(újonc)
Helló Flashcash!
SuxX!!! Tegnap ''feltörtem'' a gépemet (értsd: lehelletfinoman eltávolítottam a
garancia-ragasztást) és kioperáltam a TV-kártyát. NINCS RAJTA A TUNER CHIP
TÍPUSA!!! Egyébként valami general tuner beállításával (M?23??-szer?) idônként
némi hörgés felbukkant a hangszóróból a frekvencia-pásztázás közben, de semmi
egyéb. Most még próbálkozom a legújabb bttv-vel, állítólag az is segíthet,
aztán ha nincs más, SuSE 8.2. Remélem, az tényleg segít.

Obi-1
(őstag)
Különben tévedtem, az apróneten most van egy ATI Tv Wonder VE. Mono-s változat, ez a baj vele. 
Only a Sith deals in absolutes.

Flashcash
(PH! addikt)
Akkor a tied valami újabb széria lehet.
Eddig kb. 4-5 PCTV kártyát láttam és mindegyiken fel volt tüntetve vagy egy Philips vagy egy Temic felirat. 
Így marad a szoftveres totózás.

Santses
(fanatikus tag)
erre énis gondoltam..hogy a TV olyan ratyi hogy szép képet ad...ugyanis itt van tv is!És nemhiszem hogy az különb jelet kapna de azon éles a kép.. nameg 60hz
nade akkor szerinted ezen a képminőségen sehogyse lehet javítani???
és ezt a progit hol találom?
ja és thx a segítséget

Flashcash
(PH! addikt)
A programot a http://www.dscaler.org címről szedheted le.
Elsőre picit bonyolult, mert sok beállítási lehetőség van rajta, de érdemes foglalkozni vele. (pl. ha nincs hangod akkor az audio/tuner input menüben kell trükközni nem a progi a rossz)
A képminőségen úgy lehet javítani hogy jobb minőségű jelet juttatsz a kártyához.
Milyen TV -tek van? Kábel (soros/cs.pontos,am-mikro,antenna?
Van ismerősöm aki egy adótorony alatt lakik 2km-re, neki antennáról tökéletes a TV képe, van AM-mikrojuk arról már elég rossz minőségben jön az adás.
Az én UPC soros előfizetésem sem ad túl jó képet.

matrix3d
(újonc)
Köszi szépen. Próbálkozom. Minden újdonságnak örülök.
I am sorry

baracs
(újonc)
Nem kell tovább próbálkoznod! Innen letöltheted a kártya gyártójától az új meghajtót. A TView 99-ből TView 2000 lesz, és gyönyörűen fut XP alatt. Fontos, hogy a régi meghajtót telepítés előtt töröld. Korábban én is kaptam tippeket, amikkel semmire sem mentem, ki is kaptam a gépből a kártyát, hogy ne zavarjon, aztán magam néztem utána. Megérte. Egyenlőre nem veszek új tunert!
Örülök, hogy segíthettem.

UHHH
(fanatikus tag)
Es a taviranyitoval mizujs? Nekem a tuneren van a taviranyitom, nem soros porton, de nem igazan lelek hozza normalis programot, ami meghajtja /win32/. Anno win9x-nel meg siman ment 1 csomo programmal...

baracs
(újonc)
Ja, azt még nem mondtam, hogy nekem is TView 99 -es tunerem van, tehát nem csak vélekedem. Ha megindult, azért jelezd.

zsola111
(újonc)
Egy tapasztalat megosztása:
PCTV (stereo) + saját PCTTV vision 5.5 softvare(driver + akár más capture progi: cyberlink, intervideo) és Norton AV MSN messenger ellenőrzés beálítása --> a hang 1/2 percen belül eltűnik. NAV-ban beállítás le --> nincs gond a hanggal. Forrás: Pinnacle fórum.

vol4
(újonc)
Sziasztok!
Azért ide írok, mert az elôzô problémámat ide ide írtam, s van elôrelépés ...
Szóval Pinnacle PCTV kártyám van, s SuSE 8.1 alatt nem tudtam a tunert
megszólítani. Most újítottam 8.2-re, s a dolgok beindultak. Most már csak az a
gond, hogy az összes TV vev?program (xawtv, zapping, kwintv) 1-2 másodperc
után lerohasztja az egész gépet (root-ként is). A merevlemez megy, mint a
veszedelem, de a gép teljesen fagyik, még hálózatról sem lehet elérni.
MPlayerrel minden tökéletesen m?ködik, de az erre a célre kissé kényelmetlen.
Valakinek ötlete? (Paraméterek: AMD Athlon 1600+, 512 MB mem., 40 GB HDD)
Köszi

GBX
(fanatikus tag)
Nem kezdet el háttérben véletlenü digizni?
HiTech 486 DX4 120Mhz AMD, 24MB 36bit RAM, 800 MB Conner HDD

vol4
(újonc)
Hahó GBX!
Nem hiszem, hogy digizne, mert a kompozit bemenetrôl korábban is tudtam
leszedni jelet, és rögzítettem is, de az nem fogta meg így a gépet. Itt a
teljes lerohadás állapota áll be, tehát nem az, hogy meglököd az egeret, s
csak 5 másodperc múlva mozdul.

Flashcash
(PH! addikt)
Nem lehet hogy valamilyen IRQ ütközés van?
Talán a Linux érzékenyebb erre.
Én első körben elpakolnám a kártyát másik PCI slotokba, amelyek nem osztanak irq-t sem az AGP-vel, sem egy Raid vezérlővel (ha van), vagy usb-vel.
Mi az mplayeren kényelmetlen? Hátha segíthetek, sok scriptet írtam már hozzá.
Egy éve azzal nézek TV-t, nem tűnik kényelmetlennek:
mplayer tv://
és már nézem is.
K.L.

vol4
(újonc)
Szia Ló Szerafin!
Köszi a segítség felajánlását, de scriptet én is tudok írni (ezt nem bántó
hangnemben írom ;-). Úgy gondoltam, hogy ha vannak erre a célra írt grafikus
programok, akkor azok mégis csak kényelmesebbek lennének, csatornát mégiscsak
kényelmesebb az egérrel váltani. A parancssoros alkalmazásoknak egyébként
magam is nagy híve vagyok, a TV-rôl való rögzítést például még véletlenül sem
csinálnám grafikus programmal, csakis parancssorból.

Wolskin
(újonc)
Nekem egy terratec 600 vmi. van. Nem rossz, a távirányítója gagyi (szeret megszaladni mind a csatornaváltó, mind a hangerő, de lagalább van), viszont a saját szoftvere nem az igazi. A hozzá adott Intervideo WinDVR ezerszer jobb képet ad, viszont nem tudja a txt-t kezelni (igaz, az a másikon is csak 50%-os). Előtte ATI AIW Radeon volt, a szoftvere szarakodott, általában nem indult el a capture, nem ment a txt, viszont felismerte, hogy a 18-as tft monitornak nem 16:9-es az aránya, és alul, felül hagyott egy feket csíkot. Emez széthúzza a képet, így full screen-en mindenki szuper IQ, hosszú koponyás (ami egy két közéleti szereplőre mondjuk rá is fér...). Szóval nem az igazi. Ha lenne zs, ati aiw 9700pro...

wazsi
(újonc)
Sziasztok nekem Leadtek Winfast 2000Xp rpo Deluxe Tv tuner kártám van.Nagyon szupi.1böl divx-et vagy xvid-et vesz fell (hardveres mpeg-4) + a hangot mp3ban.Xp alatt használom és csak 1 szenvedés van vele.1 idö mulva azt csinálja hogy 1-2perc mulva kikapcsol a hangja.A rádio résznél is.Ha veszek fel akkor is
.kicseréltem és az uj is
Ha visszaállitom az Xp-t akkor + jo.(1 ideig)Letöltöttem frissitett drivert + mindent de azzal is.És +1 érdekesség hogy az mp-3 layerböl + eltünik a 44khz,és csak akkor lesz ha ujbol felrakom az mp3 codecet
Ha vkinek van otlete akkor pls ossza meg.thx

wazsi
(újonc)
Ja Ulead Media studio 7 szuperul kezeli xp alatt a tvtuner kártyákat mindenkinek tudom ajálni.Bye

neko
(újonc)
sziasztok!
már több fórumot végig olvastam, de mindenhol csak szatelites és kábeles kódolásról írnák. az ammikro-ról nem tudok semmit, régebben azt hallottam, bármely 8*8-as chip-es tvkártyával lehet kódolni megfelelő progi segítségével.
ez a dolog él-e még, vagy volt-e ilyen egyáltalán?

Petmen
(újonc)
Sziasztok látom nem csak nekem van Pctv pro (pinacle) tunerem, de eddig mindenki akivel beszéltem boldogan használja.
Nálam valamilyen okból a második indításnál meghal és többé nem hajlandó működni a progi. Unom hogy újra és újra felrakjam a gépre. Ha tud valaki valami segíteni ezzel kapcsolatban azt nagyon megköszönöm.
Ui: csak az én gépemet nem szereti, de nem biztos hogy alaplapi ütközés, mert akkor elsőre sem indulna el nem?
loszerafin
nekem lenne egy kérdésem: be lehet állítani, hogy a csatornákat adott sorrendben váltogassa? (tehát pl. a TV2 után a Spektrum jöjjön, és ne a Eurosport) Mert akkor tuti ezzel tévéznék (denoise rulez
)
"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

UHHH
(fanatikus tag)
Hat persze, hogy be lehet...

Jano
(senior tag)
Nekem milyen TV tunert ajánlotok, az igényeim: minél nagyobb felbontásba lehessen vele rögzíteni, és bármilyen formátumba lehessen vele menteni (DivX, xVid, MPEG-I, MPEG-II, MPEG-IV, MJPEG, stb.) TV-adásokat vennék fel vele egyenlőre antennáról (mert nincs még kábel TV-nk), Video-8-as kazettákat rögzítenék vele az analóg kameránkról, esetleg régi VHS kazikat digiznék vele.
Nem kell hogy minden formátumot hardveresen támogasson, elég ha szoftveresen támogat, ugyanis a körítés hozzá egy 2.4 Ghz 800 FSB-s P4, ASUS P4C800 Deluxe alaplap, 2x 256 MB DDR 400-as Samsung RAM, Triplex ATI Radeon 9600 Pro. Ja és még támogassa a Windows XP-t, esetleg valamilyen Linuxot is. És valószínűleg sulinetre veszem.
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
Eddig Pinnacle PCTV Pro-t láttam sulinetbe.
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
Ja és természetesen Sztereóban rögzítsen mind a TV, mind a rádió része, és a rádiónál lehessen vele MP3-ba rögzíteni.
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
UP!
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
Ja esetleg még leírom hogy milyen hangkártyám van most egy SB 128 PCI-van, de tervezek venni valószínű egy Audigy 2-t.
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
UP, valaki segíthetne már!
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
Bár nem muszály hogy tudjon a Tuner MP3-ba rögzíteni, sőt még az se nagyon muszály hogy Tuner legyen rajta.
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
Válasz ja és belső PCI-osra gondoltam, bár lehet külső is ha nem túl drága.
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
Ja leglényegesebb kimaradt, hogy lehetőleg minél jobb legyen a hang és kép minősége.
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
Ez csak mono?
A tudás érték!!!
elég rendesen floodolsz...
amúgy ha jó minőségű tuner kell, vegyél SAA chipest (pl. a Flyvideo-k ilyenek), de azt nem tudom, van-e SEX-ben. A PCTV valamivel elterjedtebb. Nekem Hauppauge van, Linux alatt remekül működik, bár elég zajos a tuner (kéne rá tenni egy kis ólomborítást...)
"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

Jano
(senior tag)
Csak azt szeretném megtudni hogy attól hogy a kártya csak MPEG-II-be tud maximum hardveresen rögzíteni, attól még lehet-e szoftveresen pl: DivX-be tömöríteni vele? És a Pinnacle PCTV Pro tud-e sztereóban is rögzíteni, és ezekszerint akkor nem olyan jó a képminősége?
A tudás érték!!!
Abba tömörítesz, amibe akarsz, ez független a kártyától. Az csak a jelet adja. Hogy utána szoftveresen mit csinálsz vele, az a Te és a szoftvered dolga.
Ha hardveresen támogat valamit, csak annyit jelent, hogy nem kell a felvevő-program mellé kodekeket telepítened, elég, ha ismeri a szoftver a kártyádat, és majd a kártya elintézi a dolgokat.
A Pinnacle PCTV Pro-ról nem tudom, sztereó-e vagy sem, próbálad meg a honlapon megnézni, mert sokszor elég ellentmondók az infók. Én azért (is) maradtam a Hauppauge-nél, mert legalább rendes infót lehetett szerezni róla.
A képminőség relatív. A belső PCI-os kártyák eleve zajosabbak, mint pl. egy DVD jele, hiszen a gép belsejében sok zajt össze tud szedni. De pl. az én Hauppauge-om nagyon szépen néz ki - nekem legalábbis elég. Pl. kb. 20 méteres kábelen jön eleve az adás, analóg módon, úgyhogy fölösleges méregdrága hardverre költenem, ha eleve nem a legtutibb minőségű a forrás.
Otthoni használatra az említett kártyák szerintem tökéletesek.
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Jano
(senior tag)
A honlapján megnéztem ott nincs írva csak a szokásos marketing szöveg. Viszont azt olvastam hogy sajnos nem lehet DivX-ben használni. forrás: http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=599&oldal=5
A tudás érték!!!
Ez csak azt jelenti, hogy a gyártó által adott célszoftver nem kezel, csak néhány, általában a telepítéskor felkerülő kodeket.
De ez nem gond, a hozzá adott szoftverek általában úgyis vacakok. Rögzítésre direkt erre kitalált programot érdemes használni (pl. DScaler), amelyek a Windows beépülő kodekjeit támogatják.
Sipi

Jano
(senior tag)
Akkor most már értem a TV kártya csak egy analóg->digitális konverziót csinál az már a géped erőségén múlik hogy milyen formátumba mentesz, amit a kártya hardveresen nem támogat.
A tudás érték!!!
Pontosan. A PCI-buszon keresztül így is, úgy is bekerül a gépbe a videojel, aztán csak a szoftveren múlik, mit kezdesz vele.
Az audio azonban legtöbbszor egy külső kábel segítségével megy be a hangkártyád Line-In-jére, tehát a szoftverben azt is be kell (tudni) állítani, hogy hang is kell, és az a Line-inől jön. De eddig minden általam látott felvevő tudta ezt.
A leírás alapján ez a kártya sztereo TV-tuneres. Ez jó.
De keresgélést akkor is javaslok. Példa: a Hauppauge-nak van pl. a WinTV PCI FM-sorozata. De ezen belül még vannak revízió-számok, amelyek lényeges eltéréseket tartalmaznak! (Más dekóder-chip...)
Ezért nem árt, ha előzetesen megtudod, milyen számú az adott kártya, és neten rákeresve ellenőrzöd.
Használtan érdemes lehet nézned, a kártya maga nem igazán romlik meg, viszont jóval olcsóbb lehet. (Sztereó tuneres kártyák elég sokba kerülnek.)
Sipi

Jano
(senior tag)
Csak az a baj hogy sulinetben nem nagyon van választék, lehet hogy nem sulinetre kéne venni, egyébként még Pixelwiev kártyákat láttam sulinetben.
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
Illetve még van a: TerraTec Cinergy 600 TV ez mennyire jó?
A tudás érték!!!

Jano
(senior tag)
Ja és a PixelView-ből ezek vannak:
PixelView PlayTV DVR Tuner / MPEG2 lejátszás
PixelView PlayTV HD Tuner+MPEG2 Capture+TXT funkciók Tv tuner kártya
PixelView PlayTVPro TV Tunerkártya, PCI, TXT, FM Rádió +Távirányító
PixelView PlayTV XP TV Tunerkártya, PCI, TV tuner +Távirányitó
Ezek közül esetleg melyik a jó?
Amúgy a Computer Panorámában láttam egy tesztet az esetleg segíthetne nekem eldönteni ha valakinek meg van az a szám.
A tudás érték!!!
Lényegében tökmindegy, melyiket veszed, minőségben mind elég jó.
Ha jól emlékszem, az elnevezésre kell figyelni: az XP szokta jelölni a sztereó TV-t, a Pro nem tudom, mit jelent.
Nézz rá, ha sztereó, akkor NICAM szokott a TV-tuner jellemzői között szerepelni.
(Sokszor csak a ráintegrált rádióvevő sztereó!)
A DVR/PVR szokta jelenteni, hogy hardveres felvételt is támogat. (Általában MPEG2, de ez változhat.)
Sipi