Sziasztok!
Úgy irigylem az ''egyszerű'' embereket, akik bemennek egy üzletbe, és látják a TV oldalt, ahol sorakozik 100 TV szépen egymás mellett és azt hiszik mindegyik szuper, bármelyiket választják csodás lesz.
Hallomásból persze hall az ember olyat hogy aki elmegy TV-t venni akár 5-6 TV-t is elvisz kipróbál és akkor talán valamelyik jó lesz, ez misztikusnak tűnik...amíg az ember....
Azt az elején leszögeztem, hogy 16:9-es TV-t nem akarok, mert tisztességes normál TV adást csak úgy látnék ha a képernyő fele üres, a felnyomom, alányomom, összenyomom a képet hogy töltse ki a képernyőt egyike sem normális kipróbáltuk (a szélen jobban nyomom sem). 72 centis TV-n a 1:2.35 arányú filmet 1.85-re nem sok veszteséggel szét lehet húzni, ahogy néztem a 16:9-es TV-k sem 1:2.35-ösek.
Mint volt (nem TV) műszerész, TV-szerelő haverral rendelkezve, a dolog a legkevésbé sem rózsás. Gyakorlatilag a teljes TV ''falból'' egyetlen TV volt az, amivel úgy-ahogy megelégedtünk, és választottunk.
Nagy TV-t akartunk, tehát 72 centi körül (kábel TV-t beköttettem hogy a mérethez szükséges adásminőség meg legyen), viszont a 100 Hz elsőre nem kellett, mert a TV szerelő haverom szerint gyakorlatilag a képcső nincs komolyan megtervezve, tehát a 100Hz-es bombázás az 50Hz-re tervezett képcsövet hamar kinyirja, max 5 év. Végülis Thomsont vettünk, és a leírásban látom is hogy life cycle : 5 year, tehát igazat mondott. Ennyi pénzért tehát elgondolkodtató hogy a gyártó szerint 5 évnél többet nem bír ki (annyi pénzért), de ne szaladjunk előre...
Szóval 100Hz (egyelőre) kiesik.
Sony. TV szerelő : a Sony minősége az utóbbi időben béka segge alatt, nem érdemes venni. Kiesik.
Philips. A boltban mutogatják, hogy gyárilag el van baszva a beállítás (?) a képernyő két széle nyomott, ami csatornalogókat pl. szépen betorzítja. Mindegyik Philipsen (72cm, 55 cm...). Kiesik, bár a TV-szerelő szerint a Philips képcső jó.
Panasonic. 72 cm. Valami quintrix csoda. Reklámozták mindenhol, barátnőm beleszeretett, elvittük. Az 50Hz-eset.
Otthon hiszti. Én hisztiztem, ugyanis a kábel TV nem a legjobb és a TV 2 képe gyakorlatilag nézhetetlen volt, mert felerősítette valahogy a zajt, a sötétebb jelenetek moslékok voltak. Visszavittük.
TV szerelő megerősít : japán TV-k ilyenek, a tuner nincs illesztve európai normára, tetőantennával képesek azt hozni, amit európai tv-k szobaantennával. Európai gyártású TV-t kell venni.
Thomson, 100 Hz. Kerete fekete nem tetszik, később igen, elvittük.
Képe nyugodt, kissé plasztikus de ez kissé mozis hatást kelt. A papírdoboza nem fért be a pinceajtón, összegyűrni nem akarom.
A Pana és a Thomson ami nálunk volt röviden :
Pana : jó a hangja. A piros szín nem az igazi. A képzajt erősen megjeleníti, mintha fontosabb lenne mint a tényleges információt nyújtó képanyag.
Thomson : hangja pocsék (Sokol rádió), van equalizer de sokat nem segít, a virtual dolby hülyeségek helyett csinálhattak volna normális hangot. Fejhallgatón a hangja természetesen nagyon jó.
Képe jó, menüjében a csatornák felcserélhetősége nehézkes, nem csak fogom viszem mint a Panasonicnál. 3 euro AV csatlakozó, + az egyik elöl is, svideo és rca formában.
Ez maradt.
Panánál és Thomsonnál is erősen zavar, hogy mivel TV ujságot nem veszünk, gyakran használjuk a text-et, és ott nincs update, azaz olyan lehetőség, hogy amíg ''keresi az oldalt'' nézhessem a TV adást. Csak mix van. Fasza. 180ezer forintért.
úgy általában elmondható hogy sajnálatos az a folyamat ami évek óta tart, hogy az elektronikai termékek minősége rohamos sebességgel a béka segge alá tart.
Ennek az emberi igénytelenség a fő oka; azaz mi magunk, amit a nagy világcégek piszkosul kihasználnak.