A TRAY/OEM változatot jobb,mert te választhatod akkor a hűtőt hozzá. Ez már csak azért is jobb mert általában (sőt!) a gyári hűtők magyarul mondva vacakok. A nem dobozos változat éri meg.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Vilddjur
(lelkes újonc)

Vilddjur
(lelkes újonc)
Mostmár AMD-ben gondolkodom. 2 alaplapot néztem ki eddig:
1. MSI K8N SLI-FI Socket939 ATX
2. MSI K8N Neo4-FI Socket939 ATX
Nem tudom mennyire jó választás. Pl. ehhez a procihoz,amit írtál+egyáltalán.
Amúgy most mi az igazság az AMD procikkal kapcsolatban? Jobban melegszenek mint az Intelek vagy nem?
Hát ezekról a FI végződésű lapokról, őszíntén megmondom, semmit se tudok (és most az MSI weblapja se jön vmiért be). Csak annyi biztos, hogy az egyik 24.000 a másik 28.000 körül van, ami elég drága szerintem. A két lap között annyi különbség van hogy az SLI megjelölésűbe két pcie slot van tehát két kártyával SLI konfigod lehet. Amit én észrevettem: 18.000nél kezdődnek a normálisabb lapok Nforce 4 chipszettel a gigabyte-ot láttad az előbb itt dícsérte vki, az MSI az jó márka. Ha ennyit kiadsz a konfigra kerüld az Asrockot, és az Asus-t (asusnak nem pontos a fesz adagolása azért, meg vmiért az AMD-sek nem szeretik). Az Abitot is szeretni szokták a népek...
ahhoz a procihoz amit írtam én egy ilyen 18-28k közötti Nforce4-es lapot ajánlok, azt hogy meik végletet azt Te döntöd el a pénztárcád mélysége alapján...(Meg az alapján h mien extra dolgokra van szükséged amit a drágább lap kínál.)
Szerintem kicsit kevésbé melegszenek, mint az intelek, de akkois OEM-et vegyél és vmi jó hűtőt hozzá...

robyeger
(PH! addikt)
A régi 939 Athlonok csak min. DDR500 rammal képesek felvenni egy tuningolt 1066Mhz FSB LGA775 Intel procival a versenyt, az AM2-ek pedig nagyon pazarlóan bánnak a DDR2 memória valós sávszélével, igazán csak DDR2-800Mhz rammal válnak ütössé. Namár most a DDR1-500 és a DDR2-800 ram is elég húzos árakon futnak, akinek nincs pénze megfinanszírozni, annak én inkább tuningolt Intelt javaslok játékra is.
630-as ''R0'' steppinges Prescottok nagyon pöpecek tuningra, persze a 631-es Cedar Mill se kutya.
[Szerkesztve]
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

Vilddjur
(lelkes újonc)
Kössz. Ezzel a két lappal kapcsolatban+egyáltalán alaplap ügyben érdeklődni fogok továbbra is,amíg nem tudok biztosat,melyiket,milyet vegyek. Procikról meg nem is beszélve.
Amúgy tehát a második lappal lehet akkor hajtani 2db VGA-t is ezek szerint.
Procit mindenféleképpen OEM-t fogok venni,mert a gyári hűtők nem jók, akár Intel-t,akár AMD-t veszek.
Hűtőnek 1 ilyet veszek majd valszeg: Thermalright XP-90 alumínium, 4 db hőcső, 92 mm-es ventihely. Saját magam választok hozzá majd 1 ventit amit ráfogok ''szerelni''. Jó hűtő azt olvasni és hallani róla. Biztos az. Többféle foglalatú procihoz is használható ráadásul.
Alaplapra max. 30-at szánnék de az már kivételes eset. Mellesleg ez a kettő iménti alaplap benne van a 30k-ban. A két lap közül jelenleg a második felé hajlok inkább. Lehet az lesz,lehet nem. Még meglátom.
Asrockotól már réges régen elálltam,bár nem is igen szándékoztam Asrockot venni.
Eddig Asus alaplap lett volna a befutó,Intel procival,de miután erre a fróumra jöttem kérdezősködtem+tovább kutattam a neten információ ügyben,mostanra már megváltoztak az elképzeléseim.
Kössz még1x a tanácsokat és segítséget.
[Szerkesztve]

Cs1bu
(tag)
Kérdésem a következö.
Örülnék ha tudnátok választ adni 
Az aláirásomban szereplö EE eladó sorba került. Az árával és a ritkaságával tisztában vagyok, csak itt PH-n az Uniqumokat senki nem fizeti meg, sajnos, és sok a cápa is, ezért máshol kéne probálkozzak. Azt mondták már sokan hogy reális eladási ára olyan 130-135 ezer forint környékén mozog. Max kicsivel alatta. A kérdésem az lenne hogy hol tudom eladni ezt a nagyon ritka Processor Tálentumot
Elöre is köszönöm a segitségeteket. 
''Hol a nemtudás üdvözít, ostobaság bölcsnek lenni''
Hát mi most szigorúan a 939ről beszélgetünk...Én úgy hallottam, de javíts ki ha tévedek, hogy a frekvencia az A64nél sokkal kevésbé számít, mint az inteleknél, tehát elég jó lenne az a 3500+ mondjuk CAS 2,5tel vagy CAS 2vel...
Az én E0 steppinges celD-m is lehetne jó de csak 160as fsb-t megy stabilan... (2,8@3,36ghz)

Vilddjur
(lelkes újonc)
Ezt nem is tudtam eddig. Az AMD-k zabálják a memóriát? Vagy mivan?
[Szerkesztve]

robyeger
(PH! addikt)
135eft-ért AM2 X2 4600+ procikat nyomnak és a Pentium4 660-as 80eFt-ért ujonnan, ezek fényében kalkulálj. Olcsóbban itt a PH! is elmegy.
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

robyeger
(PH! addikt)
Vilddjur-nak is: Ha felhúzol egy veténytárs procit, akkor a tuning mindent überel
Egy 939-es A64-nél pedig nem sok értelmét látom a tuningnak, ha csak 400Mhz-es ram. (egy átlag ramot 440-450 tudsz húzni
) Az AM2-nél pedig nézd meg ezt a tesztet: [link]
Igen Cerkánál már elég nagy szorzóval jár a 2,8Ghz, ezért...
[Szerkesztve]

rollins
(őstag)
135eft-ért AM2 X2 4600+ De jelentős árcsökkenés várható
Talán az említett proci olyan sacc/kb 67eft lesz. (Ha korrektek a kereskedők)
[Szerkesztve]

robyeger
(PH! addikt)
Úgy legyen
, persze ez a régebbi Intel procikat is lejebb húza költségileg Szegény Cs1bu nem mondhatja, hogy az idő neki dolgozik

[Szerkesztve]

Cs1bu
(tag)
Hát kapja be
rohadt idö... Na akkor szabaduljunk meg töle mihamarabb 120 ért
amint találok vevöt már veszem is a nagytestvérét a procimnak 
A PH!-s Cápák pedig 28k-ért akarnak megszabaditani a procimtol
de tudom ám hogy ér ez még 130 at...de nem azért mert HUDEVERHETETLEN...nem csak azért. De javitsatok ki ha tévedek 
Rakd fel eBay-re. Itt sajna sokkal többet nem fogsz érte kapni.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Vilddjur
(lelkes újonc)
Így igaz.

Cs1bu
(tag)
E-bay :S Hát nem rajongok az ötletért.. :S 
De köszönöm. Reális ezért a ritkaságért a 130k?

Holi75
(újonc)
Tud valaki valamit a 24-ei árváltozásokról? Mikora tehető az árváltozás a hazai piacon?
[link] - Itt 120$ az induló ár. Majd nézegesd hogy mennyi lesz a vége.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Cs1bu
(tag)
Hát érdekes ára van ennek....:S Ennél azért joval többért láttam én már

Persze, én is találok még itt-ott 80K-ért 3800+ X2 procit. Ennyit erről.

Cs1bu
(tag)

PPSH
(őstag)
most aki processzort akar venni az egyertelmuen megveszi az a64 4000+-os processzort
ara 53 e ft,kb1-2 honapja meg 85 e ft volt 
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

robyeger
(PH! addikt)
Nyugi 28k-nál még én is többet adok érte kp-ben ![;]](/dl/s/v1.gif)

slayer006
(PH! addikt)

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

Crowbar
(újonc)
ha 25ért adnák _talán_ gondolkodnék rajta. singlecore felejtős. ráadásul 3700al jobban jár az ember SZVSZ, sokkal olcsóbb, lazán túl lehet szárnyalni tuningal a 4000et.

Thomas20
(újonc)
Helló!
A proci lefelé kompatíbilis az alaplappal?Tehát egy 800 FSB-s proci működik egy 533-as alaplapban majd?

karantÉN
(fanatikus tag)
lol
$ hozzászolásai igencsak :\
nekem is celeron van !!! amd-m is volt 1 nyári meleg napig , azóta INTEL 4EVER !!!
alapon igaz hogy gyengék a cerkák de jól meglehet tuningolni .
én 3 ghz-n használom a 2 es de 3.5 ön is megy.
6543210

karantÉN
(fanatikus tag)
prescottot akkarsz 845 ös lapba rakni ?
nemvalószinű
talán még a nw de szerintem az se .
elvileg egy 533 procinak feltudod állítani az fps jét 800 ra de hogy a 800 as vissza-e veszi 533 ra :\
6543210

kolnay
(senior tag)
Hali!!!
Maximum 70.000Ft-ért melyik a legjobb proci???
Fontos, hogy a ddr1-es memóriát támogassa ne csak a kettest.
Tyűű, de meleg van!
hali
szerintetek melyik a legjobb cpu amit most 40 max. 42k-ért lehet kapni BOXosat!!
Oakley cuccok bomba áron! Érdeklődni Priviben lehet!

kolimba
(újonc)
Csá mindenki!
Sagítséget szeretnék kérni!!
3GHz P4
2,8GHz Dual-Core P4
3700 Athlon64
Most nekem egy Celeron 3,06Ghz-es procim van!
Az lenne a kérdésem, hogy lecseréljem-e a procimat, ha igen a fenti 3 közül melyikre??????
Csak játszani szoktam, böngészgetni meg filmet nézni!
Kérlek benneteket segítsetek dönteni!!

kolimba
(újonc)
Az igaz, hogy csökkennek az AMD árai??? Mert amit én össze írtam azok olyan 40000-körüli árak!!

CriticalHit
(őstag)
Szerintem a S939-es 3800+[link] 34K-ért, de a 3500+ is igen kecsegtető 28K-ért.
''open mind for a different view and nothing else matters''

lyes
(kvázi-tag)
meik erősebb? egy conroe 6300, v egy 4000+?
tudom hogy nem értek hozzá, de próbálkozni azé lehet!
Nincs Conroe 6300... 

slayer006
(PH! addikt)
Miért is nincs ??
[link]
Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

slayer006
(PH! addikt)
ha megnézed a #986 -ban lévő linket meglátod, hogy még egy 5000+ -nál is erősebb ![;]](/dl/s/v1.gif)
Mert az ugyan a Core 2 Duo proccsalád tagja, DE Allendale magra épül, nem Conroe magra... (amúgy az allendale egy felezett cache-ű conroe, de az akkorsem conroe)
MOD: nézd meg a képet, hova van írva az, hogy ez conroe lenne?[link]
(amúgy ez most szőrszálhasogatás felőlem, de igazam van)
[Szerkesztve]

hecktor
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Mennyit érhet egy Intel 486 P4 2.8ghz?

slayer006
(PH! addikt)
Az 
Szőrszálhasogatás is, meg Allendale is

kolnay
(senior tag)
Megin én megin azzal, hogy szerintetek melyik a legjobb proci max 70.000Ft-ért?(+/-5000FT)
Tyűű, de meleg van!
Csak azt áruld el, mért ragaszkodsz a DDR1hez?, amúgy a core 2 duo E 6400 (62.000FT z0ty-nál)

kolnay
(senior tag)
Mert ddr1-es memóriáim vannak
Tyűű, de meleg van!
Nem mondod komolyan? 
Figy ha 70k-t költesz egy mocskos alkatrészre akkor ne sajnáld eladni a DDR1eidet és venni helyette DDR2őt (figy amit írtam proci az 62k és +8-13k-val megoldod a ramcserét is...) Mellesleg oan procit mondjunk ami DDR1et is támogat nem csak 2őt? hát az AMD AM2-es foglalata kiesett minden más benmaradt, mert ez a laptól függ, az inteleknél, míg az AMD-nek a memvezérlője a prociban van, tehát a socket A, socket754 , és a socket 939 maradt benn, az első kettő kiesik mert nincs hozzá ien kategóriájú proci, tehát ha amd-t akarsz akkor s939 X2 4600+ körül nézegess, ha intelt akkor a conroehoz illik a DDR2, bár vannak oan fura asrock lapok amivel elmegy DDR1el is...

kolimba
(újonc)
Főleg játékra milyen procit tudtok ajánlani?
Intel vagy ADM, egy vagy két magos ?????
7600GT lenne hozzá meg 1Gb memória!
[Szerkesztve]
Hello
Intel Pentium D805 
"Csak úgy mondom"

CriticalHit
(őstag)
AMD San Diego 3800+
''open mind for a different view and nothing else matters''

slayer006
(PH! addikt)
Conroe E6400
Írj egy körülbelüli árat is, mert így nagy a szórás...
Pl: D805 28.000 Ft körül van
3800+ San Diego 35.000 Ft körül van
E6400 Allendale 62.000 Forint körül (boltban drágább, ez PH!-s ár)