Nagyon köszönöm, és örök hála.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
Vangelis
(PH! kedvence)

McPie
(kvázi-tag)
Valami fogja a soros portot, amikor a GPS-kezelő szoftver megpróbál róla adatot kérni.
A sagittis Hungarorum libera nos Domine

b14
(őstag)
Az iPAQ h4150-en hogy lehet szoftvert frissíteni ingyen?
Aki adna nekem útmutatást, azt kérem jenetkezzen msnen, örök hála jár érte.
''...de a konfigjából kiindulva, nem hiszem, hogy 40 éves családos ember lenne...'' -- by Slax

MIFtIli
(fanatikus tag)
manapság semmi sincs ingyen...

Vangelis
(PH! kedvence)
Eladó egy Axim X3 as pda ....ha érdekel valakit ajándék 256MB os karival.

b14
(őstag)
De szinte mindent meg lehet oldani.
''...de a konfigjából kiindulva, nem hiszem, hogy 40 éves családos ember lenne...'' -- by Slax
Sziasztok!
Gondolkodom egy PDA vásárlásán, és szeretném a segítségeteket kérni:
Amire használnám: kis pdf, mp3, word,excell, game, (film), pim és GPS.
Annyi lenne még
lyan kellene, ami cserélhető akksis, hosszú üzemidő, bírja a strapát, CF-foglalat jó lenne (ilyen kártyám van)-nem feltétlen
Ami fontos lenne esetleg: a GPS-nek egy olyan + 5(-10)m pontosság ha lehet, de mindez a Bükk közepén is, a mélyebb völgyekben (itt használnám a GPS-t csak igazából).
Magának a GPS-nek nem muszály beépítettnek lennie, de jó lenne, ha a PDA+GPS páros kibírna egy egész napos intenzív használatot.
Tudom, hogy egyszerűbb lenne, ha vennék külön egy profibb GPS-t és egy sima PDA-t,de nincs rá keretem.
Olyan max. 100e-ből kellene kihozni az egészet.
Már nézegettem és ezek lennének:
Beépített GPS:
Acer n35-GPS: Bővebben: link
Yakumo deltaX GPS: Bővebben: link
Yakumo Delta GPS: Bővebben: link
Mitac Mio 168 PDA: Bővebben: link
Külső:
Asus MyPal A620 GPS KIT: Bővebben: link
Vagy csak egy Asus A620+ valamilyen CF-s GPS (30e körül)
Vagy ha tudtok valami mást, akkor azt is örömmel veszem.
Előre is köszi.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

asysoft
(fanatikus tag)
Szerintem Asus MyPal A620 GPS KIT. Mivel a GPS nincs beépítve, ezért nem a gép akkumulátorát használja (nő az üzemidő), s a beépített GPS-ek antennája általában nem túl nagy (a CF-es GPS-re ezek ugyanúgy igazak). A gép maga ugye CF-es, tehát nem kell új kártyát venned... Pdf, word/excel, divx, mp3 bármelyik PPC-n jólmegy (azért készülj fel, hogy nem csúcs a hang minősége; a pocket office meg nem natívan kezeli a dokumentumokat!), a fenti gépek közül talán a Mio 168-asnak van hátránya ezen a téren, mivel 2.5-s jackja van.
Egész napos aktív használat? Nem tudom, sztem egyik sem bírja ki... Amúgy kérdéseidet inkább a pdamania.hu-n tedd fel, sztem ők biztosan tudnak neked valamit ajánlani
Most nézem, hogy ez kábelen keresztül csatlakozik a PDAhoz. Nem tudom, hogy akkor van saját akkuja, vagy sem.
[Szerkesztve]
Nekem is azzal van a bajom, hogy kábeles a GPS-e, és ami BT-os, az meg drága, de nekem elsősorban gyalogos használatra kellene, ott meg zavaró a kábel, míg egy kocsiban nem annyira.
Én is erre gondoltam először, de aztán az ugrott az eszembe, hogy talán nem ártana, ha lenne még egy SD/MMC olvasó is benne, (vagy csak az, mert a CF-kártyám úgyis a fényképezőgépben van). Ami tetszik még az a Yakumo deltaX GPS, ez cserélhető akksis.
Bővebben: link is jó, főleg a plussz 3000mAh-s akksi tetszik, bár ebben nincs GPS, de azt később tudok bele venni (CF/BT is).
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

asysoft
(fanatikus tag)
Bővebben: link És ez? ugyan több, mint 100, de nem sokkal, s BT-s a GPS...
Az az igazság nem akarok 100-nál többet költeni rá, mert még jó lenne egy memóriakártyát is venni hozzá, úgyhogy a 100 a max. Most még ez tetszett meg:
Mitac Mio 336 BT + GPS: Bővebben: link.
Az érdekelne, hogy egymáshoz képest melyik lehet a jobb azok közül, amiket felsoroltam.
Csao!
Nekem ilyen gépem van, a620 bt, és azt modhatom, hogy annak ellenére, hogy nem a legújabb cucc, a készülék nagyon ott van.
Kurvajó a kijelzője, szép színek és jó kontraszt, és a többi pda-hoz mérten elég kicsi és lapos, mégis bazi masszív (kétszer pattogtattam meg betonon, és semmi baja!)
GPS-em a kitben lévő 12 csatis kábeles van hozzá, ami nem egy szupersztár szerkezet, de szintén megbízható és alap gps-nek ideális. A pda-ból szívja a naftát, tehát nem vagy az autóhoz kötve vele, el tudsz mászkálni, a kocsiban pedig lehet a pda-t direktbe tölteni. Én a gps-t folyamatosan a kesztyűtartóban tartom, és gyönyörűen kilát onnan is, aminél nekem nem is kell több.
Árakat itt érdemesebb nézegetni: Bővebben: link
Nindzsák?? Hol?
Köszike!
Már csak atöbbiről lenne tudni valami jót...Az az igazság, hogy én sem tudom melyik lenne a jobb. egy beépített GPS-s, vagy egy külső.
Egy lényeges kérdésem lenne igazából: használtad-e a GPS-s erdőben, mélyebb völgyekben, mert nekem ilyen helyekre kellene, mennyire pontos, ha nincs jó rálátás a műholdakra? A másik ami érdekel, hogy mennyit bír az akksi, ha intenzíven használod a PDA-t és GPS-t egyszerre?
(Milyen hosszú a kábel? és mennyire zavaró, ha kézben van a PDA? Jó lenne, ha elérne pl. a hátizsákomba, és közben kényelmesen a kézben tudnám tartani a PDA-t.)
Ha nem hiányzik a wlan és a vga felbontás, akkor a 620 mindent tud. Gyors, tökéletesn játszik divixet is.
A gps-ről nemnagyon tudok többet mondani, mert nemrégóta van a gépemhez, és csak autóban próbálgattam eddig.
Nindzsák?? Hol?
Kábel kb 1 méter, hátizsákba sztem simán elér. Én mindenképp külsőt vennék, ha zavart a kábel, vegyél bt-s, azt akkor rakhatod zsákba is vagy sapira, sapi alá...
Nindzsák?? Hol?

ossa
(újonc)
hi!
nemrég vettem egy hp ipaq rx3715-öst.
minden van benne amit agy pda-ba bele lehet tenni (infa, kékfog, 802.11b - wifi,kamera, magyarosítás, játékok,152mb belső memória, sd slot...)
a készülékhez kaptam egy aeromap mo.-i térképet
vettem hozzá agy royaltek rbt1000 gps vevőt
full minden
ossa

b14
(őstag)
Ár?

ossa
(újonc)
hi b14!
neten 107.990 HUF
én a ph*to hallban vettem 109.990 HUF és amit az elöbb leírtam mind tartalmazza
ennyi pénzért érték/ár aránya egyenesen kiváló
OFF amúgy a conne**t magazin is ennek a készüléknek adta a legtöbb pontot
aszem 450 pont
üdv ossa

Devil nV
(kvázi-tag)
Milyen jatékok futnak rajta?
En is akkarok venni valami PDA-t de erdekellne h melyiken lehetne jatszani mondjuk valami minimal 3D,(GTA 2stb,nfs 3hp)melyiken lehetne mondjuk hozakotok egy game pad ot bluetooth on vagy USB-n?lehet ilyet vagy csak almodok esetleg telon MOBil Windows al?
Vagy csak almodozok ,nem akarok Sny PSP veni ,mert nem csak jatékra akarom hasznalni,world,exell,esetleg AUTO CAD,photoshop(de ez nem lenyeg)van ilyen pda ,es milyen arban?
The Future is begins,but where.....

b14
(őstag)

Az nagyon jó vétel volt!!!

Menhir
(újonc)
Hi domedee!
Gondolom geochaching-re kell a GPS. Akkor mindenképp minimum Xtrack-II-es cuccot vegyél. Ez az jelenti, hogy a GPS a visszavert műholdjeleket is fel tudja használni navigáláskor. Ilyenkor nem fontos a jó rálátás a műholdakra, működik a lombok alatt is, vagy egy autó kesztyűtartójából.
A beépített, vagy CF kártyás GPS-eknek van egy olyan hátránya, hogy gyorsan leszívják az aksit. Autós használatkor nem gond, mer szivargyújtóról tudod tölteni, de erdőben kellemetlen lehet. A külsű, pl. BT-s GPS saját áramforrást használ, éppen ezért az állandóan bekapcsolva maradhat. Az egybeszerelt megoldásoknál célszerű kikapcsolni a PDA-t, hogy az akkuval takarékoskodj. Ha viszont visszakapcsolod, megint várhatsz egy csomót, mire újra megtalálja a műholdakat.

hori1979
(újonc)
Sziasztok!
ASUS a620-om van!
Hol lehet leszedni magyarosítást?
Nagyon fontos lenne!
Előre is köszi!

amargo
(PH! addikt)
Bővebben: link
De konrétan most nem tudom merre lehet 600ashoz, fura is eltüntek az árlistából.
De itt is láttam még valamit
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

X-COM
(PH! nagyúr)
és tudnál ajánlani valami BT-s xtrackII-es GPS-t, vagy akárki.
Egy HTC magician (konkrétan imate jam) készülékhez lenne.
Elég nagy az árszórás és igazából nem értek hozzá.
a saját utcámban is képes vagyok eltévedni, szal szükségem van rá
Ha jól értem, akkor egy xtrackII-es a hátamon a hátitáskában is jól szuperál.
Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

BFeco
(fanatikus tag)
Nem akarom a kedved elvenni, de olvasd el az alábbi linkeket.
3970. hozzászólás:
WM2005: HP hx4700, hx2xxx: go, rx3xxx: NO go
......
Az rx3715-höz nem fognak a jövőben WM2005-öt kiadni?
Nem
.....
- csak QVGA
- USB host hiánya
- File Store hiba
- CIR hiánya
[Szerkesztve]
ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

BFeco
(fanatikus tag)
Tévedés:
CIR (Consumer InfraRed) van!
ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

Menhir
(újonc)
Én is most szeretnék GPS-t venni. Egy Syson-t néztem ki magamnak, eddig jókat írtak róla más fórumokon.
Leginkább innét tájékozódtam: Bővebben: link

X-COM
(PH! nagyúr)
én is belebotlottam később abba a topicba, majd figyelem mit írnak Neked.
Láttam kapható több III-as chipes cucc is.
Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

BFeco
(fanatikus tag)
iPAQ File Store hiba (rx3715)

ossa
(újonc)
Hi Bfeco!
Tudok Róla.
OFF
én amikor feltelepítettem a progikat, azt amit gyakran használok rendszermemóba tettem, amit ritkán azt az sd kártyára pakoltam, és elfelejtettem hogy létezik a gépembe FILE STORE a nyamvadt 96 Mb méretével
mi a titok? nagyméretű sd kártya vásárlása
tipushiba az rx 37** sorozatban hogy a sok egymásba nyíló könyvtár és a hosszú file-nevek lefagyást, etc. okoznak
semmit nem raktam oda, (sőt a kész telepítés után le is formáztam)
ez a gép érték/ár arányban verhetelen ez sok helyen olvastam
windows m5 oprendszer tudtommal erre a gépre is OK lesz
de lehet h neked lesz igazad!
ON
ossa
[Szerkesztve]

Laczik
(fanatikus tag)
Lenne egy érdekes kérdésem:nekem otthon wlanom van.A házam tetején van egy antenna féleség(ez kapja a jelet) és az antennától lejön egy lan vezeték az alaplapomba.Ilyen a netem.
Ha én vennék egy FS loox 720ast akkor hogy lehetne megoldani azt ,hogy én netezhessek rajta otthon vagy a város körzetében kihasználva a saját net hálózatom?Wifivel egyszerüen rátok kapcsolódni a hálózatra az ip,stb megadásávan?Vagy a lan kábel kellene bedugnom a pdaba?
Mondtam ,hogy érdekes (láma) kérdés lesz

Laczik
(fanatikus tag)
Látom a kérdést nagyon hülyén mogalmazhattam meg.
Nem akar senki válaszolni

Alex91
(PH! nagyúr)
Otthonra veszel egy Wifi router-t, azt az majd leosztja a netet.
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

viktorx
(újonc)
sziasztok
DELL notebookban tudtok segiteni
D 600 as tipus
ismeri valaki, milyen
130000HUFert

Laczik
(fanatikus tag)
Úgy nemfog müxeni ahogy én mondom?
Akkor csak otthon tudnám használni,de pl. gimiben nem.
Most a filozófus szól belőlem
: Lényegében az az antenna ami kapja a jelet az benne van a pdaban (wifi)(?)Akkor a pdat rátudnám kötni a netemre ruter nélkül.
Lényegében én fizetős hotspoton netezrk, amira a pdával is rátok kapcsolódni.Legfeljebb kisebb lesz as sávszél
Nem?
Routrtről csak hallotam,láttam ,de nem tom mi az .Mennyibe kerül egyálltalán?

Laczik
(fanatikus tag)
Nekem van routerem de hogy kötöm össze azt a pdával?Az csak megosztja a neteet.Hogy kötöm rá a pdat?

Laczik
(fanatikus tag)
Szerintem a notebokos topicban tudnának neked ebben segíteni

Alex91
(PH! nagyúr)
Hotspothoz tudsz csatlakozni, elvileg mennie kell barhol, ahol a szolgaltatod elered. (Persze kerdeses, hogy a PDA antennaja eleg lesz-e? Mert ahogy irtad, kulso antennad van a PC-hez is.)
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Alex91
(PH! nagyúr)
Ha WiFi-s a router, akkor egyszeruen WiFi-n csatlakozol, ha nincs antennaja, akkor ma ez nem megy
.

Laczik
(fanatikus tag)
Én is úgy gondoltam ,hogy hotspotra fel foguk tudni vele csatlakozni.768kbps-nek hannyad részét fogja tudni?256kbps is elég lenne.Remélem ennyit azért fog tudni

Alex91
(PH! nagyúr)
Me, azon akarod a fel netet letolteni? Alapvetoen e-mail-re jo, WEB-re csak vegszuksegben
!

amargo
(PH! addikt)
11mbit a B szabvány tud a készülék.
Az, hogy a Hotspot mennyivel tolja a netet az ott van megkatározva, nagyon eltérő!
Tehát, csatlakozol egy APre és ott csak modemmel osztját tovább a netet, akkor 56k val fogsz nyomulni, viszont, ha 100mbit muszaki hálójára jutsz fel, akkor csak 11et fogsz elérni (na persze
ennyit se, mert..)
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

Laczik
(fanatikus tag)
Inkább email lesz rajta ,de azért annak is olyan min.256kbps kellene
Amargo: a hotspot kb 768 kbps et tud.Úgyhogy remélem ,hogy legalább 256ot fog tudni a készülék.11mbitről álmodni se merek
Köszönöm ,hogy választ kaptam a kérdéseimre.

amargo
(PH! addikt)
Hmm tehát az én tudomásom szerint hotspot azt jelenti, hogy ingyenesen elérhető vezetéknélküli hálózat és a sebesség nincs meghatározva sehol.
11mbitről pedig nyugodtan álmodjál csak (bár a készülék nem tudja maxon..)
pl: BME. Bár fogalmam sincs mennyivel megy a hotspotjuk (csak gondolj bele hányan csatlakoznak rá.. az 50.-nek 15kb (KB) sávszélesége lenne..), majd megnézem valmaikor.
szerk: javítás
[Szerkesztve]

Laczik
(fanatikus tag)
Hát igen...csak ez nem olyan hotspot
Fizetős.
Otthon wlan netem van.(ami tulajdon képpen fizetős hotspot, ha nem így van javits ki)Erre akarok rácsatlakozni a pdaval.Megadom a jeszót,stb.Így a pda tulajdonképpen olyan mint a gépem amin netezek.
Már csa az a kérdés, hogy én 768kbpsre fizetek elő és a pda wifije ennek hányadát fogja biztosítani.
A szolgáltatóm nem fogja észrevenni, hogy tobben vannak rákapcsolva ugya arra az ip-re (jót mondtam?)?
Hogy kell kiejteni a Wi-Fi-t?Váj -fáj?
[Szerkesztve]

Alex91
(PH! nagyúr)
Ha az otthoni geped a neten van, akkor te ugyanazzal a jelszoval nem hiszem, hogy megegyszer fel fogsz lepni.

Laczik
(fanatikus tag)
Kipróbáltam olyat, hogy amikor be vagyok jelentkezve a hálózatba, akkor csinálok egy új hálózatot(vezérlőpult-->hál. beállítások) , megadtam a szükséges adatokat, és működött.
De a gamestar oldalán leakartam tölteni a fear demót és kiírta hogy túl sok kapcsolat van ezzel az ip-vel.
Bár logikával egyszerre a két gépet nem fogom használni.A pda netezés csak akkor jöhet szóba ,ha nem vagyok otthon

amargo
(PH! addikt)
Szerintem el beszéltünk egymás mellett.
Ha 768ra fizetsz elő, akkor ezért ennyi, de ha én megosztom a 2,5mbites netemet, akkor annyival fogok a pdamon netezni is.
vifi magyarosan nem jó? 
ugyan avval az IP 1x fogsz csak felcsatlakozni, kivéve ügyeskedések árán ;)

Laczik
(fanatikus tag)
Vifi Mo-n jó.legalább is jobban hangzik ,mint a váj-fáj.