Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)

(#551) Netter

Netter
(újonc)

Üdv mindenki, boldog újévet!

Magam is eljátszottam a gondolattal, hogy beszerzek egy PDA-t, méghozzá PPC-t.
Az Asus A730 nagyon szimpatikus, azonban nekem nincs szükségem a beépített (elég gyér) kamerára, és kissé drága is.
Ami számomra fontos lenne egy PPC-ben, az a VGA felbontású kijelző, és a beépített wireless LAN. A processzor sem kell hogy túl gyors legyen, 400 MHz szerintem bőven elég, és nagy előny ha sokáig bírja az aksi. Elfogadható ár számomra olyan 100e körül van (persze minél olcsóbb annál jobb). Arra használnám , hogy szórakoztassam magam vele, zenét halgassak, filmet nézzek, internetezzek, esetleg szöveget szerkesszek, ilyesmi, fontos a multimédiás képesség.
Az sem árt ha egyszerre tud fogadni SD és CF kártyát, de SD mindenképpen kell (van egy 256 MB Kingston SD kártyám a digigépemhez).
Ha esetleg tud valaki ilyesmi kaliberű gépet használtan, az szóljon.
Javaslat?

-= Why? =-

(#552) Den válasza Netter (#551) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

ha magad szórakoztatása a lényeg akor ne vegyél pdat. ennyiért már kapsz vinyós mutimédia lejátszót, ami zenét filmet, képeket lejátszik sokkal jobb minőségben mint egy pda, van benne 20/40 giga tárhely tehát többb film és az össes zenéd nálad leet ráadásul tovább is bírja.
nem érdemes ilyesmivel pdan szenvedni, még a 100k-s pda mellé venned kéne vmi nag memória kártyát is, az még plusz pénz... nem éri meg

egyébként ajánlom pl az epson űj média lejátszóját állítólag döbbenetes képminősége van

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#553) Netter válasza Den (#552) üzenetére

Netter
(újonc)

Ez igaz, viszont nagyon fontos hogy tudjak vele netezni is, dokumentumokat olvasni, és lehetőleg írni, ilyenek.

-= Why? =-

(#554) Netter válasza Netter (#553) üzenetére

Netter
(újonc)

Most ahogy olvasom a feljebb lévő üzeneteket, látom hogy a bluetooth al lehet vezeték nélküli lanra is csaltakozni. Nekem egy barricade-g wireless szélessávú routerem van, 54 Mbit-es. A hálózat 2.4 GHz-en üzemel , van egy notebookom ahhoz vettem egy USB access pointot, arra van ráírva hogy 2.4 GHz. Ezekszerint erre a hálózatra bluetooth-al is tudok csatlakozni, mivel úgy tudom az is ezt a vivőfrekvenciát használja?

[Szerkesztve]

-= Why? =-

(#555) bandrew válasza Netter (#554) üzenetére

bandrew
(tag)

Ez lenne a szép új világ, de nem, okos bácsik kitalálták, hogynekik jó sok, nekünk pedig jó kevés pénzünk legyen, tehát a wifi sajna nem egyenlő bluetooth. Lehet, hogy mindkettő 2,4GHz-n dolgozik, de más protokolt, és más szabványt használnak. Azért dolgozik mind a kettő 2,4GHz-n, mert ez a frekvencia a világ minden táján szabad felhasználású. Úgyhogy ne álmodozz ilyesmiről

Jó a mazochistáknak: amikor rossz, akkor jó. Amikor jó, akkor rossz, tehát jó.

(#556) Netter válasza bandrew (#555) üzenetére

Netter
(újonc)

Nagyszerű....
Hát ez kellemetlen....Azt hiszem ha VGA felbontást akarok akkor Asus A730W, de kissé drága, az A716 viszont egész jónak tűnik, de az árkülönbség nem különösebben jelentős....szóval lehet hogy a 730W jobban megéri...

-= Why? =-

(#557) Den válasza bandrew (#555) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

ez nem a pénz miatt van. a 2,4 ghz egy szabadon használható nyilvános frekvencia, ezért használja a bt és a wifi is (meg még egy csomó dolog), de a két eszközt teljesen másra találták ki. Az más kérdés hogy a bluetoozthnak van hálózati profilja is, de két külön világ a két szabvány

(#558) Den válasza Netter (#556) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

meg tudod csinálni bt-n is a netet, egy 5 ezer forintos usb-s bt csatoló kell a notiuba, és sima windowsos netmeosztássalmegosztod a pda felé.

Én továbbra is lebeszéllek a pdaról pláne hogy van laptopod. netezésre nyögvenyelős (én egy évig használtam arra, email web irc), egyszerü pár perces dogokra jó de komolyabb dolgokhoz úgyis odaülsz a géphez.

ráadásul hosszabb idejű szöveges dokumentum olvasásra, az asus 3,8 colos vga kijelzője natív felbontáson alkalmatlan, kiesik a szemed fél óra után, ha meg nem natív felbontáson használod, hanem qvga-n akkor meg minek a vga kijelző...
filmnézésre meg a tárolókapacitás, minőség és kényelem miatt sokkal jobb egy média lejátszó.

szal gondold át mire kell és melyik funkció mennyire fontos, mert más az elmélet és más a gyakorlat. miután elmúlik az újdonság varázsa amikor minden a pdaval akar csinálni az ember, marad egy drága, nagyon gyors értékvesztésű játékszer :)

ezt csak jószándékulag mondom (3 pda és vagy 200k elszórása után :) )

(#559) Netter válasza Den (#558) üzenetére

Netter
(újonc)

Azt hiszem igazad van. De azért azt elmondanám, hogy a notebookom (apám vet tújat és ezt nekemadta), egy 400 MHz -es 3-4 kg Compaq Presario 1247, 160 MB memóriával, és a kijelző paaszív mátrixos. Nagyobb felbontású tömörített videokat (xvid, divx), nem is lehet nézni rajta mert akadnak, de ha lehetne is, össze vissza elmosódik. Ráaádsul elromlott a PCMCIA port....így nem sok haszna van.
Valójában lehet, hogy praktikusabb lenne ha valahogy szereznék egy könnyebb, és hasznosabb notebookot...
Viszont egy médialejátszóért biztos nem adok ki százezreket. Azonban nagyon jó lenne egy hordozható mp3 lejátszó, amiben vinyó van, mint például a creative lejátszói, egész épkézláb az árfekvésük....még meggondolom...ilyenkor jönnek be a prioritások :).

-= Why? =-

(#560) Noctlown

Noctlown
(újonc)

hello!

Hogyan lehet PDAba vagy pocketpcbe írni?

(#561) Avicularia válasza Noctlown (#560) üzenetére

Avicularia
(őstag)

nem igazán értem a kérdést
az enyémbe 3 féle képpen

1. beépített billenytűzeten
2. virtuális billentyűzeten ceruzával
3. képernyőre rajzolással,nagyjából kézírással

ezek a lehetőségek,általában csak az utolsó kettő van

(#562) Integra válasza Avicularia (#549) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

dupla távolságot tud a g szabvány
technikailag most pontosan nem tudom elmagyarázni, de a mikrohullámú internetes cég most ezzel a g szabvánnyal okoskodik és igen ügyes dolgokat csinálnak.
SOS kéne egyilyen pda a mérésekhez
illetve amelyik rendelkezik antenna bemenettel

[Szerkesztve]

(#563) Integra válasza Integra (#562) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

vagyis sebességet...

(#564) misran

misran
(tag)

Hohi!

PDA vasarlas elott ajanlom a pdamania.hu-t, bocsi ha nem szabad reklamozni :).
Jomagam par hetes Loox 720 tulaj vagyok es csak ajanlani tudom, tuti kis szerkezet. Eloszor A730-at akartam, de egyreszt meg nem volt w-s, masreszt az asusoknal szinte minden teszt kiemelte a rovid keszenleti idot. Nos lehet hogy a w-s szeriaban mar izmosabb aksi van, nem tudom.
Loox tud usb hostot mint a730 is, de Loox-hoz adnak is kabelt hozza, nemugy mint Asusek :). A memot szinten nem tudom w-nel, de az A730-hoz kepest 128/64 van a Looxban. Meg persze van WiFi term.
Javallom a fenti linket!
Üdv,

MiSRaN

(#565) Netter válasza Integra (#562) üzenetére

Netter
(újonc)

A routerem tud b és g szabványt is, illetve a kettő keverékét, plussz van neki a kevertből long range is. Abban nem vagyok biztos hogy a notebook access pointja tud e g szabványt. Meg kell néznem, de azt akkor vettük amikor a routert, tehát elvileg tudja. A router típusa SMC Barricade g, 54 Mbites , elvben 300 métert tud, de persze ideális körülmények közt (két antennája van).
A beállíásoknál a csatornakiválasztásnál, meg hasonlóknál, van ilyen is hogy Nitro g, ami gondolom valami turbósítása a hatáskörnek...
Az biztos hogy fenn az utcán már nincs vétel (mélyföldszinten lakunk, úgyhogy ez tetemes mennyiségű betont, téglát és miegyebet jelent akadályként).
Nade ez a topic nem erről szól :).

-= Why? =-

(#566) Avicularia válasza Integra (#562) üzenetére

Avicularia
(őstag)

szerintem beépített g-s wifi nincs pdaban
lehet hogy wifi kártyában találsz

(#567) Zsebröfi

Zsebröfi
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Én mostanában szeretném megvenni életem első pda-ját. A következőket tudja a kicsike:
-kézírásfelismerés
-valami szövegszerkesztő meg táblázatkezelő
-bluetooth
-szines kijelző
ezek talán nem olyan extra igények. Mi az alsó határa egy ilyesmi tudású ketyerének? (márminthogy az ára :)

Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.

(#568) chuleta válasza Zsebröfi (#567) üzenetére

chuleta
(lelkes újonc)

Helló!

Na ha bluetooth - ot nem írtad volna, akkor ezt mind1 - ik tudja. ( Mind1- ik új, mondjuk PPC - s gép, én csak PPC - vel találkoztam )
Nézz körül a pdamania / webáruházban az új árakkal kapcsolatban
Használt, hp renew, asis ügyben pedig ajánlom a Notebookstore -t ( honlapja is van ) és esetleg Mihók Trade - et ( apronet - en hirdet általában ) ajánlom.

(#569) Avicularia válasza Zsebröfi (#567) üzenetére

Avicularia
(őstag)

talán legolcsóbb a nem túl régi gépek között a HP 1940,ami megfelel a támasztott igényeidnek

(#570) Zsebröfi

Zsebröfi
(lelkes újonc)

És ha lehaggyuk a bluetooth-ot, akkor melyik típusok jöhetnek szóba? Elég limitált a rá szánt keret (kb 40.000) :( Ennyiből mit lehetne venni? Persze használt is érdekel. És hát ennyiből valszeg az is lesz.

Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.

(#571) Alex91 válasza Zsebröfi (#570) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

En mondjuk megneznem a Palm Tungsten E-t is. Szerintem ujonnan eleg jo ara van (55k HUF brutto). 320x320-as kijelzo, 32 MB RAM, IrDA, MP3 lejatszas, SD kartya hely, mellekelve Office progi. Mondjuk diktafon nincs benne :(.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#572) Avicularia válasza Zsebröfi (#570) üzenetére

Avicularia
(őstag)

40 ért megkapod használtan ,garival a 1940-et

(#573) TitaniumBoss

TitaniumBoss
(kvázi-tag)

Mit ajánlanátok ha egy PDA-n Blue Tooth-on szeetnék e-mailt olvasni és Html-t,php-t nézni!(6230-asom van)Vagy olyan is jó lenne amihez telefon sem kell.+Legyen rajta Usb(nem olyan fontos),kártya bővítőhely(kezelje az 1gb-ot),videó+mp3 lejátszás.
Használt is jó lenne.Hol és mennyiért van ilyen?

(#574) Avicularia válasza TitaniumBoss (#573) üzenetére

Avicularia
(őstag)

ehhez bármelyik PDA alkalmas,amelyikben van kékfog ,legyen az PPC vagy Palm
mondjuk netezésre inkább az újabb 640x480-as ajánlott ,mert QVGA felbontásban nem egy élmény

(#575) Zsebröfi válasza Avicularia (#572) üzenetére

Zsebröfi
(lelkes újonc)

Én nem igazán láttam most 40k-ért használtan sem, de ezexerint az apróhirdetéseket kell böngészni és lecsapni ;)
palm tungsten meg nem teccik :)

[Szerkesztve]

(#576) Alex91 válasza Zsebröfi (#575) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Azt a Tungsten miert nem tetszik?

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#577) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Az Aproneten hirdet valaki Palm Tungsten T2-ot 37k-ert, es ebben van BT is!
(Meg ennek legalabb fem haza van :).)

[Szerkesztve]

(#578) chuleta válasza Zsebröfi (#575) üzenetére

chuleta
(lelkes újonc)

www.notebookstore.hu
Használtan, garival 49 900 Ft. És boltban nem kéz alól!
Vagy gari nélkül aproneten esetleg pdamania -n hirdetések között szerintem találsz 40 - ért is.

(#579) Avicularia válasza chuleta (#578) üzenetére

Avicularia
(őstag)

igen ,ezeken a helyeken érdemes körbenézni
notebookstore-ban normálisak,amikor vettem a HP2210-et,renew cucc volt,és hazavittem,volt rajta pixelhiba
még aznap visszavittem és szó nélkül cserélték
49,900-ért a renew cucc van ,ami újracsomagolt,esetleg javitott cuccot takar
de pdamanián nem egyszer ki lehet fogni 40K-ért 1940-et

[Szerkesztve]

(#580) Zsebröfi

Zsebröfi
(lelkes újonc)

Hmm. nem is rossz ez a palm tungsten sorozat, windowshoz nem ragaszkodok :D De gyelőre csak körülnézek mi az ami szóbajöhet, cash csak a jövő hónapban, vagy utána lesz :O
De még valami:
a kézírás felismerés mennyire hatékony ezekben a gyöngyszemekben? Persze gondolom attól is függ mennyire rondán ír az ember :)

(#581) Alex91 válasza Zsebröfi (#580) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Palmon egyedi iras van, nem keziras felismeres. De konnyen megtanulhato!

(#582) Zsebröfi válasza Alex91 (#581) üzenetére

Zsebröfi
(lelkes újonc)

Aha, közben meg én is találtam róla infót, de ez az írásminták nekem elég furcsák (főleg az f :) ) Főleg ha gyorsan írnák tuti nem tudnák figyelni a helyes bevitelre.

(#583) chuleta válasza Zsebröfi (#582) üzenetére

chuleta
(lelkes újonc)

PPC - re az igazán király írásfelismerő a Decuma OnSpot,
ez tényleg nagyon profi, próbáltam! Még az ékezeteket is felismeri( a beépített PPC -s alapból nem )
Itt van róla infó, itt látod milyen vele írni:
http://www.decuma.com/pages/products/latin_recognition.html

(#584) TitaniumBoss válasza TitaniumBoss (#573) üzenetére

TitaniumBoss
(kvázi-tag)

Mondanátok nekem pontos típust?(olyanra is amibe mehet simkártya)És ezekszerint akkor 640*480as felbontásút keresnék.

(#585) chuleta válasza TitaniumBoss (#584) üzenetére

chuleta
(lelkes újonc)

Pda + Phone kombóból olyan nincs ami 640x480 -as felbontást tud.
Ebőől csak QVGA van, ilyen az : i-mate , vagy más néven árulva ugyanez a hardver Qtek 2060, MDA II
És ott van ennek a folytatása kihúzható billentyűzettel, az i-mate pda2k!
nem telefonos 640x480 -at tud pl:

FS Pocket Loox 720
HP hx4700

Nézz át a pdamania -ra, ott webáruház, mind2ről olvashatsz is itt!

(#586) chuleta

chuleta
(lelkes újonc)

Ja az i-mate pda2k fut MDA III néven is!

(#587) Avicularia válasza TitaniumBoss (#584) üzenetére

Avicularia
(őstag)

640x480-as telefonos még nincs tudomásom szerint
szóval választanod kell,vagy vársz még és később lesz ,
640x480-as FSE Pocket Loox 720,Asus 730,HP 4700,ezeket ismerem igy hirtelen

(#588) Avicularia válasza chuleta (#586) üzenetére

Avicularia
(őstag)

igen ilyen van nekem is

[kép]

(#589) TitaniumBoss

TitaniumBoss
(kvázi-tag)

Mi a külömség ezek küözöött?Mi a hátránya az egyiknek a másikkal szemben?Mindent tud amit leírtam?1gb-os kártyát is?(fényképező van bennük,video rögzítés?)

(#590) Avicularia válasza TitaniumBoss (#589) üzenetére

Avicularia
(őstag)

az mda 3 mindent tud ,amit irtál,fényképezö ,videó is van benne 640x480-as
bármekkora kártyát kezel,mivel az SD kártyában van a vezérlő,elvileg minden újabb eszköz kezel bármekkora kártyát
csak az ára húzós picit,föleg itthon

(#591) TitaniumBoss válasza Avicularia (#590) üzenetére

TitaniumBoss
(kvázi-tag)

Hol találok róla infót?Miért mennyi?

(#592) Avicularia válasza TitaniumBoss (#591) üzenetére

Avicularia
(őstag)

itthon kb 200K az ára,én németben vettem 590€ volt

Bővebben: link

(#593) TitaniumBoss válasza Avicularia (#592) üzenetére

TitaniumBoss
(kvázi-tag)

Nem 640*480as a kijelzője?Azért filmet le tudok játszani?

(#594) Avicularia válasza TitaniumBoss (#593) üzenetére

Avicularia
(őstag)

nem 320x240,de teljesen jól lehet filmet nézni rajta,szoktam is
van külön progi ,amivel direkt pda-ra lehet filmet tömöriteni
pocket divx enkoder ,asszem a neve
meg pocket dvd stúdio,evvel komplett dvd-t lehet betőmőriteni és nézni ppc-n

(#595) TitaniumBoss válasza Avicularia (#594) üzenetére

TitaniumBoss
(kvázi-tag)

Mennyire tömöríti be?(méret?)

(#596) Avicularia válasza TitaniumBoss (#595) üzenetére

Avicularia
(őstag)

minőségtől függ ,mono hanggal,15 fps-el ,le lehet vinni 100mega alá is
de jó minőségben ,sztereó hanggal 25 FPS-el 300 mega körül van

(#597) ricsik

ricsik
(senior tag)

Egy alap kérdésem van amire nem jöttem rá. hp 1940. A névjegyalbumban hogy lehet beállítani egy névnél, hogy a mobil és az otthoni szám közül melyik legyen az alapértelmezett, tehát a névlistánál azt írja ki alapszámnak?

(#598) erte

erte
(újonc)

Sziasztok!

Segítsetek nekem.Melyiket érdemesebb megvenni?
Hp Ipaq 4700 vagy a 2750 -est.
Ár nem tényező most.

SEGÍTSETEK

(#599) b14 válasza erte (#598) üzenetére

b14
(őstag)

Ha az ár nem tényező, akkor a drágábbat. :)

[Szerkesztve]

''...de a konfigjából kiindulva, nem hiszem, hogy 40 éves családos ember lenne...'' -- by Slax

(#600) erte válasza b14 (#599) üzenetére

erte
(újonc)

De sajnos:) számomra az ára is ugyan az mindkettőnek.
Komoly megfontolásra érdemes választ nem tudsz adni?
Melyik a jobb paraméterekkel bíró darab?
nekem egy fontos dolog van, hogy a Skype-t tudjam majd rajta használni.
Előre is köszi

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.