Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)

(#501) svédcsepp

svédcsepp
(tag)

Habár ez hülye kérdés. Olyan mint a melyik a jobb a MAC vagy Linux vagy MS? Habár kezdo usernek 1ertenmu. MS.
VAn ilyen a PDA vilagaban is?

Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám: álmában, csendesen, gondtalanul, nem pedig ordítva, sikoltozva, pánikban, mint az utasai.

(#502) Discjuggler

Discjuggler
(újonc)

Remélem nem lincseltek meg, hogy ide írom, de hátha érdekel valakit (pl danis :) ):

Fujitsu-Siemens Pocket Loox 610 BT/WLAN 3 hónaposan (csak kipróbálva) eladó. 2 év (-3 hónap) garanciával, dobozában, minden papírjával együtt. Nagyon jó kis gép, a tesztekben veri a HP hasonló kategóriájú gépeit.

Fontosabb paraméterek:
CPU Intel® PXA255 400 MHz Intel® XScale™
64/128 MB ROM/RAM
beépített mikrofon; speaker; fülhallgató csatlakozó (3,5 mm jack) FastIrDA (4Mbit/s), USB és soros csatlakozók)
SD/MM kártya, Compact Flash I és II slot
IEEE802.11b (Wi-Fi)
készenléti idő: 300 óra, munkaidő: 12 óra az alap akkumulátorral
operációs rendszer Microsoft Windows MobileTM Software 2003 for Pocket PC

Rengeteg szoftvert is tudok hozzá adni!

Ár 90e Ft (Bolti ára kb. 150e Ft)

Discjuggler - 06 (20) 435-5932

(#503) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ma voltam a plantrading kft-nél, na ők aztán tényleg ott vannak pda témában, itt adják el egy évben a legtöbb pda-t, menjetek el ide tanácsot kérni, tényleg ért hozzá az ember.
Bővebben: link

(#504) BigK

BigK
(lelkes újonc)

Nekem van egy eladó PDA-m! Még garis. TFT-s, van hozzá 256 megás SD memcsikártya meg minden. Tök jól fut rajta a Doom ! :) Ócsón adom! :)

Ha a hülyeség hajtaná a biciklidet, kontrázva mennél a himalájára

(#505) BigK

BigK
(lelkes újonc)

Ja, ide lehet írni: bigkandur@freemail.hu (ha valaki nem tudná kibugarászni az infó oldalamról)

(#506) grey209

grey209
(kvázi-tag)

Helló!
PDA vásárlás előtt állok és tanácstalan vagyok. Melyiket vegyem meg? Mik az előnyök, hátrányok?
HP iPaq 1940, 2210 és Asus 620BT jöhet szóba. A 1940-es 266MHz-es procija nagyon lassú a másik kettő 400MHz-eséhez képest? Kezelhetőség?
Először csak gps-es térképszoftvert használnék. HP előnye, hogy adnak hozzá Aeromap térképszoftvert. Asus meg gps-el jön ki jobb árban.
Milyen tapasztalatok vannak ezzel a 3 PDA-val?
Köszi.

(#507) Den válasza grey209 (#506) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

a 1940-ben samsung proci van, aminek ugyan az órajele kisebb de alig lassabb a másik kettő intel 400mhz-es intel procijánál, és mindenre elég a teljesítménye, játékra és videó lejátszásra is.

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#508) Alex91 válasza Ayswer (#1) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Most egy FujitsuSiemens Pocket LOOX 720-at!

http://pdamania.hu/content/2720/

A francba, otthon a vege van elol :)!

[Szerkesztve]

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#509) Huligan válasza grey209 (#506) üzenetére

Huligan
(újonc)

Kedves Fórumtag!
Szerintem azt kelle elsőnek eldönteni, hogy mire akarod használni. Ha ezt nem tudod megválaszolni akkor vedd a legnagyobb tudásu gépet, mert abban van a legtöbb lehetőség különböző alkalmazásokhoz.
Éngem mostanában aFudjitsu-Siemens Pocket Loox 720-as fogott meg a következök matt.

Mindent tud amit egy átlagosan jó gép. (bluetooth,wifi,stb)Emellett viszont VGA felbontásu a képernyője ami, ha mobilan internetezel minimális követelmény.(kisebb képernyö 320x240 esetében ez elég kínos,probáltam.)

A beépített kamera, mind felbontásban, mind videofelvételi képességében (+beépített vaku) további izgalmas lehetőségeket rejt.

A szokásos Pocket PC 2003-as op. rendszer lehetővé teszi, hogy ''tetszés szerinti'' alkalmazásokat fejlesztessen rá. Ehhez ismerek egy csapatot aki gyorsan és olcson vállal fejlesztéseket. Én velük dolgoztatok, és elküldöm a címet, ha érdekel.
Remélem tudtam segíteni :C

(#510) Huligan válasza Danis (#498) üzenetére

Huligan
(újonc)

Kedves Fórumtag!
Szerintem azt kelle elsőnek eldönteni, hogy mire akarod használni. Ha ezt nem tudod megválaszolni akkor vedd a legnagyobb tudásu gépet, mert abban van a legtöbb lehetőség különböző alkalmazásokhoz.
Éngem mostanában aFudjitsu-Siemens Pocket Loox 720-as fogott meg a következök matt.

Mindent tud amit egy átlagosan jó gép. (bluetooth,wifi,stb)Emellett viszont VGA felbontásu a képernyője ami, ha mobilan internetezel minimális követelmény.(kisebb képernyö 320x240 esetében ez elég kínos,probáltam.)

A beépített kamera, mind felbontásban, mind videofelvételi képességében (+beépített vaku) további izgalmas lehetőségeket rejt.

A szokásos Pocket PC 2003-as op. rendszer lehetővé teszi, hogy ''tetszés szerinti'' alkalmazásokat fejlesztessen rá. Ehhez ismerek egy csapatot aki gyorsan és olcson vállal fejlesztéseket. Én velük dolgoztatok, és elküldöm a címet, ha érdekel.
Remélem tudtam segíteni :C

(#511) silver-pda válasza Huligan (#509) üzenetére

silver-pda
(kvázi-tag)

Helló!
Meg van határozva, hogy mire akarja/akarom használni. GPS+térképszoftver= tehát helymeghatározás, navigálás autóban és gyalogosan.
erre használnám főleg én.

HP 1940 és Asus 620BT közt kellene gyorsan döntenem. Melyik? Vmelyik vmiben gyenge vagy rossz? Csak ez a kettő jöhet szóba.

(#512) Huligan válasza silver-pda (#511) üzenetére

Huligan
(újonc)

Hello!

Én annyit tudok, ha csak kettő közül kell választanod akkor szerencsés vagy!?
Próbáld ki mindegyiket és döntsd el melyik a szimpatikusabb, ha ar ár már nem szempont.
Amennyiben a GPS+térképszoftver a lényeg akkor ezt egyben megtalálod a MIO 168-ban is ami szerintem egy kedves model. De ez most nem segít neked a döntésben.

Amikor azt írtam, hogy mire kell, akkor arra gondoltam, hogy üzletkötéshez én bizony egy olyan készüléket vennék ami telefon is egyben

(#513) F1DO

F1DO
(fanatikus tag)

Hp-Compaq IPAQ-ról hogyhogy nemnagyon esik szó itt?
Én mindenképp Windows-os oprendszerűt szeretnék és ezeket nézegettem.
50e Ft körül mi lenne jó választás?

"Ha minden ésszerû lenne a földön, akkor nem is történne semmi érdekes..."

(#514) tud@kozódoo

tud@kozódoo
(lelkes újonc)

sziasztok!

én most az asus716 -tal szemezgetek, mi a véleményetek róla? sulinetes kéne mindenképp +bluetooth is legyen benne már akkor. van vkinek ilyen gépe?

(#515) F1DO

F1DO
(fanatikus tag)

Hp Ipaq hx4700?

"Ha minden ésszerû lenne a földön, akkor nem is történne semmi érdekes..."

(#516) Wildmage

Wildmage
(senior tag)

Hali! Sorry, de nem olvastam el az előbbi párszáz hozzászólást. A lényeg az, hogy gondolkozom rajta, hogy venni kéne egy ilyen kézikütyüt. A gond az, hogy nem ismerem őket.
A kérdésem az lenne, hogy olyan max 40-45e-es árkategóriában vannak-e olyanok, amik tudják a következőket: szövegszerkesztő, mp3 és videólejátszás, számológép, jegyzettömb, neadjisten diktafon (ez mondjuk nem létszükséglet). Ezen kívül kritérium lenne még a memória bővíthetősége és az értelmes sebességű adattovábbítás a pc és eközött.
Előre is köszönöm a felhomályosítást!

ui.: Ha lenne valakinek ilyen az szóljon és meglátjuk. Használt is érdekel, de csak ha jó állapotban van.

(#517) Den válasza Wildmage (#516) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

használt ipaq 1940

(#518) tonesz válasza Wildmage (#516) üzenetére

tonesz
(kvázi-tag)

Szerintem nézz körül a palmoknál... igaz az áfa rájön még, de ha van ismerettség, talán tudsz faragni... tungsten e, vagy vmelyik zire modell...

Üdv.
T

A vasaló nem attól meleg, hogy a ruhához dörzsölik /index.hu/

(#519) McPie válasza Wildmage (#516) üzenetére

McPie
(kvázi-tag)

Nézz szét a PDAMania-n. Minden kérdésedre találsz és kapsz választ. :)
pdamania.hu
40-50-ért használtan tudsz kifogni olyan PDA-t ami mindazt tudja, amire szükséged van.
Olcsóbbak is vannak, de
az nem biztos, hogy bírja a videolejátszást (a WMV-ket felejtsd el egyébként videóból Pocket PC-n, használhatatlan a minősége)
nem biztos, hogy van benne diktafon funkció
az értelmes adattovábbítási sebesség PC-PDA között a legbiztosabban egy kártyaolvasóval valósítható meg. Nagytömegű adatoknál (pl. video) ez a tuti. A naptár, stb. szinkronizálására elég a gyári kábel/szoftver.

A sagittis Hungarorum libera nos Domine

(#520) McPie válasza F1DO (#515) üzenetére

McPie
(kvázi-tag)

Az egy VGA csúcsgépe a HP-nak. Kevesebbért is kapsz jobbat, SZVSZ.
(Fujitsu-Siemens Pocket Loox 720-ban pl. USB HOST is van, meg normális a vezérlőgombja nem idétlen tapipad van az alján, ami miatt játékra eleve használhatatlan a gép. De igazából máshol sem használható rajta az az izé)

A sagittis Hungarorum libera nos Domine

(#521) amargo

amargo
(PH! addikt)

sziasztok!
hamarosan pda vásárlására adom a fejem.
olyan 140+fa lenne rá +/- valamennyi
olvasgattam már teszteket, de még olyat nem igen találtam ami bele férne a követeléseimbe, az alapfunkciókon kívül: LOOX 720 lenne a legjobb, ez mindent tartalmaz, csak nincs benne gsm->bővítésként meglehet venni, csak +40e.. az kicsit sok :(
remélem érthetően írtam le :)

köszönöm a segítséget!
amargo

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#522) amargo válasza amargo (#521) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

most találtam egy készüléket, ennek utána járok.
Bővebben: link
erről mit tudtok?
viszont, most látom, hogy a leg több készüléket bőviteni kell alapból, ha multimédiára is akarom használni.
így csak az változik, hogy 110-120környékire gondoltam.. +fa
szerk: link be :)

[Szerkesztve]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#523) BigK

BigK
(lelkes újonc)

Nekem van egy hp iPAQ Pocket PC h1930-asom. Egy napja cserélték ki garanciába ( a másik egy Medion PocketPC volt) Épp, hogy csak felbontottam. Ha érdekel valakit, eladó! Jóval az új ár alatt adom! Természetesen 1 év garival.

(#524) BigK

BigK
(lelkes újonc)

Ha valakit érdekelne pár infó hozzá:

Forrás:
http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2&catalog_id=11&prod_id=1161&q=1930

Processzor - Samsung S3C2410
Processzor sebesség - 203 MHz
Képernyö - 3,8'' (89 mm) TFT, 240 x 320
Memória - 64 MB RAM
Memória bövítés - SD/MMC (SDIO támogatással)
Kapcsolat - IrDA, USB
Hang - mikrofon, hangszóró, 2,5 mm sztereó füllhalgató csatlakozó
Akkumulátor - 900 mAh cserélhető
Operációs rendszer - Microsoft Pocket PC 2003 Professional Edition
Méretek (sz x m x v) - 69,8 x 113,3 x 12,8 mm
Súly - 124 gramm

A csomag tartalma:
USB szinkronkábel, AC adapter, akkumulátor, töltö adapter; 2,5/3,5 mm audio adapter, HP iPAQ Pocket PC Companion CD

[Szerkesztve]

(#525) ricsik

ricsik
(senior tag)

mi a véleménytek erről?
ASUS MyPal A730 BT

CPU: Intel 520MHz PXA270
RAM: 64 Mb
Flash ROM: 64 Mb
TFT: 65536 szín
FELBONTÁS: 640x480 pixel
Rádiós kapcsolat: Bluetooth
Mikrofon: Beépített
Hangszóró: Beépített
MP3 lejátszó/diktafon: VAN
Digitális kamera: 1,3 Mpixel
Infra Port: Infrared port (115.2Kbps Max)
Bővítőhely: Type II CF és SD kártya részére
AKKU: 1100mAH Lithium Ion (cserélhető)
Hang ki/be: jack
Cradle (bölcső): Van
Toll: 1 db
Védőtok: Van
Szinkronizáló kábel: Van
miniUSB káb. Bölcsőhöz: Van
Microsoft Companion CD: Van
Bónusz Szoftver CD: Van
Operációs rendszer: Microsoft® Win Mobile™ 2003 SE
Méret (mm): 117.5mm x 72.8mm x 16.9mm
Tömeg: 170 gr

Ezért az árért verhetetlennek tűnik. Van benne a CF a könnyű bővíthetőség értelmében, kamera, BT, nagy felbontású kijelző, stb..

93+fa

A HP ezért az árért nem tud ennyit!

(#526) BigK válasza ricsik (#525) üzenetére

BigK
(lelkes újonc)

Igaz a hp-nek (amennyiben az enyémre gondoltál) nincs ekkora felbontása, nincs hozzá kamera és csak 200 MHz-es procija van, de viszontag jóval olcsóbb mint ez... :))

(#527) bizar

bizar
(lelkes újonc)

Hali!
Tudnátok nekem mondani egy olyan PDA-t ami olcsó is meg jó is??

[szerkesztve]

(#528) Elbandi válasza ricsik (#525) üzenetére

Elbandi
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

En is ilyet fogok venni, csak ahol lattam olcson (86+fa) sulinetben, ott meg nincs raktaron. (mar 2 hete varok ra :()

[Szerkesztve]

(#529) Side_ válasza F1DO (#515) üzenetére

Side_
(senior tag)

''Hp Ipaq hx4700?''
Az naon yoo! Csak egy egészkicsit drága! De a tudása és a megjelenése figyelemreméltó. Ha vkinek sok pénze van a témára, allor mindenképpen megéri!!!
(De sajna nekem nincs, pedig egy ilyen ''az egyik'' álmom.)
Ui: ha valaki tud occsóé ilyet, az nyugodtan szól6!

[Szerkesztve]

''Van visszajelzés, tehát vagyok!''

(#530) Alex91 válasza bizar (#527) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Mennyi az olcso, es mennyi a jo? Amugy mar ugy 60k-tol kaphatok eleg hasznalhatok is...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#531) a2d2

a2d2
(fanatikus tag)

Látom mindenki leírta itt a palmokat. Pedig néha ki lehet fogni egy két jó darabot. Én most váltottam Sony Clié T675C-ről NX70v-re. Szerintem nagyon frankó. 45e HUF volt az ára és tényleg szinte mindent tud (blootooth meg wifi nincs sajna benne)
De van benne kamera, mikrofon, 320x480 as hires+ felbontás, CF meg memstick kártyahely, szóval nem rossz darab ennyiért :)

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#532) Ergil válasza Elbandi (#528) üzenetére

Ergil
(fanatikus tag)

Hol lattatok ennyiert? Ezek az arak boven a nagyker ar alatt vannak...

Egyebkent hamarosan kijon belole a Wireless valtozat is, en arra varok..

Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!

(#533) ricsik válasza BigK (#526) üzenetére

ricsik
(senior tag)

én egy hasonló kategóriás HP-re gondoltam.

(#534) ricsik

ricsik
(senior tag)

egyébbként 2 versenyzőm van. Mivel az asusról rosszakat hallottam, igy a FS csúcs gépét néztem ki, csak félek, hogy a 640-es felbontású kijelző miatt gondok lehetnek a programokkal (ha 320-ra készült, ilyenkor hogy jeleníti meg?), ill. a másik a HP 1940, mert lehetőségem lesz megvenni ha minden jól jön ki, zsir ujjonan, 1 év garival 45-ért. Mellette meg az olcsósága szól.

Karácsonyra kiderül :)

(#535) Elbandi válasza Ergil (#532) üzenetére

Elbandi
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

remelem igy nem reklam: www.szamitogepfold.hu :DDD

Igen a716-ban van WLAN is.

(#536) SaNyEe18

SaNyEe18
(kvázi-tag)

Üdv mindenki!

Vélemények érdekelnének, hogy ennyi zséért ez milyennek számít a pijjjacon
Asus A730 Bővebben: link
A válaszokat előre is köszönöm
Bocsesz most nézem csak már besztetek erről sorry

[Szerkesztve]

Vegetáriánus: régi indián szó. Jelentése: ''béna vadász'' :))

(#537) Suliro

Suliro
(őstag)

Én is gondolkozom egy pda beszerzésén. Nem kell túl gyors, de egy quake 1, vagy doom2 azért elmenjen rajta, legyen benne írásfelismerő szoftver, windows 2003(pocket edition), bővíthető memóriája legyen. Bluetooth nem életfeltétel. Mit ajánlotok?

I believe in Dodge power!

(#538) Suliro

Suliro
(őstag)

up

(#539) Suliro

Suliro
(őstag)

A kérdésemre szeretnék választ kapni.

(#540) Suliro

Suliro
(őstag)

Mondjatok már valamit.

(#541) chuleta válasza Suliro (#540) üzenetére

chuleta
(lelkes újonc)

Hát a feltételekkel nem mondtál túl sokat.
A ma kaphatóü új gépekkel ezt mind meg lehet csinálni.
Doom2 - t nem tudom h portolták - e PPC -re, lehet hogy csak 1-et, quake1 biztos hogy van, kézírásfelismerő alapból benne van a Win Mobile 2003-ban, Transcriber a neve, de ha ékezeteset akarsz akkor ott van a Decuma OnSpot, ez már tanítható is kézírásra, akár még az aláírásodat is felismeri ;)
Mondjuk tény hogy nem papír helyett való egy ilyen gép!
Nekem Samsung procis iPaq 1940 -em van.

(#542) chuleta

chuleta
(lelkes újonc)

Ja és a memóriája is mind1iknek bővíthető természetesen. SD vagy CF kártyával.
ipaq 1940 esetén SD-vel.
ipaq 2110 : SD -vel és CF - el is. Csak hogy néhány példát említsek.
Kivétel a régi gépek, anno ipaq 3630 - hoz külön kabáét kellettt! ( De ilyet már nem kapni újonnan )

(#543) chuleta

chuleta
(lelkes újonc)

Ja és Bluetooth - ról:
Ne mond hogy nem kell, jól jöhet még ha benne van! :)
Én is azt hittem hogy nem fogom használni, azóta vettem egy Bluetooth USB kulcsot, és ezzel :

- csatlakozni tudok az otthoni LAN -hoz, nyomtatni tudok PDA -ról
- tudom böngészni a számítógépem file- jait
- a számítógépemről tudok zenét lejátszani, úgy hogy a file fizikailag nincs is a PDA -n. Igaz hogy a Bluetooth -ot nem erre tervezték, néha megakad
- Bluetooth -on később lehet hozzá kapcsolni GPS vevőt
- Bluetooth -on össze lehet kapcsolni egy telefonnal, a ma kapható telefonokba nagyrészt van. Ezzel : WAP -ozni lehet PDA -n ( előny ugye a nagyobb kijelző ),
Internetezni lehet PDA -n( Bluetooth nélkülivel csak infrán lehet, ez kényelmetlen),
össze lehet kapcsolni telefonnal úgy, hogy a PDA -n írod meg az SMS -t, a telefonod elküldi, stb, stb.

Tehát a későbbiekben sok mindenre jó lesz az a Bluetooth....

(#544) Suliro válasza chuleta (#543) üzenetére

Suliro
(őstag)

Én is egy 1940-esen gondolkozom. Mennyibe kerül kb.?

(#545) chuleta válasza Suliro (#544) üzenetére

chuleta
(lelkes újonc)

Én kb. 3 hete vettem Sulinetre az AMP Computerben. ( Ramiris nagyker. -es )
Különben ajánlani tudom AMP -t, telefonon megrendeltem ( be se kellett menni ) és értesítettek ahogy odaért a boltba. ( 1 nap volt! ) AMP - nél most nem látom a Ramiris -es árlistán ezt a gépet, lehet hogy kivették a Ramirisnél?
Különben itt meg tudod nézni hogy melyik nagykernél van:
http://www.hummezum.hu/sexpress/index.php
Aztán www.sulinet.hu/ado és értékesítési pontok keresése.
Most a hummezum.hu szerint a Számalk Főfotó konzorciumnál a legolcsóbb, 79900 Ft. Ennél olcsóbban újonnan szerintem nem találsz.
Ha használtan keresel gépet akkor ajánlom a NotebookStore Kft. -t. Itt garanciálisan árulnak használt gépeket. ( www.notebookstore.hu )
Esetleg hasonló cég a Mihók Trade Kft. Apróneten hirdet. Használtan 45 - 50 e körül van.
Remélem kimerítő volt a válaszom. :)
Egyébként jó választás, én maximálisan meg vagyok vele elégedve.

(#546) chuleta

chuleta
(lelkes újonc)

Ja még 1:
Ha van annyi cash -ed, és teljesülnek a feltételek ( vagy esetleg 1 rokonra :) ) akkor érdemesebb Sulinetre venni, ha visszajön a fele akkor olcsóbb mint a használt. Használtan nem láttam 40- nél olcsóbban. Először én is használtat akartam, de végül vártam egy kicsit és Sulinet lett belőle :)
Azért más érzés egy ''szűz'' 1940 -es dobozát kibontani .... :)

(#547) b14 válasza mzprox (#5) üzenetére

b14
(őstag)

Hello
Inkabb egy topciot kellene kesziteni.
Ja és más sorrendben.
PPC vs. palm.

''...de a konfigjából kiindulva, nem hiszem, hogy 40 éves családos ember lenne...'' -- by Slax

(#548) Integra

Integra
(Jómunkásember)

haliho
kapható valahol olyan PDA amiben G-típusú WiFI szabvány van már????

(#549) Avicularia válasza Integra (#548) üzenetére

Avicularia
(őstag)

szvsz nincs még ilyen,de PDA-ba felesleges is,nem tudnád mire használni
a B szabvány miért nem jó?

(#550) Den válasza Integra (#548) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

nem tudom,de mint monta az előttem szóló, nincs értelme pdaba g-s wifit tenni, töb okból is

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.