Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)

(#5001) Viktor0610 válasza Redpaladin (#5000) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Nem feltétlen jellemző az időnkénti belassulás, a 400 MHz és afeletti sebességű gépekre szinte egyáltalán nem. Az általad próbált gép elég gyenge processzorral szerelt darab, azért lassulhatott be, illetve azért, mert talán több program futott a háttérben, ami lehúzta a teljesítményét.
A HP az egyik, ha nem a leggyorsabb PDA, szóval azzal nem lesz ilyen gondod. :D

[ Szerkesztve ]

...

(#5002) VD válasza Peet210 (#4991) üzenetére

VD
(őstag)

Köszi a segítséget. Elég szimpatikus ez az x500+ és az ára is nagyon baráti! :K
HTC-ből a Touch-ot és Diamondot ismerem. Előbbiben nincs GPS, ezért kiesett, amúgy zimpi cucc, főleg a kezelőfelület tetszett! Az útóbbi, meg nagyon tetszik, de nem az én pénztárcámnak van szabva. Bár ahogy elnézem, most már biztos, hogy a jövő év elejére tolódik a projekt, addig meg eshet az ára. Addig olvasgatom a teszteket,meg a fórumokat.

Az AUDI az a Volkswagen ami BMW akar lenni!

(#5003) kátránykettő válasza runner 125 (#4996) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Köszönöm! :R
Magyarításban sajna nem tudok segíteni :(

k2, én a biorobot

(#5004) rumos14 válasza VD (#4988) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha az iGo8 zökkenőmentes futtatása a cél, akkor a 128MB RAM kötelező és egy 400mhz vagy izmosabb proci javallott.
talán egy használt Kaiser nem lenne rossz választás, ill. talán újonnan is kijön már 80k-ból. ez egy fullextrás gép, csak a súlyát is csekkold le, mielőtt megveszed.

(#5005) rumos14 válasza fateless (#4998) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ja csak azoknak a lebutított oprendszere gondolom kevesebbet foglal el abból a 64-ből.
én sem érzek kényszert a 8-ra való váltásra, navigációra teljesen megfelel a 2006 is.

(#5006) Kbali válasza rumos14 (#5004) üzenetére

Kbali
(őstag)

Esetleg egy Palm Treo 750, 56-ért láttam újonnan valahol, 70-ért pedig tudok minden kiegészítővel.

nem vagyok suhanc...

(#5007) Kbali válasza VD (#5002) üzenetére

Kbali
(őstag)

Az Eten-nek csak az anyaghasználata gagyi sajna.

nem vagyok suhanc...

(#5008) Kbali válasza Viktor0610 (#5001) üzenetére

Kbali
(őstag)

Sajna a Diamond kifejezetten lassú, több tesztben is lehúzták emiatt.
A Hp-t egy kollégám tesztelte anno, nagyon jó, csak egy kicsit nagy.

nem vagyok suhanc...

(#5009) hegyesip

hegyesip
(újonc)

Szevasztok ! Erősen szemezek egy Toshiba Portégé g810-el. Van valakinek tapasztalata vele ? Specifikációja alapján gyorsnak és pofásnak látszik, még az ára sem olyan egetverő. Tulajdonképpen minden van benne, mi "szem-szájnak " ingere !

(#5010) runner 125

runner 125
(PH! nagyúr)

Sziasztok!
Max 50k-ig keresnék -leányzónak- olyan PDA/GSM kombót amiben van wifi.
Nyilván elsődleges a kinézet,s aztán a tudás :) (wifi az egyedüli belsődleges kikötés :) )
Ki mit ajánl? :)
Köszi előre is! :R
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5011) runner 125 válasza hegyesip (#5009) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Hali!
Szvsz annyira ritka a Toshiba PDA tulajok h tapasztalatból adódó választ nem kapsz...-pedig mostanság nagyon jó gépekkel rukkolt elő. :K
Olvass róla sok tesztet-abból is lelehet szűrni.
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5012) Peet210 válasza runner 125 (#5010) üzenetére

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

Nőnek PDA-GSM, hááát... :)
Esetleg Nézzétek meg a HTC Touch vagy HP rw6815 készülékeket.

Kiadó lakatlan szigetet keresek azonnali átköltözéssel.

(#5013) runner 125 válasza Peet210 (#5012) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

:D
Köszi.

Elsődlegesen mobiltelefon kellett vna. Leányzó révén a forma a lényeg :) (illetve a wifi ) -KU990/F480-ezek a bejövős db-ok,de sajna ezekben nincs wifi. A Nokia E modelljei meg nagyon férfias készülékek a számára.
..így jutottunk el oda h PDA/GSM kombó.
Tegnap találtam egy elég tetszetős db-ot; LG KS20. Tesztben jókat írtak róla,ki mit szól hozzá? :)
Köszi. :R
Üdv.M
mod.: a HP-t kihagynám mindenképpen.

[ Szerkesztve ]

(#5014) VD válasza runner 125 (#5010) üzenetére

VD
(őstag)

HTC Touch
Alapból találkoznia sem kell a widows felülettel, mert a Touch Flo-val minden elérhető. szinte olyan mint egy normál érintőkijelzós teló.
Viszonylag kicsi és formás darab.
Az ára is a kért összeg körül van. Használtban van olcsóbb, újonnan keresnie kell, de jellemzően ennyiért elvihető a nagyobb PDA/Laptop forgalmazóknál.

KS20 szép szép, de a kezelőfelületben rommá veri a Touch. És a fényes burkolata rohadt kényes.

[ Szerkesztve ]

Az AUDI az a Volkswagen ami BMW akar lenni!

(#5015) hegyesip válasza runner 125 (#5011) üzenetére

hegyesip
(újonc)

Helóka ! Köszi a gyors választ, de sajna nem lettem okosabb, mert magyar fórumokon nem lehet róla tesztet olvasni, az angolba pedig láma vagyok ! Én is szeretnék ajánlani neked egy kis aranyos, nőies kütyüt - P320 !!! Kb 80 ezer, van benne wifi is, kicsi és aranyos !!

(#5016) runner 125 válasza hegyesip (#5015) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Hali
Igazán nincs mit,sajna bővebb infót én sem tudok arról. :(
Megmondom őszintén 70k- nagyon sok azért az ASUS.ért. (ahhoz mérten h 75ért vettem a 2 hónapos Kaiser-em :) )
Illetve a határ továbbra is 50k. :K
Azért köszi. :R
Üdv.M

(#5017) runner 125 válasza VD (#5014) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Szia!
Köszönöm!
Átnézzük a Touch-ot is. Mégiscsak HTC. :B :))
A Touch Flo valóban okos dolog-Kaiseren is teljesen eltűnteti a WM kezelőfelületet.
:R
Üdv.M

(#5018) laszlou

laszlou
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Keresgéltem én is, de nem vagyok otthon a témában, szeretném ha javasolnátok nekem készülékeket. Nem kell sok elvárásnak megfelelni, csak a következőknek:)
GSM, GPS, BT, digitális TV, WLAN, USB, FM, jó kamera.
Én csak egyet találtam: E-TEN Glofiish V900, de szeretnék válogatni.

(#5019) Kbali válasza laszlou (#5018) üzenetére

Kbali
(őstag)

E-Ten DX900-et találtam még neked, esetleg még valamelyik Gigabyte terméknél emlékszem digit. TV-re (biztosan kell ez az opció?)

nem vagyok suhanc...

(#5020) Bikkrom

Bikkrom
(senior tag)

Üdv mindenkinek! :))

Szeretem megválogatni amire pénzt adok ki(mivel ritkán teszem), így álltalában itt érdeklődöm. Kinéztem egy i900 Omniat és az érdekelne, hogy +-10eFt-os tartományon belül van-e jobb jószág? Persze tudom a "jobb" relatív, attól függ mire kell.
Igo8 fusson rajta(nem baj ha a tört igo8 is csak menjen fel a gépre, Omniában ugye alapból van), fontos még az office formátumok és pdf kezelése szakmám miatt, egy jó kamera is szempont nálam és az is, hogy az mp4 lejátszómat tudja helyettesíteni. Ja és mivel programozó vagyok és írnák rá pár dolgot a 8GB körüli háttértár és a gyorsaság is elsődleges.
Ezek alapján létezik ennyi pénzért jobb vagy az Omnia a befutó?

Válaszokat előre is kössz! :))

[ Szerkesztve ]

Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

(#5021) laszlou válasza Kbali (#5019) üzenetére

laszlou
(lelkes újonc)

Igen, még az sincs forgalomban.
Sajnos nem tudom, hogy jól működne-e kis hazánkban és azt sem, hogy melyik norma, de már vagy 10 éve várok tv-s telefonra :D
Analog tuneres meg lehet, hogy 2-3 éven belül használhatatlan lesz?!

(#5022) blueye válasza Bikkrom (#5020) üzenetére

blueye
(őstag)

A leírtak alapján nem fogsz csalódni az Omniában.

I feel good!

(#5023) Kbali válasza laszlou (#5021) üzenetére

Kbali
(őstag)

Addigra úgyis lecseréled.
Esetleg nézz szét XXL GSM-ék környékén, lehet, hogy be tudják szerezni, de akár a speedshop-ban is (ezek nem reklámok).

nem vagyok suhanc...

(#5024) Bikkrom válasza blueye (#5022) üzenetére

Bikkrom
(senior tag)

1 héten belül tervezem a vásárlást és kell a lelkemnek egy kis megnyugtatás, hogy keresve sem találnék jobbat, tehát nincs jobb vétel ennyiért. :DD

[ Szerkesztve ]

(#5025) sonkaneri

sonkaneri
(újonc)

HALI MINDENKINEK
SZerintetek a navon 350 30 e körül jónak mondható kelet közép eu térképpel,

http://www.euronics.hu/termek/5063_navon_n-350

(#5026) Kbali válasza sonkaneri (#5025) üzenetére

Kbali
(őstag)

Mondjuk ez nem PDA, hanem PNA - nem ismerem, de majdnem a térkép ennyi, tehát ha hivatalos hozzá a térkép, akkor nem rossz.

nem vagyok suhanc...

(#5027) runner 125 válasza Kbali (#5026) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

..azért egy Kelet EU térkép jóval olcsóbb mint a teljes IGO. ;)
Metro-ban szinte az összes PNA mellé Kelet EU-t adnak szinte felár nélkül. :K
Ezt a típust én sem ismerem,talán a GPS-es topikban több infót kapsz róla.
Amit viszont biztosan tudok ajánlani; Wayteq PNA-k. :K
Üdv.M

(#5028) runner 125 válasza Bikkrom (#5020) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

HTC Kaiser? :U
Én tudom ajánlani,olyat használok én is. :K
99k-ért már megtudod venni újonnan 2év garival.
-A kamera PDA/GSM kategóriban kiemelkedő-szép képeket csinál.
-IGO 8 fut rajta.
-8gb-s SDHC mem.karit bele és megvan a háttértár is. :K
-A 400mHz-es Qualcomm proci is nagyon jól teljesít-egy tesztben egy sima 520-assal hasonlították össze-a Kaiser gyorsabb volt :)
-..a hardveres qwerty sem elhanyagolható..

Elbizonytalanítottalak? :B :))
Üdv.M

(#5029) runner 125 válasza laszlou (#5018) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Másik típusról én sem tudok.
Egyes kínai gyártóknál találod meg kb ugyanezt,de olyat ne! :)
Üdv.M

(#5030) fateless válasza runner 125 (#5028) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

-A 400mHz-es Qualcomm proci is nagyon jól teljesít-egy tesztben egy sima 520-assal hasonlították össze-a Kaiser gyorsabb volt

Azért ez csak olyan esetekben igaz, amikor az 520-s proci pl egy MWG 503-asban teljesít szolgálatot. :U

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#5031) runner 125 válasza fateless (#5030) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Ezt nem olvastam még-köszi.
Egy A701-essel hasonlították.
Üdv.M

(#5032) fateless válasza runner 125 (#5031) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért az A701 is már egy elég koros darab.

Persze ettől függetlenül jó a "császár".

[ Szerkesztve ]

(#5033) rumos14 válasza runner 125 (#5028) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csk érdelődöm, hogy milyen körülmények között és milyen 520-as procit gyűrt le a 400-as Qualcomm?
szerk: ok látom már :B sztem nyers erőre az 520-as Intel/Marvel proci erősebb, a Qualcom viszont egy modernebb, okosabb proci, az biztos.

[ Szerkesztve ]

(#5034) Chrys_

Chrys_
(senior tag)

Ez az xperia tetszik nekem :) GPS, teló, HW-bill. Kiválthatja az egyik telóm plusz az N560-am. Így már csak 2 kütyüm marad :)
Mennyibe is fog ez fájni?

MOD: iGO8 mit szól maj hozzá? Hajlandó elindulni ilyen felbontású kijelzővel (esetleg fekete sávval a kép szélén)?

[ Szerkesztve ]

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

(#5035) fateless válasza Chrys_ (#5034) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Per pill 570 euróra tartják

(#5036) Chrys_ válasza fateless (#5035) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

Igen, én is gyorsan rákerestem. Mikorra várható? Az online-shop-ok 1-3 napra írják a szállítását, de ezeknek nem hiszek, biztos lesz az sokkal több is :)

A legjobb lenne Dual-Slim kivitelben...

[ Szerkesztve ]

(#5037) fateless válasza Chrys_ (#5036) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Dula-SIM --- álom

Én már évek óta várok egy készüléket, ami WM, full qwerty, Dual-SIM.
Ez csak álom :(

(#5038) rumos14 válasza Chrys_ (#5034) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én attól tartok hogy kicsi lenne a 3" kijelző az N560 után. pár tesztet még azért meg kénr várni, milyen a használhatósága a cuccnak. nekem is szimpatikus persze.

(#5039) Chrys_ válasza rumos14 (#5038) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

Igazad van, úgysem akarok elhamarkodottan dönteni. A 3"-ról nem tudok nyilatkozni, még nem láttam más PDA-t N560-on kívül. Először megnézem egy boltban, mennyire kisebb.
Most 2 teló van nálam plusz a PDA. Kicsit gáz, ezért lenne jó egy combo megoldás. Van még valami Samsung Dual-Slim handy, azt még majd megnézem, de nem szívesen cserélném le rá az N82-m.
Ezen a Qualcomm-procin menne az iGO8?

(#5040) runner 125 válasza Chrys_ (#5039) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Kb így voltam én is.. :)
PDA meg teló külön,ezért váltottam N560-ról Kaiser-re. Annak ellenére h kisebb -felbontású- kijelző,nem bántam meg. Úgymond; "megszokható" :) Bár az N560-on élvezetesebb volt filmet nézni.
Üdv.M

(#5041) fateless válasza runner 125 (#5040) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eddigi PDA-s múltam alatt egyszer nézte mcsa kmeg egy filmet egy készüléken, akkor is csak a kivnácsiság miatt. Ebből is látszik, hogy mennyire mások az igények

(#5042) Chrys_ válasza runner 125 (#5040) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

Azért a VGA a minimum nálam. Ezzel az esetleges cserével is maradna még egy teló. A 7610 menne a levesbe, az N82-t megtartanám az Xperia mellett, az N560 meg elfér valahol a fiókban, ha szükség lenne rá, ne hiányozzon :)

fateless: én már megnéztem néhányat rajta, nem volt rossz, persze nem igazán erre lett kitalálva, de szükség esetén megteszi. Inkább Youtube-féle cuccok lejátszásához illik.

[ Szerkesztve ]

(#5043) gerio

gerio
(újonc)

Sziasztok!

Lenne kérdésem hozzátok, gondolom már elég sokszor elhangzott ilyen, vagy ehhez hasonló.
Szeretnék tippet kapni, pda, vagy okostelefon vásárlásához.
Nem tudom melyik lenne érdemesebb, elég sok tesztet elolvastam már mindkét típusú készülékről, de nem igazán tudom eldönteni melyik lenne a megfelelő a számomra, és milyen típusú.
Hasznát venném a egyszerű internetezéshez, a zenehallgatás, kezelés is fontos lenne, szervezettnek lenni, a gps most nem fontos, (bár lehet az elkövetkezőkben szükség lesz rá), a telefonálás mivolta is fontos, nagy tárhely, bővíthetőség, könnyű szinkronizálás másokkal.
körülbelül ezek amikre most használni szeretném.

a segítségeteket nagyon megköszönném!!

(#5044) Peet210 válasza gerio (#5043) üzenetére

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

Mennyit szánnál rá? Érintő képernyő fontos-e? Windows Mobil-al, hogy állsz (vagy, hogy állsz hozzá)?

[ Szerkesztve ]

(#5045) gerio válasza Peet210 (#5044) üzenetére

gerio
(újonc)

maximum 100.000 forint környékén szánnék rá, de attól nem sokkal szeretnék többet, programokkal, meg telepítésekkel sem nagyon. az érintőképernyő nem a legfontosabb, de szerintem sokkal egyszerűbb a kezelése a készüléknek vele, nem?? a windows mobil: nem használtam még, de semmi ellenvetésem nincs ellene, én valami számítógép szerűségű dologban gondolkodtam, amire tudok feltenni programokat és a saját igényeimre tudom szabni.
a kezelhetőség fontos, nem szeretem ha lassú, nehézkes a kezelése, de nem kell a legújabb, leggyorsabb készülék, s a kijelző 2,8" körül érdekelne, kicsivel nagyobb is lehet, valamint az sem hátrány, ha nem óránként kell tölteni a készüléket.

(#5046) runner 125 válasza gerio (#5045) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Hali!
Én mindenképpen WM-t ajánlok,több lehetőség,relatív könnyű kezelhetőség,stb..
100k-környékén már mondhatni fullos készüléket kapsz. Mint pl.: HTC Kaiser,ETEN X800,Samsung I900 Omnia
(mondanám h HTC Diamond-bár azt én nem ajánlom.)
Jelenleg nekem is Kaiserem van,nagyon kíváló készülék,csak dícsérni tudom. :K
Üdv.M

(#5047) Peet210 válasza gerio (#5045) üzenetére

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

Ha új készüléket szeretnél akkor az Eten készülékek közt akad 1-2 ami jó árban van (X500+/X600/X650).
Érdemes viszont a használt de még garanciás készülékek közt is szétnézni mert itt már 100k alatt találsz HTC Kaisert is (ahogy azt már előttem is ajánlották). Tényleg egy jól eltalált készülék. Amit még ajánlanék az a HTC Touch 3G bár ennek az új ára 100k felett van. A HTC Touch Cruise új ára 105k ezen is érdemes elgondolkodni. És még ideraknám a HP iPAQ 614c-t is mert ugyan 100k felett van az új ára (108k) ennek is, de ez is egy remek gép lehet kezdésnek.
Ha még nem használtál WM-t akkor elsőre biztos szokatlan lesz kicsit és néhol találn-talán "döcögősebnek" fog tűnni, de persze ez nem mindig igaz (1-2 mp-re gondolok). Viszont ha nyitott vagy az újdonságok fel tetszeni fog és hamar megszokod. Ezek már elég sokoldalú készülékek és ebből kifolyólag sok mindenre is tudod őket használni és teljes mértékben a saját ízlésed szerint szabod testre.
Üzemidő szempontjából nem jeleskednek ezek a készülékek átlag 2 napot bírnak (a Kaisernél pl. egészen jó üzemidő tapasztalható). De ez használattól is függ (nameg, hogy milyen vas van a gépben :) ). Bár az itt felsorolt készülékeknek nem kell szégyenkezniük teljesítményük miatt.

(#5048) runner 125 válasza Peet210 (#5047) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Hmm,erről a HP-ről még nem is hallottam. :B
A tesztbe beleolvasva korrekt gép. Bár azt mondom mindenki maradjon meg a saját kaptafájánál.. :)
..az üzemidőhöz még hozzátenném a kijelző felbontását is.
A Kaiserem átlag használat mellett elmegy 3 napot, míg a nálam lévő ETEN X800 nagyon max 1,5 nap.
A VGA kijelző nagyon tud enni. :K
Üdv.M

(#5049) Bikkrom válasza runner 125 (#5046) üzenetére

Bikkrom
(senior tag)

Ha már ennyire mondják itt az előttem szólók a használt garis cuccokat akkor nézz körbe Omnia téren is. 90 körül 1-2 hetes Omniákat vehetsz akár felbontatlant is! A gép pedig nagyon jóóóó!

[ Szerkesztve ]

(#5050) rumos14 válasza runner 125 (#5048) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a HP elég régóta készít PDA-kat, mondhatni a szakma nagy öregje. vagy mire gondoltál a kaptafánál? ilyen erővel Samu PDA-t sem illene ajánlani ;)

Gerio: én Eten-t nem ajánlok, egyrészt minőségileg sztem nem HTC szint, másrészt egyikben sincs 64 MB memóriánál (RAM) több, ami így lassan 2009-ben már elég szégyen.
ha bp-i vagy, érdemes elmenni a Klapka utcai Speedshop-ba, mert rengeteg PDA-t kézbe tudsz venni, megízlelni ezt a PDA életérzést :DDD
GPS, qwerty billentyűzet, bármi egyéb speciális igény?

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.