Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)

(#401) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Operating System: Palm OS version 4.0
Processor: 33 MHz Motorola Dragonball VZ
Memory: 8 MB (4MB Flash + 8MB RAM)
Display: 160x160 pixel color display (65,000+ colors)
Size: 4.48 x 3.03 x 0.50 in. (11.38 x 7.70 x 1.27cm)
Weight: 4.8 oz (136g)
IrDA port
Expansion Slot compatible with SD and MMC cards
Battery: Internal Lithium Polymer Rechargeable; 2hr recharge time when empty
AC Adapter: Input: 120VAC 60Hz 11W, Output: 5.0VDC 1.0A''

The next thing that caught my eye was the silkscreen area. It is white and gray instead of black and greenish. The cool thing is that the white portions light up when the backlight is turned on.
Magyarán a grafiti pad ki van világítva, hogy sötétben is tudj írkálni rajta. Tényleg hasznos !

Right about now, I can hear everyone saying ''ok, ok, enough about the boring buttons, and dimensions, tell me about the color screen!''.... Well, ok then! The m505 color display is VERY similar to the color display that the iPAQ uses. It is also a reflective display which makes it very easy to read outdoors in the full sunlight. Unfortunately, it also makes it hard to read in normal indoor conditions

Na szerintem az a fele, hogy napon olvasható igaz, a második el van túlozva. Félig elfüggönyözött szobában használom folyamatosan mostanában és eddig még nem volt gondom vele. Nekem tényleg tetszik.

Én ragasztottam egy darab celluxot a graffiti padra hogy ne kopjon.
A gomboknál észreveheted, hogy a le fel scroll gombokon van egy kis mélyedés. Nos a barátnőm jött rá minek vannak azok ott :)
Ha kezedben van a cerka nem kell fogást váltani rajta, hanem azzal is be lehet nyomni :)
Ötletes ...

A cucc a legtöbb értékelőnek tetszik a kijelző kivételével, nos, szerintem semmi baja a kijelzőnek ! De alá is fogom támasztani nagyfelbontású képekkel, amint hozzák az ősök a fényképezőt, meg ha élni fog az ultraweb ...

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#402) loszerafin

loszerafin
(senior tag)
LOGOUT blog

Szeretnék egy régi Psiont, mert annak rendes billentyűzete van. A revo előttiekből, mert úgy olvastam, hogy a revo hamar tönkremegy.

Az a bajom, hogy aproneten 30 e Ft-tól 100e Ft-ig vannak az árak (psion 5mx).

Mit gondoltok, miért ennyire különbözőek az árak? Ahogy olvasgattam, mindegyik működőképes.

(#403) loszerafin

loszerafin
(senior tag)
LOGOUT blog

Elnézést kérek, de idemásolok egy rövid részletet Váncsa István cikkéből

Bővebben: link

Az elején kesereg, hogy elromlott a Revo-ja (2002 végén) és nem talál olyan gépet, amihez
lenne billentyűzet és elég kicsi is.

------------------------------------------------------
...
a forgalmazóknál inkább csak különféle PDA-k, vagyis billentyűzet nélküli eszközök kaphatók. Mára lényegében sikerült a világgal elhitetni, hogy a billentyűzet hiánya nagyon normális, sőt trendy dolog. Ez engem nem lep meg, ugyanis a világgal el lehet hitetni bármit, ha valaki például kifejlesztene egy olyan elektromos fogkefét, amihez kefe egyáltalán nem csatlakoztatható, tehát nem lehet vele fogat kefélni, viszont tizennégy különféle videóformátumot ismer és van benne WiFi (802.11b) wireless networking, akkor a világ ezt rezzenetlen arccal elfogadná. Tulajdonképp csak azon csodálkozom, hogy ezt a fajta fogkefét még nem gyártják és még senki se gazdagodott rajta meg.
Ami a PDA-kkal összefüggésben a stylus használatát meg általában a kézírás-felismerést illeti, nem árt, ha eszünkbe jut néha, hogy a civilizált emberiség már a XIV. században az írógép kifejlesztésével bajmolódott. Feltételezte ugyanis - mármint a civilizált emberiség -, hogy létezhet a betűvetésnek egy,
a kézírásnál jóval gyorsabb és hatékonyabb formája, mely esetben nem fogjuk mondjuk a ''g'' betűt a maga teljes bonyolultságában kirajzolni, hanem ehelyett meghúzunk egy kart vagy lenyomunk egy pedált. Aztán 1867-ben három amerikai, bizonyos Christopher Sholes, Carlos Glidden és Samual W. Soule egy billentyűs apparátot tett le az asztalra, azóta van billentyűzet, amivel gyorsabban lehet szöveget rögzíteni, mint nélküle. A közelmúltban pedig a billentyűzet mögé becsatlakozott a memória, a processzor, a megjelenítő (ne felejtsük: a billentyűzet használható volt nélkülük is), majd a végén csak ezek maradtak, a billentyűzet eltűnt. Képzeljük el, hogy valamely kutyabarátra egyre szebb és bonyolultabb pórázokat sóznak a boltban, s a végén még azt is bemesélik neki, hogy a legújabb póráz, ami persze rohadt drága, fölöslegessé teszi a kutyát.
-----------------------------------------

(#404) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ajánlom figyelmedbe a Stowaway Foldable Keyboard-ot ...

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#405) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

M505 biblia

(#406) taltos válasza loszerafin (#403) üzenetére

taltos
(senior tag)

Röviden?
Nem értek vele egyet.

(#407) taltos

taltos
(senior tag)

Most néztem az apo-t, és látom, hogy 515 -ösök 20-22 körül mozognak...
Azok sem rosszak. Csak a kijelzőjük más, meg a 4.1?

(#408) loszerafin válasza Esmein (#404) üzenetére

loszerafin
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm. Nézegetem.

Azért az más dolog, rögtön ott van a bill. Nem kell összerakni.
Pl. a buszmegállóban is lehet gépelni az 5mx-szel. De egy ilyen összeállításhoz asztal kell
szerintem.

(#409) Esmein válasza taltos (#407) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

meg nem 8 hanem 16 mega alap memória. De az majdnem mindegy.

(#410) Esmein válasza loszerafin (#408) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én nem vennék Psiont. elég régiek már ...

(#411) Alex91 válasza taltos (#398) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

''Mellesleg akkor szerinted túl van dramatizálva ez a kijelző dolog? Mert őszintén szólva én még olyat nem hallottam, hogy ilyen és ilyen PDA-m van, és sz@r a képe... Olyat már igen, hogy ''ááá, annak sz@r a képe...'', de ahogy olvasgatok, úgy tűnik ez csak okoskodás... Manapság mint ha már mindegyiknek jó lenne a kijelzője...''

A 160x160-nas felbontasnal centerben jobb a 320x320! Es van kulonbseg a kijelzok kozott! Az en TT-m kijelzojenel egy Z71, TE vagy T3 kijelzoje szemmel lathatolag jobb! Sokkal szebbek a szinek. Ha nem latom egymas mellett oket, akkor azt mondom, hogy jo a TT-e is, de ha mellette van a masik..., na akkor eszi az embert az irigyseg :).

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#412) Esmein válasza Alex91 (#411) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Node a z71/tt/t3 nem ugyanaz a kategória.

(#413) Alex91 válasza taltos (#387) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

''Mi az előnye az akkus és az elemes PDA-knak? Elemcserénél törlődik minden? Melyik az olcsóbb, melyik a kényelmesebb, stb.stb.stb.''

Elemcserenel nem szabadna torlodnie (mondjuk m105-nal a backup kondi ki szokott sajna menni). Az elemes kicsit nehezebb, meg az elem meretei miatt altalaban kicsit vastagabb a gep, es ma mar nem gyartanak ilyen masinakat :(. Az elonye az, hogy folyamatos uzemet lehet vele elerni, mert lemerulesnel nem kell megvarni, hogy feltoltsd az akksit! Csak csereli az ember egy masik garniturara.
Persze, vannak mar cserelhato akksis PDA-k is. De a Li-ion akksik azt szeretik, ha hasznaljak oket, ugyhogy nem igazan jo, ha nincs terheles alatt.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#414) Alex91 válasza Esmein (#412) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nem, de itt a kijelzokrol van szo! Ezert mondjuk egy 320x320-as Sony, megha OS4.x-es is, kijelzo tekinteteben jobb, mint a 160x160-as!

(#415) Esmein válasza Alex91 (#414) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Persze, dupla felbontás, de azért egy 160*160-assal is el lehet olvasgatni :)

(#416) Alex91 válasza Esmein (#415) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Termeszetesen, azzal is lehet :).

(#417) Alex91 válasza Esmein (#409) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

''meg nem 8 hanem 16 mega alap memória. De az majdnem mindegy.''

Sajna nem. Azert itt is jobb a minel tobb!

(#418) Esmein válasza Alex91 (#417) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát, én úgyis hajítom bele a memókártyát, szal majdnem mindegy :)

(#419) Esmein válasza Alex91 (#417) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hogyan lehet txt/html/jpg vagy akármilyen kiterjesztéseket felhajítani a gépre ?
Mivel lehet szövegszerkeszteni ?

(#420) Alex91 válasza Esmein (#418) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Sajna nem, majd rajossz! :)

(#421) Alex91 válasza Esmein (#419) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Szovegszerkesztesre DocToGo, vagy QuickOffice.

JPG-hez valami kepnezo kell, es altalaban kartyarol mennek. (Ugyhogy membe nem igazan fog menni a jpg feltoltese.)

(#422) Esmein válasza Alex91 (#420) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért, mert a membe másolja amit el szeretne indítani vagy was ? ...
Úgy tudom van proggi ami egyből a kártyáról indít.

(#423) Alex91 válasza Esmein (#422) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Kb. igen. Ja, tan van olyan is.

(#424) Esmein válasza Alex91 (#423) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amúgy elég sok mindenre jó ez a 8 mega is :)
Ha nem rakja tele az ember bugyuta játékokkal, akkor elfér aminek el kell.

(#425) Alex91 válasza Esmein (#424) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ja, amig nem hasznalsz mondjuk telot is hozza :). Nekem lassan a 16 MB is keves lesz.
Szotar progit tettel mar fel :).
Meg szovegszerkesztod sincs :).

(#426) Alex91 válasza Esmein (#424) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ja, Warfare incorporated mar fennt van? :)

(#427) Esmein válasza Alex91 (#426) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az mi ?:D

(#428) Alex91 válasza Esmein (#427) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Jo kis strategia, csak sok memo kell neki :).

(#429) Esmein válasza Alex91 (#428) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyébként hires cuccok elmennek 160*160-ban ? Mert elég sok game van amire hirest irnak.

(#430) Alex91 válasza Esmein (#429) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Azok nem, amire csak Hires van.

(#431) Esmein válasza Alex91 (#430) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na megnézem ezt a warfare-t, meg az elite-t is ;)

(#432) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nyög valamit, hogy nem tetszik neki vmi vga device :(

(#433) Alex91 válasza Esmein (#432) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

ne a cracket tedd fel elobb :)
Rossz az adat file, 320x320-as

(#434) Esmein válasza Alex91 (#433) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

he ?:D

(#435) Alex91 válasza Esmein (#434) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Toltsd le az eredeti jatek demojat!

(#436) Esmein válasza Alex91 (#435) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Leszedtem, megpróbálom felimádkozni.

(#437) taltos

taltos
(senior tag)

Nagyon ugy nez ki, hogy az en kezembe egy SL10 -es állna a legjobban, de hát itthon... :(

Nem tudtok mondani valamit a kulfoldi rendelésről? :F
Mennyire biztonságos? Lehet újonnan beszerezni? Mennyi lehet a vám, postak., meg ilyesmik? Van ebben tapasztalatotok?

Nagyon úgy néz ki, hogy külföldről kéne... :U

(#438) Esmein válasza Esmein (#436) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Felment, Megaüberbrutál ! ....

(#439) Esmein válasza taltos (#437) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor nézz sony-t de színeset, A feketefehérrel kilősz néhány lehetőséget, ami amugy lehet kellene.

(#440) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Wow, gyerekek, ez durvább mint a red alert ! ...
Tud vki írni egy mailt a további lépésekről ?:D

(#441) Alex91 válasza Esmein (#438) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Es ehhez PPC-n legalabb 200 MHz kell! :)

(#442) Alex91 válasza Esmein (#440) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Kell egy jobb gep, mondjuk egy T3, mert azon meg uberebb :).

(#443) Esmein válasza Alex91 (#442) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Á, most meg vagyok ezzel is elégedve.

(#444) taltos válasza Esmein (#439) üzenetére

taltos
(senior tag)

de színesen félek a készenléti időtől... :(
Mármint hogy kevés lesz... :(

Na meg az a baj, hogy két dolgot dobálnak a színes kijelzősökbe, amiktől falra mászok: kamera, meg mp3... Ez utóbbi még csak hagyján, mert nem használom, de a kamerától már a mobilokban is megőrülök... :(

Na meg mostanában nem a th55 -ös típusok a nyerők, hanem a T3 -as(na jó, ez még nem vészes, de a többi... :U ), nx70V, nr90V össze vissza, ki be hajthatós csiklós, csuklós pda-k, amiktől szintén falra mászok... :(

(#445) Alex91 válasza taltos (#444) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A keszenlettel nincs is akkora gond, inkabb a hasznalati ido kevesebb, mint egy mononak.

Bar ebben a TH55 pont jo, mert a Sony chipje eleg energiatakarekos!

Amugy miert nem nezel egy TungstenE-t? Mar 40k-ert adjak hasznaltan. (Szerintem nem olyan rossz, nincs diktafon, meg BT benne.)

(#446) taltos válasza taltos (#444) üzenetére

taltos
(senior tag)

2 villámkérdés:
Fontos, hogy 4.x-es vagy 5.x -es az oprendszer?
Van ezeknél a gépeknél megadva ilyesmi:
# colour: Translucent black/ azure blue
# Operating system: Palm OS® Version 4.1
# CPU: Dragonball Super VZ 66 MHz
# Working memory: 16MB (DRAM) / 8MB (ROM)
# Infrared interface (IrDA 1.2)
# Integrated Memory Stick™ slot

Itt a memoria hogy van? 16 -ot hasznal a gép működés közben, és 8 MB belső beépített van? Ez jó vagy rossz?

(#447) Alex91 válasza taltos (#446) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A ROM- az nem irhato, a DRAM, meg irhato/olvashato. (A ROM szinte lenyegtelen, mert ebben az OS van, nagyon nem lehet hozza ferni.)
A Dragonball procira csak 4.1-es OS van max. Az itt megadott 66 MHz-es a leggyorsabb ezekbol, csak Sony hasznalta Palm nem.
Az OS5 az ARM CPU-s gepekre van, kicsit jobb, mint az OS4, de inkabb csak az uj proci ,felbontas, hang hasznalatat oldottak meg. Elso ranezesre nem sok kulonbseg van.

(#448) Alex91 válasza taltos (#446) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Azert az OS5-os gepek tobbet tudnak, gyorsabbak!

(#449) taltos válasza Alex91 (#445) üzenetére

taltos
(senior tag)

Hát, nagyon tetszik a Jog dial (az a zekerős ketyere... :) ). Meg tetszik a sony alakja, meg úgy az egész. Színesekből ezeket néztem, amik tetszenek: sj33 T675C N770C
Itt lehet megnézni:

(#450) taltos válasza Alex91 (#447) üzenetére

taltos
(senior tag)

Azt értem, hogy pl. mp3 lejátszásban, vagy filmnézésben jobbak, de én ezekhez nem vonzódom... :U
Úgy értettem a kérdést, hogy stabilabbak-e, meg ilyesmik (melegedés, fogyasztás, optimalizáció, stb...)

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.