Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)

(#351) quinlan

quinlan
(kvázi-tag)

Én hétfőn megyek megvenni az ASUS MyPal A620-at. Gyönyörű színei vannak, a második leggyorsabb PDA, multimédiás képességei nagyon jók.
Bővebben: link

KXProject + FB2K /low latency ASIO /48000Hz SR + Fully Modded Genius HT-7.1 (4 rear units)

(#352) taltos válasza quinlan (#351) üzenetére

taltos
(senior tag)

... és MS oprendszer van rajta.

NEKEM emiatt kell vmi palm. :)

(#353) quinlan válasza taltos (#352) üzenetére

quinlan
(kvázi-tag)

Palmra már sajnos egyre kevesebb új szoftver jön, a fejlesztők inkább a ARM/PPC irányvonalra gyúrtak rá. És igen, MS oprendszer van rajta, nekem meg pont ezért kell ;)

KXProject + FB2K /low latency ASIO /48000Hz SR + Fully Modded Genius HT-7.1 (4 rear units)

(#354) Ergil válasza quinlan (#351) üzenetére

Ergil
(fanatikus tag)

Ujonnan veszed? mennyit csengetsz erte?

Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!

(#355) taltos válasza quinlan (#353) üzenetére

taltos
(senior tag)

Akkor zaurus... :)

(#356) Esmein válasza taltos (#350) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Királyos, neki kell állnom hotsyncelni, mert defaulton nagyon buta :(

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#357) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt sem tudom, hogyan kell :( Desktopot felnyomtam már.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#358) taltos válasza Esmein (#356) üzenetére

taltos
(senior tag)

mi a csuda az a hotsync? :F
Ha összejön, akkor én meg megveszema sj22 -t :)

(#359) Esmein válasza taltos (#358) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A hotsync mikor összedugod a masinát a gépeddel. Nem tudja vki hogyan lehet installálni ? Még csak a 8 megára :)

(#360) taltos válasza Esmein (#359) üzenetére

taltos
(senior tag)

Hát azr sajna nem tudom, de a tiéd 8 MB-os? Akkor hogy lehet, hogy az sj22 csak 4? :F

(#361) Esmein válasza taltos (#360) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az sj 22 sztem tuti nem 4 :)
Nekem m505-ösöm van csak...

(#362) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ok, azt már tudom, hogyan lehet felrakni alkalmazásokat, node hogyan lehet felrakni pl a palmreaderhez egy könyvfilet ?

(#363) taltos válasza Esmein (#362) üzenetére

taltos
(senior tag)

azt nem tudom, de ajanlani tudok jokat... :)

egyebkent nezz be az sj22 -es topicba. az elso hozzaszolas...

(#364) Esmein válasza taltos (#363) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most kicsit fáradt lehetek, egy linket kapok ?

(#365) taltos válasza Esmein (#364) üzenetére

taltos
(senior tag)

nem olyan bonyolult lesz, de képzeld, már van ICQ-m :)))
a link:
de ez szvsz jobb lehet:

Egyébként majd nézd meg a sj22 -es topic elso hozzászólását... 4MB...

(#366) Esmein válasza taltos (#365) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Már csak arra kell rájönnöm, hogyan rakok rá könyvet.

(#367) taltos válasza Esmein (#366) üzenetére

taltos
(senior tag)

hát, tudtommal a palmoknál nem a PC -n megszokott könyvtárstruktúra van, name ott minden ilyesmi egy adatbázis...
De van egy prodi, amivel így másolgathatsz... JAAAA! Van egy kiegészítés a TotalC alá, amivel úgy látod, mint egy flash drive-t, és azt pakolsz rá,ami ráfér... valahol a pdamania.hu -n olvastam róla... asszem a T3 -as topicban...

(#368) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a pdb formájúakat el tudom olvasni, de a többit nem tudom egyszerűen rárakni.

(#369) hezzo válasza taltos (#363) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

Kicsit félreértettél. A SJ22-nek 16 MB memóriája van; ha jobban megnézed a hozzászólást, azt írtam hogy 4 mega MS (=Memory Stick). Vagyis egy négy megás memorisztikk is van hozzá. :)

(#370) hezzo válasza Esmein (#366) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

Jó lenne tudni, hogy milyen formátumú könyvet akarsz rárakni. A Palm alaból csak a pdb (adatbázis) és a prc (program) formátumokat olvassa; a megfelelő programokkal lehet csak a többit. Pl. .doc kiterjesztést a Documents to Go-val lehet olvasni, és felrakni is.
Másrészt a szinkronizálás az a másolást is jelenti egyben. A Palm desktoppal lehet ezt a legegyszerűbben elintézni.
Szóval a megfelelő könyvhöz (formátumhoz) a megfelelő program kell.

(#371) PrinczA

PrinczA
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem egy iPAQ 3630-om van (egymagaban kicsi szep) egy jo kis PCMCIA akus kabatal (kicsit (2*) nagyobb vele a gep de rafer egy csomo zene) a kabatban van egy 640Mb-os mem kartya.
Ezen olvasom kedvenc, leendo kedvenc konyveimet (txt-ben) es zenet hallgatok, de van 1-2 video is rajta.
Tudom nem a legujjabb gep de nekem bejott, es aszem nem is cserelem le amig nem hoznek ki vmi veri májer cuccott :C

http://www.facebook.com/princzautok

(#372) Esmein válasza hezzo (#370) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

.tr formájút és html formájút szeretnék rápakolni...

(#373) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na, találtam egy akbdp-t most már tudok rárakni mindenfélét :)

(#374) hezzo válasza Esmein (#372) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

.tr = TomeRaider -> Bővebben: link
html -> pl. Bővebben: link és egy kicsit erőteljesebb soft: Bővebben: link ami azért több mindent is tud. A többit e-mailben. Arra azért készülj fel, hogy egy m505-össel olyan nagyon nem fogsz bonyolult html oldalakat nézegetni...

[Szerkesztve]

(#375) Esmein válasza hezzo (#374) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Á egyszerűen imádom ezt a ketyerét...
Milyen rendszerkarbantartó szoftvert érdemes elsőre felrakni rá ?(akku adatok stb...)
Esetleg egyéb ajánlások ?

(#376) taltos válasza Esmein (#375) üzenetére

taltos
(senior tag)

Na milyen ???

Elmenybeszamolo (jo hosszu!!!) _kotelezo_!!! :)

(#377) Esmein válasza taltos (#376) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A tesztek eltúlozták a képernyőproblémákat, nagyon szép képe van.
Amire tényleg szuperül használható, az e-bookok olvasása. Kb 10-12 sort látsz egyszerre, egy 60 pda oldalas novellát el lehet olvasni kb 20-30 perc alatt, most épp a piszkos fred a kapitányt olvasom, és a 300-adik oldalon járok a 950-ből :)
Nagyon tuti kis szerkentyű !
Ma 15:20-kor leszedtem a töltőről és fél 10-ig gyilkoltam kb fél/egy óra szünettel. Háttérvilágítás folyamatosan ment, meg volt rajta játék, stb.
Ami durva, hogy lehet alkalmazásokhoz mhz értékeket rendelni, ami abban nyilvánul meg, hogy 33 helyett 22 mhz-en futtatom a palmreadert, így tovább bírja az akksija.

(#378) taltos válasza Esmein (#377) üzenetére

taltos
(senior tag)

Tudom, késő bánat, eb gondolat, de rájöttem, hogy nem biztos, hogy kell Bt... :U

Mindegy, késő bánat, eb gondolat... Egy ilyen hozzászólást írtam a pdamania.hu- ra:

Üdv mindenkinek!

Asszem host egy hosszabb lélegzetvételű hozzászólásba kezdek.
Egy hardvercsere kapcsán merült fel bennem egy PDA használatának gondolata, Ez már korábban is érdekelt, de pénzhiány miatt nem olyan jó volt az öttlet. Szóval van itt egy csomó ropic, amit jó volna elolvasni, de idő hiányában sajna nem tudom. Itt kérnék tehát a tapasztalt ''játékosoktól'' segítséget!

Szóval a kritériumok:
- NE MS-el kapcsolatos operációs rendszer legyen rajta!
- Vonz a színes nagy kijelző...
- használnám ebook olvasásra, életem managelésére, kép nézegetésére, internet, email, jegyzetek, emailcímek, password nyilvántartás, pici, okos játékok (talán...)
- Amire NEM használnám: mp3, movie, excel, word, diktafon, fényképezés, videófelvevés, térkép. stb.
- ami előny: akku sokáig bírja, nagy, színes kijelző (pl. milyen jó is lenne a 320x480... ), olvasható, OLCSÓBB fajta
- ami hátrány (nekem): össze vissza nyitogatható, csukogatnató, csiszi csuszogatható, kamera, ilyesmi (persze ha csak ilyen van... de félek a meghibásodástól...)

Szeretném valami elegáns aluminium tokban tárolni. Kinázetre a th55 -ösöket tartom szépnek és proktikusnak (és drágának), meg a Zaurusokat(5600,6000).
Bocs, ha sok kritériumot írtam, de így talán jobban tudtok segíteni. NAGYON FONTOSAK MÉG: megbízhatóság (nem kell hipermultimédiásnak lennie, de stabilnak igen!), lehetóleg gyors azokban, amikre használni szeretnám. Igazán szólva a súlyt nem tudom mennyire fontos, de a burkolat szempontjából az aluminiumot proktikusnak találom. Lehet használt is, de akkor nem tudom mire figyeljek, mennyire nézzem át.
Az OS -el kapcsolatosan: ha palm jön számításba, akkor nem tudom, hogy mennyire fontos, hogy 4.X vagy 5.X -es-e. Amikre én használnám, oda mindegy?

Megmondom őszintén, én ezt néztem elsőre, de nem tudom, hogy meg szabad-e vennem, vagy hogy az aluminiumtokot dologban mennyire zavar a ki/be nyitogatás, csukogatás.. (ezt ugye át kell fordítani használatkor, nekem jobb lenne az ''instant'' megoldás, hogy csak előveszem a zsebemből és már használom is...)
Szóval ezt néztem először:
Sziasztok van egy nagyon szép állapotú, Sony Clié PEG-NR70V/e palmom. Itthon vásárolt, garis. Nincs használva. Doboz + tartozékok. Aki ismeri annak nem kell bemutatni. Itthon 140e az ára.
Ár:40000
Név:jaytee
plusz
Memory Stick olvasó ( ebből adok mellé egy 128 MB - st )
plusz
Egy rakat palmos szoftvert is adok mellé.

Előre is köszönöm a segítséget! ''

Lehet, hogy nekem is valami feketefeh.ret kellene akkor inkább beszerezni? Az akku dolog mennyire drasztikus egy színes PDA-nál? Azaz a te akksid birja egyfolytában mondjuk 12 órát, egy színes meg kb. mennyit? Mert ha olyan 7-8 órát, akkor lényegtelen, de ha olyan 3-4, akkor erősen húzós... :U

Mellesleg még ezt néztem... :) :
Itt kapcsolj felülre, a products>archive>SL-10

Szerintem baba kis gép az is... :)

Vélemény?

(#379) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha nem számít a szín, m500, állítólag 8 órát is elmegy folyamatos használat mellett,
az én m505-ösöm ebook olvasással háttérvilágítással meg némi durva játékkal 5 órát ment, ha viszont ráböksz a kikapcsolás gombra, kb 0.2 sec alatt kikapcsol/bekapcsol és ugyanonnan folytatható minden, ám nem igazán lesz neki fogyasztása.
Az m505-öshöz egy kinyitható bőrtok jár, ami pl az én farmerzsebembe befért a pénztárca mellé, és ez a legszűkebb zsebű nadrágom, de használható tok nélkül is, pl most sincsen rajta. A tok ízléses, egy szíjjal becsukható, és van benne memóriakártya tartó hely is. 4.1-es os-sel nem gond a 128 megás sd kártya sem, de nekem még a 7,7 megából van hátra úgy 4 mega helyem, pedig kb 2 ezer oldalnyi olvasnivaló van rajta meg pár apróbb játék...

(#380) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Többek között : 3 rejtő regény, asimov alapítvány 1-2. Harry potter 1. meg még néhány novella.
Az olvasó szoftver nagyon brutál dolgokra képes, imádom :)
Sztem amire neked kellene arra egy m505-ös tökéletesen megfelel, kezdem élvezni, hogy az ágyban kislámpa nélkül lehet olvasni és kb 2 mm-s mozdulatomba kerül lapozni, nem kell a másik oldalamra feküdni, ha a könyv jobb/bal oldalát olvasom, magaddal vihetsz a buszon/vonaton 10 könyvet lazán :)
Van software a txt-ből, html-ből való konvertálásra, magyarán bevágod a könyvet a scannerbe, betűfelismerővel lemented txtbe- és átkonvertálod PDB-be és már olvashatod is a palmodon.
a 33 mhz egyáltalán nem kevés egy ilyen processzornál, pl az előbb próbáltam ki a deity3d-t. Doom palmra ...
Van még lemmings, simcity, meg mindenfajta más :)

(#381) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja, hogy legyen kis elképzelésed, miből lehet válogatni :
:)

(#382) Esmein válasza hezzo (#370) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem ellenszenves ?:) Ugyan, én vagyok a megtestesült szabadszellem ;)
Csak sajna már ismertem...

Imádom a palmom, tényleg tök állat, csak tudni kéne milyen programokat lehet ráhajigálni. Pl egy komolyabb szövegszerkesztő, adatbáziskezelő elkéne.

(#383) taltos válasza Esmein (#380) üzenetére

taltos
(senior tag)

A színes kijelző akku szempontjából mekkora hátrány?
Újabb gépeknél is számít?

(#384) taltos válasza taltos (#383) üzenetére

taltos
(senior tag)

Ja, meg mindenhol olvasom, hogy a feketefeher kijelzok fenyereje gagyi... :F
A színeseké persze szép... :F

Most akkor hogy is van ez? :F Marketing? Tapasztalat?

(#385) taltos válasza Esmein (#361) üzenetére

taltos
(senior tag)

Te most olvasgatok intenzívebben a m505 -nak utánna... fain kis képed van!!!

szerk: Jaj! Most látom, hogy neked m505 van... Annak nem színesnek kellene lennie???

uhh, tisztára belekeveredtem most már ezekbe a számozásokba...

[Szerkesztve]

(#386) hezzo válasza Esmein (#382) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

''tudni kéne milyen programokat lehet ráhajigálni. Pl egy komolyabb szövegszerkesztő, adatbáziskezelő elkéne''
Ezt nem értem. Akkor most ismered az oldalt, vagy nem??? Ott annyi ilyen van, mint a nyűveteg.

(#387) taltos

taltos
(senior tag)

Na, mennyit írok már ide... :) Remélem lesz, aki ezekre a kérdésekre tudja a választ... :)

Mi az előnye az akkus és az elemes PDA-knak? Elemcserénél törlődik minden? Melyik az olcsóbb, melyik a kényelmesebb, stb.stb.stb.

(#388) Esmein válasza hezzo (#386) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Névszerint te pl miket használtál szögevszerkesztésre ? Mert én még azt sem tudom mit kellene beszerezni, no persze ha lenne, akkor azt hiszem sikerülne :)
Néhány dolgot tettem már fel, az e-bookokat imádom pl.

Szines kijelző.
Számít az akkuidőben, de szerintem az m505-öst is lehet épp elég ideig gyilkolni ahhoz, hogy megfeleljen a készenlétiu ideje, mint mondtam 5 óra intenzív pusztítással sikerült lefogyasztanom, háttérvilágítás bekapcsolva.
Anélkül csak közvetlen napfényben látni a kijelzőt, vagy világosban, de háttérvilágítással szinte mindig.

m500 feketefehér
m505 színes
m515 szines, magasabb kategória, de annyival nem tudo többet, hogy megérje az árát.

az m500/m505-ön alapból os4.0 van fent, az 515-ösön os4.1, de az előző kettőre is van installer, hogy frissíthesd.
Most hogy színes kijelzős pda-m van nem tudom tetszett volna-e a fekete-fehér. Nagyon bejön.

[Szerkesztve]

(#389) Esmein válasza taltos (#387) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akku rulez, felhajítod tölteni és kézcsók. Li-ion aksival még meg sem kell várni, hogy lemerüljön, AA-s aksiból meg úgytom csak nimh van.

(#390) taltos válasza Esmein (#389) üzenetére

taltos
(senior tag)

Aham! :)

Köszönöm a válaszokat. Viszont ebben az akku témában nem vagyok otthon... Mi a sorrend?
van valami polymer is, nem? Milyet szabad keresnem?

A kijelzővel kapcsolatban: számít a felbontás? Mármint hogy 160x160, vagy 320x320, meg ilyesmik?

Azért szeretnék sony-t venni, mert azon van az a kis tekergető, ami megkönnyíti az eBokk olvasást... :)

Egyébként nagyon tetszik az oldal, amit ajánlottál! :) Amikor néztem a könyveket, észrevettem, hogy többet is a szomszédunk írt... :DD

(#391) Esmein válasza taltos (#390) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

160*160-on is tudsz sztem ebookot olvasni. Bőven belátható, nagy olvasó vagyok amúgy, de ez ég nekem is tetszik :)
Arra gondoltam pár kedvenc könyvem elviszem elektronikusan is. Van itthon kb 3000 kötet, a galaktikákat nem számolva.

(#392) taltos válasza Esmein (#391) üzenetére

taltos
(senior tag)

:Y

Szabad majd Tőled kölcsönkérni ilyen könyvgyűjteményt? :U
Hűborustól, a káma szutráig ( :) ) bármire kapható vagyok... :)

Szerk: Szótár:
Hűboros = Háborús

[Szerkesztve]

(#393) Esmein válasza taltos (#392) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van Sztálin összes, bescanneljem ?:)
Természetesen oroszul !
De nagyrészt sci-fi és elektrotechnikai szakkönyv. Scifi talán csak 1 falnyi van ...

[Szerkesztve]

(#394) taltos válasza Esmein (#393) üzenetére

taltos
(senior tag)

Ja, hogy ezeket be kell szkennelni??? Akkor ne fáradj.. :) Azt hittem már CD -n van... :)

(#395) Esmein válasza taltos (#394) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

amit adtam linket, ott nézz szét, az sem rossz ilyen szempontból :)
Pár könyvet úgyis bescannelek, magáncélokra.

(#396) taltos válasza Esmein (#395) üzenetére

taltos
(senior tag)

Az a baj, most használtan alig találok valamit... :(

Mármint valami sony PDA-t...

[Szerkesztve]

(#397) Esmein válasza taltos (#396) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha teheted nézz meg egy m505-öst. Ha hazajöttek az ősök lefényképezem neked...

(#398) taltos válasza Esmein (#397) üzenetére

taltos
(senior tag)

húú, az nagyon jü volna... :)

Mellesleg akkor szerinted túl van dramatizálva ez a kijelző dolog? Mert őszintén szólva én még olyat nem hallottam, hogy ilyen és ilyen PDA-m van, és sz@r a képe... Olyat már igen, hogy ''ááá, annak sz@r a képe...'', de ahogy olvasgatok, úgy tűnik ez csak okoskodás... Manapság mint ha már mindegyiknek jó lenne a kijelzője...

(#399) Esmein válasza taltos (#398) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mindjárt ollózok neked egy kis infót :)

(#400) taltos válasza Esmein (#399) üzenetére

taltos
(senior tag)

:) Már alíg várom...

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.