Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)

(#301) Alex91 válasza Esmein (#300) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Se infra, se BT. Ugyhogy...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#302) Esmein válasza Alex91 (#301) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kell a monónak, max 1 infra, de ugyanerre a telóra :)

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#303) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na ma megyek a pda ért. De asszem el kell látogatnom majd a speedshopba, vagy egy helybeli segítségét igénybe vennem.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#304) sbalint

sbalint
(újonc)

Volt alkalmam egy hónapig használni egy QTEK 2060-ast. DVD-t konvertáltam rá, és azon nézetm a filmet. Szuper volt.
Nem elhanyagolható, hogy integrált GSM telefon is van benne, így bármikor netezhettem, e-mailezhettem, vagy csak egyszerűen telefonálhattam.
Beépített kamerája vga felbontású.

Negatívuma:
- nagyon vastag, ennélfogva telefonnak óriási

Pontosan emiatt nem vettem meg.

Ha tanácsot adnék akkor azt mondanám, m-sorozatú Palm-ot ne vegyél. Inkább akkor már egy használt IPaq-ot, annak is sok változata fut más-más tulajdonságokkal.

Ha GPS-t akarsz használni vele, akkor a legjobb megoldás a bővítőkártya. A BT GPS-t a fogyasztásuk miatt nem ajánlom.
Ha meg integrált telefonos megoldás érdekel, akkor mindig ott egy I-Mate Smartphone 2.

(#305) taltos

taltos
(senior tag)

Ahogy nézem, Tungsram (vagy mi is a neve... :) ) T vag T2 lenne nekem a jó választás... Szerintetek van valami számottevő különbség a kettő között? (SZVSZ nincs, de...)
ilyenre gondook, mint kijelző, üzemidő, burkolat...

(#306) Esmein válasza sbalint (#304) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

3630-as-t lehetett volna 25 körül kapni, de az sem sokkal jobb egy m505-nél, talán csak a kijelzője. Viszont úgy hívják, hogy ''akkugyilkos'' ami nekem nem igazán jön be :(

Tungsten :)

[Szerkesztve]

(#307) zaba

zaba
(fanatikus tag)

Szrintetek egy Clié meg egy Sony V1 fényképező akksitöltőcsatija lehet azonos?

Red meat can kill ya'. Enjoy!

(#308) Alex91 válasza taltos (#305) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A T2-ben 32 MB RAM van, kicsit ujabb OS, es jobb a kijelzo minosege. (Azt hiszem ennek nem lehet kikapcsolni a vilagitast, mig a TT-nel igen. Mas rendszeru a ket TFT.)
A haz azonos, csak a TT gunmetal szine kicsit tan szebb :).
Ha ezekre hajtasz, akkor TT2 termeszetesen valamivel jobb valasztas. (Uzemido kb. azonos.)

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#309) zaba válasza Alex91 (#308) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Alex a Sony SJ22/SL10 összehasonlításban mi a Te véleményed?

(#310) Alex91 válasza zaba (#309) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Tobb memo, szines kijelzo, es nem cserelheto az akksi. Ennyi.
Szerintem megeri annyiert, amennyiert adja, esetleg alkudsz egy kicsit :).
(A kepeken eleg jo allapotunak tunt, vigyazhatott ra.)

[Szerkesztve]

(#311) zaba válasza Alex91 (#310) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

de van értelme, ha az sl10 sehogy nem elérhető és csak 5k a különbség?

(#312) taltos válasza Esmein (#306) üzenetére

taltos
(senior tag)

Kösz! :)

Egyébként egy Tungsten T3 -ért, használtan, gari nélkül, szép állapotban max mennyit adhatok? (állítólag 3 hónapos, dehát ezt honnan tudjam...) USA-ból való.

(#313) Alex91 válasza zaba (#311) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

En a helyedben megvennem. Ez egy m515 kategoriaju gep, de jobb! kijelzovel. (Meg egy kicsit vastagabb.)

(#314) Alex91 válasza taltos (#312) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ugy 50-70k kozott, szerintem. (Mennyit ker erte?)

(#315) aurum válasza bwoay (#219) üzenetére

aurum
(őstag)

/*
Látom, hogy számodra A Palm az egy konkrét masina,
még nem derült ki, hogy melyik...
Nekem egy platform, vagy egy cég, de semmiképpen nem
EGY KONKRÉT típus, mint ahogy te használod a kifejezést,
dehát nem lehetünk egyformák.
*/

igen barmiylen meglepo a legtobb tipusba uyganaz van csak a doboz mas.

/*
könyörgöm, melyik???
Az általad említett iPaq-nél MINDEGYIK kisebb, könnyebb,
és nyugodtan vesd össze mondjuk egy Tungsten T-vel,
ami kisebb, könnyebb, gyorsabb, nagyobb teljesítményű, és kevesebet fogyaszt.
*/

melyik? az a tipus amit felhozott az elotted szolo. nem legyen mar ennyire write only.

/*
Melyik CPU? Melyik iPaq? Nem mondj már ilyen blőd zöldségeket, hogy AZ iPaq HW... százféle iPaq HW van, elég, ha csupán a Compaq meg a HP gépeket hasonlítod össze, messze nem ugyanaz.
*/

tok mindegy. a 3630-as szeria amirol eddig szo volt az intel sa1110 chiopsetre epulu arm cpu-s kutyu. a tobbi ipaq ia arm cpu-ra epul. mivel a hozzaszolasokban a 3630-rol volt szo nyugodtan iratom hogy ipaq feltve, hogy nem vagy write only.

/*
Könyörgöm, ezt már ne!
A Palm gépekben 400-as Intel XScale CPU van, és 64 MB RAM, ez kevés?
Pont ez az a két paraméterük, amikben megegyeznek sok iPaq géppel,
szóval hagyd inkább abba a kábítást, és olvasgass,
mert az utóbbi 10 évben történt pár változás, hiába nem vagy képben.
*/

es azokat aruljak az aproneten 25k-ert? mert azokrol volt szo eddig. szoval 3x is ne legyel mar write only

I fuck the corner of your mouth, my dear Alexander!!

(#316) taltos válasza Alex91 (#314) üzenetére

taltos
(senior tag)

állítólag 70 az alja, de én ebből természetesen még szelnék egy kicsit...
Azt mondta minden papír megvan, stb. De csak az USA-ban garis. 3 hónapja vette, de utánna rá be tudott szerezni egy P900 -ast, így ezt nem is használta.

Magyarán körítés nélkül:
valószínű szép
gari nincs
talán 3 hónapos
lehet lopott? (lehet? végülis papírok vannak hozzá, de honnan tugjam... USA?)
nem tudom van-e valami keverés akkuban, meg töltésnél, elvégre USA...

(#317) Alex91 válasza taltos (#316) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ha 3 honapos ugy 70k se bizta, hogy rossz. (Itthon ujan 110k.) (Bar USA-ban olcsobb, ugy 80k, ugyhogy en azert alkudnam lefele :). Mondjuk aztan meg megveszi mas.)
Veszel hozza egy uti toltot 3k-ert, azt no problema.

[Szerkesztve]

(#318) Alex91 válasza zaba (#311) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ja, de mar 40k korul kapsz TungstenE-t is, ugyhogy azert meggondolando...

(#319) zaba válasza Alex91 (#318) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Annyi pénzem nincs, viszont van egy n610 25k-ért. Az meg vajon mi, mert nincs róla semmi info, illetve amit mondanak az nem egyértelmű, mert van olyan fotó amin fekete-fehér a kijelző és van amin színes.

(#320) Alex91 válasza zaba (#319) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A c jelzesu szines, ebben csak 8 MB RAM van, es akksis.

(#321) zaba válasza Alex91 (#320) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Ja, beszéltem a tulajjal, annyi előnye van, hogy van hozzá tok és budapesti, szines, 25k. Azért ennyiért jobb mint egy m515 nem? Mert uannyit kérnek értük.

[Szerkesztve]

(#322) Alex91 válasza zaba (#321) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

M515-ben 16MB RAM van, de gyengebb a kijelzo.

(#323) zaba válasza Alex91 (#322) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Palm OS 4.0 mit takar?

(#324) Alex91 válasza zaba (#323) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Jo az! (Os4.1 a legujabb.)

(#325) taltos válasza Alex91 (#324) üzenetére

taltos
(senior tag)

Nem az 5.2.1 :F

Egyébként frankn melléfogtam...
Nem T3 -ról volt szó, hanem egy Clié nx40 -ről... :U
Mindegy, még keresgélek... Ennyire nehéz találni egy Bt-s készüléket palm OS -el???
Mi lehet a legolcsóbb???

(#326) hezzo válasza Alex91 (#324) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

:Y

(#327) hezzo válasza taltos (#325) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

PL. egy Tungsten T. 50 körül már vannak.

(#328) Den válasza taltos (#283) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

sony th55 A leghoszabb üzemidejű pda, 480x320 65k szinű kijelző, palmos beépített bluetooth és wifi!, a legjobb pim szoftver, stb.... 90k nettó

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#329) Den válasza taltos (#325) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

esetleg megveheted a sony nz90-em :) palmos bt, meg még millió fícsör, 480x320-as kijelző, 1200mah-s cserélhető aksi stb...

(#330) taltos válasza Den (#328) üzenetére

taltos
(senior tag)

Hát igen, de van egy pár dolog, ami elég unszimpi benne.... Kamera, Wifi, műanyag tok... Ezekért nem szeretnék fizetni

(#331) hezzo válasza Den (#329) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

Na az egy nagyágyú :D

(#332) Den válasza taltos (#330) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

egyrészt fém házas, másrészt ez kamerával és wifivel annyi mint a konkurens pda-k ezek nélkül.

A kamera nem nagy durranáys de a wifi jó dolog, egyrészt a terjedő hotspotok miatt másrészt otthon vezetéknélküi routerrel az egész házban netezhetsz, és a sonykban nagyon jó böngésző van (ismer javascriptet, stb, akár úgy lerendereli az oldalt mint az ie lehewt vele fileokat letölteni, a honlapok képeit menteni stb...)

(#333) Den válasza hezzo (#331) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Hát az, és most 100k-ért minden tartozékával, dobozával, fóliákkal, plusz autóstöltővel a tied lehet :DDD

(#334) Alex91 válasza hezzo (#326) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Rakj egy Dragonball-ra OS5-ot, bazze! (Arra a prockora az a legujabb, nem?)

(#335) taltos

taltos
(senior tag)

uhh, most néztem a tiédet Den... :)
Hát tuti nem... A kinézete sem tetszik (nekem az etalon kinézet a T3, meg az, amit az előbb mondtál, gh55 :F ). Valaki nem tud olcsón PD-kat? :) Esetleg zaurust?

(#336) Alex91 válasza taltos (#325) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nem, a PalmOS 5.2.8 a legujabb, ami kint van. (A Cobalt lesz az uj, de az meg csak szimulatoron letezik valamennyire, meg gondolom a Palm titkos laborjaiban mar rakjak ossze vele az uj gepet :).)

[Szerkesztve]

(#337) Alex91 válasza taltos (#335) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Van draga es jo, es van olcso es xar :).

(#338) taltos válasza Alex91 (#337) üzenetére

taltos
(senior tag)

Egyre inkább szembesülök ezzel a fránya ténnyel... :)

(#339) Esmein válasza Alex91 (#337) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Attól függ mire xar annyiért.
Lehet valaki boldog egy m500-assal is.
Vagy egy 505-össel. :)
Merthogy miért ne.

(#340) Alex91 válasza Esmein (#339) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Persze, jo az! Csak az o igenyeinek mar valoban nem. Es o meg minel olcsobban szeretne olyat, amit annyira olcson nem mernek :).

(#341) Esmein válasza Alex91 (#340) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát ja. A bt drága dolog ...
hány kbps az rs232-n keresztül a hotsync ?

(#342) Alex91 válasza Esmein (#341) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

115kbs, azt hiszem. (Nagyon lassuuuu....)

(#343) Esmein válasza Alex91 (#342) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az még annyira nem is gázos, valakitől 9600 baudot hallottam :Y

(#344) Alex91 válasza Esmein (#343) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Es mikor mesz a gepedert?

(#345) Esmein válasza Alex91 (#344) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ma nem jött a postás, holnap kellene neki. Kedden ért odaa stuff a lóvét meg még nem hozta. :((

(#346) hezzo válasza Alex91 (#334) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

Hú, de érzékeny. Csak pongyolán fogalmaztál, én meg hirtelen reagáltam. Ennyi.

(#347) Ergil

Ergil
(fanatikus tag)

Nos akit erdekel, az uj ASUS716-osokat most csereaksival egyutt akciozzak.

Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!

(#348) hezzo válasza Den (#333) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

Hát, ha lenne annyim, istenbiz' meg is venném... De nekem megteszi az NX70V is...

(#349) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ma megyek a cuccért... Olyan izgatott vagyok.

(#350) taltos válasza Esmein (#349) üzenetére

taltos
(senior tag)

Remélem frankó lesz! :)

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.