Se infra, se BT. Ugyhogy...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Se infra, se BT. Ugyhogy...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
Kell a monónak, max 1 infra, de ugyanerre a telóra 
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
Na ma megyek a pda ért. De asszem el kell látogatnom majd a speedshopba, vagy egy helybeli segítségét igénybe vennem.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

Volt alkalmam egy hónapig használni egy QTEK 2060-ast. DVD-t konvertáltam rá, és azon nézetm a filmet. Szuper volt.
Nem elhanyagolható, hogy integrált GSM telefon is van benne, így bármikor netezhettem, e-mailezhettem, vagy csak egyszerűen telefonálhattam.
Beépített kamerája vga felbontású.
Negatívuma:
- nagyon vastag, ennélfogva telefonnak óriási
Pontosan emiatt nem vettem meg.
Ha tanácsot adnék akkor azt mondanám, m-sorozatú Palm-ot ne vegyél. Inkább akkor már egy használt IPaq-ot, annak is sok változata fut más-más tulajdonságokkal.
Ha GPS-t akarsz használni vele, akkor a legjobb megoldás a bővítőkártya. A BT GPS-t a fogyasztásuk miatt nem ajánlom.
Ha meg integrált telefonos megoldás érdekel, akkor mindig ott egy I-Mate Smartphone 2.

Ahogy nézem, Tungsram (vagy mi is a neve...
) T vag T2 lenne nekem a jó választás... Szerintetek van valami számottevő különbség a kettő között? (SZVSZ nincs, de...)
ilyenre gondook, mint kijelző, üzemidő, burkolat...
3630-as-t lehetett volna 25 körül kapni, de az sem sokkal jobb egy m505-nél, talán csak a kijelzője. Viszont úgy hívják, hogy ''akkugyilkos'' ami nekem nem igazán jön be 
Tungsten 
[Szerkesztve]

Szrintetek egy Clié meg egy Sony V1 fényképező akksitöltőcsatija lehet azonos?
Red meat can kill ya'. Enjoy!

A T2-ben 32 MB RAM van, kicsit ujabb OS, es jobb a kijelzo minosege. (Azt hiszem ennek nem lehet kikapcsolni a vilagitast, mig a TT-nel igen. Mas rendszeru a ket TFT.)
A haz azonos, csak a TT gunmetal szine kicsit tan szebb
.
Ha ezekre hajtasz, akkor TT2 termeszetesen valamivel jobb valasztas. (Uzemido kb. azonos.)

Alex a Sony SJ22/SL10 összehasonlításban mi a Te véleményed?

Tobb memo, szines kijelzo, es nem cserelheto az akksi. Ennyi.
Szerintem megeri annyiert, amennyiert adja, esetleg alkudsz egy kicsit
.
(A kepeken eleg jo allapotunak tunt, vigyazhatott ra.)
[Szerkesztve]

de van értelme, ha az sl10 sehogy nem elérhető és csak 5k a különbség?

Kösz! 
Egyébként egy Tungsten T3 -ért, használtan, gari nélkül, szép állapotban max mennyit adhatok? (állítólag 3 hónapos, dehát ezt honnan tudjam...) USA-ból való.

En a helyedben megvennem. Ez egy m515 kategoriaju gep, de jobb! kijelzovel. (Meg egy kicsit vastagabb.)

Ugy 50-70k kozott, szerintem. (Mennyit ker erte?)

/*
Látom, hogy számodra A Palm az egy konkrét masina,
még nem derült ki, hogy melyik...
Nekem egy platform, vagy egy cég, de semmiképpen nem
EGY KONKRÉT típus, mint ahogy te használod a kifejezést,
dehát nem lehetünk egyformák.
*/
igen barmiylen meglepo a legtobb tipusba uyganaz van csak a doboz mas.
/*
könyörgöm, melyik???
Az általad említett iPaq-nél MINDEGYIK kisebb, könnyebb,
és nyugodtan vesd össze mondjuk egy Tungsten T-vel,
ami kisebb, könnyebb, gyorsabb, nagyobb teljesítményű, és kevesebet fogyaszt.
*/
melyik? az a tipus amit felhozott az elotted szolo. nem legyen mar ennyire write only.
/*
Melyik CPU? Melyik iPaq? Nem mondj már ilyen blőd zöldségeket, hogy AZ iPaq HW... százféle iPaq HW van, elég, ha csupán a Compaq meg a HP gépeket hasonlítod össze, messze nem ugyanaz.
*/
tok mindegy. a 3630-as szeria amirol eddig szo volt az intel sa1110 chiopsetre epulu arm cpu-s kutyu. a tobbi ipaq ia arm cpu-ra epul. mivel a hozzaszolasokban a 3630-rol volt szo nyugodtan iratom hogy ipaq feltve, hogy nem vagy write only.
/*
Könyörgöm, ezt már ne!
A Palm gépekben 400-as Intel XScale CPU van, és 64 MB RAM, ez kevés?
Pont ez az a két paraméterük, amikben megegyeznek sok iPaq géppel,
szóval hagyd inkább abba a kábítást, és olvasgass,
mert az utóbbi 10 évben történt pár változás, hiába nem vagy képben.
*/
es azokat aruljak az aproneten 25k-ert? mert azokrol volt szo eddig. szoval 3x is ne legyel mar write only
I fuck the corner of your mouth, my dear Alexander!!

állítólag 70 az alja, de én ebből természetesen még szelnék egy kicsit...
Azt mondta minden papír megvan, stb. De csak az USA-ban garis. 3 hónapja vette, de utánna rá be tudott szerezni egy P900 -ast, így ezt nem is használta.
Magyarán körítés nélkül:
valószínű szép
gari nincs
talán 3 hónapos
lehet lopott? (lehet? végülis papírok vannak hozzá, de honnan tugjam... USA?)
nem tudom van-e valami keverés akkuban, meg töltésnél, elvégre USA...

Ha 3 honapos ugy 70k se bizta, hogy rossz. (Itthon ujan 110k.) (Bar USA-ban olcsobb, ugy 80k, ugyhogy en azert alkudnam lefele
. Mondjuk aztan meg megveszi mas.)
Veszel hozza egy uti toltot 3k-ert, azt no problema.
[Szerkesztve]

Ja, de mar 40k korul kapsz TungstenE-t is, ugyhogy azert meggondolando...

Annyi pénzem nincs, viszont van egy n610 25k-ért. Az meg vajon mi, mert nincs róla semmi info, illetve amit mondanak az nem egyértelmű, mert van olyan fotó amin fekete-fehér a kijelző és van amin színes.

A c jelzesu szines, ebben csak 8 MB RAM van, es akksis.

Ja, beszéltem a tulajjal, annyi előnye van, hogy van hozzá tok és budapesti, szines, 25k. Azért ennyiért jobb mint egy m515 nem? Mert uannyit kérnek értük.
[Szerkesztve]

M515-ben 16MB RAM van, de gyengebb a kijelzo.

Palm OS 4.0 mit takar?

Jo az! (Os4.1 a legujabb.)

Nem az 5.2.1 
Egyébként frankn melléfogtam...
Nem T3 -ról volt szó, hanem egy Clié nx40 -ről... 
Mindegy, még keresgélek... Ennyire nehéz találni egy Bt-s készüléket palm OS -el???
Mi lehet a legolcsóbb???

PL. egy Tungsten T. 50 körül már vannak.
sony th55 A leghoszabb üzemidejű pda, 480x320 65k szinű kijelző, palmos beépített bluetooth és wifi!, a legjobb pim szoftver, stb.... 90k nettó
www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu
esetleg megveheted a sony nz90-em
palmos bt, meg még millió fícsör, 480x320-as kijelző, 1200mah-s cserélhető aksi stb...

Hát igen, de van egy pár dolog, ami elég unszimpi benne.... Kamera, Wifi, műanyag tok... Ezekért nem szeretnék fizetni

Na az egy nagyágyú 
egyrészt fém házas, másrészt ez kamerával és wifivel annyi mint a konkurens pda-k ezek nélkül.
A kamera nem nagy durranáys de a wifi jó dolog, egyrészt a terjedő hotspotok miatt másrészt otthon vezetéknélküi routerrel az egész házban netezhetsz, és a sonykban nagyon jó böngésző van (ismer javascriptet, stb, akár úgy lerendereli az oldalt mint az ie lehewt vele fileokat letölteni, a honlapok képeit menteni stb...)
Hát az, és most 100k-ért minden tartozékával, dobozával, fóliákkal, plusz autóstöltővel a tied lehet 

Rakj egy Dragonball-ra OS5-ot, bazze! (Arra a prockora az a legujabb, nem?)

uhh, most néztem a tiédet Den... 
Hát tuti nem... A kinézete sem tetszik (nekem az etalon kinézet a T3, meg az, amit az előbb mondtál, gh55
). Valaki nem tud olcsón PD-kat?
Esetleg zaurust?

Nem, a PalmOS 5.2.8 a legujabb, ami kint van. (A Cobalt lesz az uj, de az meg csak szimulatoron letezik valamennyire, meg gondolom a Palm titkos laborjaiban mar rakjak ossze vele az uj gepet
.)
[Szerkesztve]

Van draga es jo, es van olcso es xar
.

Egyre inkább szembesülök ezzel a fránya ténnyel... 
Attól függ mire xar annyiért.
Lehet valaki boldog egy m500-assal is.
Vagy egy 505-össel. 
Merthogy miért ne.

Persze, jo az! Csak az o igenyeinek mar valoban nem. Es o meg minel olcsobban szeretne olyat, amit annyira olcson nem mernek
.
Hát ja. A bt drága dolog ...
hány kbps az rs232-n keresztül a hotsync ?

115kbs, azt hiszem. (Nagyon lassuuuu....)
Az még annyira nem is gázos, valakitől 9600 baudot hallottam 

Es mikor mesz a gepedert?
Ma nem jött a postás, holnap kellene neki. Kedden ért odaa stuff a lóvét meg még nem hozta. 

Hú, de érzékeny. Csak pongyolán fogalmaztál, én meg hirtelen reagáltam. Ennyi.

Nos akit erdekel, az uj ASUS716-osokat most csereaksival egyutt akciozzak.
Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!

Hát, ha lenne annyim, istenbiz' meg is venném... De nekem megteszi az NX70V is...
Ma megyek a cuccért... Olyan izgatott vagyok.