Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)

(#251) Alex91 válasza zaba (#248) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nehez megmondanai. Az m5xx sorozat regi, 33 MHz-es proci OS4.x, no multimedia. De ezt amikor kihoztak csucskategoria volt (100k folotti arral!). Tehat olyan minoseg is (femhaz, LED, bolcso)! A z21, 31 viszont mostani alsokategoria.Bar egyes parameterekben (legfokepp proci, z31 multimedia) veri az m5xx sorozatot.
Ha keves penzed van, akkor m5xx sorozat, mert ha kifogsz esetleg egy nem igazan leharcoltat nem fogsz rosszul jarni.
Ha ujan szeretnel vasarolni viszonylag keves penzbol, akkor a z21-et nem igazan ajanlom, mert monochrom, keves memo, nem bovithato, bar OS5-os es gyorsabb CPU van benne. A z31 mar jobb, mert tobb memo, szines kijelzo, bovitheto, meg gyorsabb cpu, MP3 lejatszas. De en inkabb adnek meg hozza egy kicsit es vennek egy Tungsten|E-t mert nem sokkal dragabb, de joval jobb!

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#252) Alex91 válasza Esmein (#250) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Lattad mar mukodni? Elobb nezd meg, aztan majd latjuk, hogy kell-e javitani rajta :)!

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#253) Esmein válasza Alex91 (#252) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gondolod, hogy király volna ?:) Mert nem akarok minden esetben, mikor olvasni akarok beülni a budira és lenyomni a lámpát :) Egyébként nem sikerült még megtapizni élőben, de remélem holnap vagy holnapután fog sikerülni.

[Szerkesztve]

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#254) Alex91 válasza Esmein (#253) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Hattervilagitas nelkul nehezen olvashato, hattervilagitassal mar eleg jo. Igy jo? ;-)

(#255) Esmein válasza Alex91 (#254) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak olvastam itt csúnya dolgokat, hogy még háttérvilágítással is nehezen olvasható ... Ha így volna, mit lehet vele csinálni ?

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#256) Alex91 válasza Esmein (#255) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Szerintem sok mindent nem. (Kulonben e-book olvasasra IMHO a legjobb egy Sony SL10, mert 320x320 mono, es elemes!)

(#257) Esmein válasza Alex91 (#256) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

drága móka ? Mi egyebet tud még ?

(#258) Alex91 válasza Esmein (#257) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ugy 25k korul vesztegetik, de nagyon ritkan arulnak ilyet. Amugy kb. annyit tud, mint egy m500, de MemoryStick kell bele, valamint 320x320-as a kijelzoje (es ha minden igaz FEHER a hattervilagitasa), van rajta JogDial. Es a legjobb, hogy elemes, igy csak cserelni kell. (Igy az akksi tonkremenetel se gond, es termeszetesen megy AAA akkuval is!)

[Szerkesztve]

(#259) Esmein válasza Alex91 (#258) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát az nem rossz :)
Remélem azért az m505-ösömmel is fogok majd tudni olvasni. Főleg este szoktam amúgy, ágyikóban fekve, de vonaton utazva is előfordult már, sőt délután koleszban. Egyébként meg a könyvnek sincsen háttérvilágítása, és ha túl világos van, az sem olvasható. :D
Bővebben: link
Eszerint háttérvilágítással, ha nem dolgozik majd 6 órát bír. Gondolom olvasás közben nem sokat dolgozik + lehet downclockolni is.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#260) powerwade

powerwade
(fanatikus tag)

eladó m515 van ha kell valakinek (dokkoloval)

(#261) Alex91 válasza Esmein (#259) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Alahuzni lehet, de nem hiszem, hogy sokat hoz a konyhara. Szerintem ugy 4-5 ora kozott lesz 1 full toltessel az uzemideje. (m500-nal ez 8-10 ora lehet.) A TT-m ennyit bir, es kb. ez is ennyit fog.

(#262) Esmein válasza Alex91 (#261) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

4-5 órával meg tudok barátkozni azt hiszem... Ha meg majd nem tetszik akkor veszek helyette egy m500-ast no. Nem egy érvágás.

(#263) Alex91 válasza Esmein (#262) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ja, amugy 2 ora alatt ujra toltheto. (En azert jobban szerettem az m105-ot e-book-ra, mert ha lemerult, akkor elemcsere. Csak azert a 320x320 megis jobban olvashato :).)

(#264) Esmein válasza Alex91 (#263) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a 105-ös már elég régi, még az m500-ashoz képest is, nem ?
m505-ös faq-ban :
''Country of Origin

US Models: Have independent buttons, larger flash memory.

Hungary Models: Many have buttons connected, smaller flash memory, some have dimmer displays (Rumor Only).''
:D

[Szerkesztve]

(#265) Alex91 válasza Esmein (#264) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nem, egyidoben jott ki. Csak emez felso, mig az m10x-es mar alsobb kategoria volt. (Az m1xx-es sorozat erdekessege, hogy az elolapja cserelheto :).)

(#266) Den

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Ha valakit komolyabb vas érdekel, a sony clie NZ90-em eladó 100k-ért

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#267) zaba válasza Alex91 (#258) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Megnéztem, ez kell nekem!!! Sirály ez a Sony SL10! Kezdőknek rúlz!

[Szerkesztve]

Red meat can kill ya'. Enjoy!

(#268) _Yvorl_ válasza Perjel (#38) üzenetére

_Yvorl_
(tag)

www.depo.hu
hp 4150 109.000 Ft. BRUTTÓ Notebookstore kft-ben
Tehát ha így nézzük még olcsóbb is.
Én ott vettem meg frankón müködik minden jó.
Én szeretem az ASUS okat használtam is de tény ez kisebb mobilabb.
és a 620 assal ne hasonlítsuk mert az még régebbi kategoria Wlan sincs benne BT is csak opcionalis feláras.
A 700 valahányas új az ami kicsit jobb már mint a hp 4150 mivel abba már 533 as proci lesz és nagyobb a kijelzője méretbe és felbontásba is viszont abba már beépített a BT de a Wlan még mindig csak opciopnális feláras.
Teát ezek fényében jobb vétel szerintem a HP. (most)

You can't teach new tricks to an old GOD!

(#269) Esmein válasza zaba (#267) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tartsd észben, hogy egy m500-asnak jobb a kompatibilitása. A cliékkel van valami issue, hogy inkomp egykét dologgal :/
+ az m500-as 12k körül van. :)

(#270) _Yvorl_ válasza stpotty (#60) üzenetére

_Yvorl_
(tag)

Ilyen készülékem volt most cseréltem le egy nagyobra. Véleményem, hogy nagyon jó kis gép. Elektroword akciózta egy ideig így nagyon jó volt az ár teljesítmény aránya. És persze kérdés mire kell. Nekem arra volt jó, hogy jegyzeteket kontaktokat beleírtam pár kisebb játék volt rajta és MP3 halgatásra, valamint GPS szoftver futtatására. Ezeknek mind tökéleteen megfelelt. Amihez gyenge volt az a filmnézés a 200 MHZ es proci miatt (de enélkül lehetett élni) és a csatlakoztatási lehetőségei voltak gyengék, mivelhogy az alsó portja nem igazi port nem tud ott pl GPS ekkel kommunikalni csak a infra van rajta. Énnálam ez volt a döntő szempopnt az új gépemen van BT és Wlan is de végül is ez a nagy hiány benne azon kivül nagyon jó kis gép. JA és még egy csak WIN 2002 van raja és nem is frissithető és ennek a connect beállításai ropantmód buták és nem is igazán működnnek.

(#271) _Yvorl_ válasza Esmein (#168) üzenetére

_Yvorl_
(tag)

Ez így nem teljesen igaz ugyanis a Firewire lassab mint az USB 2.0, ugyanis a FW 400 MB/sec míg az USB 2.0 440 vagy 480 nem tudom pontosan de tudom hogy gyorsabb kevéssel, arról nem is beszélve, hogy a FW csak akkor 400 ha a nagyobb azaz azthiszem hatosnak nevezett FW csatlakozó egy ugyanilyenhez csatlakozik mert ha pl kamerához akkor a kamerán általába csak a kisebbik csatlakozású FW van (azaz úgy tudom 4 esnek nevezett) tehát ha 4-6 os FW kábelt használunk máris csak 100 Mb/sec az a 400 ;))

(#272) Alex91 válasza Esmein (#269) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ja, a 320x320 miatt, bar allithato, hogy fogja ossze a pixeleket, es legyen 160x160 :). A fontosabb progik kompatibilisek vele, esetleg game-kkal lesz gond. (Azert egy Excel tabla is jobb 320x320-ban.)

(#273) Esmein válasza Alex91 (#272) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Alig várom már, hogy rátehessem a mancsom az m505-ösre. Felhívtam a tagot, az akksi rendben, az os angol, viszont usb kábel nincsen. Nabumm.

(#274) Den válasza _Yvorl_ (#271) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

az usb2 480mbps-e az csatornánként 120mbps csak, a firevire viszont csatornánként 400mbps. A 4 és 6 tűs csatlakozó között csak annyi a különbség hogy a 4 tűsön hiányoznak a tápfesz tűi.

(#275) Den válasza Esmein (#269) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

semmivel nem jobb az m500 kompatibiltása. mint ahogy a ciékkel sincs kompatibilitási gond, legalábbis nem az sl10 kaliberüekkel. Az első palmos5 cliéknek vo,lt a sound api-ja más mint a palm-é ezért néhány 3rd party szoftver csak monóban szólt ezeken, viszont ezekhez gyárilag fasza mp3 lejáccó progi van amivel jobban szólnak mint bármelyik más pda, de már ez sem igaz a legújabb cliéknél.

(#276) Ergil

Ergil
(fanatikus tag)

Valamelyik nap voltam bent a nagykerben es azt mondtak a 730-as ASUS szeptember-oktoberben varhato es allitolag 2 fajta konfiguracioban aruljak majd.

Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!

(#277) zaba válasza Alex91 (#272) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

A gámék le vannak tojva. Amire kell, azt meg tudja. Mozizni sem ezen akarok.

(#278) zaba válasza Alex91 (#272) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Alex91! Neked Sony van vagy volt, vagy csak ismered? Nem tudsz nekem egy ilyet keríteni?

(#279) Alex91 válasza zaba (#278) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nem volt Sony-m, es nincs is Sony-m. Apronet, de mondom: ritka, mint a feher hollo :).

(#280) zaba válasza Alex91 (#279) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Bővebben: link
Sony Palm OS-ek vége.

(#281) Esmein válasza zaba (#280) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sajna igen, pedig van még erő a palm os-ben.

(#282) _Yvorl_ válasza Den (#274) üzenetére

_Yvorl_
(tag)

ebbe lehet igazad van de a 4-6 tusre akkor is ra van irva hogy csak 100 Bb/sec. vettem meg anno kamerahoz olyanokat es meglepetten lattamen is a 400 helyett a 100 as szamot rajta.

(#283) taltos

taltos
(senior tag)

Hali!

Mit tudnának ajánlani az okosok egy olyan kérdésre, hogy milyen PDA nekem a jó a következő specifikációkkal:
- NE win-es oprendszer legyen rajta
- Legyen benne bt
- telefonkönyv, jegyzetelés, txt olvasás, (esetleg, de ez nagyon ritka lenne, ha lenne: képnézegetés)
- viszonylag hosszú üzemidő (ne is csak viszonylag, de itt nem tudom mire kell gondolni hosszú esetben... Mondjuk ne 2 naponta töltsem...)
- bt-n keresztül email, esetleg SMS
- a fentiek miatt még a szines kijelző sem alapkövetelmény, bár a nagy felbontás az igen...
- strapabíró
- elterjedt
- akár használt (ha szabad ilyet venni...)

Szóval milyent keressek? kb. mennyi lehet egy ilyen kategóriájú gép? Szabad-e használtan venni, és ha igen, akkor mire figyeljek? Külföldről érdemes e rendelni? (ebay, ilyesmik...)

NAGYON köszönöm! :)

(#284) Esmein válasza taltos (#283) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az m500-as jó kis cumó, vagy m1xx-es széria, elemcsere és megy tovább...

(#285) zaba válasza taltos (#283) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Szerintem nyugodtan vedd meg azt a sonyt! Nekem minden sony termékkel csak jó tapasztalataim vannak. Az olyan tv ami kibír 17 évet, az olyan videó ami 5 éve hibátlanul működik, Az olyan telefon, ami 4 év után olyan, mintha új lenne...

(#286) taltos válasza Esmein (#284) üzenetére

taltos
(senior tag)

Lehet, hogy majd Veled többet kommunikálnék, mert ahogy néztem, kb. Te is hasonló kaliberű PDA-kat nézegettél (vagy valami haonlót... :) ) már egy igeje... :)

Milyen a 500-asogd?
Nagyon nem ajánlod a színeset?

(#287) Alex91 válasza taltos (#283) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ha PPC nem johet szoba, akkor BT-s Palmok:

TungstenT - kicsit regi, csak hasznaltan 40-50k kozott
TungstenT2 - ez egy kicsit ifjabb, 32 MB RAM a 16 helyett, jobb kijelzo, kicsit jobb OS 40-55k kozott hasznaltan
TungstenT3 - Jelenleg csucsmodell 400MHz CPU, 64 MB RAM, 320x480-as nagyon jo! kijelzo, jobb OS. - hasznaltan nagyon ritka (tobbi is, mert nem igazan valik meg toluk az ember :)), ujonnan 110k
Zire72 - 32 MB RAM, 320x320-as kijelzo, de kamera is van benne, meg ujabb OS. Ugy 90k az uj ara, (hasznaltan ritka ez is).

Aztan van meg par Sony modell is...

(#288) taltos válasza zaba (#285) üzenetére

taltos
(senior tag)

Nem, átengedtem G.nek...

Egyébként a Bt az kellene, abban meg sajna nincs... :(

Most elmegyek kajálni, egy félk óra múlva jövök... :)

(#289) taltos válasza Alex91 (#287) üzenetére

taltos
(senior tag)

hmm tehát kb. ennyi?

Egyébként 3 fata oprendszer van, nem? Palm, Symbian, meg MS ugye?
Azt hallottam, hogy a symbian nem az igazi, és akkor most a palm is haldoklik?

(#290) stpotty

stpotty
(tag)

HI!

Egy sony clié peg-nr70v/e megér 35k forintot? Mindene megvan, nincs lehasználva, van rá még egy kis gari is. Bővebben: link - itt a legalsó darab, ez az ár gondolom nem mai, én pedig nem tudom, megvegyem-e. Van valakinek tapasztalata vele?

(#291) Alex91 válasza taltos (#289) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Mindegyik haldoklik :).

(#292) Alex91 válasza stpotty (#290) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Szerintem meger annyit!

(#293) Esmein válasza taltos (#286) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még nem vettem meg, de m505-ösöm lesz. Azt olvastam nem az igazi a képernyője, de túlélhető, nomeg baromi olcsó is.

(#294) Esmein válasza Alex91 (#291) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne már ? Ez mit jelent ? Egy ilyen faja technológia nem halhat ki !

(#295) Alex91 válasza Esmein (#294) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A dinokbol is madar lett :). Valoszinuleg osszeolvad a mobil technologiaval.

(#296) Esmein válasza Alex91 (#295) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én nem akarok okostelefont :(

(#297) Alex91 válasza Esmein (#296) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ja, en is PDA-t akarok, amivel telefonalni is lehet :).

(#298) Esmein válasza Alex91 (#297) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem szeretem a telefonokkal egybeépített dolgokat egyáltalán. Legyen egy fényképező, legyen egy PDA, legyen egy telefon. Pl én semmi pénzért nem cserélném a t65-ösöm.

(#299) Alex91 válasza Esmein (#298) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Hat, azert egy t68-ra csak tan le :).

(#300) Esmein válasza Alex91 (#299) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, nagyon meg vagyok vele elégedve. Látom a kijelzőt, lehet vele telefonálni, sms-t írni, sokáig bírja az akku, innentől tökéletes telefon.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.