Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)

(#201) Alex91 válasza Esmein (#199) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ha neked adja :). (En is sokaig vadasztam a TT-mre.)

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#202) Esmein válasza Alex91 (#201) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha nem adja, akkor is megveszem. Elkéretem ukrán szakemberekkel ;]
Megérhet 14-et is a masina, legalábbis nekem, ha tényleg semmi gixer nincsen vele, ill makulátlan az állapota. Ill nem ''platós''.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#203) bwoay válasza Esmein (#197) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a gyári alkalmazások is hasznosak, és jók (mármint azok, amik eleve rajta vannak a gépen).
van to do list, ez csak sima tennivaló lista, prioritást állíthatsz be a tennivalókhoz, és fontossági sorrendben láthatod őket, amivel végeztél, azt ki tudod pipálni, és akkor el is tűnik (ha ezt állítod be az opcióknál), de nincs riasztás.

aztán ott van a notepad, kézzel rajzolhatsz, írhatsz,
akár egy papírfecnire, post-it-re, és ehhez beállíthatsz riasztást,
amikor pittyeg a gép (vagy rezeg, mert van benne vibramotor),
és megjeleníti a jegyzetet.

aztán a date book meg egy nagyon jó szervezőfunkciós naptár,
itt már vannak ismétlődő események, azok időtartama,
szóval órarend, családi ünnepek, számlabefizetések,
pártgyűlések ;) ilyenek állíthatóak be, és ezt is riaszt.

van memo pad nyomtatottbetűs feljegyzésekhez,
+ ide menti az infrán átküldött txt file-okat is.

és az address book, címjegyzék, telefonszámok, postai címek, e-mail címek számontartásához, ezt lehet szinkronizálni Outlookkal, vagy a telóddal kábelen át,
tudsz névjegyet küldeni infrán, ilyesmik.

én Ericsson T39-cel használom, (ami végülis olyan, mint a T65, csak infrával, BT-vel), tökletesen működik vele a net, WAP, névjegyküldés, e-mail kliens,
és az sm kliens is

[ Szeretkezve ]

(#204) bwoay válasza Esmein (#202) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

akkor is megér annyit, ha platós, de jó állapotú, nincs hibája.

egy USB-s szinkron/töltő kábel 2500 Ft,
a progik meg ott vannak a megadott címen, más nem kell

[ Szeretkezve ]

(#205) Esmein válasza bwoay (#203) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt mondtad, szinte bármit megtanul. Mondjuk felrakom a távirányító progit, fogom a tv távirányítót, pdan megnyomok egy gombot, h beállítás, tv távirányítón is megnyomom a gombot és a jelet felveszi a gépezet ? Aztán pedig lehet vele tv hifi blabla távirányítani ? Mert az elég extra lenne, halódik a tv távirányítója, elég ritkán működik pl a csatorna fel és a hangerő gomb rajta ;)

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#206) Esmein válasza bwoay (#204) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tehát ha platós, akkor legtöbbször az usb _kábel_ rossz ? vagy egyenesen a kis gépnek van vmi baja ?

(#207) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

m500 és m505 közti különbségek különböző fényviszonyok között :
Bővebben: link

(#208) bwoay válasza Esmein (#205) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

igen, a program pontosan így működik, gombonként tudsz neki betanítani elvileg bármit. persze PDA-vel távirányítani annyira nem jó muri,
egy távirányító azért jobb akárhogy is nézzük.
viszont amikor egy barátomnál laktam, akkor 3 hónapig az m500-al nyomkodtam a TV-jét, mert a távirányító gombsora behalt, de a jeleket még le tudtam szedni róla.

a platós alatt a tartozékok nélküli értendő, nem rossz a kábel, egyszerűen nincs hozzá :)

különben nem USB kábel van a dobozban, hanem egy asztalra állítható dokkoló

[ Szeretkezve ]

(#209) Esmein válasza bwoay (#208) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fel tudnád nekem sorolni minek kell benne lenni a dobozban a készüléken magán kívül ?
Az nem baj ha nincs meg az usb dokkoló, de akkor annyival kevesebbet ér a szerkentyü, amennyit a dokkoló használtan érne :)

(#210) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

PALM M500 PALMTOP ÚJ BONTATLAN CSOMAGOLÁSBAN, TÖLTŐVEL+USB PORTTAL GARANCIÁVAL 19000FT- ÉRT A BELVÁROSBAN ELADÓ! ! ! ! ! ! ! ! TEL: 30/9 507 620''

Még így is megéri ? Nem egy hülyeség az, hogy tudom mit kapok(már ha nem huszárkodtak a csomagolással) Esetleg alkudjak itt is ?:D

(#211) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mármint, megér e 5k-t a szívás elkerülése ? Nem szeretnék az első gépemmel zátonyra futni.

(#212) Esmein válasza Esmein (#211) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tuti új akksi, karcmentes előlap ill kijelző.
Télleg, ugye van csini toll is a szerkenytűhöz gyárilag ?

[Szerkesztve]

(#213) bwoay válasza Esmein (#212) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tudtommal a dokkoló van a pakkban, ami ráköthetö az USb portra, + a tápra (a vége egy Motorola által gyártott adapter), hogy töltsön is.
Van cerka, persze! Meg CD-k progikkal, asszem kettő.
Az én gépem platós, így még nem nagyon láttam dobozost :)

[ Szeretkezve ]

(#214) Esmein válasza bwoay (#213) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Küldtem egy pofátlan mailt az apron hirdető cégnek, h esetleg nem lehetne e h a 19 ezer irányár :)
17-ért egy full zsír bontatlan m500-as már nem is olyan rossz, ha 14-ért egy akármilyet veszek...

(#215) Alex91 válasza Esmein (#214) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ha zsir uj, es gari is van hozza, akkor a 19k-t is megeri!

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#216) aurum válasza Alex91 (#151) üzenetére

aurum
(őstag)

nem a fele hanem 6..8 ora. ha csak idoszakosan hasznalod akar egy hetig elvan egy toltessel.

a palm talan 6..10%-al kisebb de a teljesitmenykulonbseg es kb roller vs f1

I fuck the corner of your mouth, my dear Alexander!!

(#217) aurum válasza bwoay (#165) üzenetére

aurum
(őstag)

/*
Ugyanis nekem több színes masinám is volt,
végül önszántamból választottam a szürkeárnyalatos változatot,
mivel egész egyszerűen jobban olvasható a kijelzője,
*/

akkor talan szemuveget kelett volna valasztanod... ;]

/*
igen, egy notebookhoz képest kicsi.
És egy Ericsson R310-es is apró a 15 évvel ezelőtti mobiltelefonokhoz képest.
*/

mint kiderul a palm se sokkal kisebb de sokkal primitivebb.

hogy kinek mirol van fogalma... irtam mindkettore programot, sott a ipaq hw-t eloszeretettel rakom embedded cuccokba. mert a cpu teljesitmenye egy p1@300Mhz korul van es keveset fogyaszt megrajta linux konnyen bovitheto.

a palm-ra is mehet butitott linux de keves a ram keves a cpu teljesitmeny. egyebkent is regi elavult kostrukcio.

I fuck the corner of your mouth, my dear Alexander!!

(#218) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy néz ki lezsíroztam egy jó állapotú m505-öst. Usb kábel nincs hozzá, meg nem tom a lion akksi hogy visel egy párhónapos lemerültséget, de nem lehet rossz készülék amúgy. Na, hiába 500-ast akartam, 505 van, ezt kell szeretni. Annyira nem lehet rossz a kijelző :D

(#219) bwoay válasza aurum (#217) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Aurum,

végy egy 160x160-as kijelzőt!
Az egyik színes, a másik greyscale.
előbbinél egy pixel ugye három sub-pixelből áll,
hiszen RGB-ből ''keveri ki a színeket, és ez szabad szemmel jól látható.
Utóbbinál azonban egy képpont az fixen egy képpont, nincs további 3-ra bontva,
a greyscale kijelző pixelei önmagukban képesek árnyalatot váltani,
nem három kisebb pontból keverik ki,
ezáltal MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐEN simább képet ad, ennyi.
Ez egész egyszerűen nem szubjektív, de egyszer már léeírtam mindezt,
nem bánnám, ha óbégatás helyett figyelmesebben olvasnál.
Vitázhatsz, de tények ellen elég nehéz érvelni
(persze lehet, de ahhoz legalább olyan különleges emberek kellenek, mint te)

Most szerintem kezd el bebizonyítani,
hogy a TFT kijelzők napon sokkal jobban olvashatóak,
mint egy sima monochrome LCD,
és a gyártók csupán azért fejlesztenek új típusú,
fényes napsütésben is jobban látható kijlezőket,
mert nincs szemüvegük...

Látom, hogy számodra A Palm az egy konkrét masina,
még nem derült ki, hogy melyik...
Nekem egy platform, vagy egy cég, de semmiképpen nem
EGY KONKRÉT típus, mint ahogy te használod a kifejezést,
dehát nem lehetünk egyformák.

''mint kiderul a palm se sokkal kisebb de sokkal primitivebb.''

könyörgöm, melyik???
Az általad említett iPaq-nél MINDEGYIK kisebb, könnyebb,
és nyugodtan vesd össze mondjuk egy Tungsten T-vel,
ami kisebb, könnyebb, gyorsabb, nagyobb teljesítményű, és kevesebet fogyaszt.

''ipaq hw-t eloszeretettel rakom embedded cuccokba. mert a cpu teljesitmenye egy p1@300Mhz korul van es keveset fogyaszt megrajta linux konnyen bovitheto.''

Melyik CPU? Melyik iPaq? Nem mondj már ilyen blőd zöldségeket, hogy AZ iPaq HW... százféle iPaq HW van, elég, ha csupán a Compaq meg a HP gépeket hasonlítod össze, messze nem ugyanaz.

''a palm-ra is mehet butitott linux de keves a ram keves a cpu teljesitmeny. egyebkent is regi elavult kostrukcio.''

Könyörgöm, ezt már ne!
A Palm gépekben 400-as Intel XScale CPU van, és 64 MB RAM, ez kevés?
Pont ez az a két paraméterük, amikben megegyeznek sok iPaq géppel,
szóval hagyd inkább abba a kábítást, és olvasgass,
mert az utóbbi 10 évben történt pár változás, hiába nem vagy képben.

[ Szeretkezve ]

(#220) bwoay válasza Esmein (#218) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hát, az m505 az az, amit legkevésbé ajánlanék,
vagy m500, vagy m515 szerintem jobb lenne,
de ha ez van, akkor ez van.

amúgy 19-ért dobozban, garival tényleg megéri egy m500,
de gondolom ez az m505 jobb árban van.

Amúgy a színes kijelzősök full fém házban vannak,
az m500-nak viszont műanyag a hátlapja.

[ Szeretkezve ]

(#221) Esmein válasza bwoay (#220) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

15-ért, szinte új állapotban, usb kábel kell majd hozzá, de az 990 ft, ha nem kell töltős usb kábel.

(#222) tomcsi

tomcsi
(senior tag)

Szeretnék én is venni eggyet..kb ugyan arra kéne mint Esmein-nek..
Jegyzetelni, gprs-re (infrával), mp3, kézírás felísmerés és szines kijelzős..:D Olyan 40e-ig..:DD
Mit lenne érdemes nézni vagy venni?

[Szerkesztve]

(#223) Esmein válasza tomcsi (#222) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

M505,Ipaq 3630,ipaq 1915, vagy nézz vmi palmot 40 alatt, nagyon jó kis cucaik vannak.

(#224) tomcsi válasza Esmein (#223) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Azt elfelelytettem, hogy legalább a Ms pp 2002 menjen rajta..:D Nem akarok PalmOs-sel meg Linux-szal...:U

(#225) hezzo válasza tomcsi (#224) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

Sulinettel. Csak úgy szórják a PPC-ket. Pl. Asus A620, 80K, vagyis 40K önrésszel elvihető, ha meg tudod játszani.

(#226) tomcsi válasza hezzo (#225) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Az mit jellent? Az A620 tetszik is..400Mhz proci meg egyébb nyalánkságok..:D

(#227) Snark

Snark
(lelkes újonc)

én kezdő tulajdonos vagyok, az enyém egy HP iPaq 1940 - meg is vagyok vele elégedve, tudom ajánlani Neked is! (nem a top kategória, de sztem okos szerkentyű :) ) [ http://www.hp.hu/ipaq/h1940.asp ]

kérésem lenne a gyakorlottabb felhasználókhoz: az adatbevitel három nyelven történik általában: magyar, angol, francia. Kellene valami olyan szoftver (? frissítés?), amivel könnyen lehet váltogatni a különböző nyelvek között; a Transcriber felismeri a különleges karaktereket illetve, amikor írok gyorstippként ne csak angol szavak jelenjenek meg, hanem mindig a választott nyelvé? ezt hogyan lehet megcsinálni?

előre is köszönöm a segítséget!

(#228) tomcsi válasza Snark (#227) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Köszi tetszene nagyon ez a kis gép nekem is de ennyit nem szánok rá..

(#229) tomcsi válasza Snark (#227) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Köszi tetszene nagyon ez a kis gép nekem is de ennyit nem szánok rá..

(#230) zaba

zaba
(fanatikus tag)

Uhh, nekem ez sok.
Valaki magyarázza is meg miért ajánlja nekem azt, amit!

Az eredeti kérdés így hangzott:
Ha én word, excell, fileokat olvasni, naptárként, gps-ként (van ilyen egyáltalán?), képtárolóként (nem szerkesztőként), jegyzetfüzetként, telefonkönyvként akarom használni, akkor mi kell nekem?

Azt mondjátok PocketPC, de olyan van vagy ezer, milyen gépet célszerű, és főleg miért?

Szempont az ára, nem is kissé.

Red meat can kill ya'. Enjoy!

(#231) bwoay válasza zaba (#230) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Erre (a GPS-t leszámítva) bármelyik PPC gép megfelel,
keress egy olcsóbbat, legyen mondjuk egy ASUS (80-ért már van).
GPS-t leszámítva a 320x320-as kijelzővel rendelkező Palm OS gépek is tökéletesen megfelelnek a célnak, sőt, előnyük a többnyire jobb minőségű,
és nagyobb felbontású kijelző (a PPC-k zömében 320x240-esek).
Ilyet is kapsz 80 körül (használtan persze van olcsóbban is mindkét típusból).

A GPS a PPC platformon jobban támogatott, vannak gépek, amikbe eleve be van építve a vevő, de ez egy magasabb árkategória.

[ Szeretkezve ]

(#232) hezzo válasza tomcsi (#226) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

Hát azt, hogy 86900.- a Sulinetben az A620. (Hadd ne mondjam, melyik beszállítónál, ez nem a reklám helye.) Adókedvezmény után az már ugye csak 43450.-
De pl. ott a HP 1930, ami szintén megy SEx-ben, és 60K, vagyis adókedv. után 30K.

(#233) hezzo válasza zaba (#230) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

Ez kb. olyan, mint azt megkérdezni, hogy ''milyen alaplapot célszerű venni, és miért''. Ahogy bwoay megjegyezte, az általad felsorolt funkciókra minden PPC jó. Csak szoftver kell hozzá.
Gps-ként akarod használni? Van olyan, amelyikben beépített vevő van; de vannak CF vagy SD slotba dugható GPS-vevők is. Naptár, telefonkönyv? Ezek eleve bele vannak építve mindbe, de plusz (szebb, színesebb stb.) soft is tehető rá. Word, Excel? Alapban van benne, bár elég gagyi (és szintén lehet helyettesíteni). Képtárolás? Hát veszel hozzá egy jó nagy kapacitású kártyát, és máris megvan.

Lehetne még sorolni, de felesleges...

(#234) tomcsi válasza hezzo (#232) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Még egy kérdés a használt Hp 1915 éri meg jobban vagy venni egy új A620-t vagy ezt a Hp 1930-ast? A használt kb annyi lenne mint a sulinet kedvezmény levonás után az újak..:)

Mod: Azért egy linket dobhatnál kiknél van pda..:)

[Szerkesztve]

(#235) hezzo válasza tomcsi (#234) üzenetére

hezzo
(kvázi-tag)

Hmm... Szerintem ezt a kérdést te is meg tudod válaszolni, ha még egyszer felteszed magadnak: ''Ha ugyanannyi pénzért vehetek egy használt gépet, ami, ha bedöglik, javíttathatom jó pénzért, vagy vehetek egy zsír új, bontatlan gépet, ami két évig garanciális, vajon melyiket válasszam?''
;)
Mellesleg az A620 csak CF kártyával, míg a 1930 csak SD-vel bővíthető. Én az előbbit ajánlanám, mert ugyan nagyobb, de a kijelzője sokkal szebb, és gyorsabb is - de ez csak egyéni preferencia kérdése.
A Sulinet oldalán keresd a Ram*ris Rub*n-nál pl. vagy a CHS-nél, az ''Egyedi termékek'' menüpont alatt.

mod: A HP1915 egyébként egy abszolúte belépőszintű gép a HP-k között, a jelenlegi modellek esetében. Csak, hogy még tovább árnyaljam a képet.

[Szerkesztve]

(#236) bwoay válasza tomcsi (#234) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ha elnézel a pdamania.hu-ra,
ott könnyedén utánajárhatsz a különböző gépek paramétereinek,
a webshopban az áraiknak is,
és az ottani fórumon elbeszélgethetsz a tulajaikkal.

[ Szeretkezve ]

(#237) zaba

zaba
(fanatikus tag)

Hol nézzek használt készülékeket?

(#238) Esmein válasza zaba (#237) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Apron érdemes szétnézelődni.
Á alig birok aludni, mikor jön már a postás a lóvéval, hogy rohanhassak a pda-ért ?:)

(#239) zaba válasza Esmein (#238) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Ha a gps-t elfeledem, akkor mit kell venni? A 160*160 kijelző ezeken a Palmokon nem kicsi egy kicsit?
Az m500-m505-m515 szériával egyenértékű PocketPC-t tudsz mondani? Árban is=.

[Szerkesztve]

(#240) Esmein válasza zaba (#239) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hű, fogalmam nincs. Én az IPAQ 3630-ast nézegettem még, de az hamar lefalja az akksit, emiatt lőttem ki.

(#241) zaba válasza Esmein (#240) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

A Zire21-ről mi a véleményetek?

(#242) bwoay válasza zaba (#241) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az, hogy nem bővíthető, meg nincs háttérvilágítása

[ Szeretkezve ]

(#243) bwoay válasza zaba (#239) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem kicsi a 160x160-as kijelző!
ugyanakkora, mint a 320x320-as, csak a felbontása kisebb :)

[ Szeretkezve ]

(#244) zaba válasza bwoay (#242) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Egy másik fórumon az m515-öt ajánlják a Zire 21 helyett.

Az m505, m515, Zire 21, Zire 31 közül melyiket kéne vennem?

Az a bajom csak a Zire 21-gyel, hogy nem bővíthető és nem tudom van-e rá valami Word- Excell kezelő. Viszont állítólag egyhétig bírja az akksi. Sötétben ritkán használnám, valsz.

[Szerkesztve]

(#245) Esmein válasza zaba (#244) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

M500-as-t nézz zire21 helyett.

(#246) zaba válasza Esmein (#245) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Mert?

És a négy közül mi a sorrend?
Te milyet vettél végül?

(#247) Esmein válasza zaba (#246) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha végre jön a postás, akkor m505-öst fogok, de csak mert rábólintottam. m500-ast akartam. Szépis jóis, feketefehéris. Ugyanaz mint az m505-ös csak monokróm. Meg tán műanyag a tokja nem fém vagy ilyesmi.
Ja és lehet tolni bele sd/mmc kártyákat. Meg lehet tuningolni a procit le föl :)

Télleg, lefele meddig megy, ami mellett még lehet olvasni ? És mennyivel hosszabbodik az üzemidő ?

[Szerkesztve]

(#248) zaba válasza Esmein (#247) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Az m505, m515, Zire 21, Zire 31 milyen sorrend? Nemcsak ár, hanem értelmesség szempontjából is.

(#249) Esmein válasza zaba (#248) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

m505-515,31,21.
Ha nem zavar hogy monokróm, az m500-as nagyon király gép. Képes 8 órát folyamatosan dolgozni 1 töltéssel + olvashatóbb a képe, mint mondjuk az m505-nek. az 515-nek jó a háttérvilágítása, de aránytalanul drága.

[Szerkesztve]

(#250) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az m505-öst lehet fekete fehérre állítani ? Ill variálni a színmélységgel ? Esetleg van rá valamilyen olvashatóságjavító hack ?

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.