Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)

(#101) A.P.I.

A.P.I.
(fanatikus tag)

pölö itt
Bővebben: link

''nem értel hozzá, és még kicsiben is gondolkodsz, én fagypont alatti -40C-os procival dolgozom!'' by RGB alias mbit

(#102) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

25-ért kapható 3630-as ? Ez nagyon jónak tűnik.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#103) Alex91 válasza Esmein (#102) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Hat... Azert ez se annyira jo, eleg regi szeria, de ha mp3-at is akarsz, akkor ennyi penzert ez nem olyan rossz. (Mondjuk sokkal nagyobb, mint m500-as, es hulye Win fut rajta :).)

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#104) Esmein válasza Alex91 (#103) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mik az előnyei hátrányai egy m500-hoz képest ?
(közben olvasok én is értékeléseket...)

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#105) Alex91 válasza Esmein (#104) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Azt hiszem nem lehet alapban boviteni memot, kulon kabat kell bele. 240x320-as kijelzo szines, 65k szin, mp3, diktafon funkcio. Nagyobb, nehezebb, keves mar 32 MB RAM (ezen PPC2002-es OS fut, ami szinten mar nem mai darabb. Mondjuk az m500-as PalmOS4.1-gye se uj) Rovidebb keszenleti, hasznalati ido 1 toltessel.
De ha nincs nagyon leharcolva, akkor elso PDA-nak ez se rossz vetel.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#106) Esmein válasza Alex91 (#105) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk 3 óra mp3 hallgatás és 1-2 nap készenléti idő belefér ?
Lehet downclockolni a procit ?

(#107) Alex91 válasza Esmein (#106) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Passz! De elvileg ennek mennie kellennyi idore. De 32 Mb-ra mennyi zene megy ra? :)

(#108) Esmein válasza Alex91 (#107) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

optimális esetben 34 percnyi 128 kilobites :)

(#109) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Ja, csak 4ö96 szin, bocs!

(#110) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézegetem még a 3130-ast is...

(#111) bwoay válasza McPie (#23) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Az m515 -öt nagyon bátor tett ajánlani manapság, bárkinek is... (már párszor kifutott típus, mintha valakinek új autó vásárlásakor a négyütemű Wartburgot ajánlanád) A színvisszaadás, meg a hangképzés erősen fapados rajta...''

Te is nagyon jól tudod, hogy egy PDA attól még, hogy nem friss modell, még simán lehet tökéletes választás annak, akinek nincs szüksége többre annál, mint amit az adott típus nyújtani tud.
A wartburgos hasonlat meg egy hülyeség, szerintem csak arra volt jó, hogy eltúlozza a kontrasztot, hiszen az 515 nem is olyan rég még a Palm csúcsmodelljének számított,
a Wartburg meg már akkor is ''elmegy'' kategória volt, amikor mi 5 évesek voltunk.

Persze akinek Wi-Fi meg BT meg GPS kell, meg 640x480-as kijelzö,
annak nem lehet ajánlani, de 10 rugóért egy ''röhögcségesen'' jó vétel,
én személy szerint ennyit még egy jó állapotú Vx-ért is adnék.

[ Szeretkezve ]

(#112) bwoay válasza Alex91 (#105) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Alex,
az m500 és az m505 Palm OS 4.0-val jöttek ki, 4.1 az m515-ön volt.
Mondjuk a különbség nüansznyi a két oprendszer között.

[ Szeretkezve ]

(#113) bwoay

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az biztosan az m500 mellett szól, hogy a kijelzöje valóban sokkal jobban olvasható, mint egy m505/515-é, ráadásul ezeknél valamivel laposabb, és könnyebb is, nomeg sokkal tovább bírja egy töltéssel.
Viszont a háttérvilágítása gyengébb (ezért is fogyaszt kevesebbet),
és ha bekapcsolja az ember, akkor a képet inverzben mutatja.
Van, aki ezt zavarónak találja, ezért létezik olyan segédprogi,
ami orvosolja a dolgot.
Az is hátrány lehet, hogy a képernyő frissítése nem annyira gyors,
mint a színes modelleké, mivel azokban van még egy plusz Epson grafikus chip.
Szóval video nézésére, meg gyors mozgású játékokhoz nem túl ideális az m500.

[ Szeretkezve ]

(#114) Alex91 válasza bwoay (#113) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Tudom, hogy 4.0-val jottek ki, de azt hiszem flash-elhetok! (Az m505 bizta.)
Atkapcsolni inverzbe a vilagitast egyszeru :).

Belepni a memo padba, aztan nyitni egy uj doksit, es abba beleirni: shortcut jel, utana egy pont(.), majd egy 8-as. Es voala, atkapcsolja a kovetkezo resetig.

Amugy nekem nem kellett igazan a hattervilagitas, ha nem full sotetben van az ember altalaban eleg jol olvashato.

(#115) aurum válasza mzprox (#5) üzenetére

aurum
(őstag)

akkor lehetne egy roller vs. f1 topik is parhuzamosan :)

I fuck the corner of your mouth, my dear Alexander!!

(#116) stpotty válasza Jim Tonic (#17) üzenetére

stpotty
(tag)

Pontosan hol ennyi az annyi (város), mert naptárnak pont jó lenne apukámnak.

(#117) stpotty válasza stpotty (#116) üzenetére

stpotty
(tag)

Most nézem, és én csak 49pénzért találtam.

(#118) bwoay válasza Alex91 (#114) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igazad van, természetesen flashelhetők.

Ezt az invertáló trükköt még sosem hallottam, de baró!
Mondjuk engem sem zavar, és való igaz, hogy alig kell használni,
szinte egész nap jól olvasható a kijelző, szemben az m505/515-tel,
aminél elég ritkán lehet jól látni a displayt háttérvilágítás nélkül.

m500-nál akkor van gond, amikor már kellene a fény, de még nincs elég sötét,
ilyenkor már elég rosszul látható, a háttrévilágítás meg csak ront a helyzeten
(de szerencsére ez nem sokszor okozott még gondot 2 év alatt ;))

[ Szeretkezve ]

(#119) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Olyasmit hallottam, hogy 20k körül van egy 3630 ára ... Ehhez képest olyan lassan pörög a pdamania fóruma, hogy 1 nap alatt senki nem válaszolt. Aprón meg ugye nem szivesen vásárolnék. Ja és 3130 rulz. Mennyivel ér kevesebbet a 32 helyett 16 mega ram és a monochrome kijelző miatt ?

(#120) Alex91 válasza Esmein (#119) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

3130-at egyaltalan ne! Akkor inkabb m500! (16 MB RAM keves, es a mono kijelzot nem hiszem, hogy ma mar nagyon tamogatnak, es nem is igazan arulnak ilyet!)

(#121) aurum válasza Esmein (#119) üzenetére

aurum
(őstag)

hasznalt 3630-as ipaq-ot kapsz 25k-ert. 16M flash, 32M ram.

(#122) Esmein válasza Alex91 (#120) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Oh. okes

(#123) Esmein válasza aurum (#121) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Aproneten ?

(#124) joergie válasza Esmein (#123) üzenetére

joergie
(senior tag)
LOGOUT blog

éna fujitsu siemens pocket loox 600-ra tippelek, 400mhz-es a procija, cf, sd kártya foglalat, bluetooth, infra, miegymás, és használtan 60-ért vesztegetik, viszont a hp-kkel szemben a hátránya, hogy kevés a kiegészítő-alkatrész
(szerkbár ahogy elnézem nem ebben az árkategóriában gondolozol

[Szerkesztve]

Website tesztelés online pénzkereset? http://mytesterjobs.com/user/index/ref/137589

(#125) Esmein válasza joergie (#124) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A baj vele annyi, hogy a max keret úgy 25-30 körül van. Egy p4 2.4 + egy 256/400-as samsung. Vagy ezek értéke kpban.

(#126) aurum válasza Esmein (#123) üzenetére

aurum
(őstag)

jaja. en is ott vettem a ipqa-hu cf kabatot 10k penzert. ipaq-al egyutt 30k lett volna, rossz aksival.

szeritnem minden 2..3 eves ipaq/pda-nak rossz az aksija, ugyhogy csak kulso aksival lehet hasznalni 1..2 oranal tovabb.

(#127) Esmein válasza aurum (#126) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Új akksi 6500 ft a speedshopnál, szal akkor ezt is be kell kalkulálni ?

(#128) aurum válasza Esmein (#127) üzenetére

aurum
(őstag)

igen. az enyem szinte allandoan a dokkoloban van es megis kinyiffant az aksija.
mivel wlan bemereshez hasznalom ujabban, raraktam egy nagyobb telefon aksit es azzal eleg jol birja.

36xx-es ipaq-ot erdemes ugy venni, hogy cf kabat is legyen hozza mert abbol van kulso aksis verzio igy nem kell barkacsolni (felteve ha jo az az aksi) es egy csomo minden kapcsolhato a gepre.

a nagyobb/ujabb ipqa-ok szinte csak memoraban tudnak tobbet, mint az az alap 3630, a 2x-es proci sebesseg nem sok vizet zavar.

netelesre egyik sem praktikus, mert kicsi a kepernyo. email olvas es par soros iras meg elmegy.

program, ebook meg van dogivel a kulonbozo p2p halozatokon.

(#129) stpotty

stpotty
(tag)

namég1x

Van valakinek valami tapasztalata a hp ipaq 1915-tel? Most készülök venni 1et, és tudni szeretném, hogy nagyon mellényúlok-e? Az adatait elolvastam, meg amit találtam róla, de hátha itt is ismeri valaki.

(#130) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a kevés akksi nem igazán nyerő akkor :(
Olyan gép kellene, amivel lehet : E-bookot olvasni, excelezni, játszogatni ilyen Prince 1 kaliberű gamekat. Jegyzetelni gondolom mindegyikbe lehet és van kézírás felismerés is. A lényeg, ha a zsebemben van ne kelljen minden nap tölteni ha pedig használom keményen, akkor is haza tudjak érni a suliből, mielőtt lemerülne.

(#131) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

3630 akkor akksi miatt kilőve. Palm OS buta :(
30k körül mit lehet még venni ?

(#132) bwoay válasza Esmein (#131) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Buta? Már miért lenne az?

[ Szeretkezve ]

(#133) Esmein válasza bwoay (#132) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Öööö... Ezt mondták...
Fene, hogy ennyire hülye vagyok PDA-khoz. Már azt sem tudom mit akarok. Sokáig tartson az akku és tudjak Asimovot olvasni rajta, de legyen usb is és az sem nagy baj ha lehet látni a képét a szabadban egy padon ücsörögve. Nomeg az ára is érzékeny valami.

(#134) bwoay válasza Esmein (#133) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja, szoktak ilyet mondani,
mivel multimédiában a korábbi Palm OS gépek jócskán el voltak maradva a Pocket PC masináktól. Viszont azt ne feledjük, hogy azért egy m505 is képes videot lejátszani, és mindezt egy 33 MHz-es Motorola Dragonball processzorral teszi, a PPC gépek közül meg nem is tudok olyanról, amiben olyan proci lenne, aminek az órajele 120 alatt van.
Amire neked kell, arra szerintem egy m500 tökéletes lenne,
nagyon sokáig bírja egy töltéssel, olvastam rajta Asimovot (végigolvastam rajta az Én, a robotot, illetve a teljes Robottörténeteket) :D
Ennek (illetve az összes szürkeárnyalatos gépnek) van a legjobban látható kijlezője, hiszen ezeken egy pixel eleve nem 3 sub-pixelből (RGB) áll, hanem
a képpont önmagában tud színt (pontosabban csak árnyalatot) váltani.
Bár szoktam rajta Excel táblákat nézegetni, az tény,
hogy erre a 160x160-as kijelző nem a legmegfelelőbb.
A Sonynak van 320x320-as Clié gépe, de olyat nem hinném, hogy fogsz találni.

A régebbi Compaq iPaq-ek pont arról híresek, hogy nagyok, nehezek, és rengeteget fogyasztanak.

A 6-os Documents to Go óta a Palm gépek konverzió nélkül képesek Word dokumentumokat kezelni, és bár az m500 kis procijának kell idő,
amíg egy ilyet megnyit, a célnak szvsz megfelel,
hacsak nem naponta akarsz 5 MB-os doksikat nyitogatni.

[ Szeretkezve ]

(#135) Esmein válasza bwoay (#134) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hmm... Mobilt is csak azért nem cserélek, mert a szines szinte olvashatatlan napfényben, a T65-ösöm pedig tökéletes. Szal egy m500-as megcsinálja nekem ezeket a dolgokat ? Hm... Lehet mégiscsak azt akarok.

(#136) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A palm gépeknek a képernyő alsó részén van egy téglalap. Csak itt lehet ceruzával molesztálni, vagy az egész képernyő érzékeny ?

(#137) zaba

zaba
(fanatikus tag)

Ha én word, excell, fileokat olvasni, naptárként, gps-ként használni (van ilyen egyáltalán?), képtárolóként használni akarom, akkor mi kell nekem?

Red meat can kill ya'. Enjoy!

(#138) Alex91 válasza Esmein (#136) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Az egesz kepernyo termeszetesen nyomaserzekeny. A bevitel megy a graffiti feluleten. (Kulon progival persze a kepernyo is hasznalhato bevitelre.)

Egyebkent arra, hogy buta a PalmOS, csak annyit, hogy ez egyM$ marketing duma :).

Itt mar tobb, mint 10 ezer alkalmazas van, es ezek kozott szamos jo es ingyenes is!

(#139) Alex91 válasza zaba (#137) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

GPS eseten itthon kimondottan a PPC gepek johetnek szamitasba. Van Mitac, amiben beepitett GPS van, vagy lehet kapni HP gepeket is megfelelo HW-el es GPS SW-vel.

(#140) Esmein válasza Alex91 (#138) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor mostmár csak meg kell szereznem a megfelelő célhardvert :)

(#141) Alex91 válasza Esmein (#140) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Azt majd szerzel ra egy kulso bill.-t is, es mehet a jegyzeteles ezerrel. (Rajossz, hogy ezek utan notebook se kell :).)

(#142) zaba válasza Alex91 (#139) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

És ha GPS-ként nemzetközileg is akarom használni? Amúgy ez így milyen pontos lehet? 10 cm?

Red meat can kill ya'. Enjoy!

(#143) Alex91 válasza zaba (#142) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A terkep miatt jobbak a PocketPC gepek, mert arra van magyar is. A vevotol fugg, de a 10 cm azert tulzas :). Szinte barmelyik PDA-hoz lehet GPS vevot tenni. Van CF vagy SD foglalatba valo, van kabeles, es a legujabb a bluetooth kapcsolatos vevok.

(#144) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Itt nezz korul!

http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3

(#145) Alex91 válasza Esmein (#140) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Van az aproneten egy Ipaq 3670 30k-ert! (64 MB RAM van benne!)

(#146) aurum válasza bwoay (#134) üzenetére

aurum
(őstag)

/*
Ennek (illetve az összes szürkeárnyalatos gépnek) van a legjobban látható kijlezője, hiszen ezeken egy pixel eleve nem 3 sub-pixelből (RGB) áll, hanem
a képpont önmagában tud színt (pontosabban csak árnyalatot) váltani.
*/

cigany el akarja adni a lovat a lo neki megy a falnak.

te cigany ez a lo vak!!
haa dehogy vak, csak bator!

(#147) Esmein válasza aurum (#146) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tehát ? m505 megéri az árkülönbözetet ?

(#148) aurum válasza bwoay (#134) üzenetére

aurum
(őstag)

/*
A régebbi Compaq iPaq-ek pont arról híresek, hogy nagyok, nehezek, és rengeteget fogyasztanak.
*/

hulyeseg. egy 3630 kicsi konnyu kb 6..8 orat megy egy feltoltessel. es ez nem egy feketefeher cucc ami csak korlatozott dolgokat tud. azon kivul szines, jol lathato napfenyben is lejatsza az mp3-at divx-et, stb

a palm az egy tovabbfejlesztett hatarido naplo a pocket pc meg egy szamitogep.

(#149) Esmein válasza Alex91 (#145) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a 3630-ast kilőttem az akksi miatt :(

(#150) aurum válasza zaba (#142) üzenetére

aurum
(őstag)

modultol fugg. de azert 2..3m-nel nem nagyon pontosabb egyik sem. magyar terkepnek jo az aeromap, az belefer az alap 3630-ba is.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen PDA-t érdemes venni? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.