Nos akkor...én most vettem pár hete egy masinát: Asus A716-ot egy 3000 mAh-ás pótakksival egy kittben. (105 pénzbe fájt
) Én ezt ajánlanám neked, a leírtak alapján. Bővebben: link
+ egy jó leírás: Bővebben: link
Hááát:
1: ez viszonylag egyszerű lenne, nézd meg sorban mekkora az akksiidejük és az már egy jó kindulópont, a második fontos dolog, hogy ez cserélhető-e és ha igen, kapható-e és mennyiért (mert én pl gondolkoztam az acer n50-en is, de hiába cserélhető az akksi, ha Mo.- nem kapni, legalábbis én egy bolt árlistájában sem láttam) . Nekem a 3000 mAh-ás akksi kibír egy töltéssel több napot is viszonylag intenzív használat mellett (kis játék, kis zene a buszon, míg utazok rajta,...).
2: erről sajna nem tudok nyilatkozni, de szerintem ez nem a pda-n fog múlni, hanem inkább a másik oldalon
3: szerintem CF+SD, mindkettő kell! Bár GPS-ben jobb a BT-os, ugyanis annak van saját akksija nem a gépét húzza le, mint a CF-s és így marad hely a CF-kártyának, amire rakhatod a térképeket, mert nekem pl az SD-ben egy 512-es van, de ha jól telerakom progikkal, akkor még éppen marad egy kis hely a zenéknek, a CF-slotba pedig a dig.fényképezőgépem kártyáját dugom, ha megakarom nézni a képeket, amiket csináltam. Szóval nem árt a két slot...
4: olyan 300MHz-hez ragaszkodj, de a tapasztalatom szerint a 400 MHz nekem eddig mindenre elég volt.
5: bár nem szép dolog a sajátot dícsérni, de eddig a tesztekből is azt vettem le, hogy az A716-nak nagyon szép képe van (bár csak QVGA). Játék esetében pedig mindig a D-pad-et nézd meg (az a kis 4+1 irányú joystick középen). A legjobbja amúgy az Asus A620-nak volt idáig, legalábbis én ezt tudtam kideríteni, ettől valamivel rosszabb az A716, de még mindig kitűnő. Sok riválisnál jobb.
Amúgy filmek esetében gondolj bele, hogy egy 1,5 órás film QVGAban és kicsit butított hanggal (nem kell ide Dolby
) olyan 150 MB, ettől nagyobb felbontásban már nem éri meg, olyan sok helyet foglal.
A kijelző minőségéről sokat nem tudok mondani, de nézz körül, sok tesztben foglalkoznak a kijelző minőségével.
[Szerkesztve]
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán