Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#751) Surranó válasza Joe bácsi (#750) üzenetére

Surranó
(fanatikus tag)

Köszi! :R Én is a 2010-est néztem ki; két kérdés:

1. a 2510-es ha jól látom, kicsit gyorsabb (bemelegedése is?), és a felbontása egyik irányban jobb. Más különbség is van, pl PostScript támogatás?

2. a tonert láttam neten 13k körül is emlegetni; ezeknek mennyire kell hinni? Lehet, hogy az már utángyártott v -töltött toner lenne?

S.

(#752) Joe bácsi válasza Surranó (#751) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

16500 alatt nem kapsz eredeti tonert. Amúgy azzal kb.3000 lapot tudsz nyomtatni. Ami most benne van alapból, az csak kb.1000 lapra elég. Ha töltöd, akkor tanácsos 4 évenként venni egy új eredeti tonert.
Bemelegedés ugyan annyi idő. (10 mp)

Nálam már ott megbukik egy telefon, h. nem tud sms jelentést és Bt-on fájlokat küldeni mindenféle buhera nélkül!

(#753) Vekiboy válasza Joe bácsi (#752) üzenetére

Vekiboy
(tag)

Hali. És szépen nyomtat???? :DD Na meg a windowst sikerült feltelepíteni? ;]

"The meaning of war is not to die for your country, it's to make the other bastard die for his!" - Gen. George Patton

(#754) Joe bácsi válasza Vekiboy (#753) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Besz@rás milyen szépen!!! :DD
NANÁ, "kis" segítséggel. :R

Nálam már ott megbukik egy telefon, h. nem tud sms jelentést és Bt-on fájlokat küldeni mindenféle buhera nélkül!

(#755) sulep

sulep
(senior tag)

Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani olyan lézernyomtatót ami olcsó (max 25-30 közötti) és olcsó hozzá a toner (max 9-10 ezer / kb 2000-2500 lapot bírjon a toner)? Mert ajánlották a Samsunk 2018-at meg az Oki B4100-at. Ezek jók? Vagy Ti melyiket ajánljátok?

(#756) Joe bácsi válasza sulep (#755) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Olyat nem kapsz amihez ennyire olcsó gyári tonert kapsz. DE, ha nem gyárival használod, akkor a nyomtató kb. 2 utángyártott toner után dobhatod ki a kukába.
Én a Samsungot ajánlom, a HP-t SEMMI esetre sem.

(#757) lantana

lantana
(újonc)

Sziasztok!

Mint maximálisan kezdő lézernyomtató-tulajdonos :) szeretnék segítséget kérni! Ne nevessetek ki ha túlparázom.. :B

Az újszülött egy Samsung ML 2010 PR

Tünet: nyomtatás után megállás nélkül pörög valami benne (jó zajos, az átlag számítógépzaj éji csend ehhez képest), ami gondolom a ventillátor, DE a rácsos részein sehol sem nyom meleg levegőt (legalább tudnám, hogy hűt), hanem egy helyen szinte hűvöset. Miközben azon a részén, ahol kijön a papír, okádja a forróságot és a fedő műanyag is meleg. A papírok annyira melegen jönnek ki, hogy ha az éppen kicsusszanó papírra érintve ráteszem a kezem, azaz engedem elcsúszni a lapot a tenyerem alatt, akkor szabályszerűen elkapom a kezem, reflexből (= annyira forró).

Kérdés: ez normális, vagy Nektek, akiknek esetleg ugyanilyen nyomtatótok van, nem produkálja ugyanezt?

(félreértés ne essék, azt értem hogy a lézertechnika hővel jár, de nekem itt a mértékével van bajom)

Jóhír a hozzászólásom írása közben, hogy leállt a hangzavar, a ventillátor abbahagyta, most csend van teljesen. Kérdésem ezennel redukálódik a forróság mértékére! Ez akkor normális? :B

(#758) Joe bácsi válasza lantana (#757) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Nekem ML-2510-es van és ilyet csinál mint a tiéd, de nem forró lapot ad ki. No para, normális működés. :))

(#759) sss

sss
(senior tag)

Hello!
Akarok valami nyomtatót venni, de nem vágom h milyet.Nézegettem samsung 2010ml-t, de sajnos sokba jönne ki vele a nyomtatás. Tudtok vmi tintasugarast ajánlani, amivel mondjuk nem 2 percig tart egy oldal kinyomtatása? Mert az otthoni multifunkciós gép nem vmi gyors. :(

(#760) FNZ

FNZ
(fanatikus tag)

hali !

nézegettem a canon mp510-et és az mp220-at. van valakinek tapasztalata ezekkel?

(#761) FNZ válasza tothbe (#717) üzenetére

FNZ
(fanatikus tag)

nézegettem a netet, de hol találtad, hogy tud cd-re nyomtatni?

(#762) sulep

sulep
(senior tag)

Úgy néz ki veszek akkor egy Samsung 2010-es lézernyomtatót. Mennyire éri meg a +7-8 ezer Ft-ot a 2510-es?

(#763) sss válasza sss (#759) üzenetére

sss
(senior tag)

Senki nem mond semmit? :)

[ Szerkesztve ]

(#764) Joe bácsi válasza sss (#759) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Én a Canon ip4300-at ajánlom. Úgy volt vagy olyat vagy a mostanit veszem.
Sztem meg a tintasugarassal a nyomtatás drágábbra jön ki. Számolj utánna, ezért is vettem lézert.

[ Szerkesztve ]

(#765) sss válasza Joe bácsi (#764) üzenetére

sss
(senior tag)

Megnézem ezt a cannont thx.
Meg lehet h olcsóbb lenne lézernyomtatóval, de abba 15k fele van a toner, tintasugarsaba meg 800 huf...

(#766) Kurcy

Kurcy
(tag)

sziasztok !

Szeretnék egy ilyen nyomtató venni kérlek benneteket aki ismeri ezt a típust vagy tud valami erről a márkáról legyen olyan kedves írjon néhány sort róla !

Brother DCP-115C multifunkciós tintasugaras nyomtató

Köszönöm :))

Üdv: Kurcy :DD

(#767) Joe bácsi válasza sss (#765) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Vehetsz bele utángyártott patront, de akkor számolj vele, h. nem sokáig fogja bírni a nyomtatód és dobhatod ki.
Számold ki, h. ha veszel bele eredeti patront (csak feketét) 3400-ért ami elég kb. 300-350 lapra, toner elég kb.3000 lapra aminek az ára 17800 huf, akkor mennyivel lesz drágább a tintasugaras. Durva számolással, majdnem 2 tonert vehetsz abból az árból amit patronra költesz, h. 3000 lapot kinyomtass.
De el kell döntened, h. nyomtatni fogsz-e színesen. Meg, h. milyen időközönként fogod használni. Én a ritka használat miatt vettem lézert. Az előző tintasugarasom beszáradt 2 hónap állás miatt.

(#768) sss válasza Joe bácsi (#767) üzenetére

sss
(senior tag)

De érted 18k egy tonerre? Ez így egy összegben soknak tűnik. Meg nem nagyon nyomtatok 3000 oldalt, szal akkor már kéne nyomtatni izomból pénzért is. Csak nemtom kiknek...

(#769) Joe bácsi válasza sss (#768) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Persze így egyszerre kiadni 18 rugót soknak tűnik, de racionálisan kell dönteni, vásárolni.
Naná, én se nyomtatok 3000 oldalt egy hónap alatt, de legalább ritkán kell vennit tonert. Ha kibírja 2 évig a toner, akkor sem lesz semmi baja olyan sok idő után. De a tintasugarasnak igen....... :))

(#770) takidj

takidj
(újonc)

holla!

olyan nyomtatót szeretnék venni, ami tud cd-re és dvd-re is nyomtatni. jelenleg egy ip1600am van de nagyon drága hozzá a patron... uh szeretnék venni valami olyant, amihez olcsóbb a patron és tudja a fent említett dolgot. ezért kinéztem egy ip4500-öt magamnak! vélemyények erről a nyomtatóról? esetleg valakinek van ilyen? esetleg valaki tud jobbat?

előre is köszi!!!

(#771) lantana

lantana
(újonc)

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi megnyugtató válaszokat Samsung 2010 ügyben.
Viszont amit ma produkált, az már felettébb nyugtalanító.
Nyomtattam 11 majd 4 oldalt, és ahogy jön ki a papír, füst (gőz) is távozik vele együtt ! Nem sok, nem is tudom, mint egy nagyon gyönge lehelet hidegben, de ilyet, hogy füstöl a nyomtató !!!!!

Nektek is csinálja a fenti típus, vagy vigyem azonnal vissza? :( Nézzétek meg kérlek legközelebbi nyomtatásnál tüzetesen a lapkiadó- részét !

[ Szerkesztve ]

(#772) Joe bácsi válasza lantana (#771) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

HŰŰŰ, ez vmi egyedi gond lehet. Nálam PÖPECÜL megy a gép! :DD

(#773) Mr.Bece válasza sss (#759) üzenetére

Mr.Bece
(újonc)

Sss!

Ezt egy masik topic-hoz irtam:
http://prohardver.hu/tema/milyen_nyomtatot_vegyek_canon_vagy_hp/hsz_1-50.html

A lenyeg, hogy en egy HP PS 3180-ast vettem vegul. A szoftvere tenyleg furcsa (foleg a karakterfelismero kezelhetetlen egy kicsit), de maga a keszulek szerintem jo.
A WinXP es a Fedora (Linux) is felismerte, igaz ez utobbinak csak egy korabbi HP modellhez (HP PS 2170) valo drivere volt, de azzal mukodott.

(#774) Hoffer

Hoffer
(senior tag)

Hellosztok!!

Most szeretnék multifunkciós nyomtatót venni!
Kinéztem kettőt HP c4180 vagy c4280! Mi a különbség melyik a jobb??
Vagy esetleg ajánlotok valami mást?? 27 ezer felett ne legyen az ára!!

Köszi! :R

(#775) Joe bácsi válasza Hoffer (#774) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Csak Hp-t NE!!!

(#776) Hoffer válasza Joe bácsi (#775) üzenetére

Hoffer
(senior tag)

Miért ne?? Ugy gondolom hogy azért ígyis a legjobb gyártó annak ellenére hogy drága a patron nem?? És azért az sem olyan vészes! Mert hallottam olyan hogy egy Canon nagyon hamar tönkrement!!

(#777) Joe bácsi válasza Hoffer (#776) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Barátnőm Canonja 5 év után ment tönkre. Napi rendszerességgel nyomtatott több tíz oldalakat és most adta be a kulcsot.
A Hp a kezdetekben jó volt, de mára a fénye teljesen kifakult.
De a te döntésed. Az Epson azért nem jó, mert drágább bele a patron mint a nyomtató majdnem. Számtek boltos srác mondta.
Ő is a Canon ajánlotta és sok más is.

(#778) Matt-OPT

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Tervezem Samsung 2010 lézernyomtató vásárlását, és érdekelne, hogy hogyan éri meg a legjobban a toner? Sajátkezűleg töltés porral, vigyem el valahova ahol megcsinálják, utángyártott toner? Melyik módszer hány oldalra képes és mik a költségek? Előre is köszi a válaszokat!

HP ProBook 4520s (Intel i5 460M, 3 GB RAM, Ati HD 4350)

(#779) Csokimester

Csokimester
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Most tervezem egy tintasugaras nyomtató vásárlását. Nincsenek nagy igényeim, nem is nyomtatnék sokat, csak amennyi egy normális egyetemi élethez kell.:D HP-t és Canon-t ajánlották, nekem is volt korábban egy HP Deskjet 610C ami elég sokáig húzta, aztán ki tudja miért beadta a derekát, de akkor már veteránkorú volt.:D Szóval a HP Deskjet 6980-at néztem ki, sztem nem horribilis összegbe kerül hozzá a patron, és amennyit én használnám nem is fogyna el hamar. Ja, és a kétoldalas nyomtatás meg a wireless nyomtatás elég fontos, kényelmi szempontból.:) Várnám a véleményeket és tapasztalatokat, ha valaki esetleg már találkozott ilyen nyomtatóval. Köszönöm a választ előre is!

Csokimester

(#780) szeva000 válasza Csokimester (#779) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

qrvára felejtsd el a hp-t,ha nem akarsz évente nyomtatót venni.hulladék

(#781) L!NK->Q3

L!NK->Q3
(senior tag)

Üdv all!
Nyomtatók veszek keresztlányomnak (11 éves) karácsonyra.

Tudtok ajánlani vmit?

Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

(#782) Joe bácsi válasza L!NK->Q3 (#781) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Árat nem írtál, h. mennyit szánsz rá. Én csak a Canon ajánlom. Ip 1800-ast kapsz 10.000-12.000 korul. Vagy iP 4300-as, azt meg 22.000 korul kapsz.

(#783) Joe bácsi válasza Matt-OPT (#778) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Éedeklődj utánna, h. hol és mennyiért csinálják a töltést. Töltőt te is tudsz venni 7.000 Ft-ért. Azzal nem tudom, h. hányszor lehet tölteni, mert a srác nem tudtam megmondani ahol kérdeztem. Utángyártott tonert Samuhoz még nem láttam.
Az első kezdő tonerrel kb. 1000 lapot tudsz nyomtatni. Amit utánna veszel azzal kb. 3000 lapot. És érdemes kb. 4 évente legkésőbb új tonert venni, ha töltöd.
A toner 17800 Ft. (eredeti)

(#784) Csokimester válasza szeva000 (#780) üzenetére

Csokimester
(lelkes újonc)

Akkor Canonban gondolkodjam esetleg? Kicsit fura hogy sokan rossznak mondják a hp-t, régen nem ez volt a helyzet, vagy igen?:) abszolút nem követtem a történeseket a nyomtatók terén.

(#785) Csokimester válasza Csokimester (#784) üzenetére

Csokimester
(lelkes újonc)

Találtam neten Canon PIXMA IP4500 bruttó 24000, és patronok is 3-4000 körül mozognak hozzá, mindegyik szín 500oldal feletti kapacitással átlagos használat mellett. Ezt szted érdemes megvenni?

(#786) szeva000 válasza Csokimester (#784) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Mi küzdöttünk a cégnél 4-5évig a hp-al.gyakorlatilag a garit ééhogy kibírták.(volt ami azt sem.A régiak még jók voltak,de az már a múlt).Érdekes módon mióta canon és samsung nyomtatókat gyűrünk,semmi gond.Fillérekből tölthetőek ráadásul.

(#787) szeva000 válasza Csokimester (#785) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

aránylag jó ár ennyiért.Nagyon jó kis nyomtató.

(#788) puco

puco
(újonc)

Sziasztok!

Karácsonyra szánnék a családnak egy Epson DX4400-t! Vélemény róla? Igazából többet nyomtatunk fekete fehéret, de azért néha-néha színeset is és hát a fotó... Mennyire nyomtat jó minőségű fotókat?

Előre is köszi a válaszokat!

(#789) Csokimester válasza szeva000 (#787) üzenetére

Csokimester
(lelkes újonc)

Köszi a gyors választ, akkor sztem ez lesz.:)

(#790) c41r0^

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Multifunkciós nyomtatót (nyomtatás, fénymásolás, scannelés) vennék január környékén, nyomtatásra igen ritkán használnám (akkor is általában fekete patronnal, meg úgy egyébként is keveset lenne használva a gép, de jól jönnének a plussz funkciói), ezért fontos lenne, hogy ne száradjon be a patron. Scannelés tekintetében sincsenek nagy igényeim.

Kinéztem egy ilyet:

MP220 (CANON)
CANON Multipass MP220 szines tintasugaras nyomtató+scanner+másoló
br. 25K Ft-ért KATT

A PG-37 fekete patron 3.5K körül van, tehát elfogadható az ára is számomra.

jó választás lehet?

illetve itt vannak még a vetélytársai:

LEXMARK X1180 Easy All In One - Print, Scan, Copy
15K Ft

LEXMARK X1270 multifunkciós készülék
13K Ft

Ezekre gondolom igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve (szerviz, gyorsan fogyó patron, rossz minőség, stb.), ráadásul a tonerek is inkább 4.5K körül kezdődnek bele :(

Ugye a Canon mellett tegyem le a voksomat?

[ Szerkesztve ]

http://soundcloud.com/morbidezza

(#791) Joe bácsi válasza puco (#788) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Epsont és Hp-t SOHA!!! CSAK Canont!!!

(#792) Joe bácsi válasza c41r0^ (#790) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Természetesen IGEN!!! :K

(#793) gardener válasza Joe bácsi (#791) üzenetére

gardener
(őstag)

Egyetértek! :R

(#794) c41r0^

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

köszönöm a megerősítéseket! :K

http://soundcloud.com/morbidezza

(#795) L!NK->Q3

L!NK->Q3
(senior tag)

11 éves keresztlányomnak sztnék nyomtatót venni. Ha a helyi számtechbolt oldala nem ver át akkor ez a két legolcsóbb nyomtató van raktáron és ennyiért:

HP OfficeJet F380 Nyomtató+Fax+Scanner(sík)+Fénymásoló Bruttó: 12k-ért

vagy

HP D1460 Tintasugaras USB,GDI PhotoRET-III/IV. A4 szines nyomtató
Bruttó ár: 8.280,- Ft

Mit tanácsoltok melyiket vegyem? Egyátalán érdemes a multifunkiós nyomtatót venni? Patronok nem túl drágák ezekhez a nyomtatókhoz?

Előre is köszi a választ!

Apokalipszis, Vitriol...kapjátok el őket! Kobra, Piton, Anakonda, kússzatok a ház mögé!!!

(#796) Joe bácsi válasza L!NK->Q3 (#795) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Csak Hp-t NE!!!
A multifunkciósokról azt kell tudni, h. gyengébbek benne a funkciók, mintha külön vennél nyomtatót, scannert, fénymásolót.
Csak Canont vegyél és abból is nyomtatót. De ha nagyon ragaszkodsz mégis a multihoz, akkor vedd azt.

(#797) L!NK->Q3 válasza Joe bácsi (#796) üzenetére

L!NK->Q3
(senior tag)

Gyengébbek benne a funkciók <-- részleteznéd kicsit jobban pls.

A HP ennyire gáz?
A Canonról meg azt hallottam hogy ha nincs használva akkor beszárad, a HP meg nem.
Ez igaz?
Most voltam egy másik boltban itt meg 8872ft a canon ip1300, a hp1460 meg 10080HUF.

(#798) Joe bácsi válasza L!NK->Q3 (#797) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Kisebb a nyomtatás,scennelés, fénymásolás színmélysége és 4 vagy 5 patron kell bele, nem emlékszem pontosan.
Vegyél inkább Canon iP1800-at, százszpr jobb és csak 2 patron kell bele. Utángyártottal is tökéletes.
Hülyeség, mindegyik tintasugaras beszárad, ha huzamosabb ideig nincs használva.
Többen is írták ebben a topikban vagy másik hasonlóban, h. mennyire tré a Hp.
Ja, 1300-at ne vegyél, mert tetű lassú.

(#799) L!NK->Q3 válasza Joe bácsi (#798) üzenetére

L!NK->Q3
(senior tag)

Köszi a tájékoztatót, ha tudok még karácsony előtt veszek 1 Canon iP1800-at.

Thx még1x

(#800) L!NK->Q3

L!NK->Q3
(senior tag)

Már meg is vettem :D
Remélem beválik!
Köszi all

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.