Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mkRoland

    senior tag

    válasz szbence #1540 üzenetére

    Ha valaki beruház egy Epson-ba (a színenként cserélhető tintasugaras), annak tudnia kell pár dolgot:
    1, mivel színenként cserélhető, elég gazdaságosra jön ki a fenntartása, mivel csak a kifogyott színt kell cserélni
    2, a fej fixen be van építve a nyomtatóba, így csak a tintatartó tartályt cseréled
    3, olcsóbb hozzá mind az eredeti, mind az utángyártott fogyóanyag, mint más gyártóké (lehet, hogy egyes Canon-ok, vagy Lexmark-ok jobbra jönnek ki, de azokat nem ismerem), mivel csak a tintatartó tartályt cseréled (míg pl.: HP-nál a patronnal egybe van építve a fej, így egy új patron behelyezése esetén a fej is cserélésre kerül)
    4, a fix fej védelmének érdekében vannak beépített funkciók, ilyen pl.: az, hogy a nyomtató csak akkor enged nyomtatni, ha mindegyik patron be van helyezve és nem üresnek érzékeli őket (még a csak fekete tintával való nyomtatáshoz is kell neki az összes szín, függetlenül attól, hogy egy piktoliternyit sem használ egyikből sem)
    5, köztudott, hogy az Epson pocsékolóan bánik az értékes tintával, főleg ha fejtisztításról van szó
    Ezekre a védelmi funkciókra azért van szükség, mert a fixen beépített fejnek a nyomtató egész életében ki kellene tartania (a nyomtató árával vetekszik egy új fej!!!)!
    Viszont az utángyártott tintapatronokat rendszerint úgy reklámozzák, hogy a gyári kapacitás 2-3x-ára vannak töltve. Ez így igaz is, de sajnos a chip erről az emelt kapacitásról nem igazán tud. Tehát ha a nyomtatód 2-3 fejtisztítás után jelzi, hogy szerinte a patron felét sikeresen ellőtte a használt-tinta-tartó-tartályba (Waste Ink Pad - ennek a telődése miatti hibaüzenet is viszonylag gyakori a külföldi fórumokon), az csak a chipen tárolt információra vonatkozik (utángyártott patronok használatánál megéri 1,5 garnitúra árából beruházni egy resetelőre, még ha nem is töltöd a chip szerint üres, valójában min. félig tele patronokat).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák