Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1001) Alex91 válasza q13579 (#999) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

[link]

Bar egy kicsit ez hangos, meg az anyaghasznalat sem a legjobb...

[link]

Vagy itt van ez. Ezek lezer multi printerek.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#1002) Tristis

Tristis
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Vennék egy alap multis fekete-fehér nyomtatót. Mivel a tintásoknak baromi sok a lapköltsége, így úgy gondoltam belekukkantok a lézeres kínálatba, hiszen 1-2 év alatt simán behozza emezeket a nyomtatási költségek miatt.

Én úgy találtam, hogy a Samsung SCX 4200-as 32.000Ft (Extreme Digital) lenne a legjobb választás.

Vetélytársai:
Canon i-SENSYS MF4010 48.000Ft
Hewlett Packard LaserJet M1005 MFP 40.000Ft

Mindenképpen fontos, hogy egy gombnyomásra fénymásoljon. Aput nem tudom már megtanítani scannelni :D
Mit gondoltok, valóban ő a legjobb választás? Használat 1000lap/év kb, persze ez nagyon attól függ... (Én még az Canon ip 2000-esem nyúzom, mivel 250Ft bele a patron :R )

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#1003) Tristis

Tristis
(senior tag)
LOGOUT blog

Találtam még esetleges kihívókat:

Xerox WorkCentre 3119 34.000Ft

Panasonic KX-MB263HX 38.000Ft

A legfontosabb szempont a lapköltség. Persze az sem baj, ha megbízható. Gondolom pl. a Panasonicot nem nagyon lehet utántölteni olcsón. Tehát a fenntartási költség az elsődleges.

Minden infót nagyon köszönök előre is.

(#1004) Tristis

Tristis
(senior tag)
LOGOUT blog

Eldöntöttem, hogy melyik terméket veszem meg, bár úgy gondolom mind a három termék remek megoldás a vetélytársakhoz képest.

Mivel én 1000-2000lap/év szinten fogom használni a multis gépet, így a Samsung SCX 4200-as típust választottam. Ára (33e Ft) jelentősen olcsóbb (7e Ft), mint a Hp-nak, és ez a különbség az (100%-ban) utángyártott tonerek árában nézve (szállítással 5.500Ft és 7.800Ft) csak 9-10.000 lap után térülne meg. A samsung mellett szólt még, hogy tőlünk 20 km-re van szervíze (Kecskemét - Ricoh), illetve az is, hogy tőlük 2 év garanciával tudom megvásárolni a terméket. Van ott ismerősöm is, azért az sem rossz...:)

Nem vagyok biztos abban, hogy nem-e Canon-t kellett volna vennem. Ez a Samsung egy hosszú távú megoldás, amelynek biztosan nem szárad be a festéke és a feje sem megy tönkre. Ugye a Canonnál négy festékes téma miatt tönkremehet hamarabb. Ha színes dolgokkal is foglalkoznék akkor persze Canon lett volna. De így, 2 év garival talán egy picit jobb megoldás a Samsung.

Mások számára is egy-két okosság abból, amire én jutottam.
- Tonert ne töltsél, csak otthon! Ha már bolt, akkor inkább vegyél (100%-ban) utángyártottat
- Olcsón akarsz nyomtatni Canon IP 1800 (10e Ft) és bele a 180Ft-os patron ezerrel:)
- Hp gépek azért annyira nem rosszak, mint amennyire lehordják, persze típus válogatja (Q2612 tonerral ellátottak jók általában)
- Normális ember vesz scannert és nyomtatót külön!! (Aput már nem tudom ilyenekre idomítani :) )
- Aki otthon nyomtat képeket eredeti patronnal az marha! Én Fujisoknál szoktam bagóért... Utángyártottal már megéri talán, de a minősége....(Canon MP520-ba patron 370FT:D)
- Irodába Samsung SCX 4521 (50e Ft), vagy annál komolyabb gép.
- Epson nyomtatók sem rosszak, csak kicsit drágábbra jön ki a lapköltsége így az elején kilőtem őket. Nem tudok rossz véleményt mondani róluk.
- Ha Xerox, akkor meg már inkább Samsung
- Panasonic drága...
- Ezt a Brother-t mög nééé!!!!!!! Mer hoki
- Ja és utoljára... Aki eredeti patront vesz tintasugaras gépbe, az komplett hülye :P Akkor már vegyen lézert, mert 2000 oldalon belül csúnyán megtérül az ára.

Remélem mindenki számára jó kis fejtágulás volt. Nyugodtan kössetek bele.

(#1005) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

Milyen nyomtató vegyek, ha vastag papírra akarok nyomtatni?
Nem nyomtatnánk vele sokat, tehát nem kell nagy terhelhetőség.

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#1006) Jozi

Jozi
(tag)

Sziasztok !
Kellene egy új nyomtató,de ezzel a chipes dologgal nagyon összezavartatok.
HP 5150-esem volt eddig, az nem volt chipes, legalábbis nem vettem észre :)
Szóval amit kinéztem az a Canon iP3500 .
Ez chipes? A töltése ennek hogy megy?

Semmi extra dolgot nem várok tőle, átlagos otthoni használatra kell,havi 100-300 oldal , de ha fotót nyomtatok meg merjem mutatni másnak is.Gyorsaság se lényeg.
Lényeg hogyha kifogy ne kelljen tizezret rákölteni a tintacserére.

Akinek van kedve írhatna egy bővebbet.
Tudom már biztos le van írva párszor fórumban, de annyira azért nem értek hozzá hogy összeszedjem a nekem szükséges infót. Csak belekavarodnék.

Előre is köszi !

(#1007) Kovalek válasza Jozi (#1006) üzenetére

Kovalek
(újonc)

Szia! Igen chipes! Így lehet utángyártott patronnal használni: http://www.tintacentrum.hu/online/images/CLI-8_patron_leiras.jpg
Nekem nem ajánlották, lehet hogy 780 ft bele a patron de nem szabad ezzel vacakolni mert így nem tudod hogy mikor fogy ki a patronból a festék, ha erdeti patronnal akarod használni akkor nem szóltam. Én még mindig ajánlom (mivel nekem is ilyen van) az Epson R285-öt.

(#1008) Jozi válasza Kovalek (#1007) üzenetére

Jozi
(tag)

Eddig HP 5150-esem volt, 56-, 57-es patronokkal.
Utántöltés után az se jelezte hogy mikor fogy ki, láttam a nyomtatáson.

Az eredeti patronon mit értessz ? Azoknak darabja ~3500 FT szinenként.
Vagyis egy csere 14000, hát az sok.

(#1009) Jozi

Jozi
(tag)

Ja és még annyit, hogy kisvárosomban csak HP-hez és Canonhoz tudok venni patront, utántöltőt , és nyomtatót is. Mást sajna nem forgalmaz senki.

(#1010) Jozi

Jozi
(tag)

Nem egy forgalmas fórum ez, tud valaki jobbat ?

(#1011) Kovalek válasza Jozi (#1009) üzenetére

Kovalek
(újonc)

Arra nem gondoltál hogy interneten rendelve minden patront megkaphatsz akármilyen kis helyen is legyél és álltalában még olcsóbb is. Pl.: www.tintacentrum.hu vagy www.patronok.hu

(#1012) ludla

ludla
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Szerintetek érdemes venni egy canon ip1800-at? Az ip1500 am megadta magát ebbe egy fej 19900ft a canon tól. Az Ip 1800nak kényes a feje ha utána töltöm? Van esetletleg tapasztalat? Köszi

[ Szerkesztve ]

BlackPanther OS 11.1 KDE

(#1013) Atlantis

Atlantis
(VIP)

Hello!

Van egy i350-es Canon-om, de sajnos nem találtam hozzá 64 bites drivert XP-hez, így az a gyanúm, hogy le kell cserélnem. Ha esetleg valaki tudja, hogy lehet rávenni a fent említett oprendszert a kezelésére, igazán leírhatná.

Ha nem lehetséges: ajánljatok nekem egy olyan nyomtatót, ami megbízhatóan működik 64 bites oprendszer alatt. Otthoni célra lesz, ritkán nyomtatok, de akkor vegyesen színeset és fekete-fehéret is. Nekem ez a kis Canon teljesen megfelelt eddig, tetszett, hogy olcsón lehetett patront cserélni benne(6k-ból megvolt a fekete és színes patron is, nem tudom, hogy eredeti-e avagy utángyártott), szóval az igények most is hasonlók lennének.

>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

(#1014) cvszal

cvszal
(újonc)

Hali!
Multifunkciósat szeretnék venni (4 patronost), de sajna nagyon nem vagyok képben.

Amit kinéztem:
Epson Stylus DX4450
Canon Pixma MP520
+bármilyen javaslatot szivesen fogadok

A Canon szimpatikusabb, de drágább is. Jó lenne tudni, hogy tud-e annyival többet az Epsonnál, hogy érdemes megvenni közel duplájáért.

Köszi minden segítséget.

(#1015) Kojak

Kojak
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A 2 multi nyomtató közül melyiket ajánljátok? Vagy esetleg vmi jobb ebben az árkategóriában?
-Epson Stylus DX7450
-Brother DCP135C

Előre is köszi!

(#1016) ankaz

ankaz
(kvázi-tag)

Sziasztok lenne egy fogós kérdésem.

Irodai használatra kellene, fekete-fehér, scannel és faxol és ami a legfontosabb 100k alat marad az ára. Létezik ilyen nyomtató? Az hogy lézer vagy tinta az mindegy. Nem kell a legolcsóbbnak lennie az utántöltésnek, de legyen gazdaságos.

(#1017) Shomci

Shomci
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

sziasztok!

multifunkcios nyomtatot szeretnek vasarolni, es az volna a kerdesem, h szerintetek milyet kellene/eri meg venni?

amit tudjon:
szines lezer nyomtatas
szkenneles

ezeken belul milyet erdemes, dpi stb?

elore is koszi, az esetleges valaszok johetnek priviben is!

Shomci

NOKIA E51+8GB && ASUS WL500GPremium+120GB

(#1018) kiraly45

kiraly45
(lelkes újonc)

Sziasztok!

A fotónyomtatókról szeretnék kérdezni. Tényleg labor minőségű nyomtatást lehet velük készíteni, azaz olyan minőséget, amit a fotóboltokban kidolgoznak, vagy ez csak duma?
Én 3 db nyomtatót néztem ki 30ezer Ft-ig:
- HP PhotoSmart D7360
- Canon PIXMA iP4500
- Epson Stylus Photo R360
Szerintetek melyiket vegyem? Én a HP felé hajlanék, de nem vagyok biztos a dolgomban. Az olvasottak alapján olyan nagy különbség inkább a sebességben van a Canon javára, de ez nem lenne lényeges. Sokkal inkább szempont lenne az, hogy a fejek ne száradjanak be, illetve a kész nyomat sima legyen, ne ragadjon a kézhez vagy más anyaghoz.
Megkérdezném azt is, hogy kb. hogyan jön ki árban egy 10x15-ös nyomtatás a fotós boltokban előhívott fényképekhez képest?

Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.

(#1019) mrwild

mrwild
(újonc)

Hali!
Nyomtatót szeretnék venni ,a régi Hp deskjet 3325-öm helyett.
Szöveg nyomtatásra nagyrészt, nagyon ritkán egy pár színes dolog(szöveg, kis kép).
Canonba gondolkodok ami viszonylag olcsó, mert nincs rá nagyon sok pénzem.
Egy kritérium a patron csere se kerüljön sokba.
Vki vmi tipp? :(

(#1020) Sagifonok

Sagifonok
(újonc)

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki megtudná e mondani h mi a különbség az Epson stylus DX8400 és DX8450 nyomtató között. Én nem találtam különbséget csak árban. vki aki többet tud róluk lécci írjon.

THX :R

(#1021) benoce válasza Sagifonok (#1020) üzenetére

benoce
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

DX8450 tartalmaz karakterfelismero szoftvert, ennyi tudtommal a kulombseg

(#1022) Sagifonok válasza benoce (#1021) üzenetére

Sagifonok
(újonc)

Okés, köszi...azért 1-2 kereskedő a dx8450 ért pár ezerrel többet kér..ezek szerint szinte a semmiért...

(#1023) benoce válasza Sagifonok (#1022) üzenetére

benoce
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

mas az ar szortimentre, es mas az ar, - pld ha raklapos mennyiseget elhozol

(#1024) bianca3

bianca3
(kvázi-tag)

Szerintetek milyen nyomtató jó az én toshiba notebookomhoz? :U
sajna nem értek hozzá, de árban szimpi és a márka is :B
ízé, szval ha valakinek van mit hozzáfűznie várom :))
itt a link:
http://patrontoltes.hu/index.php?option=com_productbook&func=detail&Itemid=53&id=7

(#1025) Chili7 válasza bianca3 (#1024) üzenetére

Chili7
(őstag)

A linkből nem derül ki, hogy milyen a nyomtató, de szerintem minden nyomtató jó, minden notebookhoz. Egyedül azt kell megnézned, hogy tud-e a nyomtató usb-n kommunikálni. Ha új nyomtató, akkor valószínű.

(#1026) szeva000 válasza bianca3 (#1024) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

én fűzök hozzá:)
HP-t ne vegyél,megspórolsz egy csomó anyázást és pénzt is.

(#1027) dave93

dave93
(őstag)

Véletlenül már az Azonnali kérdések órája topicban is feltettem ezt a kérdést, de igazából ide kell írnom:
SZiasztok!
Olyan jó minőségű nyomtató kéne nekem 10-15k között, amibe olcsó a patron :) (Persze most az utángyártottra gondolok) Ennyi pénzért kapok olyan nyomtatót, ami fotópapírra szép képeket tud nyomtatni? :) Köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#1028) bianca3 válasza szeva000 (#1026) üzenetére

bianca3
(kvázi-tag)

canon jobb?
mi a baj a hp-vel?

(#1029) dave93 válasza dave93 (#1027) üzenetére

dave93
(őstag)

:( Senki nem tud segíteni? Még ma meg kéne vennem...

(#1030) Tel Elek

Tel Elek
(PH! addikt)

Hali!
Ti milyen nyomtatót javasolnátok?
Fontos szempontok:
-Jó minőségű fotót nyomtasson fotópapírra
-Multifunkcionális legyen, tehát fénymásoljon, scanneljen is
-Lehessen bele olcsó, utángyártott tintapatront vásárolni

Ár:
Tintasugaras esetén: max 20-25K
Lézeres esetén: max 40K
:R

(#1031) Tel Elek válasza Tel Elek (#1030) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

pl:?
HP
Epson

(#1032) Tel Elek válasza Tel Elek (#1031) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

HP kiejtve.
Azt hiszem ez az Epson lesz.
Valakinek van ilyenlye, vagy a 8000-res szériából valamelyik?
Fotót jót nyomtat?

(#1033) Tel Elek

Tel Elek
(PH! addikt)

Na már csak az érdekelne, hogy mi a különbség az alábbiak közt:
Epson DX7400
Epson DX7450
Epson DX8400

(#1034) gg72 válasza Kovalek (#996) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Lehet tudni, hogy Epson R285-ös nyomtatóhoz milyen utángyártott patront lehet használni?

(#1035) Lewzke

Lewzke
(senior tag)

HP Laser Jet 6P tipusú fekete-fehér lézeres nyomtató - nagyon megbízható 3000 -4000 nyomtatás egy tonerrel , én már a 3adik tonert fogyasztom és még mindig kifogástalanúl működik .... Nemtudom ha lehet e még kapni ezt a típust , de mindenkinek ajánlom , szép volt HP :C

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/mxclcd

(#1036) Sagifonok

Sagifonok
(újonc)

Mi a véleményetek az Epson stylus Dx 8450/8400 -ról?
(ha van vkinek írhatna, h mennyire van megelégedvel vele)

(#1037) old_artist

old_artist
(PH! addikt)

Üdv, mindenkinek!

Tudnátok ajánlani nekem az alábbi feltételekkel színes nyomtatót (csak laser vagy szublimációs közül választanék):
- csak eredeti valós PostScript (nem emulált) érdekelne
- kalibrálható (CMYK-ra alkalmas profi minőségben) színhelyességre
- valós 1200 vagy 2400dpi nyomtatásra alkalmas legyen
- tudjon hálózaton is működni
- Pc és MAC kompatibilitás is fontos
- a legjobb toner/ár/lap teljesítménnyel
- olcsó szervizelhetősége (ha szükséges)

Köszönettel várom az ajánlatokat, mik közül választahatok, a mai forgalomba került modellek közül!

Nem árt, ha valakinek tapasztalata is van az általam leírt paramérerek figyelembevételével a nyomtató(k)ról.

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#1038) bianca3

bianca3
(kvázi-tag)

nagyon jóóó lett a hp nyomtató! ajánlom :C

(#1039) old_artist válasza old_artist (#1037) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Senki, erre nem tud mondani nekem valamit?

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#1040) haralambusz

haralambusz
(tag)

Sziasztok!

Epson Stylus DX8450 vagy Canon PIXMA MP610??? :F

Ti melyiket vennétek és miért?

(#1041) haralambusz válasza haralambusz (#1040) üzenetére

haralambusz
(tag)

Senki? Lassan aktuális lenne a vásárlás!

Akkor csak annyit, hogy Canon vagy Epson?

(#1042) haralambusz válasza haralambusz (#1041) üzenetére

haralambusz
(tag)

Mind1, megoldódott!

Canon lesz a nagyobb patron miatt és mert csak 1pl-el dolgozik! :R

(#1043) Zealot

Zealot
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Új nyomtató vásárlás előtt állok, de nem tudom mostanában melyik érné meg, a következő feltételekkel:
- olcsó szines nyomtatás (főleg képek lesznek nyomtatva)
- utántölthető patron / toner legyen benne
- minél nagyobb kapacitású legyen a patron/toner
- tintasugaras és lézer is szóbajöhet, bár azt hiszem a lézerrel túl drága lenne.

A sebesség nem fontos, a minőséggel pedig úgy vagyok, hogy manapság már mindegyik csak jobb lehet mint a régi HP DeskJet 845C.

(#1044) s7evcsenko

s7evcsenko
(őstag)

Sziasztok
Érdeklődnék...
Toneres lézernyomtatót szeretnék venni, fekete-fehéret.
Havi szintem kb. 3000 oldalt szeretnék nyomtatni.
Tudtok ajánlani valami jó és gazdaságos gépet??
Előre is köszi.

"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy-két gyökér, de annak jól odabaszol ásóval, azt haladsz tovább!"

(#1045) Csákk

Csákk
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok ,
milyen nyomtatót ajánlanátok otthoni használatra aminek olcsó az utántöltése /karbantartása, szöveget és képet egyaránt nyomtatnék... :F (kb. havi 20-30oldal).

Köszi előre is... :R

^^

(#1046) szeva000 válasza Csákk (#1045) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

sztem a canon IP sorozatból válogass és inkább a több tartályos megoldást ajánlanám,ha töltögeted.

(#1047) Csákk válasza szeva000 (#1046) üzenetére

Csákk
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi az infót. :R

^^

(#1048) Fogo

Fogo
(újonc)

Sziasztok!

Nyomtatót szeretnék venni és érdekelne, hogy szerintetek a következő igényeknek melyik nyomtató felelne megy a legjobban:

- Csak ff szöveges dokumentum nyomtatására
- Esetleg puska nyomtatására :D
- Max 25e ft
- Toner ár / nyomtatható lapok mennyisége aránya jó legyen

(#1049) szeva000

szeva000
(PH! addikt)

akkor a 25k körül keress valami olcsó samsungot,azzal jársz legjobban.

(#1050) Pharaoh

Pharaoh
(fanatikus tag)

Hi!

FF lézernyomtatót szeretnék venni, ami tudja a duplex nyomtatást is. Kinéztem a Samsung 2851-et vagy 3050-et. De ezekhez vagy nincs vagy majdnem olyan drága az utángyártott toner mint az új.
Tuda valaki, ezelhez hasonlót ajánlani, amivel olcsóbb a nyomtatás?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.