Ne, is haragudj, de ez kezd a klasszikus ''Moszkvában Volvót osztogatnak'' viccre hasonlítani. Úgy elég nehéz érdemleges vitát folytatni, hogy állítasz valamit, majd utána közlöd, hogy bocsi, egyébként nem arról a termékről és nem úgy van szó...
1. Látom, csak nem akartam vele dicsekedni.
2a. Jó, akkor osztogatnak. További pontosítás céljából: mivel az _egész_ vita abból alakult ki, hogy laptopon hogy muzsikál a Vista, az SSE nálatok laptopon vagy szerveren fut?
2b. Nem keresem, mert többnyire nem árlistából, honlapról, hírekből tudom, mi mikor jelenik meg...
3a. Vista-ról volt végig szó. Az pedig az én ismereteim szerint a desktop kliens. A szerver (legalábbis régen) Longhorn volt. Átnevezték?
3b. Nekünk is van, ami nem kompatibilis w2k3-mal. Pl. azért, mert ASP, és valami spéci IIS módban fut, ami w2k-n van csak. Mellesleg mintha alaposan átírták volna mindkét rendszert, annyira, hogy a Microsoft is hivatalosan javasolja, eszetlenül ne telepítsék, mert nem minden szoftver fut vele. (Egyben technikai leírásokat is megadott, miket kell átírni a helyes működés érdekében.) Magad írtad, hogy _nem_jelent_meg, ergo valószínűtlen, hogy pl. az említett HP System Management-nek lenne külön erre megírt verziója. (A Dell OpenManage-nek is kellett egy új verzió, ami rendesen futott w2k3 alapon. A w2k-ra írt verzió bugosnak tűnhetett - pedig nem volt az, csak nem arra tervezték.)
Most írjam le, vagy a következtetés könnyedén levonható?
4. Fussunk neki még egyszer. Az Aero-nak főként videokártya kell. Ha a géped elég erős Aero nélkül futtatni a Vista-t, akkor egy normális kártyával Aero-val is jó lesz. Szerintem nem szabad alkalmazásként gondolni az Aerora, mert nem egy aero.exe, amit elindítasz, hanem egy megjelenítő réteg.
Még egyszer megkérdem tehát, immár a módosított tényeid alapján: mi a fészkes köze van annak, hogy a (Longhorn?) SSE _szerver_ lassabban futtat bizonyos szerveroldali cuccokat ahhoz, hogy a Vista kliens hogyan fut laptopon?
Mod: bocs, PeterkeT, sokáig írtam, nem láttam a kérésedet.
Sipi
[Szerkesztve]
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!