Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#901) tkazmer válasza kekegsm (#899) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy elég figyelmes voltál, 200k a kerete....a panasonic notik meg már azért belecsúsznak a milliós nagyságrendekbe is....

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#902) peterkeT válasza kekegsm (#900) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''2. Vistat felejtsd el szerintem. Akarmilyen geped is van, keves lesz neki...''

Egy Pentium M 1,73-as procival, 1GB RAM-mal, és i915GM chipsettel rendelkező notin elég szépen megy. Igaz, Aero nélkül, mivel ehhez a lapkészlethez nincs (és nem is várható) wddm driver. És ez még csak RC2 Vista.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#903) kekegsm válasza peterkeT (#902) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Barmilyen alkalmazast futatsz rajta, sokkal-sokkal lassabb lesz, mint az XP. Adatbazisalkalmazasoknal ez 15-18-szoros kulonbseg is lehet (MSSQL es ORACLE).

All a balhe nalunk emmiatt, a customerek balheznak, hogy ok a Vistat akarjak, mi meg balhezunk, mert nem akarjuk, hogy behaljon a datacenter. Igaz, ez a szerver valtozat, de ugyanez van a desktoppknal is, mindenki szop vele, a dublini MS kozpontban az utobbi 3-4 hetben ujratelepitettek vagy 1500 pc-t (desktopot-laptopot), mert lassu, inkompatibilis, megakasztja a halozatot, etc....

Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

(#904) moonman válasza kekegsm (#903) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

''Barmilyen alkalmazast futatsz rajta, sokkal-sokkal lassabb lesz, mint az XP.''

inkább csak erre reagálnék, mert ezt elsőkézből tudom megcáfolni. jópár alkalmazást még gyorsabban is futtat.

Sent from my Windows Phone

(#905) peterkeT válasza kekegsm (#903) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Én csak itthoni környezetben, általános alkalmazásokkal használom, itt megy rendesen. Üzleti környezetben viszont egyértelműen butaság egy még hivatalosan meg sem jelent (jó, tudom, RTM már van) operációs rendszert használni, hiszen eleve rengeteg a hibalehetőség. Ezért van az, hogy a cégek még jó darabig meg fogják tartani az XP-t, és itt nem csak hónapokra, hanem akár egy-két évre gondolok.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#906) moonman válasza peterkeT (#905) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ehhez képest már közel annyit adtak el belőle, mint anno XP-ből. :)

(#907) peterkeT válasza moonman (#906) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Nem ismerem a statisztikákat. Csak azt tudom, hogy több multinál is 2 éve még voltak gépek Win2000-rel. legalábis a mostani és az előző cégemnél is 2003 végére történt meg a végleges átállás (persze ehhez a géppark elavultsága is hozzájárult).

p

(#908) Rossi

Rossi
(őstag)

Egy cikk szerint az Aerohoz kétmagos processzor, 256MB-os VGA, 1GB RAM és Sata2 kell. Magyarul, aki Aero-t akar, váltson platformot. Sajnos ez PC-n elkerülhetetlen, notebookon sztem meg értelmetlen lesz felrakni, kivéve az erős DTR-eket.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#909) AMD Power válasza Rossi (#908) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Egy X2-s AMD-nek 1GB rammal nem lesz probléma! És az messze nem DTR! ;)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#910) Rossi válasza AMD Power (#909) üzenetére

Rossi
(őstag)

Ez eddig ok, de integrált VGA kevés lesz. De én is ezt írtam, kétmagos proci, 1GB RAM, 256 MB VGA. :R

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#911) AMD Power válasza Rossi (#910) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Hát igen! Erre én is kíváncsi vagyok nagyon. Bár elméletileg elégnek kéne lennie..!

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#912) Rossi válasza AMD Power (#911) üzenetére

Rossi
(őstag)

Aero nélkül fele ekkora rendszer kell... 1mag, 512 RAM, 128 VGA. De sztem az átlag noti-felhasználóknak nem éri majd meg gyönyörködni az új oprendszerben, amikor mindenki még több akkuidőt szeretne, és nagyon sok gép futkoz akár 256 MB RAM-mal, nagyon gyengusz integrált VGA-val.

(#913) shev7 válasza Rossi (#910) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

gma950 aero komaptibilis legjobb tudasom szerint.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#914) AMD Power válasza shev7 (#913) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Akkor szerintem a 1150 ATi-val se lehet gond! :B

(#915) Rossi válasza shev7 (#913) üzenetére

Rossi
(őstag)

Nem hinném... [link]
Kell hozzá a shader 3.0.

(#916) shev7 válasza Rossi (#915) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

hat az intel mast mond: [link]

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#917) Shadowfax válasza Rossi (#915) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Megnézted, hogy mikori az a cikk? :U 2005 szeptember...
Amúgy hivatalos forrásokat kellene nézegetni: [link]

Másrészt többen beszámoltak már különböző topikokban, hogy a szarfos GMA950-nel szerelt notijukon vígan fut a Vista aero... De biztos csak érzékcsalódásuk volt. :U

www.eladomakonyvem.hu

(#918) moonman válasza Rossi (#915) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

már megbocsáss, de ez baromság. a most 5 éves típus notebookomon röhögve fut az aero, se kétmag se 256 MB (64) vga. a shader 3.0-t pedig már a százéves radeon 9600 is tudja.

az pedig egy másik dolog, hogy a Microsoft mérései szerint - meg szerintem is - az aero egyáltalán nincs kihatással a teljesítményre. pcfórumot meg ne olvass, káros az egészségre.

(#919) Rossi válasza Shadowfax (#917) üzenetére

Rossi
(őstag)

Hát ezt jól benéztem... :Y

Láma vagyok... :W :W :W

(#920) kekegsm válasza moonman (#904) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Cafold meg elso kezbol, de inkabb akkor en nulladik kezbol ha lehet. Cegen belul tilos hasznalni a Vistat. Persze hogy nem nyomjak tele az ujsagokat vele, hogy ''Nehogy hasznald, mer szar lesz...''

nezd, en kb 15 napig telepitettem a szerverekre, aztan 1 hetig meg visszacsere a 2003ra. Mindent ujra kellett telepiteni, a nullarol, backupbol visszaallitani. Es elsokezbol mondom, hogy 4szer annyi ido kell egy Vista normalis feltelepitesehez, konfiguralasahoz, mint a 2003serverhez. Ez utobbi meg ugye Xp servervaltozatban.

Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

(#921) kekegsm válasza peterkeT (#905) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Megjelenni nagykozonseg szamara nem jelent meg meg, viszont mi november vegen mar telepitettuk.

(#922) kekegsm válasza moonman (#918) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Biztos hogy te Vistat hasznalsz? Hogyhogy nincs kihatassal a teljesitmenyre?

Akkor Call of Duty 2 is megy a PentiumII/500-on? Mert az is csak ugyanugy egy 3d-s alkalmazas...

(#923) szimcsi

szimcsi
(senior tag)

Szeretnék laptopot venni, képszerkesztésekhez, internetezéshez, filmnézéshez, minimális játszáshoz kellene, melyiket válasszam szerintetek?
1.HP nx6310 T5500 Core 2 Duo 512MB 60GB DVD+/-RW XPP 658 font, amihez Sound Blaster Pro hangkártyát is írnak, amit mondjuk nem tudom mit takar laptop esetében.
Ez 1.66 ghz processzort tartalmaz (core 2 duo).
2.HP Pavilion dv6152eu AMD 64 1024MB 100GB XP Media 680 font
Kösz.

XP

(#924) moonman válasza kekegsm (#920) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

aha. már csak azt nem értem, miért cserétek 2003-at kliens operációs rendszerre.

(#925) Blaise válasza szimcsi (#923) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Az elsőt vedd, újabb technológia

A másodikban valószínűleg nem mobil proci van, ami fűtőtestté varázsolja a notit és pillanatok alatt leszívja az akksit.

Eladó Halo Reach: http://bit.ly/JLZHxs

(#926) szimcsi válasza Blaise (#925) üzenetére

szimcsi
(senior tag)

És ez a hangkártya nem tudod, hogy muzsikál?

XP

(#927) Sipi válasza kekegsm (#920) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bevezető: már bocs, de az, hogy cégen belül tilos használni (akármelyik cég is ez), az egyéni szocproblem.

Főtéma: (opsz, bocs, előbb kiröhögöm magam...).
Megvan.
Tehát te Vista operációs rendszert tettél fel a Windows 2003 Server helyére. S a meglepetés erejével hatott, hogy egy kliens operációs rendszeren szolgáltatásokat futtatva, az jóval lassabb, mint a direkt erre tervezett szerveren. Hm. Mik vannak...

Levezetés: a legszebb ok-okozati összefüggést produkáltad. Mivel négyszer annyi ideig települ, ezért az alkalmazásokat is jóval lassabban futtatja. (Gondolom, az olyan hülyeség, ami csupáncsak tény, hogy a telepítendő cucc mérete is jóval nagyobb, nem zavar. Nyilván ugyanannyi idő felmásolni is 8 gigát, mint kettőt.)

Jajj, ki ne hagyjam már! November végén az angol nyelvű Vista-ból sem volt végleges verzió.

Vagyis összefoglalva (szigorúan az általad megadott adatokból levezetve): mivel a megjelenés előtt 2 hónappal álló Vista kliens operációs rendszer szerverként használva döglassú, ezért szar.

Csak én érzek némi furát ebben az okfejtésben? S mit csináljon szegény PeterkeT, akinek a nemisannyire legújabb laptopján egész szépen elfut? (Nem döcög, fut!)

Á, majdnem kihagytam még egyet. A 3D teljesítménynek semmi köze a processzorhoz. Azért 3D. A Call of Duty-ban van mindenféle figura, meg pukkanás, mi több, egy nagyméretű, folyton változó terep. Ezt pedig nem a villásdugó fogja neked számolni... A Wordnél hasonló igényű számítás ritkán fordul elő.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#928) kekegsm válasza moonman (#924) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Desktopokra persze hogy XPp megy, termeszetesen. Szerverekre megy a 2003 vissza

(#929) szimcsi válasza szimcsi (#926) üzenetére

szimcsi
(senior tag)

Még egy kérdés, hogy a T5500 és T5600-as processzorok között nagy a különbség?

XP

(#930) kekegsm válasza moonman (#924) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Ja, bocs, felreertettem. Termeszetesen nem a sima Vista megy a szerverekre, hanem az SEE.

(#931) cucka válasza szimcsi (#923) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a második is jó vétel szerintem.
ha kis fáradtsággal utánanéztél volna, akkor kiderül, hogy abban egy kétmagos 1.6ghz-es turion proci van. asztali amd procikat szerintem már egyik gyártó sem szerel notebookba.

ha brutál számítási teljesítményre van szükséged, akkor a core2duo valamivel jobb választás. ugyanakkor számold bele az árba, hogy 512 mega memória nem lesz elég semmire. ezen kívül a 100 gigás vinyó miatt is jobb vétel lenne az amd.

a sound blaster pro kompatibilis hangkártya pedig pont azt jelenti, hogy sbpro kompatibilis. nyilván valami alaplapra integrált vacak.

(#932) kekegsm válasza Sipi (#927) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Na akkor a tisztazas vegett:

1. A ceg, aminel nem szabad hasznalni, az a Microsoft... (ha megnezed az adataim, akkor lathatod

2. Nem a desktop Vista ment fel a szerverekre termeszetesen, hanem az SEE (Server Enterprise Edition). Ne keresd, meg jo ideig nem fogod megtalalni a honlapon, arlistakon. Kb majd a tavasz vegen.

3. A telepitendo cucc merete nem erdekes, maga a telepites folyamata alig lassabb (pedig network imagebol megy a telepites nalunk, ahogy a 2003-nal is.), a konfiguralas a nagyon lassu. Barmit vegzel a rendszeren, beallitasz, konfiguralsz, ahogy tetszik, baromi lassan hajtja vegre, amikor ranyomsz az ok gombra. Azonkivul mondjuk amit mertunk, a HP System management a 2003-on kb 4-5 masodperc alatt indul, a Vista SEE-n kell neki 35-40 masodperc. Ez csak egy pelda. Es meg hozzateszem, hogy Microsoft belso szoftverek nem kompatibilisek vele...

3. A desktop Vista finise oktoberben volt, az SEE pedig nov15.-en kerult gold minositesbe, azaz live OS.

4. Nem a Word volt a kerdes, hanem az Aero, ami egy 3d-s alkalmazas. Nem veletlen, hogy olyan eros gep kell a Vistanak, mit gondolsz.

Utolag: Ja, es mi nem is hasznaljuk persze az aerot, sot, a tobbi sallangot sem, szamomra ugyanugy nez ki a Vista, mint egy sima 2003.

[Szerkesztve]

(#933) kekegsm válasza kekegsm (#922) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Ja, gyk, a PII/500hoz persze hozzaerteni a megfelelo sallangokat, 64-128mega memoria, max GF1-GF2, esetleg Radeon7xxx vga, stb.

(#934) peterkeT válasza kekegsm (#932) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''Utolag: Ja, es mi nem is hasznaljuk persze az aerot, sot, a tobbi sallangot sem, szamomra ugyanugy nez ki a Vista, mint egy sima 2003.''

Céges környezetben ez szerintem mindehol alap.

DE! Most kérnék meg mindenkit, hogy itt: [link] folytassuk a beszélgetést.

p

(#935) moonman válasza kekegsm (#932) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

namost akkor vista enterprise-ról van szó (ami az összes többi változattal együtt november 8-án lett rtm) vagy a lonhgorn serverről, ami majd második félévben lesz valamikor kész?

még mindig nem értem, mit keres egy desktop os a 2003 helyén. a vista enterprise nem attól enterprise, hogy szerver, hanem válogatott fícsörökkel rendelkezik. az aero-hoz annyit, hogy egy 1,6-os mobil pentiumon, 64 megás radeon 9600-zal vígan fut, és a +50 MB memórián kívül semmi kihatása nincs az összteljesítményre.

a tilost egyébként max úgy tudom elképzelni, hogy a saját usereidnek megtiltottad, mert mondjuk utálod valamiért.

(#936) Sipi válasza kekegsm (#932) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ne, is haragudj, de ez kezd a klasszikus ''Moszkvában Volvót osztogatnak'' viccre hasonlítani. Úgy elég nehéz érdemleges vitát folytatni, hogy állítasz valamit, majd utána közlöd, hogy bocsi, egyébként nem arról a termékről és nem úgy van szó...

1. Látom, csak nem akartam vele dicsekedni.

2a. Jó, akkor osztogatnak. További pontosítás céljából: mivel az _egész_ vita abból alakult ki, hogy laptopon hogy muzsikál a Vista, az SSE nálatok laptopon vagy szerveren fut?
2b. Nem keresem, mert többnyire nem árlistából, honlapról, hírekből tudom, mi mikor jelenik meg...

3a. Vista-ról volt végig szó. Az pedig az én ismereteim szerint a desktop kliens. A szerver (legalábbis régen) Longhorn volt. Átnevezték?
3b. Nekünk is van, ami nem kompatibilis w2k3-mal. Pl. azért, mert ASP, és valami spéci IIS módban fut, ami w2k-n van csak. Mellesleg mintha alaposan átírták volna mindkét rendszert, annyira, hogy a Microsoft is hivatalosan javasolja, eszetlenül ne telepítsék, mert nem minden szoftver fut vele. (Egyben technikai leírásokat is megadott, miket kell átírni a helyes működés érdekében.) Magad írtad, hogy _nem_jelent_meg, ergo valószínűtlen, hogy pl. az említett HP System Management-nek lenne külön erre megírt verziója. (A Dell OpenManage-nek is kellett egy új verzió, ami rendesen futott w2k3 alapon. A w2k-ra írt verzió bugosnak tűnhetett - pedig nem volt az, csak nem arra tervezték.)
Most írjam le, vagy a következtetés könnyedén levonható?

4. Fussunk neki még egyszer. Az Aero-nak főként videokártya kell. Ha a géped elég erős Aero nélkül futtatni a Vista-t, akkor egy normális kártyával Aero-val is jó lesz. Szerintem nem szabad alkalmazásként gondolni az Aerora, mert nem egy aero.exe, amit elindítasz, hanem egy megjelenítő réteg.

Még egyszer megkérdem tehát, immár a módosított tényeid alapján: mi a fészkes köze van annak, hogy a (Longhorn?) SSE _szerver_ lassabban futtat bizonyos szerveroldali cuccokat ahhoz, hogy a Vista kliens hogyan fut laptopon?

Mod: bocs, PeterkeT, sokáig írtam, nem láttam a kérésedet.

Sipi

[Szerkesztve]

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#937) kekegsm válasza moonman (#935) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Nevezhetjuk Longhorn servernek is, bar ez a nev csak a DEV, azaz silver rendszerre vonatkozik.
Nem, nem a masodik felevben lesz kesz, csak akkor kerul kereskedelmi forgalomba. A microsoftnal altalaban ugy muxik a dolog, hogy hasznaljak par honapot a rendszert, mielott piacra kerulne. A Vista desktopnal ezt elmulasztottak, egnek is a vonalak a supportnal...

Ez amit a szerveren hasznalunk, izig-verig szerver os.

Nincsenek sajat usereim, az MSnek vannak userei (customerek inkabb, ha mar szerverekrol beszelunk), es en nem tiltok semmit sem, en data center support vagyok. Nem en dontom el, hogy ki mit hasznal, hanem a HEDCL (high end data center nemtommi), akik felelosek azert, hogy milyen szerverek keruljenek be.

(#938) kekegsm válasza Sipi (#936) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Nezd, igaz, hogy szerverrol beszeltem, de pont itt latszik a kulonbseg, mert igazabol en nem az Aerora akartam kihegyezni a dolgot, mert az egy csilivili felulet, aminek nincs is sok ertelme.

Itt pont az a lenyeg, hogy a Vista eroforrasigenyei sokkal nagyobbak, mint az XP-e. tobb memoria, nagyobb lapozofajl, nagyobb cpu-utilizacio, stb.

A HP system managementnek van ra valtozata, mivel az MS altal hasznalt szerverek tulnyomo tobbsegben HP-k, es mar a fejlesztes soran volt jelentos egyuttmukodes. (HP gepeken fejlesztettek egyebkent, ami miatt szoptak is az elejen, amikor elkezdtek tesztelni mas gepeken, mert bennemaradt a kodban valami, ami miatt fagyott mas gepeken. Nemtommi, ne kerdezd.)

Egyebkent sajnos az Aero-t olyan butan irtak meg, hogy alkalmazaskent lehet ra gondolni. Nem olyan, mint az xp-ben az explorer.exe, hanem egy, az ugymond rendszer kezelesere hasznalt program fole epul be, mint grafikus megjelenites. Sajnos.

Abban pedig igazad van, hogy en tereltem felre a dolgot, mert a laptopon_hogyan_fut_a_vista temabol atugrottam a szamitogepen_hogyan_fut_a_vista temaba.

Sajnos a Vistanal csak egy kisebb hiba az Aero felulet grafikus igenye, a nagyobb baj, hogy teljesen ugy nez ki, mintha abszolut nem torodtek volna a hardware eszkozok optimalis kihasznalasaval, valamint a kompatibilitas megtartasaval. Ez folag azert zavaro, mert az MS altal hasznalt belso szoftverek sem kompatibilisek tulnyomo tobbsegben, ami szerintem azert nagyobb blama, minthogy mondjuk egy jatek nem fut el rajta...

(#939) peterkeT

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Szolgálati közlemény!

A további hozzászólásokat tegyétek ki vágólapra is, mert innét törölni fogom.

Kérek mindenkit, hogy a Vistával kapcsolatos beszélgetést a Vista topikban folytassuk.

Bővebben: [link]

p

(#940) kekegsm válasza peterkeT (#939) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Igaz-igaz, kulonosen ram, aki a legteljesebb modon terelte felre a topicot.

Itt kerek elnezest.

(#941) ancsa.

ancsa.
(újonc)

sziasztok!

notebook vásárlás előtt állok, és enyhén szólva tanácstalan vagyok, ráadásul járatlan a témában. először egy sonyt néztem ki, a de boltban azt mondták nem megbízható. aztán találtam egy lg-t. az egyik eladó szerint jó a másik szerint a sony kategória, vegyek inkább dell-t. A barátaim azt mondják vegyek hp-t vagy asust. Egy ismerős meg azt, hogy toshibát. Tök jó hogy ekkora a választék, de így az életben nem döntök.
amire én használnám, az főleg filmvágás. meg persze alapdolgok. és én ragaszkodnék az lg-hez, azon belül is az m1-5224h típushoz. nincs valakinek tapasztalata lg notebookok terén? ha van, nagyon kérem, ossza meg velem! előre is köszönöm.

(#942) peterkeT válasza ancsa. (#941) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ami miatt a Sonyt nem javasolja itt neked senki, az a magyarországi support és szerviz hiánya. Ráadásul az utóbbi időben az olcsóbb modellek igencsak ramatyra sikerülnek nekik, arról nem is beszélve, hogy náluk az olcsó is igen relatív fogalom. Viszont szépnek szépek. :)

Dellből Inspiront nem ajánlanék, Acert egyáltalán nem, FuSiból Amilot, illetve az Asus legolcsóbb modelljeit.

Belépőkategóriában a sztenderd ajánlat a HP nx6000-es és az IBM R szériája, megfontolandó választás lehet még az általad is említett LG, az MSI, illetve az Asus némelyik modellje (ezeknek a modellszámozását már nemigen bírom már követni).

Ha kerülöd a tipikus szürkekocka-dizájnt (ha jól vettem ki a ahozzászólásodból) akkor pedig valóban az LG és az MSI marad az alternatíva.

p

(#943) Soockit

Soockit
(fanatikus tag)

Ehez mit szóltok:

ASUS F3JC AP054

LCD: 15,4'' WXGA (1280x800) Color Shine
CPU: 1,83GHz (667MHz FSB), Intel Core 2 Duo T5600 Processzor 2MB L2
RAM: 2x512MB DDR-II (667MHz), max. 2 GB
HDD: 100GB 5400 SATA
WLAN: IEEE 802.11a/b/g
VGA: nVidia GeForce GO7300 128MB VRAM (256MB Hypermemory)
Chipset: Intel 945PM
4 x USB, 1 x VGA, 1 x DVI, 1 x S-Video, 1 x IEEE1394, 1 x modem ˙(RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1 x mikrofon bemenet, 1 x fejhallgató kimenet, 1 x vonalbemenet, 1 x Express Card, WebKam.1,3MPixel, BlueTooth 2.0+ EDR
2év nemzetközi (1év az akkumulátorra)

Ár: 235.505+ÁFA HUF

Vagy ebben az árban tudtok valami jobbat ajánlani?

[Szerkesztve]

(#944) ancsa. válasza peterkeT (#942) üzenetére

ancsa.
(újonc)

köszönöm, pont egy ilyen megerősítő válaszra vártam:) maradog az lg-nél. szép kék.
még csak egy kérdésem van: több webáruházban körülnéztem, és találam egy fura dolgot. az egyiknél 279.480 ft 512 es memóriával
a másiknál 276.000 ft, 1 gb memória, és még van benne ujjlenyomat cucc is. ez hogy lehet?

(#945) kekegsm válasza peterkeT (#939) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

peterkeT, kerlek ezt ne torold, fontos:

Itt es most ezennel szeretnek bocsanatot kerni a Vistaval kapcsolatos hozzaszolasaim miatt.
Egy kollega (akinek itt is szeretnem megkoszonni helyreigazitasat) felvilagositott par dologrol, amit nem tisztan lattam, rosszul ertelmeztem es a hozzaszolasokban ezenkivul elegge nem megfeleloen fogalmaztam.

- Kiemelem, hogy nem allt szandekomban a Microsoft lejaratasa. Szeretek itt dolgozni, jo cegnek tartom, es abszolute nem az anyagiak miatt, hanem kulonben is. Jo csapat, jo hatter, jo hozzaallas. Sot, amiota itt dolgozom, teljesen mas (sokkal pozitivabb) kep alakult ki a Microsoftrol bennem.

-Baromi nagy hulyeseget csinaltam, amikor nem publikus infokat irtam le, valamint nem korrekt infokat, megnevezeseket. Nincs mas mentsegem, mint hogy hulyeseget csinaltam. Bocsanat.

-Itt es most megkerem a forumolvasokat, hogy ne vegyek figyelembe a Vistaval kapcsolatos hozzaszolasaimat, tekintsek ezeket egy eltevedt emberke hulyesegeinek.

peterkeT es mas moderatorok is: Ismet kerem, ezt a hozzaszolast hagyjatok itt. Szolgaljon ez mementoul az emberi hulyesegre.

Koszonom.

kekegsm

(#946) Soockit

Soockit
(fanatikus tag)

MSI megabook S270 White
AMD Sempron 3100 (1, 7 Ghz), mobiliti radeon X200 (128mb), 12. 1 colos Glare kihelzö (1280*800), 80 Gb HDD, 512 RAM, WiFi, Bluetooth2. 0+EDR, PCMCIA, DUAL LAyer 8x DVD RW, 3usb, vga, Hálózati töltö, Gyári hordtáska + Egér, hozzávaló cd+windows
2008.08.14 ig Garis.

Mennyit ér egy ilyen gép?

(#947) peterkeT válasza Soockit (#946) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Tekintve, hogy 240e egy S260, ami ugyanez, csak Pentium M procival, illetve hogy használtan a számítástechnikai cikkek általában az új nettó ára körül mennek, azt mondanám, hogy olyan 180.000 Ft körül lehet a reális használtpiaci ára.

Amúgy a válasz az örökérvényű ''annyit ér, amennyiért megveszik'' igazság. :)

p

(#948) Soockit válasza peterkeT (#947) üzenetére

Soockit
(fanatikus tag)

Akkor a lenti gép meghírdetve a reális :DD 180.000 HUF-os áron!

(#949) Soockit válasza Soockit (#943) üzenetére

Soockit
(fanatikus tag)

Mit szóltok a lenti géphez? (ASUS) Megéri ennyiért?

(#950) fera

fera
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Éppen notebook vásárláson töröm a fejem és ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Leginkább ASUS-t szeretnék, és már találtam is néhányat amik jók lehetnek:
- ASUS A6TC
- ASUS A6Je AP015
- ASUS A6T AP008

Ha esetleg valakinek van ilyen vagy tudtok valami jót segítsetek.Kb. mennyit bír az akksijuk? Nem igazán vagyok képben notebookügyileg.

Én kb. egy ilyen konfigra gondoltam:
core 2 duo T5500 proci esetleg amd turion X2
1gb ram (esetleg 512) ddr2 természetesen
GeF7600(esetleg 7300) vagy ATI X1450
min 80gb merevlemez

Ha valaki tud segíteni, segítsen.Köszönöm.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.