Én használtam 4-500k-s acereket, és nem voltak szarok. Az aspire 2012 fedelével voltak gondok, elrepedt a kijelzőfedél a gyenge konstrukciójú, megszorult (amjd eltört) zsanérok miatt, de ettől eltekintve a gép teljesen korrekt volt. A 8000-es TM pedig hibátlanul üzemel évek óta napi sok órában, gyorsan és csendesen. A környezetemben működik két másik, öreg Acer (TM270 és A1300), és azok is elég jól bírják, nem ment tönkre semmilyük, pedig nem kicsit ütik-vágják őket, csak az időnként bekövetkező durvább leejtések során sérült burkolati részeket kellett cserélni/javítani. A TM 8000 ezerszer jobb szerkezet, mint a minden szempontból hitvány FS typ.E Lifebook-jaink.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Új Gyári Hőcsöves Amd hűtő ELADÓ! Csak kipróbálva volt kb 2 percre (dobozba)
Keressek ddr3as lapot esetleg hozzá 2magos core2duo proci és ddr3 2x2gb rammal
iPad 2 WIFI fehér bontatlan fóliás garanciában cserélt tokkal KÉPEKKEL
Cserélném vagy eladnám ráfizetéssel Hanns-G AG172D 17"-os monitorom,19"-os monitorra.
Hirdetés
Soockit
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Van lehetőségem USA-ból hozatni most Notebook-ot!
Megéri?
Ha igen akkor tudnátok tanácsot adni, hogy kb. milyet hozassak olyan 1000-1200$-ig!
Ha nemzetközi rá a gari, (magyarul ha baj van, itthon is megcsinálhák) akkor rosszul nem járhatsz vele. Annyira nem ismerem az ottani piacot, de sztem ennyiért elég jó gépet kapsz a jobb márkák(ibm, hp, dell) termékei közül is.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
Csak ennyi? Akkor acert mindenkinek 
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
Azért a Lifebookok lehetnek jók is, egy barátomnak van olyan, még a legelső Centrino platform van benne, és kiválóan üzemel és a külseje is az, pedig nem kíméli, az biztos...
[Szerkesztve]
Azt hiszem, hogy ez annyira nem rossz ár érte. Az az nvidia zabálni fog rendesen, így komoly akkus üzemidőre ne számíts, viszont az 1.8-as PM-miatt játékokban sem lesz a csúcs. Azt viszoont nem tudom, hogy ez a sony jobbik, avagy rosszabbik kategóriájú gépe e?

Rossi
(őstag)
Bocs az offért... Beállítottam a swap file kezdeti és maximális méretét is 2,5GB-ra. Mégis a meghajtót 35%-ra töredezettnek látja, pedig lemezkarbantartót, meg scandisket is futtattam. Miért lehet ez?
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”
''Ha nemzetközi rá a gari, (magyarul ha baj van, itthon is megcsinálhák)''
Meg magyarabbul: ha IBM Thinkpad. Az osszes tobbinel kenheti az ember a hajara a vilaggaranciat. (Egyebkent erdekes orszag a mienk, azt meg csak-csak felfogom valahogy, hogy egy csomo ceg szerint nincs Europaban (mivel az egesz Europara ervenyes garancia nalunk nem ervenyes, na de hogy a vilagon sincs?!...)
[Szerkesztve]
Falsus in uno, falsus in omnibus.

Soockit
(fanatikus tag)
Elfelejtettem mondani,hogy sokkal olcsóbnak kell lenni a Notebook-nak, hogy nekem megérje.
Tehát alapból venni kell, hogy itthon a nettó árrat kell összehasonlítanom az ottani bruttó árral. Azért mert a kft.-m leírja ha itthon veszem, visszajön így az ÁFA és ugye költségként eltudom számolni.
Ezek után is megéri venni kint?
A HP-ra is van világgarancia, anno az összes iPAQ-om kintről jött valahonnan (USA, Szingapur) és soha semmilyen gond nem volt. A poén, hogy minden féle papír nélkül vittem be a HP szervízbe. Seriaszám alapján megtudták mondani, hogy pontosan meddig van rá garancia!
[Szerkesztve]
Ha probléma esetén vissza tudod vinni garanciás ügyintézésre, akkor igen. Különben nem. Tkazmer információival ellentétben US-ben (de bárhol külföldön) vásárolt géppel nálunk valóban csak az IBM szervíz foglalkozik garanciálisan. Elvileg vásárlást igazoló okirat (számla, garanciajegy) bemutatása ellenében a HP szervizek EU-ban vásárolt készülékeket is javítanak garanciálisan, ezzel befutottak második helyre. 
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Soockit
(fanatikus tag)
Mégegyszer leírom. Az összes HP iPAQ készülékem szervizelték itthon, minden féle papírok nélkül. Azt tudom, hogy volt közte olyan ami USA-ból származott és volt olyan ami Szingapúrból. Ezek egyik sem EU. Soha semmilyen probléma nem volt velük. Sőt ezekre nem is egy év garancia volt hanem 2, mindegyikre. Felhívtam mindigtelefonon őket, bediktáltam, hogy mi a s/n szám és megmondták, hogy meddig van rá garancia.

sssent
(senior tag)
Én laptoppal ennek ellenkezőjét tapasztaltam úgy 1,5 éve több ízben. Megnézték, hogy meddig garanciális, csak épp a magyar jótállási jegy/számla nélkül nem voltak hajlandók hozzányúlni. A bécsi szervízzel már semmi gond nem volt.

Soockit
(fanatikus tag)
Bevallom mondjuk mindez még az EU csatlakozás előtt volt, azóta azért rosszabodott a helyzet e téren azt kell mondanom!

csibor
(őstag)
Nekem nincs vele semmi probléma,viszont ha nem lenne numpad az zavarna.
1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

Soockit
(fanatikus tag)
Még annyit, hogy esetleg USA-ban hol érdemes megvásárolni, vagy hol találok ilyen árösszehasonlító oldalakat? Olyat, mint az olcsobbat.hu, epo.hu, idealo.de, stb....!
Nem kell még egyszer, elsőre is olvastam, csak a saját posztom után (korábban ekezdtem írni, mint a tiéd megjelent.) 
Szerencsés voltál, illetve nem tudom, hogy ez melyik szervíz volt, az én tapasztalataim (és a hivatalos HP Magyarország szerint)most sajnos nem ilyen egyszerűek a dolgok. Egyedül az IBM hajlandó a csak szériaszám alapján történő szervizelésre - notebook esetében biztosan.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
- Privát
- 2007-01-09 10:53:16

zorrobomber
(tag)
erről a gépről mi a véleméynetek?
MSI M670X-006HU
Processzor: Mobile AMD Sempron 64bit 3400+
Chipkészlet: nVidia C51M
Memória: 1GB DDR2
Kijelző: 15,4'' WXGA 16:9
Winchester: 80GB SATA 5400rpm
Optikai meghajtó: 8x DVD író (+/-RW Dual Layer)
Videókártya: nVIDIA GeForce 6100 integrált
Hangkártya: AC''97 16 bit sztereo
Billentyűzet: magyar
Akku/üzemidő: 4400 mAh (Lithium-ion)
Interfész: 10/100mbps LAN, 56K modem, VGA monitor kimenet, FireWire I-link, S-Video TV kimenet, Wireless LAN 802.11b/g, USB 2.0 (4db), 4in1 Card reader, Express card kártyahely
Operációs rendszer: Operációs rendszer nélkül
Súly: 2.9Kg
Méret: 358 x 259 x 27-33mm
Garancia: 2 év
Ár: 153.980 Ft+ÁFA (bruttó 184.776 Ft)
hello english friends! whatwhatwhaaat
(#668) Rossi válasza zorrobomber (#667) üzenetére
- Privát
- 2007-01-09 11:03:17

Rossi
(őstag)
Ennyi pénzt megér, bőven! 1GB RAM, 80GB HDD... 
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

Pitu
(tag)

shev7
(PH! kedvence)
nem ugyanaz a ket link veletlenul? 
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Pitu
(tag)
jogos!
szóval ez lenne az asus: [link]
Fear can hold you prisoner. Hope can set you free.
Szerintem a HP-t, egyrészt úgy tánik nekem, hogy az a nagyobb teljesítményű, másrészt meg a hp gépek azért minőség szempontjából az asus-ok felett vannak...

Pitu
(tag)
végül erről tudnátok véleményt/tapasztalatot mondani:
ASUS A3500L
1,5 Ghz Celeron M
15'' Kijelző 1024x768
512 RAM
Intel Extreme Graphics 2 for Mobile
80 GB HDD
DVD/CD-R Combo
PCMCIA-os WiFi kártya
Infra, Hangkártya, Kártyaolvasó, Firewire, 4x USB2, LPT, Monitor Out, Töltő
Akksi kb 2 órát bír, 6hó asus gari.
90K nagyjából jó ár?
90k ért Asus-t venni? Én lehet nem kockáztatnám meg, sztem akkor inkább vegyél egy 1-2 éves thinkpad T-t 1-2 év gyári garival...

Pitu
(tag)
maga a masina nem ér ennyit v. ibm fan vagy? mellesleg ibm-et hol találok 90K-ért? thx
hát nem is tudom, jelenleg Dell notim van, de azért nem utálom az IBM-eket. Egyszerűen csak azért mondom, mert gondolom, amit kinéztél, egy kb 1.5 éves masina lehet. Namost ha veszel egy IBM T-t mondjuk 2 évesen hasonló árban, akkor van még 1 év garid rá, és kaptál egy business class gépet, amely valszeg még 3-4 évig jó lesz. Az asus sajnos nem csinál ilyen jó gépeket(amik eddig bírnák), főként azért nem ajánlom. Ált. ilyen apróhírdetésekben szoktak lenni(akár itt a PH-n is)de itt [link] most árulnak 99-ért egy nagyon jó gépet. Azt nem tudom, mennyi gari lehet rá, de sztem annyi, vagy több lesz rá, mint az általad kinézett asusra, és még a gép hardvere is jobb.

Pitu
(tag)
kár hogy 14'' kijelzővel van az ibm T40. Asusra azért gondoltam, mert asztali gépemben régóta duruzsolnak asus termékek és semmi probléma nincs velük már több éve. Tudsz vm konkrét problémát hogy mi hibásodik+ általában az asusoknál? Mondjuk ha belegondolsz, ha nagyon rosszak lennének nem vállalna rájuk a gyártó 2év garanciát.
Sajnos a notebooko terén közel sincs olyan jó minősége az asus gépeknek, mint az asztaliknál, ez egészen más tészta. Egyébként meg mit érsz 2 év garival, ha a két év alatt szervízbe kell vinned a notit akár egyszer is, máris sztem elég rosszul jártál...

S.Feri
(őstag)
Éltalában az emberek nagy többsége nem két-három notit tart fenn ez tuti. Ennyi hátrányát látom éni is az asztali gépekkel szemben.
STEAM: clonefec
''1-2 éves thinkpad T-t''
Használt T40-et már lehet kapni ennyiért. Korábban ebben a topikban is linkelték a kollégák, hogy hol, de érdemes körülnézni az apróhirdetések között is.
p
A 14'' kijelző az IBM egyik legnagyobb előnye.
Erre, és a hozzászólásod többi részére is azt kell mondanom: felejts el mindent, amit az asztali gépeknél tanultál, és kezdj el mobil felhasználóként gonolkodni. A topik visszaolvasása sokat segíthet.
p

shev7
(PH! kedvence)
Hat amig az asus gepben a 15''-hoz is 1024*768 a felbontas, addig semmikeppen nem mondanam, hogy a t40 14''os kijelzoje hatrany...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
Az a gond, hogy mobil felhasználóként való gondolkodás nem megy egyik napról a másikra. Persze némileg könnyebb annak akinek van legalább valami hardveres előtapasztalata asztali gépekkel, de mit csináljon az, aki abszolúte kezdő, nem csak a notebookok, hanem úgy ánblokk a számítástechnika terén?!
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

sssent
(senior tag)
Őt rá kell beszélni első nekifutásra egy Thinkpad T-re vagy HP nc6xxx-re, költségérzékenyebb esetben ezek 1-2 éves használt változataira, és valószínűleg nagyon jól meglesz velük évekig. Ha nem hagyja magát, az az ő baja 
Egyébként szerintem a mobil felhasználóként való gondolkodás első és legfontosabb lépcsője, hogy elhiszed, hogy egy notebook MINDIG jár valami kompromisszummal. Olyan nincs, hogy valami egyszerre erős, bármire használható, jó minőségű és netalántán még olcsó is. Sokan koppannak amiatt, hogy azt hiszik, ők találtak ilyen gépet 
Ez eddig rendben is van, de sajnos igen nehéz meggyőzni a kezdő usert, hogy nem minden igényét tudja kielégíteni egy notebook, és persze az árak tekintetében is sokszor súlyosan el vannak tévedve.
A használt termékekkel meg az a gond, hogy ott talán még jobban bebukhatják a dolgot, ha nem tudják hogy mire kell figyelni. De a legnagyobb baj az, hogy sokan az emóciók és nem észszerűség alapján választanak notebook-ot! Az ilyen embereket pedig könnyen át szokták verni, mind új, mind pedig használt notebookokkal. (pixelhiba/aksiállapot)
Semmi bajom a használt notikkal, de szvsz egy kezdő csak úgy menjen el választani, hogy valaki tapasztaltabbat visz magával, aki lecsekkolja neki a szükséges dolgokat, és így valós képet kaphatnak a notebook állapotáról!
Ehhez képes mi a mérvadó? Apuci és elsőéves leányka beballag legközelebbi nagyárúházba, rábök a legszebb/legolcsóbb termékre (mert a gyereknek notebook kell!), oszt kész! Jobb esetben számtech boltba megy, ahol ha szerencséje van egy normális eladó helyes irányba tereli a notebookvásárlás tekintetében!

sssent
(senior tag)
Ehhez képes mi a mérvadó? Apuci és elsőéves leányka beballag legközelebbi nagyárúházba, (...)
Ez a réteg létezik, valószínűleg mindig is meg lesz, nem nagyon van mit tenni. Az előbb csak oda akartam kilyukadni, hogy ha valaki eljut legalább eddig a fórumig, akkor szerintem nagyjából minden adott lenne, hogy jó döntést hozzon. Ha új a témában, akkor meg kéne fogadni PeterkeT iménti (és sokszor sokak által hangoztatott) ''és kezdj el mobil felhasználóként gondolkodni. A topik visszaolvasása sokat segíthet.'' tanácsát. Ha valaki nem hagyja magát meggyőzni, az az ő baja, nem a tanácsokat osztóké. Majd talán legközelebb.
[Szerkesztve]

Pitu
(tag)
Nem ragaszkodom az Asus márkájához. A t40 meggyőző volt, de még megfontolom. Elég jókat írtak róla a neten és a 3 év gari is tetszik!!! Köszönöm a véleményeket! Ha tudtok még vmi jót, nyugodtan írjatok! 
Hát ugye pont az a baj, hogy sokan úgy vesznek notebook-ot, mint hűtőt vagy TV-t! Én mindig ajánlom az ismerőseimnek, hogy vásárlás előtt nézzenek körül a netes fúrumokon, de ennek ellenére számtalanszor jöttek hozzám panaszkodva. Egyikük pl. pixelhibás (új) notit vett, mert fogalmas se volt a TFT-kről, és nem nézte meg vásárláskor a kijelzőt! Egy másik meg egy használt notit, szinte működésképtelen akkumulátorral! Persze előtte egyik se kérdezett meg, pedig akkor bátran segítettem volna nekik, hacsak annyival is, hogy belinkelem ezt a fórumot!

Shadowfax
(PH! addikt)
Arra a T40-re már biztos nincs garancia. A 3 év gari a vadiúj T sorozatú Thinkpadekre van, de ammeg nem 99k. 
Amire van még egy-másfél év gari, az a T41-T42, olyan 120-170k körül lehet (de konfigtól is függ, ennél több is lehet, egy jobb kijelzővel, dvd-íróval, stb.).
www.eladomakonyvem.hu

Pitu
(tag)
Szóval az Asus-os srác még vár a válaszomra a laptoppal kapcsolatban.
Azt mondja kb 1,5 órát bír az akku és garantálja h nincs semmi baja (pixelhiba, v badsector). Szerinted Zanik???

Pitu
(tag)
Elolvasom a használtgép vásárlásról szóló topikot és megnézem azt az asust, 1,5 év alatt a szerelési/melegedési problémák úgyis észrevehetőek már. sztem 
[Szerkesztve]

sssent
(senior tag)
Nem a pixelhiba, a badsector meg a kettétört zsanér aggasztó egy használt gépnél (ezeket lehet ellenőrizni), hanem, hogy ha holnap pukkan el valami az alaplapon, akkor gari hiányában kuka. Az akku hamarosan bekövetkező törvényszerű elhalálozására ilyen korban számítani kell, mindegy, hogy asus vagy ibm.
Én a magam részéről az a parázós típus vagyok, használt géptől is várok fél-1 év gyári garanciát. 100K körül persze így eléggé bajban van az ember.

Shadowfax
(PH! addikt)
Ha ez a Celeron M procival szerelt noti másfél éves akksival kibír másfél órát, akkor megeszem a kalapom... Egyébként a korábbi hsz-ben meg még két órát írtál, az most lecsökkent másfélre... szerintem az eladó nagyon feltupírozza a dolgokat. 
De Te tudod.
www.eladomakonyvem.hu

Pitu
(tag)
Pont azért fogom vásárlás előtt normálisan +nézni, és ott kiderül hogy 1,5 v. 2óra.
Van mivel terhelni. 
A lap pukkanása valóban dúrva lehet, de 5hó gari azért még ott van egyfajta biztosítéknak. Tudom hogy használt gépet veszek, és ennek +van a rizikója is, de most ennyire futja, később tuti lesz pénzem újra.
Mindenesetre örülök, hogy tájékoztattatok az esetleges problémákról, lehetőségekről. 
Hát?! Nem tudom mennyire sürgős a dolog, de akár jobban is körülnézhetsz a használt noti piacon mielőtt döntesz. Az 5hó gari meg tényleg kicsit kevés, de hát ez van, valahol csak 3 napot adnak, azt ha a 4.-en füstöl el akkor csókolom.
Ha [link] ehhez a notihoz mit szóltok?
You are not prepared!
Ejha!
Ahogy elnézem, ez egy arany középút a nem túl méretes, mégis jól használható notebookot keresők számára. A proci miatt minden eddiginél magasabb számítási teljesítményre képes, ráadásul a teljes mobilitás és a hosszú akkumulátoros készenléti idő megtartása mellett! És végre a két magos processzor megnövekedett teljesítményét a rendszer többi eleme sem fogja vissza... Az akár 2GB-ig bővíthető DDRII memória és a SATA-150 csatolófelületű merevlemez kellően gyors adatáramlást biztosít.
Ja, ahogy nézem a fotókat, a készülék használhatóságát tovább emeli a csatlakozók sokfélesége - 7.1-es hang S/PDIF, IEEE 1394 FireWire, USB 2.0, ExpressCard, Gigabit LAN, S-Video kimenet HDTV támogatással, stb. (Bár ezek legtöbbje már majdnem alapfelszereltség minden Clevo modellnél.)
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Macka
(PH! kedvence)
Szerintetek milyen az AMILO Pi 1505?? Vettem egyet, igazából meg vagyok vele elégedve, de érdekelne mások véleménye is.
Inkább foglalkozz magaddal... ;)
Csak sajnos clevo, ami egyértelműen nem előny pont hordozhatóság szempontjából..