Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) peterkeT válasza Warek (#45) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

T41-et Inspironra? Brrr.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#52) pomix

pomix
(kvázi-tag)

Picit off, de szerintetek milyen az a semptron proci? :F :D Az albacomp oldalán kb 4-szer találkoztam vele!
[link] ;] :Y

(#53) tkazmer válasza Warek (#50) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, ez szerintem is elég jó gép...

pomix
A semptron? Az olyan Albacompos :DDD

[Szerkesztve]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#54) Warek

Warek
(tag)

Sziasztok

Vélemény a következő gépről? [link]

(#55) pomix válasza Warek (#54) üzenetére

pomix
(kvázi-tag)

Linkelted volna pár órával előbb akkor lehet hogy ezt rendelem meg! :W :D
Na mindegy, most már marad a hp nx7400 core 2 duoval!:)
Szerintem ez nagyon jó vételnek tűnik annyiért! core duo, 1 GB ram, 15,4-es kijelző, meg minden sz@r, win Xp, 2 év garancia, táska, egér és mindez 167 ezer Ft!
Az msi topicban én eddig csak a kijelzőre olvastam panaszt, legalábbis így emlékszem!

(#56) Field User

Field User
(újonc)

ciao
érdeklődnék h jó ez e a laptop vmire(letöltés, game,stb) és hogy mit bír nagyjából

S NOTE Fujitsu Amilo L1310G (Mobil C 1.6, 512Mb, WXGA, 60Gb HDD, XP)
Processzor : Mobil C 1.6
Memória 512Mb
Kijelző: WXGA
Merevlemez: 60Gb HDD
Optikai: DVD+/-RW,
Hálózat: WLAN
Videokártya: ATI X200
Opercációs Rendszer: XP Home
Súly: 2.8kg
ár:186650Ft.

előre is köszi

(#57) tkazmer válasza pomix (#55) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért a hp val minőség szempontjából jobban jártál...
Amúgy valóban nem tűnik rossz vételnek, de én az msi-ben annyira nem bízom(pláne, ha a másik választási lehetőség mondjuk egy hp)

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#58) tkazmer válasza Field User (#56) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kéremszépen ilyet ennyiért nem szabad venni. Ennnyiért már kapsz normál gépet ;]
A fusi amilo sorozata ugye nem túl jó minőség, és ennyiért ez nagyon drága, hp nx-et kapsz hasonló hardverrel 3 k-val olcsóbban. Szerintem azokat nézegesd, meg még talán a dell inspiron 1300-is jó lehet.

(#59) kekegsm válasza Field User (#56) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Ugyanilyen FuSi-k voltak 120-130k korul is...

Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

(#60) pomix válasza tkazmer (#57) üzenetére

pomix
(kvázi-tag)

Én is így gondolom. Nem bántam meg, hogy hp-t rendeltem csak hirtelen meglepett, hogy mennyi minden van ahhoz a géphez és milyen áron. Főleg, hogy pár hete még az msi felé hajlottam. Most így lehiggadva, átgondolva még jó, hogy nem előbb linkelte, mert hirtelen megrendeltem volna azt és lehet megbántam volna, hogy nem a hp-t rendeltem. Remélem a hp-nál nem fogom ezt érezni. Ha minden jól megy holnap hozzák és akkor kiderül. :D

(#61) Fred23

Fred23
(senior tag)

Úgy 50k-ból szeretnék venni egy használt notit vagy subnotit.Netre,filmnézésre,zenehallgatásra,főként pedig szövegszerkesztésre kéne,tehát tudja az 1024x768-at.A filmnézés miatt 800-as proci a minimum.Aproneten találtam is párat,de nem tudok dönteni,mert nem értek a notikhoz.Szerintetek melyik márkából érdemes használtat is venni,ami még ilyen árban is van,és a megadott tulajdonságokkal bír ? Max 55k-ból.

(#62) tkazmer válasza Fred23 (#61) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nem tudom, ha találsz ibm thinkpad T-t, azok elég jók szoktak lenni. Még nézegethetsz hp nc-t vagy dell latitude-ot is, ez a 3 típus az, amelyik megnízható business class gépnek számít.

(#63) dabadab válasza tkazmer (#62) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az IBM-mel az a baj, hogy az ilyen Thinkpad T2x-ek is legalabb 60-70 tajan mennek. (Az meg mondjuk magatol ertetodik, hogy ilyen idos gepek akksija reg az orok elektronmezokre koltozott)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#64) tkazmer válasza Fred23 (#61) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem tom,esetedben él e a sulinet, de a sulinetes notebook topicban vki talált egy ibm r51-et sulinettel 60k-ért...

(#65) kekegsm válasza tkazmer (#62) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

A regi Toshiba Satellite gepek is jok voltak (meg a PIII era-bol), vagy esetleg a Compaq-ok, N sorozat, exfonokomnek volt egy, N410 vagy 610 vagy ilyesmi, PIII/1GHz, tuti nagyon jo, sokat kibit, utve-vagva lett mindig, es semmi gondja.

Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

(#66) tkazmer válasza kekegsm (#65) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, a compaq-ok is elég jók, egy barátomnak van egy '98-as, és eddig csak annyi baja van, hogy az öccse kitörte vhogy a tápcsatlakozóját, és a forrasztás úgy sikerült, hogy eléggé kell vigyáznia, jah, meg a Frankfurti reptéren elhagyta a tápkábelét, úgyh ha vki arra jár, és esetleg talál egy compaq armada e500-hoz való töltőt, akkor hozza már el legyen kedves.. :)

(#67) mobal

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hi'

a 6cell / 3200 mah os akksi mennyire kicsi? :D

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#68) cucka

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szeretnék a közeljövőben számítógépet venni, és bizony felmerült a lehetőség, hogy notebook legyen asztali gép helyett.

nincsenek bonyolult igényeim, viszont nem értek túlzottan a notebook-okhoz, ezért mindenféle, témához tartozó hasznos infót megköszönnék.
a követelmények:

- lehetőség szerint minél olcsóbb legyen
- kétmagos processzor. ha jól tudom, a turion x2 és a core duo között nincs túl nagy különbség teljesítményben, tehát bármelyik megfelel, a lényeg, hogy két mag legyen.
- fusson rajta a civilization 4. notebook vga-k terén nagyon tájékozatlan vagyok, előző gépemen (amd 2500+, 9800pro) teljesen jól futott, de ennél gyengébb teljesítménnyel is kiegyeznék, végül is ennél a játéknál pont nem számít, ha néha megakad egy picit. diavetítést azért nem szeretnék. (összehasonlításként: asztali 128 bites fx5200 pl. nem elég ennek a játéknak, nagyon akadozik).

ötleteket, javaslatokat várok. :)

(#69) sssent válasza mobal (#67) üzenetére

sssent
(senior tag)

Feszültség illetve géptípus? Enélkül a kérdés értelmetlen. Egyébként valószínűleg elég kicsi.

(#70) Darkness1 válasza cucka (#68) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Szia!

Az méret, súly és akku idők nem fontosak? Mert akkor inkább egy másik asztali gépet kellene venned. Egy középkategóriás asztali gép remekül futtatja az említett játékot, ellenben notiban ezért a pénzért újonnan csak gyenge gépet kapsz. Az egyetlen hátrány, hogy az asztali gép jóval hangosabb.

Szerintem.

[Szerkesztve]

Just keep the order!

(#71) ToRR3nt3

ToRR3nt3
(őstag)

Heló!
A cégemtől karácsonyra kaptam egy notesz, Acer Aspire 3692est. Én nem értek a notszgépekhez mer még sose volt nekem./1,6 Cerka M, 512 DDR2, 120 GB/
Az emlitett gépen faszán megy az ArchiCad 9 a Photoshop, meg a Heart osf Iron 2. Még a COD 2 őt szoktam sűrűn használni online de vsz az nem menne rajta olyan vidáman, mert sajna csak vmi integráli Intel GPU-ja van. :(
Az akksi 3 óráig bírja, 2 óra a tőtés, mindössze 3 kg.

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

(#72) Rossi válasza cucka (#68) üzenetére

Rossi
(őstag)

Anyagi lehetőségek? Mert igényeidhez VGA szinten egy X700, X1400 bőven megfelelne, de az ilyen notik 250k körül és fölött vannak. Ennyi pénzből viszont egy bivaly aztalit is össze lehet dobni.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#73) tkazmer válasza cucka (#68) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát játékra egyértelműen nem való a notebook. Olyan 9800pro szintű vga-val meg csak olyan 350-400k között találkozhatsz, ha számít vmennyit a notebook márkája is. Az említett x1400 egy olyan asztali gf6600-nak felel meg. Pontosan nem ismerem a civilization gépigényét, de az x1400-on már bőven fut az NFSMW 1024x768-ban, közepes grafikával, vagy a BF2142 szintén 1024x768 közepes grafikával, szerintem az is biztosan elég kell legyen
A sima core duo-nál azért erősebb az x2, ezt úgy általánosságban el lehet mondani, a legerősebb proci pedig a core 2 duo ugyebár.
A márkák közül alapvetően a hp-kat és a delleket nézegesd, azok között szokott lenni erősebb vga-val olcsóbb gép, viszont ezek még elég megbízható márkák. A dellen belül az inspiron 6400-asat ajánlom, szerintem nagyon jó kis gép, és szerelik x1400-as vga-val és core 2 duo-val is, viszont az ára talán annyira nem túl magas, igaz, ez meglátszik a minőségén(értsd: nem megszokott dell minőség, de bőven a fusik és acerek fölött van)

(#74) sssent válasza Darkness1 (#70) üzenetére

sssent
(senior tag)

Az egyetlen hátrány, hogy az asztali gép jóval hangosabb.
Ez normálisan megválasztott hűtés esetén nem igaz, sőt egy elég nagy teljesítményű noti még simán zajosabb is lehet. Szűk a hely, ugyebár.

Amúgy még egy voks egy rendes asztali gép mellé.

(#75) karesz501

karesz501
(senior tag)

Sziasztok!

Notebook vásárlás előtt állok és igazából tanácstalan vagyok abban a tekintetben, hogy egy mobility x1600 (256 RAM) alá érdemes-e T2600-as (2,16Ghz) CoreDuo-t venni, vagy bőven elég egy kistestvére is...

A 'normál' használatra gondolom elég a kisebbik is, de ha játszani is szeretnék akkor nem tudom, hogy mennyire hajtja ki egy kisebb processzor ezt a videókártyát.

Illetve közelítésként kb. milyen 'asztali' VGA-nak felel meg a fentebb említett darab?

Előre is köszi,
k

Life is no picnic!

(#76) tkazmer válasza karesz501 (#75) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ki kell, h hajtsa egy 2 ghz-s is...asztaliban úgy talán egy gf6600gt-nek felelhet meg...

(#77) germanh válasza karesz501 (#75) üzenetére

germanh
(senior tag)

core duo-k simán kihajtják...nem olyan erős vga az...

Enjoy the pain!

(#78) karesz501 válasza tkazmer (#76) üzenetére

karesz501
(senior tag)

Értem, köszi. Én mondjuk a 'kistestvér' alatt egy 1,6-osra gondoltam :F

De a 6600gt legalább elég a HL2 motornak :R

Szerk.: kicsit megtévesztő és zavaró az 1600-as jelölés, bevallom :B

[Szerkesztve]

Life is no picnic!

(#79) germanh válasza karesz501 (#78) üzenetére

germanh
(senior tag)

pill és kipróbálom gma 950-el cs:s-t :DDD

Enjoy the pain!

(#80) germanh válasza germanh (#79) üzenetére

germanh
(senior tag)

:F érdekes jelenséget produkál de képet a játékból nem ad :D

Enjoy the pain!

(#81) tkazmer válasza karesz501 (#78) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, valóban az, én is alig hittem a szememnek, amikor megláttam, h a 9700, az x700 és az x1400 közel hasonló teljesítményű..

(#82) germanh válasza ToRR3nt3 (#71) üzenetére

germanh
(senior tag)

ebben ugyebár gma950 van?!
azon nem megy a cod2...dx hibát csinál
viszont cod1 szépen fut :B

Enjoy the pain!

(#83) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Jövőre átvehetik az uralmat a noteszgépek

[link]

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#84) Rossi válasza tkazmer (#81) üzenetére

Rossi
(őstag)

Az ok, hogy a két X kártya ugyanannyi pontot kap 3DMark 2005-ben, magyarul kb ugyanannyit tudnak, de hogy a 9700 akárcsak a közelükben is lenne... Hol hallottad ezt?

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#85) Zanik válasza germanh (#82) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

a cod1 fut akkor az X200-ason is?! Nem mintha játszani akarnék, csak a miheztartás végett...

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#87) Kagylo

Kagylo
(tag)

hi!

kinéztem magamnak a HP Compaq nx7400 notebook (EY508ES) gépét, easynote programon keresztül.

HP Compaq nx7400 notebook
(EY508ES)

Microsoft® Windows® XP Home operációs rendszer
Intel Core Duo T2250 (1,73Ghz/533 2MB) processzor
1024 MB DDR RAM
80 GB HDD
15.4 WXGA kijelző
DVD+/-RW, 802.11b/g, Bluetooth

1 év garanciával:
bruttó 248.099 Ft

3 év garanciával:
bruttó 293.099 Ft

van valakinek magával a géppel bármiféle tapsztalata? a Intel Core Duo T2250 már nem egy kicsit ''elavult''? csak mer más gépeknél T5000-es jelölést látok

és az easynottal valaki vett már gépet? nem easynote on keresztül kb 10-15e olcsobb az eredeti ára, nekem csak azért jönne szóba az easy, me csori egyetemista révén itt egyből odaadják hitelre

(#88) cucka válasza tkazmer (#73) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

(#72) Rossi - anyagi lehetőségekről annyit tudok mondani, hogy jelen pillanatban nincs ilyesmire pénzem, de a közeljövőben (január) valószínüleg lesz. nyilván ha ki tudnék köhögni 400ezret egy gépre, akkor nem itt kérdezősködnék, hanem megvenném azt, amelyikek nagyobb számot ír a grafikus kártyáján :) . tudom, hogy ennyiből össze lehet dobni egy bivaly asztalit, de egyrészt nincs szükségem annyira bivaly teljesítményre (a két magot viszont ki tudnám használni, pl. vmware-el), ezen kívül jól jönne, ha vihetném magammal néha a gépet :)

(#73) tkazmer - igazából nem érdekel, hogy milyen márka. 350-400k-t biztosan nem fogok kiadni egy gépre, kétmagos asus-ok vannak 300ezer alatt, 7300-as videókártyával. olcsóbb fusi-n már dolgoztam, nekem teljesen megfelel az a minőség, gondolom az asus sem rosszabb annál. ezeket a dell-eket nézegettem, de csúnyák is meg drágák is szerintem.
ha az x1400 kb. az asztali 6600 teljesítményét hozza, akkor az nekem több, mint elégséges. igazából főleg munkára kell a gép, heti 2-3 óránál többet úgysem játszok, az is főleg civilization. (vagyis most az sem, mert csak kölcsöngépem van :D )
turion x2 és sima core duo között mekkora a különbség teljesítményben? amennyiben csak pár %, akkor nekem igazából mindegy, melyiket veszem, használat közben annyit úgysem lehet megérezni.

(#89) Rossi válasza cucka (#88) üzenetére

Rossi
(őstag)

[link]

2 év garancia, nuku oprendszer (na de kit ééérdekel???), ''csak'' P4M, de 2,13 GHz, és ami e legfontosabb, 256 megás X700-as!

(#90) cucka válasza Rossi (#89) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na, ez elég jónak tűnik, sajnos nem kétmagos, de azért gondolom elég erős. tényleg, egy ilyen 2.13-as pentium-m nagyjából milyen asztali procinak felel meg teljesítményben? jól saccolom, hogy olyan p4 3.0ghz körül?
ez a clevo egyébként mennyire jó minőségű cucc? nincsenek extra igényeim, de azért nem szeretném, ha pár hónap alatt elkezdene kopni a festés/nyikorogna/lötyögne. gondolom ennyi pénzért a képernyője sem valami extra minőségű..

(#91) xedos válasza tkazmer (#81) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Ezen meglepődnék...
Volt 9700-es 64M-ás, 2db X700-as notim és most X1600/128M...
Mindegyiknél komoly ugrás volt a teljesítményben!!!!!
A notikban lévő 9700-es egy asztali 9600PRO körüli-alatti teljesítményt nyújt!
Saját tapasztalat!

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#92) tkazmer válasza xedos (#91) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezért írtam, h közel hasonló...nincs akkora ugrás telejsítményben, mint amekkorát én a kártyák megjelenése közötti idő mennyiságáből elvárnék...és azért pl egy 9600pro és egy sima gf 6600 között nincs hatalmas különbség, persze, nyilván a 6600nak jobb a szofteveres körítése, révén újabb kártya. Vagyis emiatt az x1400 és a 9700 között sincs olyan hatalmas különbség. Az x1400 és az x1600 viszont azért nem ua..

(#93) tkazmer válasza Rossi (#84) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki egyszer egy német oldalt linkelt...egy táblázat volt, és a 9700 nem volt sokkal lemaradva a két X -estől..

(#94) tkazmer válasza cucka (#88) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az asus még jobb a fusi amiloknál minőségben...viszont pontosan mennyit hurcolásznád? Mert azért ott számít a minőség, valalmint a terméktámogatás is jobb a nevesebb márkáknál...pl minap szólt vki msn-en, h baj van a fusi notebookjával, pedig nem rég vette...

(#95) Darkness1 válasza sssent (#74) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Tudom. De az átlagos/nem drága megoldások jóval hangosabbak, mint egy noti.

Just keep the order!

(#96) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Gyerekek!

Nagyszerű írás Uj Péter tollából! Olvassátok és röhögjetek / bólogassatok / sírjatok / együttérezzetek, ÍME: [link]

[Szerkesztve]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#97) cucka válasza tkazmer (#94) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elképzelhető, hogy sokat lesz hurcolászva, viszont használni nem szeretném menet közben, akkor nyilván valami kissebb gépet néznék ki. némi túlzással csak akkor fog akksiról menni a gép, ha áramszünet van.

(#98) troland26

troland26
(senior tag)

sziasztok
ma voltam az electro world-be és olyan nevü notit láttam ,hogy ADVENT nem nagyon néztem meg mert siettem az ára 140k körül volt, most a pontos árra nem emlékszem valaki tud erről a márkáról valamit?

(#99) shev7 válasza cucka (#90) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

hat pedig az asusrol es a fujirol is elkepzelheto, foleg az alacsonyabb kategoriaban. Marmint, hogy par honap mulva kopik, nyikorog, lotyog...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#100) cucka válasza shev7 (#99) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na és az msi gépek tartósabbak? azok is egész jó árban vannak, és nem csak a fél millás gépeikbe szerelnek normális vga-t. (ellenpélda:ibm. tudom én, hogy überjó minőség, de ha a celeron-m procinál és az integrált vga-nál jobb kell, akkor esélyem sincs kihozni 400 alatt a gépet. )

egyébként tisztában vagyok azzal, hogy fontos a minőség egy laptopnál, de valamiféle kompromisszumos megoldást szeretnék, nincs ugyanis 400k-m számítógépre. gondolom egy asus, fusi, msi gép sem hullik szét 1-2 év használat után.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.