Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#501) tkazmer válasza peterkeT (#500) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pontosan. Nekünk van itthon egy 2 éves thinkpad R. Egyszer valami gond volt vele, elvittük a szervízbe(az időtartamról nem írok semmit, elég hosszú volt, de valószínűleg azért, mert gyakorlatilag kaptuk a gépet, és így a különböző kapcsolatokon keresztül folyt a javítás is)
Viszont azóta kiválóan üzemel, és ránézésre olyan, mintha új lenne, semmi karc, nem recseg, nem kopottas, ellenben a fusikból néha már a bemutató darabok is kopottasak.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#502) cucka válasza peterkeT (#500) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nyilván egy üzleti gép jobban össze van rakva, de nekem ettől még meredeknek tűnik a 2x-es árkülönbség. ezen kívül elég szűk a rendelkezésemre álló pénz, így mindenképp valamilyen kommersz márkát fogok választani (asus-ok tetszenek nagyon, esetleg acer, fsc, bár utóbbit mindenki nagyon szidja, szóval elgondolkoztató).

egyébként meg nem hinném, hogy mindegyik kommersz otthoni kategóriás gép hulladék lenne. az is megnyugtat, hogy lényegében kommersz otthoni felhasználásra kéne, sőt, vigyáznék is rá :)

(#503) tkazmer válasza cucka (#502) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazából ha maradsz az említett márkáknál, akkor én leginkább az asus-t ajánlanám, ha másért nem hát a 2 év gari elég megnyugtató...

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#504) cucka válasza tkazmer (#503) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a célösszeg olyan nettó 170k, ennyiből esélytelen bármit venni, ami már business class-nak nevezhető. nehezíti a dolgomat, hogy csillogós képernyőt szeretnék és intel vga kártyánál erősebbet. (például geforce 6100 vagy ati x1150, szerencsés esetben egy 7300go, ennél többre nincs szükségem). ezekre a szempontokra szűrve messze az asus-nak van a legszélesebb típusválasztéka.

hozzáteszem, úgyis eladom 1-1.5 év múlva a gépet és veszek egy újat, mert új hardvert vásárolni öröm e bódottá' . így nem tud annyira meghatni, hogy pl. egy ibm gép 5-6 év után is működik, rövidebb időre tervezek.

mod2: az is az asus mellett szól, hogy tudtommal ők gyártják a sony vaio-kat, tehát biztos értenek azért valamennyire a notebook gyártáshoz.

[Szerkesztve]

(#505) tkazmer válasza cucka (#504) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valóban, az igényeidet ennyi pénzből leginkább az asusok tudják fedezni, bár mintha láttam volna régebben hp-t is. Az, hogy eladod 1-1.5 év múlva, még egy ok az olcsóbb gépek mellett, hiszen akkor nem igazán mutatkozik meg egy business class haszna. De szerintem az, hogy ők gyártják a sony-kat, még nem jelent semmit, hiszen a gyár mindenkinek olyat csinál, amilyet szeretne.

[Szerkesztve]

(#506) Zanik válasza cucka (#504) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Pontosítok, az ASUSTek gyártja a Sony Vaio-kat, és igen, értenek hozzá! A gond ott van, hogy a magyar szervíz nem éppen tökéletes. A másik gondot a TSST 532-es írók okozzák, amik valószínűsíthetően szériahibásak, és hát az NSE nem nagyon tudja/akarja orvosolni a problémát (cserélgeti őket össze-vissza)! De amúgy nagyon sokan elégedettek a notikkal, csak hát tartanak egy kicsit attól, hogy mi lesz ha netalántán valami elromlik...

Úgyhogy csak arra ügyelj, hogy ne TSST 532-ő legyen benne, akkor nem nagyon lesz vele gondod...

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#507) cucka válasza Zanik (#506) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a tsst írók szériahibája hogyan jelentkezik? egyáltalán honnan tudom meg, hogy milyen optikai drive van benne? (úgy értem vásárlás előtt honnan lehet megtudni.. :) ).
arra is gondoltam, hogy ha nagyon szarakodik a dvd, akkor a borzalmasan hosszú szervizelési idő helyett veszek bele egy másikat. ez életképes gondolat? mennyire nehéz ezeket beszerelni?

egyébként előző asztali gépemben volt dvd író, kb. havonta 1 lemezt írtam meg vele, tehát nem igazán koptatnám rongyosra ezt a részét a gépnek :)

(#508) Zanik válasza cucka (#507) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nem írja a pluszos lemezeket, nem tudja az újraírható törölni, sokat ront (olvashatatlanok lesznek a lemezek), nem zárja le stb.! De persze nem mindenkinek csinálja ezt, valakié pl. működött. Az enyémben (A6Rp-AP002) pl. már TS-L632D van, és eddig semmi gond nem volt vele (kopp-kopp)!!!

Kp78 nevű fórumozónak is ilyenje van és neki is minden remekül müxik. Igaz, elég új a noti (3hetes), hisz ez egy viszonylag friss konfiguráció, tehát még lehet nem jöttek elő a hibái, de lehet, hogy nem is lesznek, majd idővel kiderül.

[Szerkesztve]

(#509) cucka válasza Zanik (#508) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ennél súlyosabb hibára számítottam, ennyivel simán együtt tudnék élni, lehet, hogy 1-2 hónapig fel sem tűnne :D

(#510) Zanik válasza cucka (#509) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Te tudod! :DDD

(#511) shev7 válasza cucka (#504) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

tudom sokak szamara szentsegtores, de ha ugyis ilyen ''rovid idore'' veszed, es ha jol ertem elso notid lesz, meginkabb ajanlani tudom a hasznalt gepeket. Elonyeik az ujakkal szemben, hogy 1 - 1,5 ev mulva szinte ugyan annyiert tudod eladni mint amennyiert megvetted, szemben azzal, hogy az uj notik mar kicsomagolasuk utan joval kevesebbet ernek (kb mint az autoknal), illetve a hasznalt gepeknel mar nincs annyira jelentos arkulonbseg a business, es a consumer kategoria kozott. Ebben az esetben meg az is elkepzelheto, hogy megveszed, kiprobalod, nemtetszik, eladod. Es meg nem is buktal rajta.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#512) kp78 válasza shev7 (#511) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Van igazság abban amit írsz,de egyben rizikós is. Ki tudja hogy éppen miért adja el az illető a gépét,főleg ha már gari sincs rá.szóval könnyű bevásárolni. Persze ha biztos helyről vagy embertől venné,az már más dolog,de ilyet nehéz kifogni. Mondjuk én alapvetően bizalmatlan vagyok ilyen téren.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#513) cucka válasza shev7 (#511) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem zártam ki ezt a lehetőséget sem, de sokminden szól azért ellene:
- nagyon sok utánajárás és pöcsölés, amíg találok egy megfelelő modellt megfelelő áron
- ebben az árkategóriában számomra megfelelő használt gépekből nagyon kicsi a választék (mobil proci, intel vga-nál erősebb videóvezérlő, csillogós képernyő). az egyetlen értelmes alternatíva a hp nx8220-as sorozat, ezeknek tulajdonképpen csak annyi a bajuk, hogy nem csillogós képernyővel szerelték őket.
- nincs garancia

ha újat veszek (mondjuk egy nettó 170k-s asust) akkor az szerintem egy év múlva is ér majd olyan 130 ezret, vagyis túl sokat nem bukok rajta.
ennek ellenére nem zárom ki, hogy használtat fogok venni.

(#514) peterkeT válasza kp78 (#512) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ez abból a szempontból nem használtautó, hogy nem lehet eltitkolni a gép hibáit. Lefuttatsz pár tesztet, és feketén-fehéren ott van, hogy hozza-e azt, amit hoznia kell, és közben hogyan viselkedik. Ráadásul a business class gépek jó részénél még az eredeti gyári 3 év garanciából is van 1-2 év, ami megintcsak jó vétellé teszi őket használtan is. Ráadásul ilyenkor már látszik, hogy mennyire időtálló a dolog: ha egy használt gép egy évesen karcmentes, és láthatóan igen egyben van, akkor el tudod adni rendes használtpiaci áron, ha eddigre már kopott, repedt, neadjisten törött, akkor legfeljebb annak a feléért, ha egyáltalán. És egy hipergagyi műanyag géppel könnyen erre a sorsra juthatsz.

Egyébként az emberek többnyire éppen azért cserélik le a használt gépüket, amiért te is évente újat vennél.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#515) cucka válasza peterkeT (#514) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

van valamilyen notebook-ra specializálódott tesztelő program?

(#516) peterkeT válasza cucka (#515) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Mondjuk a battery eater. Minden más ugyanúgy használható, mint az asztali gépeknél.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#517) mobal válasza peterkeT (#493) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lehet. de viszont igen mint a használtautó. én az újra esküszöm. remélem ha megveszem a gépemet nem lesz vele baj (kopp - kopp). asis meg szerintem túl olcsó a tudásához képest. szerintem.

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#518) Zanik válasza kp78 (#512) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Szintúgy. A legnagyobb gond szerintem az aksi állapota. Azért egy használt notinál nagyon oda kell figyelni, mivel nem biztos hogy megéri a gép, ha pár hónap múlva új aksit kell bele venni, mert akkor már majdnem ott tart az ember árban, mintha vett volna egy új notit!
Másrészt pedig egy új eszköz használatbavételének érzése nem hasonlítható semmihez. Ezt tudja mindenki aki valaha is egy nagyobb testvér levetett ruháit hordta... :)

(#519) peterkeT válasza mobal (#517) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''asis meg szerintem túl olcsó a tudásához képest. szerintem.''

Ja, tényleg, akkor meg ne vedd. :D

p

(#520) peterkeT válasza Zanik (#518) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''Másrészt pedig egy új eszköz használatbavételének érzése nem hasonlítható semmihez. Ezt tudja mindenki aki valaha is egy nagyobb testvér levetett ruháit hordta...''

Gratulálok, te kapod a hónap fogyasztója címet. Mindig örömmel tölti el a szívem, amikor látom, hogy van foganatja a fogyasztói társadalom agymosásának. ;]

p

(#521) Zanik válasza peterkeT (#520) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm, köszönöm! Nagyon készültem ám rá, hogy megkaphassam ezt a címet, és mindez persze nem valósulhatott volna meg szüleim nélkül, akiktől csörgő helyett távkapcsolót kaptam, mesekönyv helyett pedig reklámújságot... :DDD :DDD :DDD

[Szerkesztve]

(#522) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Mit ajánlotok 200-250K-ig? AMD-s kéne minden féle képen!

A játék annyira nem fontos de azért nem lenne rossz, ha erősebb vga lenne benne, mint a mostani gépemben (FX 5600).

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#523) peterkeT válasza AMD Power (#522) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Elég régóta jársz ebbe a topikba ahhoz, hogy tudd: egy ilyen módon feltett kérdésre nem adható értékelhető válasz.

p

(#524) AMD Power válasza peterkeT (#523) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

A mobilitás annyira nem fontos. Elég egy 15''-s kijelző! Nem lenne rossza ha X2-s lenne az cpu. Tetszenek a HP , Asus és Acer gépek. Az Asus a 2 év garancia miatt tetszik nagyon! :B

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#525) Darkness1 válasza AMD Power (#524) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Nosza...

Just keep the order!

(#526) shev7 válasza cucka (#513) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

- nagyon sok utánajárás és pöcsölés, amíg találok egy megfelelő modellt megfelelő áron
nem tobb mint egy uj gepnel.

- ebben az árkategóriában számomra megfelelő használt gépekből nagyon kicsi a választék (mobil proci, intel vga-nál erősebb videóvezérlő, csillogós képernyő). az egyetlen értelmes alternatíva a hp nx8220-as sorozat, ezeknek tulajdonképpen csak annyi a bajuk, hogy nem csillogós képernyővel szerelték őket.
Ezt mar atbeszeltuk, nem erdemes tobbet errol beszelni.

- nincs garancia
Ez igy nem igaz

ha újat veszek (mondjuk egy nettó 170k-s asust) akkor az szerintem egy év múlva is ér majd olyan 130 ezret, vagyis túl sokat nem bukok rajta.
ennek ellenére nem zárom ki, hogy használtat fogok venni.

Persze nem tudni mi lesz egy ev mulva, de egy uj noti ebben a kategoriaban egy ev alatt azert szokott vesziteni az arabol 100k-t...

Ezt nem konkretan neked, mert te ugysem vennel ''ilyet'', de ujra van ''uj'' T60 a laptopinfonal 250-ert 3 ev garanciaval. Ennel nem nagyon van jobb vetel mostanaban.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#527) tkazmer válasza shev7 (#526) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És ahogy nézem, T40 pedig 99-ért, igaz az már nem új, ha jól láttam..

(#528) tkazmer válasza AMD Power (#524) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha tetszenek a hp-k, akkor vegyél olyat, minőség szempontjából jobb lesz a többinél...

(#529) shev7 válasza tkazmer (#527) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

igen, az is nagyon jo vetel...

(#530) mobal válasza peterkeT (#519) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát ha állítod ,hogy jobb mint egy asus akkor elgondolkodom rajta.

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#531) peterkeT válasza mobal (#530) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Mi jobb minél? Milyen asis milyen Asusnál? Miről beszélünk?

Én asis vagy renew programban is eleve a business class gépeket tartom jó választásnak; különösen, hogy egy komersz középkategóriás Asus áráért adják őket, holott egy kategóriával feljebb vannak minőségben. Nyilván van ezeknél a gépeknél jobb minőségű Asus modell - a szokásos business class áron.

Szóba került, hogy a Sony gépeit is az Asustek gyártja. Ez igaz, de tekintve a Sony újabban piacra kerülő konzumer modelljeit, ez nem feltétlenül pozitív tartalmú hír. Persze az üzleti felhasználásra szánt Sony Vaio-k nagyszerű gépek, viszont nálunk egyrészt nemigen lehet kapni őket, másrészt az ára kis híján kétszerese egy fullextrás IBM Thinkpad árának.

p

(#532) SIDE

SIDE
(fanatikus tag)

Sziasztok!!!!

Notebook vásárlás előtt állok, de nem igazán ismerem őket és nem tudom hogy milyen márka felé közelítsek is.

Acer, ASUS, MSI, LG és Toshiba modellekhez tudnák hozzájutni a legjobban. Ezek milyennek számítanak. Olyan 300e-350e körili árért szeretnék vásárolni. Ezek közül megbízhatóság és minőség szempontjából melyik az első három ha meg lehet ezt mondani.
Vagy tudtok esetleg más márkát ami jobb választás lenne.
Mindenféleképpen Core2 Duo procival szeretném és rengeteg extrával.

Előre is köszi a válaszokat.

(#533) peterkeT válasza SIDE (#532) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

A kérdés a szokásos: mire használnád?

Egyébként a tanács is a szokásos: érdemes visszaolvasni, általában ott a válasz már a kérdések nagy részére.

p

(#534) tkazmer válasza SIDE (#532) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ha van ennyi pénzed, ne az említett márkák közül nézegess, hanem az ibm/hp/dell trióból. Viszont én is felteszem neked peterkeT kérdését, mire kellene?

(#535) SIDE válasza peterkeT (#533) üzenetére

SIDE
(fanatikus tag)

Szia!

Nem játékra!

Net és multimédiás dolgok / zene, film /

(#536) SIDE válasza tkazmer (#534) üzenetére

SIDE
(fanatikus tag)

Fontos volna még a kijelző jó minősége

(#537) tkazmer válasza SIDE (#536) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az IBM(mostmár ugye lenovo) gépek elég jó minőségű, nem csillogó kijelzővel vannak megáldva. Szerintem nézegess a thinkpadek között egy neked megfelelőt.

(#538) SIDE

SIDE
(fanatikus tag)

Az asztali gépemet egy-két nap múlva viszik el és nem lessz már sajnos nagyon időm utánna néznem a dolgoknak itthon kényelmesen a net előtt.

Ezért nagy segítség volna tőletek ha sokat tudnátok segíteni. Esetleg konkrét típusokkal is amiknek boltokban utánna tudok járni.

Tényleg nagyon köszönöm így előre is!

(#539) SIDE válasza tkazmer (#534) üzenetére

SIDE
(fanatikus tag)

Mondhatni hogy manapság az IBM, HP és Dell az igazán érdemleges példány?

(#540) SIDE

SIDE
(fanatikus tag)

Kínáltak ma egy Sony Vaio FE28 modellt 300e-ért.
A Sony milyennek számít?

[Szerkesztve]

(#541) tkazmer válasza SIDE (#539) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, azok nagyrészt kiváló minőségű notebookok elég jó szervízháttérrel.

(#542) peterkeT válasza SIDE (#540) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Itthon nálunk nem ajánlottnak. Ha kint élnél az USA-ban, más lenne a helyzet, itt még a vacak gagyi modelljeiket is aranyáron adják, a jók pedig az általad felállított keret duplája.

De mert általános használatot említettél és konkrét modellt kértél, azt javaslom, hogy a HP nc6400-at és az IBM Thinkpad T60-at nézd meg közelebbről. 14'', 2kg körüli súly, és a jelenleg elérhető legjobb összeszerelési minőség. Mindkét gép kapható több kiépítésben, így igényed szerint kereshetsz megfelelő méretű processzort, memóriát, merevlemezt, stb.

Érdemes egyébként bemenni egy nagyobb bemutatóteremmel rendelkező üzletbe, és végigtapogatni több modellt, és csak ezután dönteni. A személyes élmény és a testhezállóság, illetve az ergonómia rengeteget számít. No meg persze az is nagyon fontos, hogy tetszik-e a gép.

p

(#543) SIDE

SIDE
(fanatikus tag)

Eddig a következő modelleket néztem:

ASUS F3JC AP054
Toshiba A100-847

(#544) tkazmer válasza SIDE (#543) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arról a toshibáról lebeszélnélek, az a toshiba elég gagyi satellite sorozatának a része. Ha toshiba, akkor válassz a többi, igaz igen drága sorozatból. Az asus meg közel sincs olyan jó, mint a peterkeT által említett modellek.

(#545) SIDE válasza peterkeT (#542) üzenetére

SIDE
(fanatikus tag)

Hát akkor valóban az IBM, HP és Dell tiró közül fogok nézelődni.

A Toshiba A100 és P100 modelleket eddig jónak gondoltam. Ez nem így van?

(#546) tkazmer válasza SIDE (#545) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Maga a satellite sorozat nem a legjobb...

de ha toshibát szeretnél, itt egy tecra, ez elég jó[link]

[Szerkesztve]

(#547) peterkeT válasza SIDE (#545) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Satellite-et ne, ha van rá mód. A Toshiba igazán jó minőségű sorozata a Tecra és a Portége. De ezek meg megint drágák.

Egyébként ez minden gyártónál így van: igazán jó minőséget csak sok pénzért adnak. Az IBM és a HP épp azért üdítő színfolt, mert a belépőszintű gépeik is vállalható minőségűek. Sajnos a triumvirátus harmadik tagjáról, a Dellről ezt már nem mondhatjuk el, az Inspironok között mindig van egy-két igencsak problémás modell.

Ezzel együtt úgy gondolom, hogy ha valóban 350e Ft a kereted, és csak általános irodai és multimédiás felhasználásra szánod a gépet, akkor az általam említett modellekkel jársz igazán jól.

p

(#548) tkazmer

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, a dell inspiron sorozata alulmarad a vártnál. Ellenben a latitude megállja a helyét a business class gépek között

(#549) SIDE

SIDE
(fanatikus tag)

Úgy két hónapja egy HP Pavilion 9000 szériát ajánlottak 350ért
Most tépem a fejem hogy nem használtam ki a lehetőséget csak akkor nem igazán foglalkoztam a noti gondolatával.

(#550) tkazmer válasza SIDE (#549) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem annyira rosszul nem jártál, hogy nem vetted meg, mivel annak a modellnek az Mo-i támogatása nem túl széleskörű.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.